PHILIPS - NEOTION - PCMCI

10 ημέρες αφού έστειλα email στο Ολλανδικό τμήμα, μου ήρθε η Ελληνικότατη απάντηση...
PHILIPS

Αγαπητέ κύριε ...,

Σας ευχαριστούµε για την επιστολή σας σχετικά µε το 42PFL9831D

Θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε οτι η τηλεόραση σας έχει ψηφιακό δέκτη ο οποίος αναγνωρίζει mpeg2, αλλά όχι mpeg4. Κατά συνέπεια είναι φυσιολογικό να μην έχετε τα ψηφιακά κανάλια της digea.

Για την ώρα δεν έχουμε στην διάθεση μας κάποια άλλη πληροφορία σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα.

Για περισσότερες πληροφορίες µην διστάσετε να επικοινωνήσετε εκ νέου µαζί µας...

Υποστήριξη ΜΗΔΕΝ λοιπόν, για το κορυφαίο της μοντέλο του 2006 για το οποίο είχα σκάσει ζεστά ζεστά 4000 ευρώ (αγοράστηκε από Γερμανία) τη στιγμή που εδώ την είχαν 5000 ευρώ...
Σε ευχαριστώ Philips, θα το έχω υπόψιν μου σε επόμενες αγορές αλλά χαίρομαι που ενημερώνω και τους υπόλοιπους υποψήφιους αγοραστές για την ποιότητα της υποστήριξής σας στα κορυφαία και πανάκριβα μοντέλα σας.

Και πολύ είναι που σου απάντησαν. Άλλοι (ΟΝ**Ο) σου λένε να πας στην Γερμανία να ρωτήσεις.

Απλά δεν ξαναγοράζεις από τέτοιες μάρκες.

Εδώ πουλάνε ακόμα μοντέλα που έχουν mpeg2 ενώ πλέον ξέρουν ότι δεν παίζουν.

Και ξαναρωταω, αν έχει κανείς δει το θέμα με την 26PFL5522D που βλέπει την NP4+ αλλά δεν αποκωδικοποιεί την εικόνα. Το firmware ειναι idtvzapper_hw261.256_sw2.0.57.

Εχω την 23' αντιστοιχη (23PFL5522D) αγορασμενη απο Γαλλια.Φοραει παλιοτερο firmware το 0.48 Και εγω που μιλησα με την MAJAR και ειδα την λιστα συμβατοτητας φαινεται οτι ειναι συμβατη...

Ημουν ετοιμος να την παρω αλλα βλεπω υπαρχει και εδω θεμα..

Το μονο που μπορω να σκεφτω οτι μηπως υπαρχει νεοτερο firmware απο το 0.57 οπου με αυτο γινεται συμβατη η ΝΡ4+ με την ΧΧPFL5522D.

Φιλε haralabosg , αυτο ρωτάω και εγώ, αν υπάρχει νεότερο firmware. Απο τη MAJAR που ρώτησα και εγώ, είπαν ότι έχουν δοκιμάσει σε ΧΧΧPFL5522d και παίζει. Για να περαστεί το νέο firm, πρέπει νομίζω να το δώσει η Philips σε ειδική μοντούλα pcmcia

έχω την τηλεόραση 32PFL9632D. Έχει δοκιμάσει κανείς κάποια από τις διαθέσιμες ΝΕΟΤΙΟΝ κάρτες σε αυτή την τηλεόραση?

Βγήκε νέο update για την pfl9703D το οποίο έχεις τις εξής αλλαγές:

• enabling the MPEG4 reception for Italy.
• Improvement use of free to air common interface card to decode mp4 digital channels.

Φαντάζομαι ότι το δεύτερο αφορά τις κάρτες CI.
Αλλά το πρώτο δεν είναι λίγο παράξενο, μήπως να περιμένουμε και για την Ελλάδα κάτι αντίστοιχο.
Έψαξα το Site της Philips και βρήκα ότι και εκεί πουλιέται το μοντέλο pfl9xxxD. Χθες έκανα μια αναζήτηση τα κανάλια με χώρα Ιταλία αλλά δεν δεν εμφάνισαν εικόνα τα digea

Βγήκε νέο update για την pfl9703D το οποίο έχεις τις εξής αλλαγές:

• enabling the MPEG4 reception for Italy.

• Improvement use of free to air common interface card to decode mp4 digital channels.

Φαντάζομαι ότι το δεύτερο αφορά τις κάρτες CI.
Αλλά το πρώτο δεν είναι λίγο παράξενο, μήπως να περιμένουμε και για την Ελλάδα κάτι αντίστοιχο.
Έψαξα το Site της Philips και βρήκα ότι και εκεί πουλιέται το μοντέλο pfl9xxxD. Χθες έκανα μια αναζήτηση τα κανάλια με χώρα Ιταλία αλλά δεν δεν εμφάνισαν εικόνα τα digea

έχω την τηλεόραση 32PFL9632D. Έχει δοκιμάσει κανείς κάποια από τις διαθέσιμες ΝΕΟΤΙΟΝ κάρτες σε αυτή την τηλεόραση?

Την απάντηση την πήρα μόνος μου τελικά! Αγόρασα την ΝΕΟΤΙΟΝ NP4+ και δουλεύει μια χαρά στην τηλεόραση μου.
Όποιος ενδιαφέρεται την έχει προσφορά το e-shop στα 34 ΕΥΡΩ:
http://www.e-shop.gr/search_per.phtml?&category=SET+TOP+BOX&filter-654=1

Στην 42άρα philips 9732 που περιλαμβάνεται στη λίστα συμβατότητας, δεν παίζει η NP4+. Δεν συντονίζει ούτε τα mpeg2. Και έχω το .022 firmware 5/2009.

Έχει παίξει σε κάποιον άλλο; Και είναι περίεργο οτι παίζει στην παλιότερη 20 Sony S.

Στην 42PFL9732D/10 δουλευει μια χαρα η NP4+ σε μενα και σε ενα φιλο απο δω.

Ευχαριστα νεα και εγω.

Δοκιμασα τη νεα NP4+ στη Philips 42PFL9732D/10 και παιζει μια χαρα.
Γυρω στα 3-4" το πολυ για να αλλαξει απο καναλι σε καναλι (δηλαδη ελαχιστα πιο αργα απο τις κανονικες αλλαγες καναλιων).

Την αναγνωρισε με τη μια και ολα καλα !!! (την εβαλα με σβηστη την TV και στη συνεχεια την ανοιξα).

Το μονο που παρατηρησα ειναι καθε φορα που ανοιγω την TV, στην αρχη αργει λιγο παραπανω να πιασει το καναλι, επειτα μαυριζει η οθονη για 1-2" και βγαζει το μηνυμα "μη υποστηριζομενη μορφη video" και στη συνεχεια δειχνει κανονικα εικονα και δεν ξαναπαρουσιαζει αυτο το φαινομαινο οσο zapping και να κανω.

btw εχω περασμενο το τελευταιο firmware ( http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/d...=Link_Software )

Να τονισω οτι την παλιοτερη καρτα δεν την διαβαζε καν η Philips μου.

Ολα καλα τελικα. Με ενα απλο scan βρηκε 12 ψηφιακα καναλια. Με EPG στα ελληνικα τα παντα ολα. Η καθυστερηση στην αλλαγη των καναλιων ειναι πολυ μικρη.

Αρα εχουμε 2 στα 2 για PFL9732 με την NP4+.

Πήρα την αντιπροσωπεία τη Majar στη Θεσσαλονίκη.
Τους είπα πως έχουν την 9732 στη λίστα συμβατότητας και μου απάντησαν πως μπορεί να είναι ασύμβατο το κομμάτι!;:frusty:

Μα είναι δυνατόν;

Μήπως κάτι δεν κάνω σωστά;
Βάζεις την κάρτα στην 9732 στο slot.
Στο menu/features/common interface βλέπει την κάρτα ως pocket fta και βγάζει information που λέει τις παραμέτρους. Άρα, ξέρει πως υπάρχει η κάρτα τουλάχιστον.

Στο analog έχει manual tuning. Στο digital δεν έχει.
Έχει όμως installation update. Το κάνω και δεν βρίσκει κανένα κανάλι παραπάνω. Περιέργως πως, τα ψηφιακά ANT1, MEGA, ΣΚΑΙ κλπ δεν θα έπρεπε να τα βρει, με ήχο και χωρίς εικόνα;

Πάω στο signal test (το επόμενο μενού στο digital tuning) και αν βάλω κάπου περί το 690 σε συχνότητα, ακούω κανάλια, χωρίς Epg info και χωρίς εικόνα.

Έπρεπε να κάνω κάτι άλλο; Δεν γίνεται να φταίει μόνο η συγκεκριμένη τηλεόραση. Και η np4+ παίζει θάυμα στην 20άρα sony. :nounder:

Μόλις βρήκα σε άλλο thread το εξής:

"gggppp333:

Με το κλασικο scan που κανει η TV για να βρει τα αναλογικα καναλια.
Απλα δεν τα επαιζε.

Εφοσον την ειδε μεσα στο menu σαν FTA+ λογικα δεν εχεις προβλημα.
Εμενα η παλιοτερη καρτα δεν αναγνωριζοταν καθολου απο την TV."

Αν αυτό είναι η λύση, να κάνεις analog scan, να μην σας παιδεύω να γράφετε!!

Last edited:
Μήπως κάτι δεν κάνω σωστά;
Βάζεις την κάρτα στην 9732 στο slot.
Στο menu/features/common interface βλέπει την κάρτα ως pocket fta και βγάζει information που λέει τις παραμέτρους. Άρα, ξέρει πως υπάρχει η κάρτα τουλάχιστον.

Στο analog έχει manual tuning. Στο digital δεν έχει.
Έχει όμως installation update. Το κάνω και δεν βρίσκει κανένα κανάλι παραπάνω. Περιέργως πως, τα ψηφιακά ANT1, MEGA, ΣΚΑΙ κλπ δεν θα έπρεπε να τα βρει, με ήχο και χωρίς εικόνα;

Πάω στο signal test (το επόμενο μενού στο digital tuning) και αν βάλω κάπου περί το 690 σε συχνότητα, ακούω κανάλια, χωρίς Epg info και χωρίς εικόνα.

Έπρεπε να κάνω κάτι άλλο; Δεν γίνεται να φταίει μόνο η συγκεκριμένη τηλεόραση. Και η np4+ παίζει θάυμα στην 20άρα sony. :nounder:

Μόλις βρήκα σε άλλο thread το εξής:

"gggppp333:

Με το κλασικο scan που κανει η TV για να βρει τα αναλογικα καναλια.
Απλα δεν τα επαιζε.

Εφοσον την ειδε μεσα στο menu σαν FTA+ λογικα δεν εχεις προβλημα.
Εμενα η παλιοτερη καρτα δεν αναγνωριζοταν καθολου απο την TV."

Αν αυτό είναι η λύση, να κάνεις analog scan, να μην σας παιδεύω να γράφετε!!

Αν εχει βγει firmware upgrade περασε το και ξαναδοκιμασε,
Επισης ολες οι philips εχουν το εξης κουσουρι. Συνηθως βλεπουν το module οταν τοποθετηθει με την συσκευη ανοικτη. Οποτε
Τι θα εκανα με τη σειρα,
1. Δες αν υπαρχει νεο λογισκικο και περασε το αν ειναι
2. Βγαλε το module και κανε ενα oliko update καναλιων δηλαδη πηγαινε στην επιλογη που λεει σαρωση και αντικατασταση καναλιων.
Οταν τελειωσει κανονικα πρεπει να εχει βρει ολα τα καναλια και αναλογικα και ψηφιακα.
4. Πηγαινε σε ενα καναλι ψηφιακο της digea και επελεξε ενα . Θα πρπει να εχεις ηχο χωρις εικονα. Βαλε to module στην τηλεοραση. Περιμενε λιγο θα πρεπειι να ερθει και η εικονα σε μερικα δευτερολεπτα.
Νικος

Ερώτηση στη PHILIPS

> Έχω αγοράσει την τηλεόραση
> 42PFL9703D.
> Δυστυχώς όμως δεν υποστηρίζει τα
> ψηφιακά κανάλια που εκπέμπουν σε
> MPEG4. Η τελευταία ενημέρωση
> λογισμικού που κυκλοφόρησε ήταν
> η Q591E_0.101.0.0 η οποία μας ενημέρωνε
> ότι: «Enabling the MPEG4 reception for Italy». Στην
> Ιταλία κυκλοφορεί το ίδιο
> μοντέλο με εδώ στην Ελλάδα. Η
> ερώτησή μου είναι αν θα βγει
> ενημέρωση λογισμικού και για τα
> εδώ MPEG4 κανάλια, ώστε να
> αποφύγουμε την χρήση εξωτερικών
> και αγνώστου ποιότητας και
> προελεύσεων αποκωδικοποιητών.
> Ευχαριστώ

Απάντηση απο PHILIPS

> Αγαπητέ κύριε,
>
> Σας ευχαριστούµε για την
> επιστολή σας σχετικά µε το
> προιόν , 42PFL9703D/10.
>
> Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε
> ότι επι του παρόντος δεν υπάρχει
> κάποιο λογισμικό αναβάθμισης
> που να τροποποιεί τα τεχνικά
> χαρακτηριστικά της συσκευής. Ως
> εκ τούτου , για τη λήψη των
> ψηφιακών καναλίων τεχνολογίας
> του σήματος της DIGEA(τεχνολογία
> mpeg4) είναι απαραίτητη η σύνδεση
> εξωτερικού αποκωδικοποιητή.
>
>
> Για περισσότερες πληροφορίες
> µην διστάσετε να επικοινωνήσετε
> εκ νέου µαζί µας.
>
> Με φιλικούς χαιρετισµούς,
>
> PHILIPS Τµήµα Εξυπηρέτησης Πελατών
>

Στην 42PFL9732D/10 δουλευει μια χαρα η NP4+ σε μενα και σε ενα φιλο απο δω.

Το ίδιο και σε μένα στην 47PFL9732D/10 στο τελευταίο firmware. Μια ερώτηση. Δεν βλέπω στο epg εβδομαδιαίο πρόγραμμα παρά μόνο "τώρα και επόμενο". Έχετε και εσείς το ίδιο πρόβλημα;

Το ίδιο και σε μένα στην 47PFL9732D/10 στο τελευταίο firmware. Μια ερώτηση. Δεν βλέπω στο epg εβδομαδιαίο πρόγραμμα παρά μόνο "τώρα και επόμενο". Έχετε και εσείς το ίδιο πρόβλημα;

Μαλλον πρεπει να εγινε ' ζημια ' με το τελευταιο firmware. Το ιδιο επαθα και γω με τη cinema. Πηρα τηλεφωνο στο service το ξερουν το προβλημα ειπαν θα διορθωθει με αναβαθμιση λογισμικου αλλα μετα απο μηνες δεν εχουν κανει τιποτα ακομα.
Αν εχεις παλαιοτερο firmware που η συγκεκριμενη λειτουργια δουλευε περασε το ξανα με την προυποθεση οτι δεν θα χασεις καποια αλλα βελτιωμενα χαρακτηριστικα απο αυτο που θα βγαλεις.
Νικος

έχω την Philips 32PFL9632D/10 και εδώ και ένα μήνα χρησιμοποιώ την NP4+. Βλέπω κανονικά τα κανάλια της DIGEA (με την γνωστή καθυστέρηση 3-4" στην αλλαγή καναλιών) αλλά καμιά φορά μαυρίζει στιγμιαία η οθόνη, για περίπου 1", και βγάζει ένδειξη "μη υποστηριζόμενη μορφή βίντεο".

Δεν έχω κάνει αναβάθμιση λογισμικού στη Philips, αν κάνω υπάρχει περίπτωση να διορθωθεί?

Επίσης κάποιες φορές παρατήρησα ότι αυτό συμβαίνει και όταν ανάβει / σβήνει μια ηλεκτρική συσκευή / φως στο σπίτι. Λέτε να είναι θέμα ρεύματος? Αν ναι τι προτείνετε να συνδέσω UPS στην TV? 'Η ήταν απλά τυχαίο?