Philips Cineos 42PFL7403D

1. Δλδ η 7403 θεωρείτε φτηνό μοντέλο???
2. Ωραία σου χάλασε μια CRT Philips. Τι πάει να πει αυτό???
3. 100% λιγότερο???? Τσάμπα δλδ...

Last edited:
Δεν ξερω τι θεωρειται η 7403 αλλα προφανως αν ειναι παρομοια με την LG 42LG6000 που εχει το ιδιο πανελ και 100 Hz και αυτη θα ειναι μια αρκετα καλη επιλογη.

Κανε συγκριση τιμης πχ. Philips 42PFL9603 με Samsung 40A656 η Toshiba 40ΖF355 και πες μου ποσο ειναι η διαφορα...

Το παιχνίδι της σύγκρισης το είχαμε παίξει και άλλη φορά και από ότι θυμάμαι είχαμε δει ότι στα ´φτηνά´ μοντέλα τα Philips ήταν φτηνότερα και με καλύτερα χαρακτηριστικά και στα ακριβά είχαν καλύτερα χαρακτηριστικά, αλλά με ακριβότερη τιμή. ;)

Τέσπα. Ξεφύγαμε από το θέμα.
GOLF από ότι βλέπω έχεις 3 κύριες επιλογές:
1. Αγοράζεις την 7403
2. Αγοράζεις με άτοκες δόσεις την Χ3500 (<100 euro / μήνα για 2 χρόνια)
3. Περιμένεις για να πέσουν οι τιμές, να βγουν νέες και φτηνότερες TV και για να μαζέψεις χρήματα

Διάλεξε...

Last edited:
Κανε συγκριση τιμης πχ. Philips 42PFL9603 με Samsung 40A656 η Toshiba 40ΖF355 και πες μου ποσο ειναι η διαφορα...

...Και παίρνεις μία Panasonic TH 42PX80E που είναι και αρκετά φθηνότερη από όλες αυτές (αφού και αυτό μπήκε ως κριτήριο στο τέλος)! Πάντως Γιάννη δεν σε βρίσκει εύκολα κανείς, όπως θέλεις τα γυρνάς. Περιμένω ακόμα μια απάντηση σε κάτι που σε ρώτησα χθες για τα pixel και την απόσταση από την οποία βλέπεις (μιας και ανέφερες για αποστάσεις, μεγέθη, μικρομεσαία και μικρά αμάξια κλπ)...

Η σειρα Χ ειναι η κορυφαια της Sony. Eγω ποτε δεν θα εκανα συγκριση X με W και θα εβγαζα την δευτερη καλυτερη.

Η W εχει ορισμενα απο τα στοιχεια που κανουν την X κορυφαια αλλα οχι ολα. Αν αλλωστε η W ηταν σαν την Χ δεν θα ηταν τοσο φθηνωτερη.

Σωστα ,αλλοιως δεν θα λεγαμε Μονικα την Μπελουτσι αλλα την κατερινα παπουτσακη .
Τελικα αμα εισαι με την μικρη ολανδεζα δυσκολα το κοβεις το χουι.........
a052.gif

H Philips τελευταια μας εχει δωσει αρκετα καλες επιλογες οπως 7403 , 7603 , 9603. Δεν μπορω ομως να καταλαβω με ποιο σκεπτικο θα βγαλουν τηλεοραση με LED στις 42" οταν αυτη θα ξεπερνα σιγουρα τα 3 χιλιαρικα σε τιμη.

Υπαρχει αραγε αγορα για την τηλεοραση αυτη? Και ποια απο τα πλεονεκτηματα της τεχνολογιας LED εχουν νοημα σε αυτο το μεγεθος?

Μα γιατί να μην βγάλει, αφού θα τις πουλήσει; Κατά την γνώμη μου η επεξεργασία που κάνει η philips στο τηλεοπτικό σήμα είναι από τις καλύτερες, και με δεδομένο ότι όλοι βλέπουμε και τηλεοπτικά προγράμματα είναι ένας λόγος αγοράς. Τώρα, το παιχνίδι με τους χρόνους απόκρισης το έχουμε δει πολλάκις στα μόνιτορ υπολογιστών, και δεν έχει νόημα. Όλες οι σημερινές τηλεοράσεις είναι σχεδόν ισοδύναμες στον τομέα αυτό, οπότε αν κάποιος λέει 4 και κάποιος 6, μικρή διαφορά έχει.
Επίσης, νομίζω ότι η ποιότητα της εικόνας δεν σχετίζεται με το μέγεθος. Από μια μέτρια 46αρα προτιμώ μια πολύ καλή 40άρα.
Τώρα έχω 37αρα, και από τα 2 μέτρα που βλέπω δεν μου φαίνεται καθόλου μικρή. Και παρόλο που είναι μόνο 37αρα, μπορώ να καταλάβω την ανάλυση αυτού που βλέπω. Για εμένα είναι άμεσα εμφανής η διαφορά 720/1080. Οπότε σαφώς και για εμένα χρειάζονται οι κορυφαίες τεχνολογίες ακόμα και στις μικρές διαστάσεις.
Οπότε περιμένω και εγώ να δω πως θα είναι οι νέες philips με led. Τι περιμένω από ατή την τεχνολογία, καλύτερο μαύρο, αν είναι αρκετά πυκνά, και καλύτερη κίνηση αν τα αναβοσβήνουν. Βέβαια, δεν ξέρω αν θα αγοράσω, γιατί ακόμα περιμένω να βγάλει η philips μοντέλο με τις ευκολίες της 9731 (διπλό δέκτη, κλπ.), τον ήχο της 9618, το ambilight που αναμένεται (που θα ακολουθεί την κίνηση) και πάνελ sony-samsung γιατί έχουν φοβερό μαύρο. Ζητάω πολλά; :flipout:

Απάντηση: Re: Philips Cineos 42PFL7403D

37αρα στα 2 μετρα ειναι καλο μεγεθος και αυτα που λες για τους χρονους αποκρισης ειναι σωστα.

Hxo ρε παιδια δεν ειναι δυνατον να παρουμε απο τις νεες τιβι πλεον .
Απλα απο κατω του μετριου που κινουντε οι περισσοτερες θα φτανουμε στο μετριο.
Αλλωστε με πολυ λιγα χρηματα αυτο υπερκαλυπτετε .
Τωρα οσον αφορα διπλοδεκτιασματα ,σκληρους , συνδεσεις με το ιντερνετ και λοιπες ευκολιες πιστευω ειναι στα πραγματα που θα ερθουν στο αμεσο μελον κυριως απο τους κομπαρσους πρωτα και μετα απο τους πρωταγωνιστες .

Μόνο "κάτω του μετρίου"; Πολύ επιεικής είσαι. Στα φετινά μοντέλα η μόδα επιβάλει να τα κρύβουν στο πίσω μέρος και να ακούμε με πλαστικούς ανακλαστήρες! Ήμαρτον, τί άλλο μας περιμένει;; Αφαίρεση των μικρών ηχείων και αλλαγή με buzzerάκια; Να δούμε ποιος θα βγάλει την πρώτη τιβι που... τιτιβίζει... :flipout:

Μα γιατί να μην βγάλει, αφού θα τις πουλήσει; Κατά την γνώμη μου η επεξεργασία που κάνει η philips στο τηλεοπτικό σήμα είναι από τις καλύτερες, και με δεδομένο ότι όλοι βλέπουμε και τηλεοπτικά προγράμματα είναι ένας λόγος αγοράς. Τώρα, το παιχνίδι με τους χρόνους απόκρισης το έχουμε δει πολλάκις στα μόνιτορ υπολογιστών, και δεν έχει νόημα. Όλες οι σημερινές τηλεοράσεις είναι σχεδόν ισοδύναμες στον τομέα αυτό, οπότε αν κάποιος λέει 4 και κάποιος 6, μικρή διαφορά έχει.
Επίσης, νομίζω ότι η ποιότητα της εικόνας δεν σχετίζεται με το μέγεθος. Από μια μέτρια 46αρα προτιμώ μια πολύ καλή 40άρα.
Τώρα έχω 37αρα, και από τα 2 μέτρα που βλέπω δεν μου φαίνεται καθόλου μικρή. Και παρόλο που είναι μόνο 37αρα, μπορώ να καταλάβω την ανάλυση αυτού που βλέπω. Για εμένα είναι άμεσα εμφανής η διαφορά 720/1080. Οπότε σαφώς και για εμένα χρειάζονται οι κορυφαίες τεχνολογίες ακόμα και στις μικρές διαστάσεις.
Οπότε περιμένω και εγώ να δω πως θα είναι οι νέες philips με led. Τι περιμένω από ατή την τεχνολογία, καλύτερο μαύρο, αν είναι αρκετά πυκνά, και καλύτερη κίνηση αν τα αναβοσβήνουν. Βέβαια, δεν ξέρω αν θα αγοράσω, γιατί ακόμα περιμένω να βγάλει η philips μοντέλο με τις ευκολίες της 9731 (διπλό δέκτη, κλπ.), τον ήχο της 9618, το ambilight που αναμένεται (που θα ακολουθεί την κίνηση) και πάνελ sony-samsung γιατί έχουν φοβερό μαύρο. Ζητάω πολλά; :flipout:

μα τετοια μοντελα σαν τη 9803 δεν πουλανε φιλε μου

Ξέρετε αν υπάρχει δυνατότητα στην 7403 όταν έχεις επιλέξει 4:3 να γίνετε 16:9 όταν το σήμα είναι 16:9 και να επανέρχεται στο 4:3 όταν το σήμα είναι 4:3???? Στην 5522 αυτό γίνετε.
Το κακό από ότι είδα στην 7403 είναι ότι όταν την κλείσεις και μετά από μερικά δευτερόλεπτα να την ξανανοίξεις η LCD αργεί να ανοίξει. Στην 5522 ανοίγει σχεδόν αμέσως.

Τα θετικά είναι πέρα απ´ την εικόνα και τα λοιπά τεχνικά χαρακτηριστικά που βλέπουμε στα φυλλάδια, τα ψηφιακά είναι μαζί με τα αναλογικά κανάλια, σου δείχνει ποια είναι τα αναλογικά κανάλια και έχεις την δυνατότητα να ´βαφτίσεις´ τις εισόδους. Επίσης στην λίστα με τα κανάλια έχεις και την δυνατότητα ´page down´. Δεν πρόσεξα κάτι άλλο που να μην αναφαίρετε στα φυλλάδια.

Γεια και απο μενα. Μολις πριν 10 μερες αγορασα και γω την 7403d αλλα
δεν καταλαβαινω τι γινεται με τα 100hz στις εισοδους HDMI δεν εχει καμια
διαφορα και καπου ακουσα οτι τα 100hz ειναι μονο στα καναλια! Ανκαποιος
ξερει κατι γι´αυτο ας μας πει

Νομιζω οτι τα 100 Hz απενεργοποιουνται οταν δειχνει εικονα απο τις εισοδους HDMI.

Δεν βλεπω κατι το αρνητικο σε αυτο παντως. Η κυρια χρησιμοτητα των 100 Hz αλλωστε ειναι στο τηλεοπτικο σημα και μαλιστα για γρηγορη κινηση (αθλητικα κτλ).

Ρωταω για τα 100hz γιατι οταν παιζω bluray δισκο original 1080p
οχι mkv με το pc απο την καρτα ati 4870 (τελευταιο μοντελο) κανει καθηστερησεις στα καρε στις γρηγορες κινησεις. δοκιμασα ολες τις ρυθμισεις τιποτα. στα 720p η 1080i παιζει τελεια τι φταιει?