PHILIPS & DLNA ETHERNET

Καλημερα, Οχι μωρε σιγα δεν ειμαστε ολοι ειδημονες. Ολοι μαθαινουμε απο καποιο αλλο.
Τα mkv παιζουν κανονικα απο το δισκο του laptop. Εκει δεν υπαρχει θεμα. Τωρα γιατι δεν παιζει μεσω του tversity δεν μπορει να παει αλλου το μυαλο μου περα απο το services msc που ειχα προβλημα εγω. Ωστοσο να εισαι σιγουρος οτι δεν ειναι θεμα transcoding. Εχω μια σελιδα που περιγραφει ακριβως τις ενεργειες που πρεπει να κανουμε για ματροσκες. Μολις επιστρεψω σπιτι θα τη βρω και θα σου ανεβασω link η σε κειμενο την ιδια τη σελιδα.
Μην ανησυχεις θα τη βρουμε την ακρη.
Νικος

Καλησπέρα σας. Είμαι καινούργιος στην παρέα σας αλλα δεν κατέχω και πολύ το hobby σας. Σας βρήκα κατά τύχη. Οι απορίες που έχω θα σας φανούν ηλίθιες, και σας ζητάω συγνώμη ρε παιδιά, αλλά αισθάνομαι ηλίθιος που δε μπορώ να βρω άκρη... Προσπαθώ να συνδέσω την tv (philips 8408 37') στο σαλόνι με τον η/υ στο γραφείο για να βλέπω αυτά που κατεβάζω. Η tv ειναι συνδεδεμένη με ethernet όπως και ο υπολογιστής. α) Έπρεπε να έχω διαφορετική σύνδεση και β) αφού κατέβασα το tversity και το Nero MediaHome 4, δε μπορώ να βγάλω άκρη με τις ρυθμίσεις. Έχω βάλει την tv να ψάχνει, αλλά δε βρίσκει τίποτα. Σας παρακαλώ μια βοήθεια... και συγνώμη αν σας ζάλισα.

Καλησπέρα σας. Είμαι καινούργιος στην παρέα σας αλλα δεν κατέχω και πολύ το hobby σας. Σας βρήκα κατά τύχη. Οι απορίες που έχω θα σας φανούν ηλίθιες, και σας ζητάω συγνώμη ρε παιδιά, αλλά αισθάνομαι ηλίθιος που δε μπορώ να βρω άκρη... Προσπαθώ να συνδέσω την tv (philips 8408 37') στο σαλόνι με τον η/υ στο γραφείο για να βλέπω αυτά που κατεβάζω. Η tv ειναι συνδεδεμένη με ethernet όπως και ο υπολογιστής. α) Έπρεπε να έχω διαφορετική σύνδεση και β) αφού κατέβασα το tversity και το Nero MediaHome 4, δε μπορώ να βγάλω άκρη με τις ρυθμίσεις. Έχω βάλει την tv να ψάχνει, αλλά δε βρίσκει τίποτα. Σας παρακαλώ μια βοήθεια... και συγνώμη αν σας ζάλισα.

Καλωσορισες στην παρεα,
Μαλλον εννοεις 8404 η 8405.
Η συνδεση ειναι σωστη.
Εαν δεν βλεπεις ουτε τον ενα ουτε τον αλλο server βεβαιωσου οτι δεν εχεις firewall ενεργοποιημενο απο καποιο antivirus που τρεχει η ακομα και το ενσωματωμενο firewall των windows.
Αφου βεβαιωθεις οτι εχεις απενεργοποιησει τα firewall σου δουλεψε το tversity einai πιο σταθερο. Σαν συσκευη βαλε windoiws media center. Αν αφησεις auto δεν θα κανεις δουλεια.
Νικος

Αγαπητε φιλε δεν φανταζεσαι ποσο ειχα παιδευτει γι αυτο και σε καταλαβαινω απολυτα. Ειχα μια αντιστοιχη εμπειρια αλλα εγω ειχα κανει τη βλακεια να εχω screensave αλλα αμεσως το πηρα χαμπαρι και το απενεργοποιησα. Απο τοτε ολα καλα.
Δοκιμασα και το Nero media home4. Ειναι επισης πολυ καλο και οχι βαρυ γιατι τρεχει μονο του οχι μεσα απο το Nero. Δεν εχω δοκιμασει ολες τις ρυθμισεις του οσον αφορα το transconding αλλα μου φαινεται πολυ πιο ευχρηστο. Βλεπω λιγα κοληματα (στα παναρισματα της καμερας) αλλα ισως ειναι επειδη δεν εχω παιξει με ολες τις ρυθμισεις.
Και κατι αλλο. Μην κανεις συχνα επανεκκινηση στην τηλεοραση. Ειναι κατι που ταλαιπωρει αφαβταστα τα τροφοδοτικα και τα inverter τους. Εγω εκανα κατι πονηρο. Επειδη εχω πολλες συσκευες που χρειαζονται internet πηρα ενα ethernet απο το router kai οδηγω μ αυτο ενα switch opote αν συμβει κατι τετοιο απλα βγαζω απο το ρευμα το switch και το ξαναβαζω αμεσως. Η τηλεοραση βλεπει αμεσως το δικτυο και γλυτωνω την επανεκκινηση της.
Νικος

Συγνώμη που σας ζαλίζω, αλλά έχω μια απορία. Το screensave είναι η προφύλαξη οθόνης που ρυθμίζεται από την επιφάνεια εργασίαςή από κάπου αλλού. Γιατ´ι την απενεργοποίηση αλλά πάλι μου γράφει στο μισάωρο "άδειο". Μια βοήθεια σας παρακαλώ.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Συγνώμη που σας ζαλίζω, αλλά έχω μια απορία. Το screensave είναι η προφύλαξη οθόνης που ρυθμίζεται από την επιφάνεια εργασίαςή από κάπου αλλού. Γιατ´ι την απενεργοποίηση αλλά πάλι μου γράφει στο μισάωρο "άδειο". Μια βοήθεια σας παρακαλώ.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Σε win vista & win 7 δεξι κλικ στην επιφανεια εργασιας και κανεις κλικ στην εξατομικευση. Εκει θα βρεις τα χαρακτηριστικα της προφυλαξης οθονης τα οποια διαχειριζεσαι οπως αγαπας.
Νικος

Σε win vista & win 7 δεξι κλικ στην επιφανεια εργασιας και κανεις κλικ στην εξατομικευση. Εκει θα βρεις τα χαρακτηριστικα της προφυλαξης οθονης τα οποια διαχειριζεσαι οπως αγαπας.
Νικος

Φίλε Νικο σε ευχαριστώ κατ´αρχην. Έχω την 8404 και λειτουργικό στο pc win xp. Τώρα καταφέρνω και βλέπω μέχρι το μισάωρο. Μετλά λέει πάλι άδειο... Φαντάζομαι ότι για να βλέπω μισή ώρα, δε φταίει το tversiti, αλλά το screensave. Πήγα επιφάμεια εργασιας, δεξί κλικ, προφύλαξη θόνης, ενέργεια και τα έβαλα στο ποτέ όλα, (σβήσιμο οθόνης, απενεργοποίηση σκληρών δίσκων, συστημα σε αναμονή), αλλά πάλι τα ίδια, την τύχη μου μέσα...

Φίλε Νικο σε ευχαριστώ κατ´αρχην. Έχω την 8404 και λειτουργικό στο pc win xp. Τώρα καταφέρνω και βλέπω μέχρι το μισάωρο. Μετλά λέει πάλι άδειο... Φαντάζομαι ότι για να βλέπω μισή ώρα, δε φταίει το tversiti, αλλά το screensave. Πήγα επιφάμεια εργασιας, δεξί κλικ, προφύλαξη θόνης, ενέργεια και τα έβαλα στο ποτέ όλα, (σβήσιμο οθόνης, απενεργοποίηση σκληρών δίσκων, συστημα σε αναμονή), αλλά πάλι τα ίδια, την τύχη μου μέσα...

Κι αλλος φιλος ειχε ακριβως το ιδιο προβλημα μονο που σε κεινον σταματουσε στα 15 λεπτα. Δεν παει αλλου το μυαλο μου ωστοσο δεν δοκιμαζεις και εναν αλλο server να δεις αν δουλευει καλυτερα η πιο σταθερα?
Nero media home 4 για παραδειγμα.
Νικος

Κι αλλος φιλος ειχε ακριβως το ιδιο προβλημα μονο που σε κεινον σταματουσε στα 15 λεπτα. Δεν παει αλλου το μυαλο μου ωστοσο δεν δοκιμαζεις και εναν αλλο server να δεις αν δουλευει καλυτερα η πιο σταθερα?
Nero media home 4 για παραδειγμα.
Νικος

Το κατέβασα και αυτό, τα εχω και τα 2. αλλά η τηλεόραση δείχνει μόνο το tversity. Λες να το βγάλω και να αφησω μονο το nero? Και με το nero, τι ρυθμίσεις χρειάζεται να κάνω? Έχω βάλει το φάκελο με τις ταινιες μέσα, κάτι άλλο????

Το κατέβασα και αυτό, τα εχω και τα 2. αλλά η τηλεόραση δείχνει μόνο το tversity. Λες να το βγάλω και να αφησω μονο το nero? Και με το nero, τι ρυθμίσεις χρειάζεται να κάνω? Έχω βάλει το φάκελο με τις ταινιες μέσα, κάτι άλλο????

Δεν χρειαζεται να κανεις κατι αλλο. Κανονικα πρεπει να βλεπει και τα δυο η τηλεοραση και να επιλεξεις οποον server επιθυμεις.
Δεν ειναι αναγκη να απεγκαταστησεις το tversity.
Οσον αφορα το nero media home εκανες εναρξη υπηρεσιας? (start server?) Αν δεν το εκανες δεν εκκινει και δεν μπορει συνεπως να το δει η τηλεοραση
Νικος

Δεν χρειαζεται να κανεις κατι αλλο. Κανονικα πρεπει να βλεπει και τα δυο η τηλεοραση και να επιλεξεις οποον server επιθυμεις.
Δεν ειναι αναγκη να απεγκαταστησεις το tversity.
Οσον αφορα το nero media home εκανες εναρξη υπηρεσιας? (start server?) Αν δεν το εκανες δεν εκκινει και δεν μπορει συνεπως να το δει η τηλεοραση
Νικος

Καλησπέρα και ευχαριστώ για ακόμα μια φορά. Εννοείς έναρξη διακομιστή μάλλον ε? Το κάνει αυτόματα, όταν ανοίγω τον υπολογιστή. Αλλά πάλι... τίποτα... Μάλλον δε με πάει, ή είμαι άχρηστος!

Καλησπέρα και ευχαριστώ για ακόμα μια φορά. Εννοείς έναρξη διακομιστή μάλλον ε? Το κάνει αυτόματα, όταν ανοίγω τον υπολογιστή. Αλλά πάλι... τίποτα... Μάλλον δε με πάει, ή είμαι άχρηστος!

Καλησπερα , παρακαλω,
Μου κανει εντυπωση που δεν μπορει να δει τον δευτερο media server. Σιγουρα ειναι θεμα υπολογιστη και οχι τηλεορασης. Λοιπον αφου κανει εναρξη διακομιστη ο υπολογιστης μονος του το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι να μπλοκαρει το nero καποιο firewall or antivirus.
Εδω εχεις τιποτα να τρεχει?
Αν ναι δοκιμασες να απενεργοποιησεις οτι υπαρχει και να ξαναδοκιμασεις?
Νικος

Καλησπερα , παρακαλω,
Μου κανει εντυπωση που δεν μπορει να δει τον δευτερο media server. Σιγουρα ειναι θεμα υπολογιστη και οχι τηλεορασης. Λοιπον αφου κανει εναρξη διακομιστη ο υπολογιστης μονος του το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι να μπλοκαρει το nero καποιο firewall or antivirus.
Εδω εχεις τιποτα να τρεχει?
Αν ναι δοκιμασες να απενεργοποιησεις οτι υπαρχει και να ξαναδοκιμασεις?
Νικος

Τώρα μπορώ και βλέπω και το nero, αλλά πάλι μου έκανε αυτή τη μαλ@#$... Μου έσπασαν τα νεύρα! Έχουν τσούξει τα μάτια μου να ψάχνω τόσες ώρες εδώ μπροστά τη λύση. Θα σαλτάρω...

Γεια σας παιδιά!!!

Είμαι νέος χρήστης στο forum και χρειάζομαι την βοήθειά σας!!!

Αγόρασα πριν 2 εβδομάδες περίπου την 42PFL7655

εκτός από το ότι έχω πρόβλημα με τους υπότιτλους όταν παίζουν από την usb δεν μπορώ να δω την τηλεόραση από το tversity

Χρειάζεται να κάνω καμμιά ρύθμιση στα windows εκτός από την απενεργοποίηση του firewall;

Καλημέρα παιδιά

Αφού δοκίμασα τα πάντα(όλα αυτά που γράφετε)

ξήλωσα το ESET Smart Security Και έβαλα το KIS 2011 και όλα καλά. Άρα μάλλον θα ήταν πρόβλημα με το firewall(των windows είναι κλειστό)

Θα ήθελα να σας ρωτήσω ποιον server προτείνετε;

Κατέβασα και τον Nero MediaHome 4 και το TVersity! Τι επιλογές μου προτείνετε για να βελτιστοποιήσω την εμπειρία μου;

Τι επιλογές transcoding να βάλω στο καθένα για το δοκιμάσω;

Ποιο είναι πιο ολοκληρωμένο από τα δύο;

Λέτε να φταίει και σε μενα το eset??? Γι αυτό σταματάει στο μισάωρο?

Σας ειπα να απενεργοποιησετε ολα τα firewall ακομα και το ενσωματωμενο των windows.
Nikos

Σας ειπα να απενεργοποιησετε ολα τα firewall ακομα και το ενσωματωμενο των windows.
Nikos
Τα άλλα τα έκλεισα, στο nod32 πως γίνεται??? Μπορείς να μου πεις?
Ευχαριστω.

Τα άλλα τα έκλεισα, στο nod32 πως γίνεται??? Μπορείς να μου πεις?
Ευχαριστω.

Εαν δεν μπορεις να κανεις δεξι κλικ και απενεργοποιηση εφαρμογης μπορεις να επεμβεις και να κλεισεις την εφαρμογη με 2 τροπους.
1. Το κλασικο control + alt + delete. Θα ανοιξει μια λιστα με προγραμματα που τρεχουν και εσυ απλα επιλεγεις ποιο θελεις να τερματισεις.
2. Αν δεν μπορεις να το κανεις με τον παραπανω τροπο προσπαθησε με την υπηρεσια services.msc.
Πηγαινε εναρξη - ολα τα προγραμματα - βοηθηματα - εκτελεση και βαλε μεσα services.msc και μετα πατα enter.
Θα σου ανοιξει ενας καταλογος υπηρεσιων που εκτελουνται εκεινη τη στιγμη αλλα και τα δικαιωματα καθε υπηρεσιας. Βρες το nod και επιλεγοντας το απο τη λιστα αριστερο κλικ κανις μετα δεξι κλικ και σου ανοιγει μια καρτα οπου αναμεσα στα αλλα γραφει και διακοπη. Επελεξε αυτη την επιλογη και θα διακοπει η υπηρεσια.
Μια παρατηρηση μονο. Μπορει να εχεις παραπανω απο μια υπηρεσιες που τρεχουν ταυτοχρονα για το nod οποτε απενεργοποιεις οσες βρεις.
Νικος

Εαν δεν μπορεις να κανεις δεξι κλικ και απενεργοποιηση εφαρμογης μπορεις να επεμβεις και να κλεισεις την εφαρμογη με 2 τροπους.
1. Το κλασικο control + alt + delete. Θα ανοιξει μια λιστα με προγραμματα που τρεχουν και εσυ απλα επιλεγεις ποιο θελεις να τερματισεις.
2. Αν δεν μπορεις να το κανεις με τον παραπανω τροπο προσπαθησε με την υπηρεσια services.msc.
Πηγαινε εναρξη - ολα τα προγραμματα - βοηθηματα - εκτελεση και βαλε μεσα services.msc και μετα πατα enter.
Θα σου ανοιξει ενας καταλογος υπηρεσιων που εκτελουνται εκεινη τη στιγμη αλλα και τα δικαιωματα καθε υπηρεσιας. Βρες το nod και επιλεγοντας το απο τη λιστα αριστερο κλικ κανις μετα δεξι κλικ και σου ανοιγει μια καρτα οπου αναμεσα στα αλλα γραφει και διακοπη. Επελεξε αυτη την επιλογη και θα διακοπει η υπηρεσια.
Μια παρατηρηση μονο. Μπορει να εχεις παραπανω απο μια υπηρεσιες που τρεχουν ταυτοχρονα για το nod οποτε απενεργοποιεις οσες βρεις.
Νικος

Τίποτα και με αυτό φίλε μου... Δε ξέρω, απογοητεύτηκα...

Τίποτα και με αυτό φίλε μου... Δε ξέρω, απογοητεύτηκα...

Εννοεις οτι εκλεισες το Nod32 και παλι σου σταματαει το tversity σε 30 λεπτα?
ΔΕ μου λες? Δουλευεις με laptop η με σταθερο?
Αν δουλευεις με σταθερο εχεις ρυθμισει το tversity να εχει σταθερη ρυθμιση στα settings? Αν θυμαμαι καλα η defaut μορφη ειναι wireless.
Λεω εγω τωρα....
Νικος

Εννοεις οτι εκλεισες το Nod32 και παλι σου σταματαει το tversity σε 30 λεπτα?
ΔΕ μου λες? Δουλευεις με laptop η με σταθερο?
Αν δουλευεις με σταθερο εχεις ρυθμισει το tversity να εχει σταθερη ρυθμιση στα settings? Αν θυμαμαι καλα η defaut μορφη ειναι wireless.
Λεω εγω τωρα....
Νικος

Εκλεισα το nod32 και παλι σταματαει στο μισαωρο. Δουλευω με σταθερο η/υ. Που ακριβως ειναι αυτη η ρυθμιση? Σε ποιο φακελλο? Στο general, στο media library settings ή καπου αλλου?