1) Διαφορά στα χρώματα (σαν αδαής που είμαι) δεν πολυκατάλαβα (εάν και δεν έμεινα και τόσο ενθουσιασμένος από την PHILIPS 46PFL9704H - ίσως να οφείλεται και στα settings από το κατάστημα), αυτό που διαπίστωσα είναι ότι η εικόνα εμφανίζει καλύτερη ποιότητα στην λεπτομέρεια... π.χ. μου έκανε εντύπωση που φαινόταν η ύφανση ενός υφάσματος με μεγάλη λεπτομέρεια δίνοντας ταυτόχρονα και βάθος... σχεδόν σαν αληθινό... ενώ άλλες τηλεοράσεις από άλλες μάρκες που μετέδιδαν ταυτόχρονα την ίδια εικόνα έχαναν σε αυτή τη λεπτομέρεια.
Διαφορές στα χρώματα υπάρχουν, αλλά καμιά μάρκα δεν είναι τέλεια. Συνήθως χρειάζεται καλιμπράρισμα από ειδικό με όργανα για να δείξουν σωστά, αν κυνηγάς την χρωματική ακρίβεια. Σε αυτές τις ρυθμίσεις οι τηλεοράσεις την φίλιπς υστερούν, αφού δεν παρέχουν ξεχωριστή ρύθμιση για τον οπίσθιο φωτισμό, αλλά τον έχουν μαζί με την αντίθεση κατά κάποιο τρόπο. Επίσης, στην ισορροπία λευκού έχουν μόνο 2 σημεία (σύνηθες εκτός LG που έχει γύρω στα 10), αλλά το κάτω άκρο έχει 2 ρυθμιστικά αντί για 3.
Ρυθμίσεις για τα χρώματα δεν παρέχονται, αλλά σύμφωνα με τα ελάχιστα reviews δεν είναι κακή η 9704.
Στο θέμα τις λεπτομέρειας, οι απόψεις μοιράζονται. Άλλοι υποστηρίζουν ότι είναι θέμα επεξεργασίας του pixel plus (η αφεντιά μου) και άλλοι ότι είναι απλά θέμα οξύτητας, και ότι ανεβάζοντας απλά την οξύτητα σε άλλες τηλεοράσεις πετυχαίνεις το ίδιο. Απτές αποδείξεις δεν έχουμε για καμιά από τις 2 υποθέσεις.
2) Ήχο δεν άκουσα, αλλά μου είπαν ότι είναι κορυφαίος.
Το "κορυφαίος" είναι βαριά λέξη. Ίσως καλύτερος από μερικές "λεπτές", αλλά μην περιμένεις και ήχο όπως ένα σύστημα με διακριτά ηχεία...
3) Τώρα το design δεν μου έκλεψε την καρδιά αλλά το φινίρισμα είναι καλό ενώ φαίνεται στιβαρή η συνολική κατασκευή.
Το design είναι υποκειμενικό. Το αλουμίνιο και εμένα δεν με τρελαίνει, και κακώς το αντέγραψε φέτος η σάμσουνγκ στις σειρές που θα έρθουν...
4) Σχετικά με το πάχος θα έλεγα ότι είναι κάπως παχιά... ιδιαίτερα εάν συγκριθεί με άλλα μοντέλα άλλων εταιρειών... αλλά δεν με πολυπειράζει το πάχος... ίσως να είναι καλύτερα που έχει κάποια έξτρα εκατοστά.
Οι λεπτές πάνε πακέτο με θέματα ομοιομορφίας στον οπίσθιο φωτισμό.
5) Η τιμή της είναι κάπως τσουχτερή... αλλά ως εθισμένος το προσπερνώ… {ως ένα βαθμό…}
Η τιμή της είναι φαρμακείο. Σε αυτά τα χρήματα αγοράζεις σχεδόν δύο πλάσμα G10 στις 50" - με τα θετικά τους και αρνητικά τους.
6) Λίστα αναμονής υπάρχει ακόμη... από ότι έμαθα η Philips δεν ήταν προετοιμασμένη για τόσο μεγάλη ζήτηση... λόγο της υψηλής τιμής... και της κρίσης... έπεσαν έξω στις εκτιμήσεις και προβλέψεις τους... (την έχουμε τελικά την λόξα εμείς οι Έλληνες... δεν είμαι μόνος).
Ναι, καλά... Μην πιστεύεις τα παραμύθια περί μεγάλης ζήτησης. Από τον Σεπτέμβρη που βγήκε, το ίδιο παραμύθι παίζει. Αν έβγαιναν να μας πούνε ξεκάθαρα δεν μου δίνει η Sharp πάνελ για να βγάλω τηλεοράσεις θα ήταν και πιο τίμιο, και πιο πιστευτό.
7) Κάτι έπιασε το ματάκι μου για διαφορετικές οθόνες.... και δεν μου άρεσε... (εάν μπορεί κάποιος να με ενημερώσει για αυτό το θέμα με απλά λόγια... καλό θα μου έκανε).
Κάποιοι υποστηρίζουν ότι κάποια πάνελ έχουν μεγαλύτερες γωνίες θέασης, και καλύτερο μαύρο υπό γωνία. Ενδείξεις υπάρχουν μόνο, βασισμένα σε μερικά μοντέλα διασκορπισμένα ανά την Ευρώπη (γιατί έλλειψη υπάρχει παντού). Το κακό με αυτά είναι ότι δεν μπορείς να ξέρεις τι πάνελ φοράει πριν την αγοράσεις...
8) .... και τελευταίο.... αυτό που διαπίστωσα είναι ότι άλλη φορά θα πάω μόνος στα καταστήματα διότι εάν πας με φίλο που υποστηρίζει τηλεοράσεις των 699 ευρώ και κάτω... μάλλον το λιγότερο χαζός θα νοιώσεις... ιδιαίτερα από το θέμα τιμής... διότι και αυτή των 699 εικόνα δείχνει... και μάλιστα πολύ καλή!!!!
Τελικός κριτής είσαι εσύ που θα την πληρώσεις και θα την βλέπεις κάθε μέρα. Αν φθηνότερες τηλεοράσεις σου φαίνονται εξίσου καλές, γιατί να δώσεις περισσότερα χρήματα;
Έχε υπ' όψιν σου ότι μερικές φορές τα καταστήματα παραπλανούν: οι πλάσμα θα παίζουν καλύτερα στο σπίτι που το φως θα είναι λιγότερο, και οι LCD θα έχουν χειρότερο μαύρο από αυτό που βλέπεις στο κατάστημα, εκτός και αν έχουν local dimming (όπως η 9704).
Θα ήθελα να ρωτήσω... το περιβόητο και κλισέ... αξίζει τα λεφτά της τελικά? Μη μου πείτε ότι σε μερικούς μήνες θα βγει κάτι καλύτερο και τεχνολογικά αναβαθμισμένο… διότι έτσι ούτε αυτοκίνητο θα αγόραζα… (αλλά εάν υπάρχει θέμα ποιότητας ή βελτίωσης/διόρθωσης κάποιου προβλήματος τότε, ναι, να περιμένω για το καλύτερο….)
Εγώ αποφάσισα να περιμένω τα επόμενα μοντέλα (Σεπτέμβρης του 2010), γιατί θα δούμε αν τα νέα πάνελ της Sharp θα κάνουν αυτά που ακούγονται, και θα είναι συμβατές και με digea...
Τέλος, αυτό που με επηρέασε περισσότερο.. εκτός από LED.. είναι και η βράβευση... δεν πιστεύω να βραβεύεται κάτι που δεν το αξίζει... Σωστά?
Πλάκα κάνεις, έτσι;;;