Philips PFL9704 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Απάντηση: Philips PFL9704 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καλορίζικη, πες μας και την ημερ/νία...:a0210:

Δεν ξέρω αν μιλάς σε εμένα...
Αν ναι για την ημερομηνία σα απαντήσω αύριο, γιατί δεν είμαι σπίτι.Ήταν περίπου αν θυμάμαι καλά 10/09, άλλα αύριο θα πω με σιγουριά...

Εντάξει βρε δεν χρειάζεται και ακριβώς, για να σε συμπληρώσουμε στη λίστα κατόχων ρώτησα...;)

Από ότι βλέπω έχουμε 7 κατόχους, αλλά μόνο 1 φωτογραφία, και αυτή από κινητό. Αν γίνεται κάποιος κάτοχος να βάλει μερικές φωτογραφίες, να δούμε και εμείς... :blush:

Για τον φίλο μου τον PETASIS !

Να τονίσω ότι οι φωτογραφίες που στέλνω δεν απεικονίζουν σε καμμία περίπτωση την πραγματικά εξαιρετική είκονα.:firstprize:

DSC02551.JPG

DSC02552.JPG

DSC02557.JPG

DSC02558.JPG

DSC02572.JPG

DSC02574.JPG

DSC02575.JPG

Ειμαι πλεον και εγω κάτοχος της PHILIPS 40PFL9704-H.

Aγοραστηκε απο την ΗΧΟΕΚΦΡΑΣΗ οπου πετυχα ένα απο τα τελευταια κομματια.
Για τα δικα μου ματια και με οδηγό για σεταρισμα το DVD του ΗΙΤΕCH η Τηλεόραση παιζει το υλικό HD
εξαιρετικά. Ειδικά το HD-υλικο αναφορας απο HITECH και AIX απο την OPPO "ζωγραφίζει" στην 9704.

Προσπαθω να βρω τις βέλτιστες θεσεις αντιθεσης χρωματος φωτεινοτητας για τα δικα μου ματια
με βοηθό το DVD του ΗΙΤΕCH.

Δυστυχως η πολυ καλη ποιότητα της TV βγαζει στη φορα τα προβλήματα του SD σηματος
των Ελληνικών καναλιών. Τα σηματα της Digea ειναι ελεφρα καλύτερα απο τα αναλογικά
αλλα οχι οσο ποιοτικα θα επρεπε να ειναι στη σημερινη εποχή που οι αλλοι στην ευρωπη εχουν υλικο μεταδοσης σε HD.

H κίνηση της εικονας ειναι εξαιρετική και ομαλή και το μαυρο επισης εξαιρετικό μιας και εχει LED + Local Dimming.
Πληρης απουσία cloudings.

Αμα καταλήξω σε ρυθμισεις θα τις γραψω. Φυσικά κραταει ρυθμισεις για καθε πηγη ξεχωριστα.
Δεν συζηταω οτι μπορω να βρω ευκολα μεση ρυθμιση για τα καναλια ... εκει γινεται το ελα να δεις.
Ο καθε σταθμος εκπεμπει οτι θελει. Αρα προσπαθω να ρυθμισω για καλο DVD και BR-υλικό.

Παιδια ... μηπως να ανεβαζαν οι κατασταλαγμενοι στις ρυθμισεις της 9704 τις τιμες τους
ωστε να βοηθηθουμε
...?

Εγω μολις κατασταλαξω θα ανεβασω τις ρυθμισεις της...

Last edited:
ΛΙΣΤΑ ΚΑΤΟΧΩΝ 9704

001. johzaf....................46PFL9704..............2 8-09-2009
002. markos75................46PFL9704.............17-10-2009
003. kostatha.................46PFL9704..............??-10-2009
004. un4moa..................46PFL9704.............20-10-2009
005. titos......................46PFL9704.............. 22-10-2009
006. dimtomb.................40PFL9704..............21-11-2009
007. stefanos_39............46PFL9704..............??-12-2009
008. tolisdagas...............??PFL9704..............21-01-2010
009. HAL-9000...............40PFL9704..............02-03-2010

Τι νόημα εχει ο καταλογος των κατοχων της 9704 ..?? ..;) αφου δεν υπαρχει κατι αντιστοιχο για αλλα μοντελα..?

Τι νόημα εχει ο καταλογος των κατοχων της 9704 ..?? ..;) αφου δεν υπαρχει κατι αντιστοιχο για αλλα μοντελα..?

Υπάρχουν, κυρίως για τις πανασόνικ (όπου εκεί οι κάτοχοι είναι πολλοί, και η διαχείριση της λίστας δύσκολη... :flipout:).
Απλά στα νήματα που δεν υπάρχει λίστα, δεν έχει βρεθεί ακόμα ο κατάλληλος εθελοντής να την φτιάξει... :a0210:

Υπάρχουν, κυρίως για τις πανασόνικ (όπου εκεί οι κάτοχοι είναι πολλοί, και η διαχείριση της λίστας δύσκολη... :flipout:).
Απλά στα νήματα που δεν υπάρχει λίστα, δεν έχει βρεθεί ακόμα ο κατάλληλος εθελοντής να την φτιάξει... :a0210:

Όπως λέει και ο Γιώργος μακάρι να υπήρχε για κάθε μοντέλο/νήμα κάποιος μερακλής εθελοντής και να φτιάχνει/έφτιαχνε λίστα κατόχων για την τηλεόραση που έχει...:a0210:

...την πρώτη λίστα κατόχων είχε φτιάξει ο Γιώργος για την ΡΧ70 και η χρησιμότητά της φάνηκε όταν άρχισαν να παρουσιάζονται οι πράσινες γραμμές στο panel, έτσι από την λίστα κατόχων προέκυψε και λίστα βλαβών για το συγκεκριμένο μοντέλο και δημιουργήθηκε μια βάση δεδομένων με πολύ χρήσιμα συμπεράσματα και για τους τότε υποψήφιους αγοραστές, αλλά και για τους κατόχους που είχαν πρόβλημα, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις επικαλέστηκαν το πρόβλημα συμφορουμίτη για να δώσουν λύση στο δικό τους, τρανό παράδειγμα το ότι υπήρξαν παιδιά που η γραμμή εμφανίστηκε μετά την λήξη της εγγύησης και η επισκευή έγινε χωρίς χρέωση σαν να ήταν εντός εγγυήσεως.

Η ιδέα του Γιώργου συνεχίστηκε στην ΡΧ80, την G10, την U10 και τις KURO 5090/500/6090/600...

...τα στατιστικά στοιχεία δεν βλάπτουν ποτέ, καλό είναι να υπάρχουν και να είναι αχρείαστα... ;)

Με αυτη τη λογικη της λιστας ναι φαινεται οκ.

Παντως μεχρι στιγμης ειμαι που ευχαριστημενος με την 9704. Βαθυ μαυρο και καταπληκτικη ευκρινεια
και χρωματα σε HD υλικό. Βεβαια βοηθαει και το OPPO BDP-83 σαν Blu-Ray Player... τα μεγιστα..:a0210:

Εκεινο που με παραξενευει ειναι η μεγαλη καθυστερηση στην αλλαγη καναλιου οσον αφορά τα ψηφιακα καναλια
της DIGEA. Εχετε το ιδιο προβλημα και οι υπολοιποι ...? Ενταξει το συνηθιζεις αλλα που οφειλεται αυτό..?

Πολλές τηλεοράσεις έχουν αυτήν την καθυστέρηση στην αλλαγή καναλιών.Στα ψηφιακά μεγαλύτερη και σε πολλές και στα αναλογικά, ενώ σε άλλες φαίνεται αργός ο χειρισμός στο τηλεκοντρόλ ή στην πλοήγηση στο menu.
Νομίζω ότι είναι καθαρά θέμα ταχύτητας επεξεργαστή.
Στις σειρές 2010 κάπου διάβασα ότι θα το αντιμετωπίσουν αυτό με γρηγορότερες CPU.

Δυστυχως η πολυ καλη ποιότητα της TV βγαζει στη φορα τα προβλήματα του SD σηματος των Ελληνικών καναλιών. Τα σηματα της Digea ειναι ελεφρα καλύτερα απο τα αναλογικά αλλα οχι οσο ποιοτικα θα επρεπε να ειναι στη σημερινη εποχή που οι αλλοι στην ευρωπη εχουν υλικο μεταδοσης σε HD..

Δηλαδη οταν μια τηλεοραση δεν δειχνει καλα το τηλεοπτικο σημα ειναι λογω "πολυ καλης ποιοτητας"?

Αν και απο τις φωτογραφιες του αλλου φιλου παραπανω βλεπω αρκετα ικανοποιητικη εικονα σε Nova ...

Νομιζω οτι ειναι κλασσικη αρχη οτι το να προβαλεις 576i σε πανελ 40" υπεραναλυτικό θα εχει ως αποτελεσμα
να δεις και πιξελς και να δεις οτι χαζομαρα εκπεμπει το αθλιο σημερινο Ελληνικό καναλι.
Αυτο βεβαια αποδεικνυεται και με το SD-υλικό των DVD. Βαλε σε ενα καλο Player ενα DVD αθλιου mastering
και ενα άριστο γραμμενο DVD. H διαφορά οχι μονο φαινεται αλλα σε κανει να ψαχνεσαι να βρισκεις μονο καλογραμμενα DVD.

Εχω ακουσει και διαβασει παρα πολλα αρνητικά σχολια για την ποιοτητα της Nova. Το γεγονος οτι μια τηλεοραση
ειναι FULL-HD δεν σημαινει σε καμμια περιπτωση ότι θα δημιουργησει εκ του μηδενός πληροφορία στο κακιστο SD ελληνικο
τηλεοπτικό σημα για να δειχνει αυτό ωραίο. Δεν ξερω τι εκπομπες εχετε εσεις εκει στην Αθηνα
αλλα αμα ανεβετε καμμια φορά στη Θεσ/κη καντε κανα ζαππιγκ για να γευτειτε τη "μαγεια του εκπεμπω οτι γουσταρω
οπως το γουσταρω" Εχω γνωστό μου που ασχολειται επαγγελματικά με το στησιμο κεραιων δορυφορικών συστηματων κλπ
και οχι με το ματι, αλλα με τα καταλληλα οργανα.
Οποτε το συζηταμε τραβαει τα μαλλια του απο το απολυτο μπαχαλο στις ελληνικες εκπομπες των SD σηματων.

Μεχρι να ερθει στα χερια μου η 9704 ειχα παντα την αμφιβολια μηπως εκανα λαθος επιλογη απο τα διαφορα που διαβαζα.
Τωρα μπορω να το πω ανετα πως για μενα ειναι μια απο τις καλυτερες TV LCD που εχω δει και δεν μετανιωνω
που την αγορασα οπως και δεν μετανιωσα ποτε που ειχα αγορασει την προγονη της 9830 μια επο τις καλυτερες LCD
της προ 5 χρονων αγοράς.

Νομιζω οτι ειναι κλασσικη αρχη οτι το να προβαλεις 576i σε πανελ 40" υπεραναλυτικό θα εχει ως αποτελεσμα
να δεις και πιξελς και να δεις οτι χαζομαρα εκπεμπει το αθλιο σημερινο Ελληνικό καναλι.

Δεν ειναι και κανενα μεγαλο μεγεθος ομως οι 40"....κανονικα απο τα 2 μετρα αποσταση επρεπε να βλεπεις πολυ καλη εικονα...

Δεν ειναι και κανενα μεγαλο μεγεθος ομως οι 40"....κανονικα απο τα 2 μετρα αποσταση επρεπε να βλεπεις πολυ καλη εικονα...

Υperion δεν αντιλεγω σ' αυτο που λες υπο την προυποθεση οτι η εκπομπη του σηματος ειναι σωστη
αλλα και το ιδιο το σημα να μην ηταν αθλιο. Ξερεις οτι εδω στη Θεσ/κη η εκπομπη σηματων γινεται αφου παρουν το σημα απο πιατο
της NOVA ... με ότι και αν αυτο σημαινει στην τελικη ποιοτητα ...? αντι να εκπεμπουν οι σταθμοι με δικη τους υποδομη
για να εξασφαλισουν σε μενα τον "πελατη" τη μεγιστη ποιότητα..? Ασε λοιπόν όσο να γινουμε Ευρωπη στο θεμα αυτό
θα τους τα σερνουμε κανονικά.

Ο φιλος μου που σου ελεγα παραπανω παιδευνταν μιση ωρα στην οικοδομη μου στον ενισχυτη της κεραιας μας και στα εξτρα φιλτρα
που εχει βαλει για να ρυθμισει στο καλυτερο δυνατο το σημα που φτανει στην TV μου δειχνοντας μου το μπαχαλο
εκπομπης απο τον Χορτιατη εδω σε μας. Γιαυτο ... αστο... πριν καταδικαζουμε τηλεορασεις ας φτιαξουμε
εκπεμπομενο σωστό σημα ... και μετα βλεπουμε... Γιαυτο αν θελουμε να δουμε αν η TV μας ειναι καλη
την ελεγχουμε με ενα Blu-Ray η ενα πολυ καλο DVD και τερμα... Τα σηματα των σταθμων τα ξεχναμε...

Δεν συμφωνω μαζι σου αν δεν δειχνει καλα η 9704 δεν φταινει το σημα αλλα η τηλεοραση...ειδικα αν μιλαμε για μολις 40" οταν αλλοι βλεπουν σε πολυ φθηνοτερες τηλεορασεις τηλεοπτικο σημα σε 50"...

Σε HD ολες οι τηλεορασεις λιγο εως πολυ καλα δειχνουν...