PHILIPS & DLNA ETHERNET

Λύθηκε το πρόβλημα τελικά.
Έφταιγαν τα Homeplugs που χρησιμοποιούσα για την ενσύρματη δικτύωση της τηλεόρασης τα οποία ήταν τα TP-Link TL-PA 201/200 Mbps τα οποία προφανώς έχουν θέμα στη συνεργασία τους είτε με την τηλεόραση είτε με τους Media servers όσον αφορά την αναγνώριση των αρχείων του PC.
Μόλις άλλαξα Homeplugs και έβαλα τα MSI Power 200 Mbps όλα δούλεψαν ρολόϊ.
Συμπέρασμα:
Μακριά από homeplugs TP-Link όσοι κάτοχοι τηλεόρασης Philips ενδιαφέρονται να δικτυώσουν ενσυρματα την TV τους με το PC.

Τελικά τίποτα δεν δούλεψε ρολόϊ.................................

Τι εγινε παλι?
Νικος
Τι να γίνει ρε Νικόλα... τα γράφω λίγο πιο πάνω...
Δεν ξέρω τι συμβαίνει, όπως λέει και η διαφίμηση, έχω δοκιμάσει τα πάντα δεν γίνεται τίποτα.... (ούτε με το Ultrex).
Επικοινώνησα και με το σέρβις της philips και μου είπαν ότι εφόσον η τηλεόραση βλέπει έστω και για λίγη ώρα το streeming από τον υπολογιστή, δεν έχει πρόβλημα.
Το θέμα είναι ότι έχω δοκιμάσει όλους τους τρόπους δικτύωσης όπως γράφω λίγο πιο πάνω (ασύρματα και ενσύρματα) αλλά πάντα streemμάρει για 14 λεπτά και μετά πετάει έξω τον διακομιστή. Έχω βγάλει firewall, screensaver, messenger.
Τους είπα ότι υποψηιάζομαι πρόβλημα με το DLNA της τηλεόρασης και μου είπαν να αποτανθώ σε τεχνικό Η/Υ
Καμιά ιδέα;

Last edited:
Τι να γίνει ρε Νικόλα... τα γράφω λίγο πιο πάνω...
Δεν ξέρω τι συμβαίνει, όπως λέει και η διαφίμηση, έχω δοκιμάσει τα πάντα δεν γίνεται τίποτα.... (ούτε με το Ultrex).
Επικοινώνησα και με το σέρβις της philips και μου είπαν ότι εφόσον η τηλεόραση βλέπει έστω και για λίγη ώρα το streeming από τον υπολογιστή, δεν έχει πρόβλημα.
Το θέμα είναι ότι έχω δοκιμάσει όλους τους τρόπους δικτύωσης όπως γράφω λίγο πιο πάνω (ασύρματα και ενσύρματα) αλλά πάντα streemμάρει για 14 λεπτά και μετά πετάει έξω τον διακομιστή. Έχω βγάλει firewall, screensaver, messenger.
Τους είπα ότι υποψηιάζομαι πρόβλημα με το DLNA της τηλεόρασης και μου είπαν να αποτανθώ σε τεχνικό Η/Υ
Καμιά ιδέα;

Φανταζομαι να εχεις το τελευταιο firmware ετσι για το φοβο των Ιουδαιων

Εάν εννοείς το τελευταίο update λογισμικού που έχει στο site της philips, ναι το εγκατέστησα στην τηλεόραση με flashάκι αλλά δεν είδα καμιά διαφορά..

Εάν εννοείς το τελευταίο update λογισμικού που έχει στο site της philips, ναι το εγκατέστησα στην τηλεόραση με flashάκι αλλά δεν είδα καμιά διαφορά..

Ναι αυτο εννοουσα. Στο μεταξυ δεν παει το μυαλο μου πουθενα αλλου. Ωστοσο μου φαινεται πολυ δυσκολο να εχει προβλημα το DLNA της τηλεορασης ιδιαιτερα απο τη στιγμη που βλεπει το δικτυο. Προβλημα με χρονοκαθυστερηση πολυ μου παει.
Γιατι δεν δοκιμαζεις και το trial του Nero media home 4?
Θα μου πεις ενας ακομα server αλλα χανεις τιποτα?
Νικος

Δεν έχεις κάποιο γνωστό να σου δανείσει ένα WD Live, να δεις αν αυτό παίζει και μετά τα 14 λεπτά;

Λοιπόν τα νέα μου είναι άσχημα. Το πρωί αγκάρεψα γνωστό μου τεχνικό H/Y ο οποίος επί δύο ώρες "ξεσκονησε" από το γραφείο του μέσω του teamviewer όλα τα settings του δικτύου στο PC μου σε σχέση με την τηλεόραση και το συμπέρασμά του ήταν ότι έχει πρόβλημα η τηλεόραση που σταματάει το streaming μετά από 14 λεπτά. Αλλιώς δεν μπορεί να το εξηγήσει. Με παρότρυνε να τη στείλω πακέτο στη philips και με ρώτησε μάλιστα γιατί πήρα philips και δεν πήρα Samsung (όπως κάνουν όλοι όσοι θέλουν multimedia χρήση της TV όπως χαρακτηριστικά μου είπε) δεδομένου ότι οι Samsung δεν χρειάζονται servers και αηδίες για να δουν τα αρχεία του PC αλλά τα βλέπουν απ' ευθείας ως κοινές συσκευές τοπικού δικτύου...
Αφήστε πατριώτες, ρόμπες γίναμε με τη σακαράκα που πήραμε....
ΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΣΤ
Και για να μην είμαι αχάριστος:
1)Πολύ καλή εικόνα και ήχος (τα βρίσκεις και αλλού πολύ φθηνότερα)
2)Αμπιλάιτ (Κλάιν μάιν - ο φερετζές του π@@@@τη)
3)WI FI: αδύναμο (με ένα ντουβάρι μπροστά σήμα 10%)
4)DLNA: ποιο?
5)USB: απαιτεί φλασάκι ή άλλη συσκευή με ταχύτητες Formula 1)

Last edited:
Κάποιος στο forum ρε παίδες που να έχει TV της ίδιας σειράς με τη δική μου και να έχει δικτυώσει την TV χωρίς κανένα πρόβλημα streaming???????????????????????????????????????????????????????????????????
Τι στο διάολο, μόνο εγώ έχω αγοράσει τη σακαράκα?

Καλά, εσύ έφτασες στο άλλο άκρο, άκου σακαράκα... :flipout:

Εγώ θα έλεγα να επιμείνεις με την philips. Δες τι βρήκα εδώ:

More captivating, however, is the feature to stream music, movies and images through DLNA, which has also been incorporated.

DLNA can be accessed with the "home" button on the remote. DLNA is optimized for music and images, though. The video streaming is ridiculous. I tried with DivX / Xvid files and even though the TV supports them, you cannot bear to watch it. Firstly, image quality is grainy and blocky. Secondly picture and sound is out of sync. 9664H handles some of the other video formats but the sync problem is general as well as too many picture artifacts.

http://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1267191344

Με avi που έχουν divx δοκιμάζεις, σωστά;

Παιδιά το πρόβλημα με το streaming των files του PC στην TV παραμένει. Εχθές δοκίμασα την αναπαραγωγή αρχείων από υπολογιστή ενός φίλου στην τηλεόραση και το streaming σταμάτησε και πάλι στα 14 λεπτά (με WMP 11).
Άρα το συμπέρασμα είναι ότι προφανώς δεν φταίει ο υπολογιστής αλλά η τηλεόραση. Επικοινώνησα με το service τη Philips στη Θεσσαλονίκη και μου είπαν να τη στείλω πακέτο αν και εκ πρώτης όψεως απ' ότι μου είπαν δεν δικαιολογείται να υπάρχει κάτι στην TV δεδομένου ότι έστω και για λίγα λεπτά streamάρει...
Μήπως ρε παιδιά φταίει τίποτα άλλο? πχ. κάποιο πρόβλημα συμβατότητας με το router που έχω (Thompson της Forthnet), ή κάτι με το antivirus (Νοd 32)?

Παιδιά το πρόβλημα με το streaming των files του PC στην TV παραμένει. Εχθές δοκίμασα την αναπαραγωγή αρχείων από υπολογιστή ενός φίλου στην τηλεόραση και το streaming σταμάτησε και πάλι στα 14 λεπτά (με WMP 11).
Άρα το συμπέρασμα είναι ότι προφανώς δεν φταίει ο υπολογιστής αλλά η τηλεόραση. Επικοινώνησα με το service τη Philips στη Θεσσαλονίκη και μου είπαν να τη στείλω πακέτο αν και εκ πρώτης όψεως απ' ότι μου είπαν δεν δικαιολογείται να υπάρχει κάτι στην TV δεδομένου ότι έστω και για λίγα λεπτά streamάρει...
Μήπως ρε παιδιά φταίει τίποτα άλλο? πχ. κάποιο πρόβλημα συμβατότητας με το router που έχω (Thompson της Forthnet), ή κάτι με το antivirus (Νοd 32)?

Πολύ ιδιαίτερο το πρόβλημα που έχεις για να βρεθεί λύση εύκολα.
Προσωπικά θα δοκίμαζα χωρίς το switch του router ( με cross καλώδιο ethernet μεταξύ TV και PC) ώστε να φύγει το hardware του Thompson από την μέση και με κλειστό antivirus θα δοκίμαζα πέραν του WMP11 εναλλακτικά προγράμματα video streaming μέχρι να βρω άκρη αν φταίει κάποιο hardware ή software πριν καταλήξω να στείλω την TV για service για αυτό το "ιδιαίτερο" πρόβλημα.

Νικο 'ilise' βοηθεια:
Η phillips 47pfl9664H/12 συνεργαζεται (ενσυρματα) με τον δρομολογητη
διοτι εχω προσβαση στο ΝΕΤtv.
Εχω εγκαταστησει το TVersity στο λαπτοπ.
Απενεργοποιησα το windows firewall.
Δεν χρησιμοποιω antivirus η κατι παρομοιο..
Ακολουθησα τις (ομολογουμενως) εξαιρετικες συμβουλες σου για τα settings του TVersity...
H TV εξακολουθει να μην βλεπει τον υπολογιστη...
Μπορεις σε παρακαλω να με καθοδηγησεις καπως?

Νικο 'ilise' βοηθεια:
Η phillips 47pfl9664H/12 συνεργαζεται (ενσυρματα) με τον δρομολογητη
διοτι εχω προσβαση στο ΝΕΤtv.
Εχω εγκαταστησει το TVersity στο λαπτοπ.
Απενεργοποιησα το windows firewall.
Δεν χρησιμοποιω antivirus η κατι παρομοιο..
Ακολουθησα τις (ομολογουμενως) εξαιρετικες συμβουλες σου για τα settings του TVersity...
H TV εξακολουθει να μην βλεπει τον υπολογιστη...
Μπορεις σε παρακαλω να με καθοδηγησεις καπως?

Αγαπητε φιλε Τακη το μυαλο μου παει σε δυο σημεια αφου κανεις τη συνδεση με laptop.
Το πρωτο ειναι κοινο και για επιτραπεζιο υπολογιστη και ειναι η θεση που βλεπει η τηλεοραση το server και δεν ειναι αλλη απο το windows media center. Μην ασχολεισα;ι με καμμια αλλη.
Το δευτερο σημειο ειναι επειδη ακριβως εχεις laptop να πεις στο tversity οτι η συνδεση ειναι ασυρματη απο τις ρυθμισεις του.
Νικος

Αγαπητε φιλε Τακη το μυαλο μου παει σε δυο σημεια αφου κανεις τη συνδεση με laptop.
Το πρωτο ειναι κοινο και για επιτραπεζιο υπολογιστη και ειναι η θεση που βλεπει η τηλεοραση το server και δεν ειναι αλλη απο το windows media center. Μην ασχολεισα;ι με καμμια αλλη.
Το δευτερο σημειο ειναι επειδη ακριβως εχεις laptop να πεις στο tversity οτι η συνδεση ειναι ασυρματη απο τις ρυθμισεις του.
Νικος
Νικο σ'ευχαριστω για το ενδιαφερον σου.
Το προβλημα λυθηκε. Ειχε να κανει με το user name που εδινα στο
στο servises.msc...Να στειλεις στην Phillips ολα οσα διαδραματιστηκαν εδω μεσα που, χωρις αυτα, ενω πληρωσαμε TV με DLNA ειχαμε TV με WD media player.Πιστευω οτι αυτη την φορα δικαιουσε το καλυτερο μοντελο τους εντελως δωρεαν. Και παλι ευχαριστω.

Νικο σ'ευχαριστω για το ενδιαφερον σου.
Το προβλημα λυθηκε. Ειχε να κανει με το user name που εδινα στο
στο servises.msc...Να στειλεις στην Phillips ολα οσα διαδραματιστηκαν εδω μεσα που, χωρις αυτα, ενω πληρωσαμε TV με DLNA ειχαμε TV με WD media player.Πιστευω οτι αυτη την φορα δικαιουσε το καλυτερο μοντελο τους εντελως δωρεαν. Και παλι ευχαριστω.

Αγαπητε Τακη χαιρομαι που ελυσες το προβλημα,
Κανονικα δεν επρεπε να εχεις προβλημα χωρις να επεμβεις στο servises.msc. γι αυτο και δεν το ανεφερα καν. Ωστοσο αφου το εκανες να ξερεις οτι στο εξης δεν εχεις προβλημα στο να παιζεις και αρχεια 720p και ματροσκες αφου χωρις την επεμβαση αυτη το tversity δεν τα βλεπει.
Οσον αφορα το DLNA θεωρητικα θα επρεπε να βλεπει τον υπολογιστη κατευθειαν χωρις να υπαρχει αναγκη διαμεσολαβητη και θα προωθησω το θεμα κατευθειαν στο τμημα υποστηριξης - σχεδιασμου στην Ολλανδια.
Οσο για μενα απλα εχω την τυχη να παιρνω τα κορυφαια μοντελα με μεγαλη εκπτωση αλλα μεχρι εκει. Απο την αλλη ειμαι και αδιορθωτος και ηδη εχω προ-παραγγειλει τη νεα 3D cinema 58PFL9955Η.
Παρακαλω δεν κανει τιποτα. Προσπαθουμε εδω μεσα να βοηθαμε ο ενας τον αλλο γιατι κανεις δεν γεννηθηκε να ξερει τα παντα. Χαιρομαι αν σε βοηθησα εστω και λιγο.
Νικος

Επρεπε να σε ειχα γνωρισει λιγες ημερες πριν παρω την 47PFL.
Ηθελα να αγορασω την 52PFL αλλα δεν την εβρισκα πουθενα!
Ενα κομματι υπηρχε μονο στο ElectroWorld, το εκθεσιακο, αλλα με φρεναρε η ιδεα να παρω μεταχειρισμενο στην τιμη του καινουργιου.Καλο Πασχα.

Επρεπε να σε ειχα γνωρισει λιγες ημερες πριν παρω την 47PFL.
Ηθελα να αγορασω την 52PFL αλλα δεν την εβρισκα πουθενα!
Ενα κομματι υπηρχε μονο στο ElectroWorld, το εκθεσιακο, αλλα με φρεναρε η ιδεα να παρω μεταχειρισμενο στην τιμη του καινουργιου.Καλο Πασχα.

Και πολυ καλα εκανες,
Η τηλεοραση σου ειναι ενα εξαιρετικο κομματι και θα το χαιρεσαι για πολλα χρονια. Να θυμασαι μονο να κανεις παντα τα UPDATES ελεγχοντας τακτικα την επισημη σελιδα υποστηριξης της τηλεορασης σου.
Απο πειρα και πειραματισμο μην ανεβαινεις contrast > 80 και brithteness >54. Τα ψηφιακα φιλτρα σου συνιστω να τα εχεις ολα ενεργοποιημενα στο full εκτος απο Dymanic contrast(medium), Mpeg artifacts reduction (off), light sensor(off), Digital Noise REduction (all inputs - medium, tv - maximum).
Στο χρωμα αν και λιγο ψυχρα προ-ρυθμισμενη συνιστω να δεις αν σ αρεσει στη θερμη ρυθμιση αλλιως αφησε τη στο Normal ενω αν μπορουσες να την καλιμπραρεις μεσω χρωμοδιαφορων θα τιναζες την απολαυση σου στα υψη.

Καλη Ανασταση Τακη,

PS Να θυμασαι οτι ειμαι εδω αν χρειαστεις οτιδηποτε και μπορω να βοηθησω.
Νικος