PHILIPS - NEOTION - PCMCI

Απάντηση: Re: PHILIPS - NEOTION - PCMCI

Γεια σας.

Έχω μια 42PFL9703D και έχω βάλει την Neotion NP4+ με σχετικά καλούς χρόνους αλλαγής για τα κανάλια της digea, μικρότερους από 3 sec και σχεδόν 1 sec για τα ψηφιακά της ΕΡΤ. Εντοπίζω και εγώ το πρόβλημα με το Auto στο format της εικόνας του ΣΚΑΙ το οποίο διορθώνεται μόνο με επιλογή Wide Screen. Όλα τα άλλα κανάλια δουλεύουν πολύ καλά όπως και η NET που έχει κατά διαστήματα 16:9 εκπομπή.

Tο service manual που προτείνατε πιθανόν είναι σχετικό και με την 9703 και σε αυτό φαίνεται ότι το τμήμα tuner αναφέρεται στη σελίδα 153 και πιθανόν ο αποκωδικοποιητής είναι το TDA10048, το οποίο είναι αυτό:

http://www.datasheetarchive.com/TDA10048-datasheet.html

Υπάρχει επίσης και αυτό το service manual:

http://elektrotanya.com/philips_37pfl9603d_chassis_q529.1e-la_sm.pdf/download.html

το οποίο δίνει τα ίδια στοιχεία στο τμήμα tuner στη σελίδα 175.

Αν είναι κάποιος ποιο σχετικός ας διορθώσει/συμπληρώσει.

Ευχαριστώ.

έχουμε κανενα νέο τελικα

Την κάρτα πρέπει να την βάλω με την τηλεόραση ανοιχτή?
(32PFL9632D). Θα την αναγνωρίσει, θα βγάλει μήνυμα, πρέπει να κάνω κάτι από το μενού της τηλεόρασης?

Re: Απάντηση: PHILIPS - NEOTION - PCMCI

Την κάρτα πρέπει να την βάλω με την τηλεόραση ανοιχτή?
(32PFL9632D). Θα την αναγνωρίσει, θα βγάλει μήνυμα, πρέπει να κάνω κάτι από το μενού της τηλεόρασης?

Με κλειστή την τηλεόραση και δε χρειάζεται να κάνεις τίποτα,εκτός από σκανάρισμα των καναλιών από την τηλεόραση

Υπάρχει περίπτωση να βρω firmware για μοντέλο Philips που δεν κυκλοφορεί στην Ελλάδα; 42PFL 7572 D/10...

Υπάρχει περίπτωση να βρω firmware για μοντέλο Philips που δεν κυκλοφορεί στην Ελλάδα; 42PFL 7572 D/10...

Moνο μεσω του service
Nikos

Απο που εχει αγοραστει; O κωδικος 42PFL 7572 D ειναι σιγουρα σωστος ;Εαν υπαρχει το γραμμα "D" μεσα στον κωδικο , η τηλεοραση εχει μονο MPEG2 receiver και οχι MPEG4......

παιδια έχω την 42PFL7623D/10 με mpeg2. Υπάρχει περίπτωση να πάιξει η κάρτα? την έχει δοκιμάσει κανένας?
Τελικά τι έκανες με την 42PFL7623D/10 γιατί έχω και γω την ίδια και τώρα που έρχεται η digea Πελοπόννησο με απασχολεί το θέμα... Υπάρχει κάποιος να γνωρίζει για την συμβατότητα με την neotion;

Τώρα που σε αρκετές περιοχές θα ξεκινήσει η ψηφιακή μετάδοση, και θα έχουμε αρκετούς φίλους που δεν έχουν ασχοληθεί με το θέμα και δεν έχουν διαβάσει τα παλιότερα, να ξαναγράψουμε ότι καλό είναι να αποφεύγεται η χρήση τέτοιων καρτών. Το μικρότερο κακό θα είναι η ελαφρώς χειρότερη εικόνα λόγω της μετατροπής από MPEG4 σε MPEG2. Γιατί στην ουσία η κάρτα αυτό κάνει. Κάνει μετατροπή από MPEG4 σε MPEG2 γιαυτό χρησιμοποιείται σε τηλεοράσεις που δεν είναι συμβατές με το MPEG4 αλλά είναι στο MPEG2.
Το χειρότερο κακό είναι να υπάρχουν αρκετές ασυμβατότητες και να υπάρχουν κολλήματα, αποσυντονισμός ήχου-εικόνας, χάσιμο ξαφνικά της εικόνας κτλ.
Οι εξωτερικοί δέκτες μπορεί να σημαίνουν 2 παραπάνω καλώδια και ένα επιπλέον τηλεκοντρόλ, αλλά έχουν σταθερή εικόνα και λήψη, εγγραφή, και δυνατότητες media player και για άλλα αρχεία. Οι κάρτες μόνο προβολή προγραμμάτων καναλιών μπορούν να κάνουν.

Το χειρότερο κακό είναι να υπάρχουν αρκετές ασυμβατότητες και να υπάρχουν κολλήματα, αποσυντονισμός ήχου-εικόνας, χάσιμο ξαφνικά της εικόνας κτλ.
Οι εξωτερικοί δέκτες μπορεί να σημαίνουν 2 παραπάνω καλώδια και ένα επιπλέον τηλεκοντρόλ, αλλά έχουν σταθερή εικόνα και λήψη, εγγραφή, και δυνατότητες media player και για άλλα αρχεία. Οι κάρτες μόνο προβολή προγραμμάτων καναλιών μπορούν να κάνουν.
Συμφωνώ απόλυτα με αυτά που γράφεις, αλλά για μένα που έχω την τηλεόραση στον τοίχο μαζί με soundbar, είναι μονόδρομος η κάρτα... αν δεν μου κάτσει η κάρτα θα πάω για άλλη TV γμτ :shot:

Φυσικά. Υπάρχουν και αντικειμενικές δυσκολίες ή προβλήματα που οδηγούν αναγκαστικά σε μία λύση.
Βέβαια αν το πρόβλημα είναι η έλλειψη χώρου, υπάρχουν και δέκτες με αυτή την μορφή.
http://www.e-shop.gr/product?id=PER.705216
Μπαίνουν στο πίσω μέρος της τηλεόρασης στην θύρα scart ή HDMI και κρέμονται από αυτήν. Οπότε δεν χρειάζονται δική τους στήριξη όπως οι επιτραπέζιοι. Βέβαια έχουν και αυτοί δύο καλώδια να κρέμονται, ένα της τροφοδοσίας και ένα της κεραίας. Λόγω της διπλής σύνδεσης (λογικά) μπορούν να δώσουν ήχο σε ηχοσύστημα, αλλά δεν το ξέρω σίγουρα αυτό.
Θετικά τους: Είναι σχεδόν κανονικοί ψηφιακοί δέκτες. Υπάρχουν και πολλοί HD (που έχουν και θύρα HDMI), έχουν δυνατότητα εγγραφής και προβολής αρχείων όπως και οι επιτραπέζιοι.
Ο αρχηγός talos_2002 πριν ενάμιση περίπου χρόνο πρότεινε αυτούς:
Υπάρχουν αρκετοί HD, όπως ο Crypto 170, ο DigitalWorld HDT-990, ο F&U 3838S και ο Ferguson T65 mini είναι μερικοί.
Υπάρχει και ένας από την Edision, αλλά είναι πολύ ακριβός.
Θα προτιμούσα τους 3838 και mini.
Υπάρχει εδώ:
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/97265-%CE%94%CE%AD%CE%BA%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CF%82-%CF%88%CE%B7%CF%86%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CF%84%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CF%8C%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%84%CF%8D%CF%80%CE%BF%CF%85-SCART
Τώρα δεν ξέρω τι καινούριο έχει βγει, και έχει εξαφανιστεί και ο talos_2002 τον τελευταίο καιρό για να μας πει αν υπάρχει καμία εξέλιξη. Εγώ δεν τους παρακολουθώ και πολύ.

Φυσικά. Υπάρχουν και αντικειμενικές δυσκολίες ή προβλήματα που οδηγούν αναγκαστικά σε μία λύση.
Βέβαια αν το πρόβλημα είναι η έλλειψη χώρου, υπάρχουν και δέκτες με αυτή την μορφή.
http://www.e-shop.gr/product?id=PER.705216
Μπαίνουν στο πίσω μέρος της τηλεόρασης στην θύρα scart ή HDMI και κρέμονται από αυτήν. Οπότε δεν χρειάζονται δική τους στήριξη όπως οι επιτραπέζιοι. Βέβαια έχουν και αυτοί δύο καλώδια να κρέμονται, ένα της τροφοδοσίας και ένα της κεραίας. Λόγω της διπλής σύνδεσης (λογικά) μπορούν να δώσουν ήχο σε ηχοσύστημα, αλλά δεν το ξέρω σίγουρα αυτό.
Θετικά τους: Είναι σχεδόν κανονικοί ψηφιακοί δέκτες. Υπάρχουν και πολλοί HD (που έχουν και θύρα HDMI), έχουν δυνατότητα εγγραφής και προβολής αρχείων όπως και οι επιτραπέζιοι.
Ο αρχηγός talos_2002 πριν ενάμιση περίπου χρόνο πρότεινε αυτούς:

Υπάρχει εδώ:
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/97265-Δέκτες-επίγειας-ψηφιακής-τηλεόρασης-τύπου-SCART
Τώρα δεν ξέρω τι καινούριο έχει βγει, και έχει εξαφανιστεί και ο talos_2002 τον τελευταίο καιρό για να μας πει αν υπάρχει καμία εξέλιξη. Εγώ δεν τους παρακολουθώ και πολύ.
Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες...

Τίποτα νέο δεν υπάρχει. Ο Τ65mini αξίζει (αν μπορεί να βρεθεί κάπου πια...), και ο Power Plus HD100 mini. Πέραν αυτών, υπάρχουν πολλοί δέκτες scart, λίγοι από τους οποίους είναι HD και για τους οποίους όμως δεν έχουμε αρκετές πληροφορίες. Π.χ. ο Media-Tech MT 4166, για τον οποίο γνωρίζουμε ότι έχει τσιπ Novatek, αλλά όχι κάτι πιο πέρα.

Τελικά τι έκανες με την 42PFL7623D/10 γιατί έχω και γω την ίδια και τώρα που έρχεται η digea Πελοπόννησο με απασχολεί το θέμα... Υπάρχει κάποιος να γνωρίζει για την συμβατότητα με την neotion;

Συμφωνώ απόλυτα με αυτά που γράφεις, αλλά για μένα που έχω την τηλεόραση στον τοίχο μαζί με soundbar, είναι μονόδρομος η κάρτα... αν δεν μου κάτσει η κάρτα θα πάω για άλλη TV γμτ :shot:
Σήμερα δούλεψε δοκιμαστικά η Digea κανα 2ωρο στο Ναύπλιο και είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω την μοντούλα... Δουλεύει άψογα με την 42PFL7623D/10. ΑΨΟΓΗ εικόνα, που ομολογώ δεν περίμενα με ότι έχω διαβάσει εδώ. Αλλαγή καναλιών 2-3''
Από μεθαύριο που θα δουλέψει κανονικά η Digea αν έχω κάτι καινούριο θα το αναφέρω

Last edited:
Τα 2-3 sec θεωρούνται αρκετά για επιτραπέζιο ψηφιακό δέκτη, και αν είναι καλή η εικόνα με την κάρτα, τότε σκέψου πως θα είναι σε mpeg-4 δέκτη, χωρίς την μετατροπή σε mpeg-2. Απλά είναι η διαφορά με το αναλογικό σήμα, αν η αναλογική λήψη δεν είναι τέλεια. Αν η αναλογική λήψη είναι μέτρια, τότε η ψηφιακή εικόνα φαίνεται πολύ καλύτερη. Αλλά μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερη από αυτή που είδες με την κάρτα.
Όχι ότι δεν κάνεις την δουλειά σου με κάρτα, αλλά με εξωτερικό δέκτη την κάνεις καλύτερα.

Είναι εξυπηρετική η κάρτα γιατί εφαρμόζει τις δυνατότητες του ενσωματωμένου δέκτη χωρίς να αλλάζεις κοντρόλ, εξτρά συσκευές, ρεύματα- καλώδια κλπ. Στην πραγματικότητα κατεβάζει το σήμα από Mpeg4 σε Mpeg2 για να μπορέσει να το βγάλει η τηλεόραση. Σίγουρα ένας καθαρός εξωτερικός δέκτης Mpeg4 θα ειναι κάπως καλύτερος σαν εικόνα αλλά αμφίβολος σε αντοχή.

Τα 2-3 sec θεωρούνται αρκετά για επιτραπέζιο ψηφιακό δέκτη, και αν είναι καλή η εικόνα με την κάρτα, τότε σκέψου πως θα είναι σε mpeg-4 δέκτη, χωρίς την μετατροπή σε mpeg-2. Απλά είναι η διαφορά με το αναλογικό σήμα, αν η αναλογική λήψη δεν είναι τέλεια. Αν η αναλογική λήψη είναι μέτρια, τότε η ψηφιακή εικόνα φαίνεται πολύ καλύτερη. Αλλά μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερη από αυτή που είδες με την κάρτα.
Όχι ότι δεν κάνεις την δουλειά σου με κάρτα, αλλά με εξωτερικό δέκτη την κάνεις καλύτερα.
Να σου πω την αλήθεια έχω προβληματιστεί λίγο με αυτό που γράφεις... Στην άλλη τηλεόραση δεκαετίας που έχω, έχω πάρει αυτόν τον αποκωδικοποιητή τον οποίο τον δοκίμασα με HDMI στην Philips να δω τη διαφορά. Κατά την άποψή μου, ήταν καλύτερη η εικόνα με την μοντούλα παρά με τον αποκωδικοποιητή... Στην παλιά τηλεόραση Sony 22αρα 10ετίας (με hdmi!!!) η εικόνα με τον LEGENT HD είναι άψογη. Δεν ξέρω αν χρειάζεται κάποια ρύθμιση ο LEGENT ή αν έχει πρόβλημα. Η διαφορά στην εικόνα που εντόπισα είναι στα χρώματα που με την μοντούλα ήταν πιο εντυπωσιακά, ενώ με τον αποκωδικοποιητή πιο ψεύτικα και άτονα... Δεν είχα πολύ χρόνο γιατί οι δοκιμές έγιναν μέσα σε κανα 2ωρο που είχαν ανοιχτό το σήμα δοκιμαστικά... Από αύριο θα επανέλθω με νεώτερα...