philips new lcd 2008

:ernaehrung004::smile:Έτσι μπράβο..Μαλακώνεις και το χαίρομαι... Γιατί έβαλα, 3 σελλίδες πριν, τα τεχνικά χαρακτηριστικά 3 νέων μοντέλων και δεν διάβασα κανένα σχόλιο, ενώ το περίμενα.

Οι τηλεοράσεις έχουν γίνει σαν τα hardware. Η εξέλλιξη είναι ραγδαία και δεν την προλαβαίνεις. Μέσα στα τελευταία 10 χρόνια περάσαμε απο τις CRT στις LCD και στο HD. Τα εργαστήρια έχουν πάρει φωτιά. Μιλούσα με τον κο.Βεντούρη της Philips. Οι διαδικασίες και το συνεχές "ψάξιμο" μέσα στα εργαστήρια είναι γεγονός. Από Βασίλισσα της CRT, η Philips βρέθηκε σε άγνωστα νερά. Αν κάποιος πιστεύει ότι οι νέες κυκλοφορίες είναι απλά θέμα Marketing και όχι πραγματικής έρευνας κάνει πολύ μεγάλο λάθος.Τα άλματα της Philips τα τελευταία 2 χρόνια την κρατάνε ακόμα ανάμεσα στους κύριους πρωταγωνιστές. Οι συμπαίκτες έχουν χρόνια εμπειρίας στις LCD (ΚΑΙ κατασκευαστές). Η σειρά 9, πέρισυ, τους έκανε να τρέχουν και, απ'ότι φαίνεται, το "τρέξιμό" τους θα συνεχιστεί και φέτος. Τώρα τα παραπονάκια για αυξομειούμενους κωδικούς και μικροθορύβους είναι ένα τίποτα μπροστά στην ποιότητα εικόνας που βλέπουμε στο σαλόνι μας....
Πάντως η μετάβαση από την 9731 -> 9732 μόνο βελτίωση δεν δείχνει. Δεν είναι μόνο το χειρότερο μαύρο, αλλά η περικοπή ενός σωρού πραμάτων, όπως το ethernet και ο διπλός δέκτης, που πάντα υπήρχε στις ακριβές philips.

Πάντως η μετάβαση από την 9731 -> 9732 μόνο βελτίωση δεν δείχνει. Δεν είναι μόνο το χειρότερο μαύρο, αλλά η περικοπή ενός σωρού πραμάτων, όπως το ethernet και ο διπλός δέκτης, που πάντα υπήρχε στις ακριβές philips.
Εσωτερικά προβλήματα... Αναγκαστική ταχεία αντικατάσταση του ClearLCD μαζί με την επικράτηση του 1080p που έβγαλε τo PixelPlus off.
Μου είπαν ότι τώρα ακόμα και οι σειρές 5 και 7 στα 30000.....την σκίζουν την 9732.. Και αν συμβαίνει αυτό... είναι βελτίωση..
Και φιλαράκι.. οι τιμές πέφτουν συνεχώς ενώ, οπως βλέπεις στα άλλα είδη όχι.. Την πλήρωσε το διπλό tuner και το Ethernet που, σύμφωνα με έρευνα, δεν ήταν ελκυστικό σε πολλούς.

Αυτά με την έρευνα, μου τα λέγαν και μένα στην έκθεση... Ήθελα να ήξερα ποιοι ειδικοί έκαναν αυτή την έρευνα, και με πιο σκεπτικό την ακολούθησε η εταιρία... Τι κέρδισε, 10 ευρώ από κάθε τηλεόραση; Την χαμένη πελατεία πώς θα την ξανακερδίσει να δούμε. Καλές οι "δημοσκοπήσεις", αλλά η κάλπη άλλα έβγαλε...
Εμ, άμα ο αγοραστής ρωτά τι να πάρει για να αντικαταστήσει την 9618 και δεν παίρνει απάντηση, θα τον βρεις στο παρακάτω περίπτερο να χαζεύει την sharp με τους 5 δέκτες...

Οι τιμες πεφτουν αλλα δεν γινετε κι αλλοιως.
Μιλαμε για προιοντα μαζικης καταναλωσης που απο το καθε σπιτι και τιβι πηγε στο καθε δωματιο και τιβι.
Μην ξεχναμε οτι καποτε ( 2000 περιπου) με 350-450 χιλιαδες δραχμουλες επαιρνες κορυφαια τιβι ενω πριν ενα χρονο ηθελες 1500 ευρω για τον αεροφρακτη της sony την 40 U.

Το 2007 ήταν η καλύτερη χρονιά της ever..και στην Ελλάδα. Που βλέπεις εσυ το χαμένο κοινό δεν το καταλαβαίνω.
Έρευνα είναι όταν σε 1 χρόνο φτάνεις το response time στα 3ms όταν οι ανταγωνιστές σου ούτε μιλάνε για αυτό...και σε άλλον 1 το πας στα 2ms.. και άλλα ..και άλλα.. αρκεί νάχεις διάθεση να τα δεις

Μου είπαν ότι τώρα ακόμα και οι σειρές 5 και 7 στα 30000.....την σκίζουν την 9732.. Και αν συμβαίνει αυτό... είναι βελτίωση..
quote]
οι σειρές 5 και 7 πάντως δεν πρέπει νάναι 100hz,ή κάνω λάθος?
επίσης ,σε αντίθεση με την 9732 που απο υπολογιστή δέχεται μέχρι 1920χ1080,οι 5 και 7 περιορίζονται σε 1024χ768,αν βέβαια κάποιος νοιάζεται για σύνδεση με PC.
Το οτι οι 5 και 7 βγαίνουν ελλάδα την άλλη βδομάδα πόσο σίγουρο είναι?
ρωτάω γιατί έχω σχεδόν παραγγείλει την 9732,μην την πατήσω τσάμπα...
Ακόμα μπορώ να το παγώσω..
Ξέρει κανεις κάτι θετικά? και επίσης για τη σειρά 9( τη νέα..) οτι έρχεται σε ένα μήνα είναι τσεκαρισμένο?
Please όποιος ξέρει κάτι...

ΟΙ σειρές 5 και 7 ΔΕΝ είναι 100Hz γιαυτό έχουν 5ms... και θα κυκλοφορήσουν πρώτες μες τον Απρίλιο- αρχές. Απόδειξη ότι τα leaflets τους παρουσιάστηκαν ήδη. Η σειρά 9 ακολουθεί λίγο πιο μετά...στον Απρίλιο και αυτή.
Πες για πιά διασταση ενδιαφέρεσαι...

42PFL5603/7603
•Φορμά Η/Υ
Ανάλυση
Ρυθμός ανανέωσης
640 x 480
60, 72, 75, 85Hz
800 x 600
60, 72, 75, 85Hz
1024 x 768
60, 70, 75, 85Hz

42PFL9603/9703
•Φορμά Η/Υ
Ανάλυση
Ρυθμός ανανέωσης
640 x 480
60Hz
800 x 600
60Hz
1
024 x 768, 60Hz
1280 x 768
60Hz
1360 x 768
60Hz
1920 x 1080i
60Hz
1920 x 1080p
60Hz

ευχαριστώ 142, απ' οτι φαίνεται γνωρίζεις τα ζητήματα.
Πάω για 42άρα.
μου δίνουν την 9732 απο φίλιπς σε αντικατάσταση της παλιάς crt που χάλασε σε προνομιακή τιμή.δεδομένων όμως των νέων σειρών και... τιμών ,μήπως κάνω βλακεία?

η 9732 δείχνει να διατηρεί μικρό προβαδισμα έναντι των νέων 5 και 7 σε όλα πλήν ,βεβαίως, του (καθοριστικότατου) κοντράστ.Συμφωνείς?
μου την προσφέρουν σε τιμή υποθέτω κοντά στης νέας 5...
Τι θα έκανες?..

και κατι ακόμη αν γνωρίζει κάποιος.
Η 9732 δεν δεχόταν 1080ρ στα 24.
μήπως στις τελευταίες 9732 ή με τα τελευταία firm-updates αυτό λύθηκε?

Το 2007 ήταν η καλύτερη χρονιά της ever..και στην Ελλάδα. Που βλέπεις εσυ το χαμένο κοινό δεν το καταλαβαίνω.
Έρευνα είναι όταν σε 1 χρόνο φτάνεις το response time στα 3ms όταν οι ανταγωνιστές σου ούτε μιλάνε για αυτό...και σε άλλον 1 το πας στα 2ms.. και άλλα ..και άλλα.. αρκεί νάχεις διάθεση να τα δεις

Εγώ τι είμαι; :2thumb22sup:
Επίσης, τα του response time δεν με πείθουν: η μέθοδος μέτρησης δεν είναι συμβατή με των υπολοίπων κατασκευαστών.
Νομίζω ότι όλοι έχουμε διάθεση να τα δούμε, αρκεί να φαίνονται...

Το βούισμα υπάρχει απ' την στιγμή που το έχει επιβεβαίωση και η ίδια η Phlips. Κάνε search στο forum ή στο google.
Τα top μοντέλα της είναι πανάκριβα, ενώ δεν προσφέρουν και πολλά παραπάνω απ' τα κατώτερα μοντέλα της ίδιας γενιάς. Πέρα του ότι τα κατώτερα μοντέλα της επόμενης χρονιάς καταλήγουν να είναι καλύτερα απ' τα top της προηγούμενης. Όπως ο ίδιος είπες η 5χ και 7χ φαίνετε καλύτερη απ' την 9732/9632/9900. Και να σκεφτείς ότι θα είναι και φτηνότερα. Για παράδειγμα η 42PFL9732 κάνει 2200, ενώ την ίδια στιγμή η 7982 κάνει 1200 ευρώ. Αν πας και τις δεις δίπλα δίπλα, θα καταλάβεις ότι δεν αξίζει να δώσεις extra 1000 ευρώ για την 9732, πέρα του ότι χάνεις και 1 HDMI. Το ίδιο θα γίνει και με την 5χ, όπου θα κάνει περίπου τα ίδια λεφτά με την 7982. ;)
Αυτό με την φόρμα Η/Υ δεν το έχω καταλάβει. Υποτίθεται ότι θα δείχνει καλύτερα την Full HD ανάλυση αν υποστηρίζει Full HD για Η/Υ σε σχέση με τα μοντέλα που δεν υποστηρίζουν??? Γιατί στην δικιά μου δέχεται μια χαρά Full HD σήμα, αλλά δεν δείχνει όλη την οθόνη. Δεν ξέρω όμως αν αυτό οφείλετε στο ότι η LCD μου δεν είναι Full HD. Εκτός αυτού το Full HD ουσιαστικά δεν είναι και τόσο χρήσιμο, απ' την στιγμή που πρέπει να έχεις χαμηλή ανάλυση για να καταφέρεις να δεις τα γράμματα από μακριά. Οπότε δεν νομίζω ότι πολυχρησιμεύει εκτός αν σκοπεύει κάποιος να κάτσει να δει Full HD ταινία στον Η/Υ. Τότε θα μπορούσε να έχει και 1 desktop με Full HD ανάλυση.
Τα μοντέλα της Philips με 100Hz έχουν διαφορετική μέτρηση στο response time σε σχέση μ' αυτά των 50Hz. Σε ένα forum είχε αναφερθεί ότι το πραγματικό response time αυτό των μοντέλων είναι διπλάσιο και ότι απλά η Philips μειώνει το response time στο μισό, επειδή αυξάνονται τα Hz στο διπλάσιο. Αλλά δεν ξέρω αν αληθεύει αυτό. Το σίγουρο είναι ότι έχουν χαμηλότερο response time από τις LCD τις Sony και άλλων εταιριών με response time στα 8ms. Φυσικά υπάρχουν εταιρίες που έχουν response time χαμηλότερο από 5ms, όπως είναι η Sharp και η Toshiba.

Εγώ θέλω μια LCD με χαμηλό response time, 100Hz, καλό επεξεργαστή, Full HD, με μπόλικα HDMI και με HDTV tuner. Φυσικά αυτό θέλω να το αποδεικνύει και στην πράξη και όχι απλώς στα χαρτιά. Αν η 9χχχΗ μπορεί να κάνει αυτά που υπόσχετε, τότε θα δώσω το extra 1000άρι που θα χρειάζεται. Αλλιώς με βλέπω με την 5603D. ;)

Last edited:
συμφωνώ με τον MANOS και επιβεβαιώνω ακόμα και εγώ το ζζζζζζζ που κάνει η TV καθώς είμαι κάτοχος της 32PFL9632D/10....φυσικά δεν με απασχολεί καθόλου το βουιτό πλέον....καθώς μετακόμισα και είμαι με άλλη τηλεόραση!!!

....πάντος η τηλεόραση είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ και σε αναλογικό, και blu-ray και gaming!!! το ζζζζζζ άκούγεται μόνο σε ΑΠΟΛΥΤΗ ησυχία και σε απόσταση 1 μέτρου!!!

την είχα στο υπνοδωμάτιο μου, και μια φορά το παρατήρησα που είχα αυπνίες!!!

η 9732 δείχνει να διατηρεί μικρό προβαδισμα έναντι των νέων 5 και 7 σε όλα πλήν ,βεβαίως, του (καθοριστικότατου) κοντράστ.Συμφωνείς?
μου την προσφέρουν σε τιμή υποθέτω κοντά στης νέας 5...
Τι θα έκανες?..
Η 42PFL9732D αναλογικά πρέπει να συγκριθεί με την 29PFL9703D που "ακούγεται" καλύτερη στο contrast (30000), sto ambilight (spectra), χρόνο απόκρισης (2ms), συνδέσεις και σχέδιο ("αόρατος ήχος" σαν την Aurea).
Η 42PFL7603 "φαίνεται" πιο απλή λύση και η 42PFL5603 δεν έχει ούτε το ambilight (άποψή μου: προσφέρει).
Τι θα έκανα; Προσωπικά θα αποφάσιζα την 9732 αφου πρώτα εξέταζα τη τιμή της 9703. Μέσα σε όλα θα εξέταζα και την "προσφορά" του Service.. (είμαι καχύποπτος). Να ξέρεις ότι σε περιπτώσεις αλλαγής μοντέλων οι τιμές του παλιού πέφτουν δραματικά.
Σε γενικές γραμμές η 9732 είναι ένα αξιόλογο μοντέλο και στα λέω όλα αυτά για να το "παζαρέψεις"..