Philips PFL9704 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Kι όμως, υπάρχουν περιοχές στη Θεσσαλονίκη που η ποιότητα της αναλογικής λήψης σε αρκετά κανάλια, δεν απέχει πολύ από αυτό το παράδειγμα...

Kι όμως, υπάρχουν περιοχές στη Θεσσαλονίκη που η ποιότητα της αναλογικής λήψης σε αρκετά κανάλια, δεν απέχει πολύ από αυτό το παράδειγμα...

Της ψηφιακης ληψης ομως?

Δυστυχως η πολυ καλη ποιότητα της TV βγαζει στη φορα τα προβλήματα του SD σηματος των Ελληνικών καναλιών. Τα σηματα της Digea ειναι ελαφρα καλύτερα απο τα αναλογικά αλλα οχι οσο ποιοτικα θα επρεπε να ειναι στη σημερινη εποχή που οι αλλοι στην ευρωπη εχουν υλικο μεταδοσης σε HD.

Της ψηφιακης ληψης ομως?

Και πάλι μπορεί να υπάρχουν προβλήματα, που το απαιτητικό μάτι να τα βλέπει.

Για παράδειγμα, σε ένα απόσπασμα από το transport stream του alpha, όπως εκπέμπονταν στη Θεσσαλονίκη με την έναρξη της digea, είναι εμφανές πως πρωταρχική πηγή εικόνας πριν την ψηφιοποίηση, ήταν ένα αναλογικό σήμα composite, το οποίο μάλιστα είχε περάσει από ένα μετριότατο φίλτρο διαχωρισμού Y/C (εδώ, αν έχουμε καλή αναλογική λήψη χωρίς είδωλα και η τηλεόρασή μας διαθέτει ένα ποιοτικό 3D Comb Filter, θα δούμε καλύτερη εικόνα).

Κάτι τέτοιο, δεν είναι κατάλληλο για χρήση σε ψηφιακή εκπομπή, καθώς:

α) Η οριζόντια αναλυτικότητα περιορίζεται, αναλόγως της ποιότητας του φίλτρου Y/C, σε 280-430 από 720 κάθετες γραμμές.

β) Η χρωματική πληροφορία συμπιέζεται.

γ) Τα παράσιτα που εισάγει το φίλτρο Y/C στις υψίσυχνες περιοχές του σήματος, σπαταλάνε ωφέλιμο bandwith κατά την mpeg κωδικοποίηση.

Δημήτρη, μήπως μπορείς να ανεβάσεις μερικές φωτογραφίες να δούμε και εμείς το τηλεοπτικό;

Σε σχέση με τις φωτογραφίες που έχουμε από την 37" 9731 για νόβα, πώς συγκρίνεται αυτό που βλέπεις;

http://picasaweb.google.com/petasisg/SDImagesFromNOVA#

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=52645

Θα προσπαθησω να παρω καποιες φωτο αλλα το αποτελεσμα δεν ξερω τι θα ειναι ... μιας και η μηχανη ειναι μια ποκετ-ψηφιακη.

Σε αρκετα καναλια εχω αυτη την ποιοτητα που δειχνεις σε 2-3 καλυτερη αλλα εξαρταται και απο το υλικο που δειχνουν....
πως τραβηχτηκε κλπ.... πχ. το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤV παρολο που ερχεται απο την DIGEA ειναι για τα μπαζα.... ενω η εικονα
του ΑLTER-SKAI-STAR αντιθετα ειναι καλυτερη ... το MEGA στελνει υπερκορεσμενα χρωματα.

Λοιπον πηρα καποιες φωτο απο την 40pfl9704 με μια OLYMPUS E-20 ελπίζω να φανει η διαφορά μεταξυ των καναλιων
καθως και η πολυ ωραια εικονα σε HD-υλικο που βλέπω

ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΕΤ

analoget3.jpg

analognet.jpg

analoget1.jpg

ΨΗΦΙΑΚΑ - DIGEA

digstar.jpg

digskai.jpg

digmtv.jpg

digmega.jpg

digant1.jpg

digalter.jpg

digalpha.jpg

Last edited:
Πολύ ωραίες φωτογραφίες, ευχαριστούμε πολύ!!!!
Δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα στο τηλεοπτικό σου πάντως, μου φαίνεται μια χαρά. :a0210:

Τι ρυθμίσεις έχεις βάλει για τηλεοπτικό;

Video review of the Philips LED Pro 40PFL9704H....

Ian Morris tells it like it is, in this video review of the Philips 9000 LED Pro 40PFL9704H/12. This 40-inch, 1080p, LED-backlit LCD TV costs far too much, but it's built to withstand the nuclear apocalypse and its picture quality is absolutely first-rate. Even the sound produced by its speakers is top-notch. Overall, it's one of our favourite TVs so far.

http://videos.cnet.co.uk/39045234.htm

..και στο τελος του video..."our suggestion is to look at a plasma either from Samsung or Panasonic"...

Δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα στο τηλεοπτικό σου πάντως, μου φαίνεται μια χαρά. :a0210:

Οντως και εμενα αρκετα καλο μου φαινεται...

Μηπως μπορεις να βγαλεις και μια φωτογραφια απο καποια ταινια σε σκοτεινη σκηνη και χωρις φως στο δωματιο για να δουμε αν υπαρχει το προβλημα που λεγεται με τις διαβαθμισεις του γκρι?

Οντως και εμενα αρκετα καλο μου φαινεται...

Μηπως μπορεις να βγαλεις και μια φωτογραφια απο καποια ταινια σε σκοτεινη σκηνη και χωρις φως στο δωματιο για να δουμε αν υπαρχει το προβλημα που λεγεται με τις διαβαθμισεις του γκρι?

Εγώ θα το έθετα σαν "πιθανό πρόβλημα μειωμένου shadow detail". Πρόβλημα με τις διαβαθμίσεις δεν φαίνεται να υπάρχει, είχα δοκιμάσει patterns και με διαβαθμίσεις του μαύρου:

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=987245&postcount=432

(Δυστυχώς ο server μου είναι εκτός δικτύου από την Παρασκευή που τον "ενημέρωσα" - φρόντισε το fedora για αυτό :flipout: - την Τρίτη μάλλον θα λειτουργήσει ξανά)

Φαντάζομαι όμως κάτι θα λείπει, από το γνωστό "αστροφάγο" (που λέει και ο _JL :a0210:) local dimming.

Οπότε και εγώ θα ήθελα να δω σχετικές φωτογραφίες από σκοτεινές σκηνές, αν δεν είναι κόπος... :blush:

Άραγε αυτή η σκηνή που είχε βάλει ο Χρήστος στην G10, από ποια ταινία να είναι;

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=1021406#post1021406

Καλα υπαρχουν και LCD με τα μισα χρηματα , δεν ειδα ομως να αναφερουν αυτες...

Λες και δεν τα ξέρεις... Αξιοπρεπείς φθηνές LCD δεν υπάρχουν.
Ενώ αξιοπρεπείς φθηνές πλάσμα έχει η πανασόνικ.

Πολύ ωραίες φωτογραφίες, ευχαριστούμε πολύ!!!!

Τι ρυθμίσεις έχεις βάλει για τηλεοπτικό;

Nασαι καλα...

Λοιπον απο ρυθμισεις για τα προσωπικα μου γουστα αν και υπαρχουν πολλες
δυσκολιες με το τηλεοπτικο σημα.
Σε ποιον σταθμο θα σετταρεις... ? ποιος θα φαινεται πιο "κοκκινος" και ποιος πιο "ξεπλυμενος"..? Προσπαθησα να βρω
μια μεση λύση για μενα με τα παρακατω... Ισως μερικά τα βρειτε υπερβολικά αλλα ειμαι λάτρης της "οξυτατης" εικονας.
Τα θολα περιγραμματα με ξενερωνουν πολυ ασχημα.

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ

Αντιθεση ........... 95
Φωτεινοτητα ....... 37
Χρωμα ............... 47
(Χροια ... 0 ανενεργο σε μενα δεν ξερω γιατι)
Ευκρινεια ........... 9
Μειωση Θορυβου .................. Μεγιστη
Αποχρωση ............................ Κανονικη
Perfect Natural Mation .......... Mεγιστη
200 Hz CLEAR LCD .................. Ανοιχτο
Προηγμενη Ευκρινεια .............. Ανοιχτο
Δυ/κη Αντιθεση .................... Μετριο
Δυναμικος Οπισθιος Φωτισμος ... Βελτιστη Εικονα
Mpeg Μειωση Τεχνουργηματων .... Ανοιχτο
Βελτιωση Χρωματος .................. Ελαχιστο
Φωτοαισθητηρας ....................... Ανοιχτος

Οσον αφορά για τις Ταινιες οι παρακατω ρυθμισεις στο HDMI εγιναν με γνωμονα την εικονα απο BLU-RAY

Αντιθεση ........... 89
Φωτεινοτητα ....... 40
Χρωμα ............... 50
(Χροια ... 0 ανενεργο σε μενα δεν ξερω γιατι)
Ευκρινεια ........... 9
Μειωση Θορυβου .................. Ελαχιστο
Αποχρωση ............................ Κανονικη
Perfect Natural Mation .......... Mεγιστη
200 Hz CLEAR LCD .................. Ανοιχτο
Προηγμενη Ευκρινεια .............. Ανοιχτο
Δυ/κη Αντιθεση .................... Ελαχιστο
Δυναμικος Οπισθιος Φωτισμος ... Βελτιστη Εικονα
Mpeg Μειωση Τεχνουργηματων .... Ανοιχτο
Βελτιωση Χρωματος .................. Ελαχιστο
Φωτοαισθητηρας ....................... Κλειστο

Μηπως μπορεις να βγαλεις και μια φωτογραφια απο καποια ταινια σε σκοτεινη σκηνη και χωρις φως στο δωματιο
για να δουμε αν υπαρχει το προβλημα που λεγεται με τις διαβαθμισεις του γκρι?

Μπορεις να μου πεις μια ταινια που εχεις στο μυαλο σου και ποια σκηνη..? γιατι δεν μουρχεται καποια σκοτεινη σκηνη αυτη τη στιγμη
Θα ειναι καλυτερο να προσπαθησω να βρω την σκηνη που θελεις ωστε η συγκριση σου να ειναι καλυτερη.
Απο ταινια BLU-RAY η κανονικο DVD...? Μηπως ειναι προτιμοτερη μια σκοτεινη σκηνη απο ασπρομαυρη ταινια..?

Last edited:
Λες και δεν τα ξέρεις... Αξιοπρεπείς φθηνές LCD δεν υπάρχουν.

Καλες προτασεις υπαρχουν σε ολες τις τιμες...επειδη μια τηλεοραση LCD εχει 1,000 ευρω και μια αλλη 2,000 ευρω δεν σημαινει οτι η δευτερη ειναι καλυτερη...

Πχ. εγω ειμαι σιγουρος οτι η Sony ΝΧ700 εχει συνολικα καλυτερη εικονα απο την 9704....και ας κοστιζει τα μισα λεφτα...το ιδιο ισχυε περυσι για την Ζ5500...

Απάντηση: Re: Philips PFL9704 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Λοιπον πηρα καποιες φωτο απο την 40pfl9704 με μια OLYMPUS E-20 ελπίζω να φανει η διαφορά μεταξυ των καναλιων
καθως και η πολυ ωραια εικονα σε HD-υλικο που βλέπω

ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΕΤ

analognet.jpg

analoget1.jpg

ΨΗΦΙΑΚΑ - DIGEA

digstar.jpg

digmtv.jpg

Με τι ρύθμιση aspect ειναι τραβηγμένες οι φωτό;

Last edited:
Καλες προτασεις υπαρχουν σε ολες τις τιμες...επειδη μια τηλεοραση LCD εχει 1,000 ευρω και μια αλλη 2,000 ευρω δεν σημαινει οτι η δευτερη ειναι καλυτερη...

Πχ. εγω ειμαι σιγουρος οτι η Sony ΝΧ700 εχει συνολικα καλυτερη εικονα απο την 9704....και ας κοστιζει τα μισα λεφτα...το ιδιο ισχυε περυσι για την Ζ5500...

Εννοείται ότι η τιμή δεν είναι απόδειξη για οτιδήποτε (ίσως ένδειξη είναι όμως), και δεν αμφισβητεί κανείς ότι η Ζ δεν παίζει καλά. Στα χαμηλά όμως όπου το clouding θα κάνει την εμφάνισή του και οι λάμπες δεν θα σβήνουν, η ποιότητα δεν θα είναι η αναμενόμενη.

Για την ΝΧ700 δεν την έχω δει οπότε δεν ξέρω να σου πω (και φυσικά δεν θα κάνω εκτιμήσεις από την κρυστάλλινη σφαίρα μου... :flipout:).
Την ΗΧ700 είδα, και δεν μου άρεσε. Ήταν κακή σαν εικόνα. Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω τι ρόλο παίζουν όλα αυτά τα τζάμια που έγιναν μόδα...