το magni και το uber κάνουν από 140 δολάρια το καθένα. Δεν ξέρω πόσο σε ευρώ.
Ο ίδιος ο κλώνος για την ώρα είναι unavailable πιθανόν επειδή ο κατασκευαστής είδε οτι η τιμή που τον έδινε τελειωμένο (250) ίσως σήμερα δεν είναι τόσο ανταγωνιστική.
Από την άλλη υπάρχει σήμερα κλώνος του κλώνου αλλά και τριτης γενιάς κλώνου. Δηλαδή με 75 δολάρια τελειωμένο σε κουτί εκτός μεταφορικά.
Αυτά όσον αφορά τον κλώνο, που και εγώ προσωπικά για δοκιμή τον πήρα και λόγω του καλου αρχικού ονόματος Lehemann.
Όμως με εξέπληξε τότε (και σήμερα) και οδηγεί τα πάντα καθώς και τα Κ1000.
Τώρα σχετικά με τα fidelioX2 θα έλεγα ότι ταιριάζει αρκετά το too much fuss.
Είναι απλώς ένα καλό μοντέρνο ακουστικό.
Μοντέρνο με την κακή έννοια ότι είναι κατασκευασμένο να οδηγείται από ασθενικούς ενισχυτές κάτι που σημαίνει ότι δεν είναι ποιοτικό. (Συγνώμη άποψή μου που θα έλεγα ταιριάζει με όλους τους επαγγελματίες)
Στα 220-230 που έρχεται στο σπίτι σου έχει απίστευτο ανταγωνισμό από κολοσσούς που θα τους αγόραζα με κλειστά μάτια, ούτε κάν μετά από συγκριτική ακρόαση.
Πχ 701, 600, 650.
Επίσης καταλήγοντας, δεν είναι καθόλου σωστό να απαξιώνουμε ένα μηχάνημα που δεν έχουμε ακούσει (πχ Lovely cube) και αντίθετα να υπερθεματίζουμε για ένα άλλο μηχάνημα που επίσης δεν έχουμε ακούσει (πχ mojo). Είναι foul.
Προσωπικά δεν έχω ακούσει το mojo.
Αλλά πιστεύω ότι η εικόνα που δείχνει μέσα δεν προδιαθέτει για καλή οδήγηση, ΠΑΡΑ τις καλές απόψεις που έχω ακούσει από ανθρώπους που εκτιμώ (λιγότερο ή περισσότερο)
Επειδή δεν έχω πολύ χρόνο να απαντήσω γιατί φεύγω για ταξίδι, ενώ τα Fidelio δεν απαιτούν ενισχυτικά τίποτα το ιδιαίτερο, από πλευράς ταιριάσματος θα έλεγα ότι είναι πολύ ιδιόρρυθμα! Έχω δοκιμάσει πάμπολλες πηγές στο παρελθόν και με τις περισσότερες από αυτές κάτι δεν κάθεται καλά. Όπως και με το ifi idsd micro παρόλο που είναι μία πολύ αξιόλογη πηγή.
Θα μου πεις ότι μάλλον φταίει το ακουστικό, ίσως ναι. Όμως αν το ταιριάξεις καλά κι αυτό δεν είναι θέμα ισχύος αλλά χαρακτήρα του ενισχυτή και του dac, τότε η ευχαρίστηση που σου δίνουν είναι μεγάλη. Κι ας μην είναι αντικειμενικά hi-end όπως τα μοντέλα που προανέφερες.
Θα βρω τρόπο να τα δοκιμάσω με το chord mojo κάποια για να μπορώ να μιλήσω πιο συγκεκριμένα.
Προς το παρόν εύχομαι καλή ανάσταση σε όλους σας! :smile:
Να συμπληρώσω επίσης...
από όσο καταλαβαίνω το magni2 είναι από τα πιό entry level της εταιρείας και θα υποθέσω ότι καλύπτει τα απολύτως απαραίτητα σε απαιτήσεις ήχου και προφανώς έχουν γίνει και οι περισσότερες παραχωρήσεις για να είναι η τιμή του στα επίπεδα αυτά.
Το μοντέλο προφανώς κερδίζει πόντους από την αίγλη των λαμπρών ονομάτων της εταιρείας.
Από εκεί και πέρα ας σημειωθεί (και έχει ξαναειπωθεί στο νήμα για τον κλώνο) ότι ο BCL που έχει κλωνοποιηθεί στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ένα μηχάνημα τριπλασίου τουλάχιστον κόστους. Ο δε κλώνος του, δεν είναι απλώς τα υλικά αραδιασμένα επάνω σε μια πλακέτα όπως πχ ΕΙΝΑΙ ο matrix, αλλά ακριβώς με την ίδια τοπολογία, ίδια υλικά αλλά και προσανατολισμό κρίσιμων εξαρτημάτων. Αυτά όλα έχουν περιγραφεί πολύ αναλυτικά από πολλούς στο headfi σε ένα νήμα πάνω από 150 σελίδες.
Η μόνη του ίσως απόκλιση από την γραμμή παραγωγής του BCL, από όσο έχω καταλάβει είναι ίσως το ματσάρισμα των τρανζίστορ ώστε να έχει περιοριστεί στο ελάχιστο το dc στην έξοδο. (και αυτά από όσο θυμάμαι στο headfi). Δεν ξέρω πόσο dc offset είχε πχ ο BCL αλλά στον δικό μου (και μόνο επειδή θέλησα να τον χρησιμοποιήσω ως προ σε τελικό με αρκετό gain) ήθελα να το περιορίσω εντελώς και μιά από τις επεμβάσεις που έκανα ήταν να προσθέσω ένα ζευγάρι καλούς audio πυκνωτές στην έξοδο εκείνη.
Κατά τα άλλα υπάρχουν αρκετές προτάσεις για mods στο headfi και αλλού που λένε ότι ο ενισχυτής γίνεται πολύ πιό καλός από τον BCL.
Αυτά δεν τα γράφω επειδή τυχαίνει να τον έχω και θέλω να παινέσω το σπίτι μου, απλά επειδή θεωρώ ότι είναι καλό να κατατεθούν ως πληροφορία.
Όσον αφορά τους schiit είναι στις πολύ απώτερες σκέψεις μου αλλά προφανώς όχι τα απλά φτηνά μοντέλα, αλλά τα άλλα για τα οποία η εταιρεία απέκτησε το όνομά της. Και πάλι υπό πολλές προϋποθέσεις θα προχωρούσα σε κάποια αγορά, αλλά αυτό είναι καθαρά προσωπικό θέμα.
Και μια και φτάνει η ώρα, Καλή Ανάσταση.
Τί είναι ο "τεχνικά καλύτερος ήχος" ?
Οσον αφορα τα fidelio ως ακουστικό. Καταρχήν supersonic είσαι επαγγελματίας στον ήχο;
Εχει σημασία αυτό γιατι προφανώς για έναν επαγγελματια τα fidelio είναι αχρηστα,. Ομως από την πλευρά αυτών που ακούνε μουσική ψυχαγωγικά, είναι ΠΟΛΛΟΙ αυτοί που πριτιμουν τα fidelio από τα sennheiser 650 ακόμα και από πιο ακριβά ακουστικά.! Άρα περί ορέξεως. ...
Όσον αφορά τα ενισχυτικά: Ακομα κι αν ο κλώνος είναι ισάξιος με τον asgard 2, ποιος είπε ότι για τα περισσοτερα ακουστικά (εκτός των planar magnetic) ο asgard 2 υπερέχει ηχητικά του magni 2; Ψαξε όσο θες και θα δεις ότι η διαφορά μεταξύ τους είναι μη αντιληπτή εκτός οτι ο asgard έχει λίγο πιο ζεστό ήχο. Εσύ πιστεύεις ότι οποιοσδηποτε ενισχυτής όσες εκατοντάδες ή χιλιάδες ευρώ κι αν κοστίζει θα έχει τεχνικά καλύτερο ήχο πάνω από 10% σε σχεση με τον magni 2; (με οποιοδήποτε ακουστικό non planar μεχρι 300ohm);
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.