Philips PFL9704 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Εγώ θα έλεγα να κάνεις μια ερώτηση στην φιλιπς. Ειδικά στο τμήμα τηλεχειριστηρίων...

Και φυσικά υπάρχει και η λύση να δοκιμάσεις κωδικούς από άλλα χειριστήρια φίλιπς (η σειρά τους είναι τεράστια). Συνήθως παίζουν, αν και είναι από άλλο τηλεχειριστήριο...
(Η υποστήριξη είναι λίγο δράμα γιατί την έχουν αναθέσει σε άλλη εταιρία, και δεν ξέρουν όλους τους κωδικούς για κάθε τηλεχειριστήριο...
Θυμάμαι την τελευταία φορά που επικοινώνησα τους είπα ότι σε πρόβλημα που είχα με μια παλιά hitachi το πρόβλημα λύθηκε με κωδικό που δεν υπήρχε κάν στην δική τους εσωτερική λίστα... :smash:)

Γεια σας και απο εμενα,προσφατα αποκτησα την τηλεοραση,και εχω δυο θεματα,αν γνωριζει καποιος.
1.Σε συνδεση με PS3 δεν φτανει σε 1080p,μεκαλωδιο που πριν,σε αλλη τηλεοραση(9732) απεδιδε.
2.Αν καποιος εχει βαλει την καινουργια Αναβάθμιση υλικολογισμικού - ΛογισμικόΈκδοση: 000.026.069.000, Αρχείο Zip, 44.29 MB, Ημερομηνία έκδοσης: 2010-01-18,ακι αν γνωριζει τι αναβαθμιζει.

Δοκιμασε αρχικα αλλο καλωδιο HDMI εκτος βεβαια και αν ειναι καποιο προβλημα με το software της τηλεορασης και θελει αναβαθμιση...

Γεια σας και απο εμενα,προσφατα αποκτησα την τηλεοραση,και εχω δυο θεματα,αν γνωριζει καποιος.
1.Σε συνδεση με PS3 δεν φτανει σε 1080p,μεκαλωδιο που πριν,σε αλλη τηλεοραση(9732) απεδιδε.
2.Αν καποιος εχει βαλει την καινουργια Αναβάθμιση υλικολογισμικού - ΛογισμικόΈκδοση: 000.026.069.000, Αρχείο Zip, 44.29 MB, Ημερομηνία έκδοσης: 2010-01-18,ακι αν γνωριζει τι αναβαθμιζει.

φίλε έχω την ίδια tv. πως βλέπεις ότι δε φτάνει τα 1080p? θέλω να το ελέγξω και θα σου πω.

Έχω την εντύπωση ότι η 9732 ήταν η σειρά που δεχόταν το 1080p και το μετέτρεπε εσωτερικά σε 1080i... Οπότε μάλλον ήταν διαφορετική υλοποίηση της εισόδου HDMI, και παρότι ίδια μάρκα, μάλλον πρέπει να δοκιμάσεις με άλλο καλώδιο...

2.Αν καποιος εχει βαλει την καινουργια Αναβάθμιση υλικολογισμικού - ΛογισμικόΈκδοση: 000.026.069.000, Αρχείο Zip, 44.29 MB, Ημερομηνία έκδοσης: 2010-01-18,ακι αν γνωριζει τι αναβαθμιζει.[/Q

1. ΦΙΛΕ ΣΕ ΜΕΝΑ ΦΤΑΝΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΕ 1080p,

2. ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ

Eκανα και εγω την αναβασμιση,χωρισ εμφανεις διοφορες(απο μενα),οσο για το 1080ρ θα δοκιμασω με αλλο καλωδιο (αφου πρωτα προμηθευτω)

Απάντηση: Re: Philips PFL9704 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Εγώ θα έλεγα να κάνεις μια ερώτηση στην φιλιπς. Ειδικά στο τμήμα τηλεχειριστηρίων...

Και φυσικά υπάρχει και η λύση να δοκιμάσεις κωδικούς από άλλα χειριστήρια φίλιπς (η σειρά τους είναι τεράστια). Συνήθως παίζουν, αν και είναι από άλλο τηλεχειριστήριο...
(Η υποστήριξη είναι λίγο δράμα γιατί την έχουν αναθέσει σε άλλη εταιρία, και δεν ξέρουν όλους τους κωδικούς για κάθε τηλεχειριστήριο...
Θυμάμαι την τελευταία φορά που επικοινώνησα τους είπα ότι σε πρόβλημα που είχα με μια παλιά hitachi το πρόβλημα λύθηκε με κωδικό που δεν υπήρχε κάν στην δική τους εσωτερική λίστα... :smash:)

Έκανα τελικά ερώτηση στην philps και μπορώ να πω ότι η αντιμετώπιση ήταν άψογη. Μου απάντησαν εντός 2 εργάσιμων και μου έδωσαν τους κωδικούς για onkyo.

Thanks petasis...

Καλησπερα.Θα ηθελα να ρωτησω αν μπορουμε να γυρισουμε σε προηγοτμενο firmware αν δεν μας ικανοποιει η ποιοτητα της εικονας που εχουμε με το τελευταιο...Εχω philips 7404 και διαπιστωσα μετα την εγκατασταση του τελευταιου firmware 19-1-2010 οτι εμφανιζει πολυ κοκκο στο sd.
Ευχαριστω και ζητω συγγνωμη για το off-topic αλλα υποθετω οτι ισχυει το ιδιο για ολες τις τελευταιες philips και γι αυτο ερωτω εδω

Τα firmware αφορουν δευτερευοντα πραγματα οπως πληροφοριες EPG στα ψηφιακα καναλια , συμβατοτητα με συσκευες κτλ.

H εικονα λογικα ετσι ηταν και πριν το update...

Καλυτερα κοιταξε την εγκατασταση σου (καλωδια , κεραια κτλ) να δεις μηπως μπορεις να την βελτιωσεις αν και η 7404 εχει το συστημα Pixel Precise που γενικα δεν φημιζεται για την ποιοτητα εικονας που προσφερει....

Γειά σας,
Χαίρομαι πολύ που μετά από αρκετό ψάξιμο, βρήκα ένα "forum" με ανθρώπους που έχουν τις ίδιες "τηλεοπτικές" ανησυχίες με εμένα.

Είμαι και εγώ ένας από αυτούς που έπεσε "θύμα" της γοητείας αυτής της συσκευής που ονομάζεται PHILIPS 46PFL9704H... και μάλλον έχω πάθει εξάρτηση... ιδιαίτερα από τότε που συνειδητοποίησα ότι βραβεύτηκε... βέβαια βλέποντας την τιμή... το ειδύλλιο κάπως ξεθώριασε αλλά... ο εθισμός της σκέψης είναι άτιμο πράγμα. Έτσι λοιπόν είπα να κάνω και εγώ μια εξόρμηση στα καταστήματα για να την δω... και την είδα...

Επειδή δεν είμαι γνώστης του αντικειμένου, είπα να ξεκινήσω από την Philips και το συγκεκριμένο μοντέλο... και να αρχίζω να κατεβαίνω σε τιμή προχωρώντας σε άλλες μάρκες...

Αυτά που διαπίστωσα με το δικό μου μάτι...
1) Διαφορά στα χρώματα (σαν αδαής που είμαι) δεν πολυκατάλαβα (εάν και δεν έμεινα και τόσο ενθουσιασμένος από την PHILIPS 46PFL9704H - ίσως να οφείλεται και στα settings από το κατάστημα), αυτό που διαπίστωσα είναι ότι η εικόνα εμφανίζει καλύτερη ποιότητα στην λεπτομέρεια... π.χ. μου έκανε εντύπωση που φαινόταν η ύφανση ενός υφάσματος με μεγάλη λεπτομέρεια δίνοντας ταυτόχρονα και βάθος... σχεδόν σαν αληθινό... ενώ άλλες τηλεοράσεις από άλλες μάρκες που μετέδιδαν ταυτόχρονα την ίδια εικόνα έχαναν σε αυτή τη λεπτομέρεια.
2) Ήχο δεν άκουσα, αλλά μου είπαν ότι είναι κορυφαίος.
3) Τώρα το design δεν μου έκλεψε την καρδιά αλλά το φινίρισμα είναι καλό ενώ φαίνεται στιβαρή η συνολική κατασκευή.
4) Σχετικά με το πάχος θα έλεγα ότι είναι κάπως παχιά... ιδιαίτερα εάν συγκριθεί με άλλα μοντέλα άλλων εταιρειών... αλλά δεν με πολυπειράζει το πάχος... ίσως να είναι καλύτερα που έχει κάποια έξτρα εκατοστά.
5) Η τιμή της είναι κάπως τσουχτερή... αλλά ως εθισμένος το προσπερνώ… {ως ένα βαθμό…}
6) Λίστα αναμονής υπάρχει ακόμη... από ότι έμαθα η Philips δεν ήταν προετοιμασμένη για τόσο μεγάλη ζήτηση... λόγο της υψηλής τιμής... και της κρίσης... έπεσαν έξω στις εκτιμήσεις και προβλέψεις τους... (την έχουμε τελικά την λόξα εμείς οι Έλληνες... δεν είμαι μόνος).
7) Κάτι έπιασε το ματάκι μου για διαφορετικές οθόνες.... και δεν μου άρεσε... (εάν μπορεί κάποιος να με ενημερώσει για αυτό το θέμα με απλά λόγια... καλό θα μου έκανε).
8) .... και τελευταίο.... αυτό που διαπίστωσα είναι ότι άλλη φορά θα πάω μόνος στα καταστήματα διότι εάν πας με φίλο που υποστηρίζει τηλεοράσεις των 699 ευρώ και κάτω... μάλλον το λιγότερο χαζός θα νοιώσεις... ιδιαίτερα από το θέμα τιμής... διότι και αυτή των 699 εικόνα δείχνει... και μάλιστα πολύ καλή!!!!

Μετά από την φλυαρία μου... αλλά πιστέψτε με... καλό μου έκανε...

Θα ήθελα να ρωτήσω... το περιβόητο και κλισέ... αξίζει τα λεφτά της τελικά? Μη μου πείτε ότι σε μερικούς μήνες θα βγει κάτι καλύτερο και τεχνολογικά αναβαθμισμένο… διότι έτσι ούτε αυτοκίνητο θα αγόραζα… ούτε Laptop… (αλλά εάν υπάρχει θέμα ποιότητας ή βελτίωσης/διόρθωσης κάποιου προβλήματος τότε, ναι, να περιμένω για το καλύτερο….)

Τέλος, αυτό που με επηρέασε περισσότερο.. εκτός από LED.. είναι και η βράβευση... δεν πιστεύω να βραβεύεται κάτι που δεν το αξίζει... Σωστά?

Θα χαρώ πολύ εάν θα μπορούσα να μοιραστώ την άποψή σας για το θέμα που αφορά το μοντέλο αυτό της Philips, πριν προβώ σε κάποια αγορά.

Ευχαριστώ, εκ των προτέρων…

Αφού έφτασες μέχρι εδω περίμενε να καταφθάσουν νέα μοντέλα και να πέσει η τιμή στα υπάρχοντα

1) Διαφορά στα χρώματα (σαν αδαής που είμαι) δεν πολυκατάλαβα (εάν και δεν έμεινα και τόσο ενθουσιασμένος από την PHILIPS 46PFL9704H - ίσως να οφείλεται και στα settings από το κατάστημα), αυτό που διαπίστωσα είναι ότι η εικόνα εμφανίζει καλύτερη ποιότητα στην λεπτομέρεια... π.χ. μου έκανε εντύπωση που φαινόταν η ύφανση ενός υφάσματος με μεγάλη λεπτομέρεια δίνοντας ταυτόχρονα και βάθος... σχεδόν σαν αληθινό... ενώ άλλες τηλεοράσεις από άλλες μάρκες που μετέδιδαν ταυτόχρονα την ίδια εικόνα έχαναν σε αυτή τη λεπτομέρεια.

Διαφορές στα χρώματα υπάρχουν, αλλά καμιά μάρκα δεν είναι τέλεια. Συνήθως χρειάζεται καλιμπράρισμα από ειδικό με όργανα για να δείξουν σωστά, αν κυνηγάς την χρωματική ακρίβεια. Σε αυτές τις ρυθμίσεις οι τηλεοράσεις την φίλιπς υστερούν, αφού δεν παρέχουν ξεχωριστή ρύθμιση για τον οπίσθιο φωτισμό, αλλά τον έχουν μαζί με την αντίθεση κατά κάποιο τρόπο. Επίσης, στην ισορροπία λευκού έχουν μόνο 2 σημεία (σύνηθες εκτός LG που έχει γύρω στα 10), αλλά το κάτω άκρο έχει 2 ρυθμιστικά αντί για 3.
Ρυθμίσεις για τα χρώματα δεν παρέχονται, αλλά σύμφωνα με τα ελάχιστα reviews δεν είναι κακή η 9704.

Στο θέμα τις λεπτομέρειας, οι απόψεις μοιράζονται. Άλλοι υποστηρίζουν ότι είναι θέμα επεξεργασίας του pixel plus (η αφεντιά μου) και άλλοι ότι είναι απλά θέμα οξύτητας, και ότι ανεβάζοντας απλά την οξύτητα σε άλλες τηλεοράσεις πετυχαίνεις το ίδιο. Απτές αποδείξεις δεν έχουμε για καμιά από τις 2 υποθέσεις.
2) Ήχο δεν άκουσα, αλλά μου είπαν ότι είναι κορυφαίος.

Το "κορυφαίος" είναι βαριά λέξη. Ίσως καλύτερος από μερικές "λεπτές", αλλά μην περιμένεις και ήχο όπως ένα σύστημα με διακριτά ηχεία...
3) Τώρα το design δεν μου έκλεψε την καρδιά αλλά το φινίρισμα είναι καλό ενώ φαίνεται στιβαρή η συνολική κατασκευή.

Το design είναι υποκειμενικό. Το αλουμίνιο και εμένα δεν με τρελαίνει, και κακώς το αντέγραψε φέτος η σάμσουνγκ στις σειρές που θα έρθουν...
4) Σχετικά με το πάχος θα έλεγα ότι είναι κάπως παχιά... ιδιαίτερα εάν συγκριθεί με άλλα μοντέλα άλλων εταιρειών... αλλά δεν με πολυπειράζει το πάχος... ίσως να είναι καλύτερα που έχει κάποια έξτρα εκατοστά.

Οι λεπτές πάνε πακέτο με θέματα ομοιομορφίας στον οπίσθιο φωτισμό.
5) Η τιμή της είναι κάπως τσουχτερή... αλλά ως εθισμένος το προσπερνώ… {ως ένα βαθμό…}

Η τιμή της είναι φαρμακείο. Σε αυτά τα χρήματα αγοράζεις σχεδόν δύο πλάσμα G10 στις 50" - με τα θετικά τους και αρνητικά τους.
6) Λίστα αναμονής υπάρχει ακόμη... από ότι έμαθα η Philips δεν ήταν προετοιμασμένη για τόσο μεγάλη ζήτηση... λόγο της υψηλής τιμής... και της κρίσης... έπεσαν έξω στις εκτιμήσεις και προβλέψεις τους... (την έχουμε τελικά την λόξα εμείς οι Έλληνες... δεν είμαι μόνος).

Ναι, καλά... Μην πιστεύεις τα παραμύθια περί μεγάλης ζήτησης. Από τον Σεπτέμβρη που βγήκε, το ίδιο παραμύθι παίζει. Αν έβγαιναν να μας πούνε ξεκάθαρα δεν μου δίνει η Sharp πάνελ για να βγάλω τηλεοράσεις θα ήταν και πιο τίμιο, και πιο πιστευτό.
7) Κάτι έπιασε το ματάκι μου για διαφορετικές οθόνες.... και δεν μου άρεσε... (εάν μπορεί κάποιος να με ενημερώσει για αυτό το θέμα με απλά λόγια... καλό θα μου έκανε).

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι κάποια πάνελ έχουν μεγαλύτερες γωνίες θέασης, και καλύτερο μαύρο υπό γωνία. Ενδείξεις υπάρχουν μόνο, βασισμένα σε μερικά μοντέλα διασκορπισμένα ανά την Ευρώπη (γιατί έλλειψη υπάρχει παντού). Το κακό με αυτά είναι ότι δεν μπορείς να ξέρεις τι πάνελ φοράει πριν την αγοράσεις...
8) .... και τελευταίο.... αυτό που διαπίστωσα είναι ότι άλλη φορά θα πάω μόνος στα καταστήματα διότι εάν πας με φίλο που υποστηρίζει τηλεοράσεις των 699 ευρώ και κάτω... μάλλον το λιγότερο χαζός θα νοιώσεις... ιδιαίτερα από το θέμα τιμής... διότι και αυτή των 699 εικόνα δείχνει... και μάλιστα πολύ καλή!!!!

Τελικός κριτής είσαι εσύ που θα την πληρώσεις και θα την βλέπεις κάθε μέρα. Αν φθηνότερες τηλεοράσεις σου φαίνονται εξίσου καλές, γιατί να δώσεις περισσότερα χρήματα;
Έχε υπ' όψιν σου ότι μερικές φορές τα καταστήματα παραπλανούν: οι πλάσμα θα παίζουν καλύτερα στο σπίτι που το φως θα είναι λιγότερο, και οι LCD θα έχουν χειρότερο μαύρο από αυτό που βλέπεις στο κατάστημα, εκτός και αν έχουν local dimming (όπως η 9704).

Θα ήθελα να ρωτήσω... το περιβόητο και κλισέ... αξίζει τα λεφτά της τελικά? Μη μου πείτε ότι σε μερικούς μήνες θα βγει κάτι καλύτερο και τεχνολογικά αναβαθμισμένο… διότι έτσι ούτε αυτοκίνητο θα αγόραζα… (αλλά εάν υπάρχει θέμα ποιότητας ή βελτίωσης/διόρθωσης κάποιου προβλήματος τότε, ναι, να περιμένω για το καλύτερο….)

Εγώ αποφάσισα να περιμένω τα επόμενα μοντέλα (Σεπτέμβρης του 2010), γιατί θα δούμε αν τα νέα πάνελ της Sharp θα κάνουν αυτά που ακούγονται, και θα είναι συμβατές και με digea...

Τέλος, αυτό που με επηρέασε περισσότερο.. εκτός από LED.. είναι και η βράβευση... δεν πιστεύω να βραβεύεται κάτι που δεν το αξίζει... Σωστά?

Πλάκα κάνεις, έτσι;;;

Ευχαριστώ για την άμεση απόκριση...

Να πω την αλήθεια λόγο digea ξεκίνησα να ψάχνω και να σκέφτομαι για αλλαγή τηλεόρασης... μου αρέσει η τεχνολογία, μου αρέσει να αγοράζω συσκευές που είναι ή χαρακτηρίζονται καλές και ίσως πρωτοποριακές (αυτό δεν σημαίνει αυτομάτως και ακριβές). Από την εμπειρία μου το καλό μένει...

Δεν είμαι μεγάλος θαυμαστής της LCD/LED/PLASMA οθόνης, προτιμώ τις CRT αλλά αυτές σβήνουν καθώς περνά ο καιρός.

Στο θέμα της LCD πραγματικά δεν έχω ιδέα τί γίνεται... όλες το ίδιο μου φαίνονται... έτσι ξεκίνησα μια αναζήτηση και ως σημείο αναφοράς τυχαία έπεσε η Philips και η βράβευση... άρχισα την σύγκριση του συγκεκριμένου μοντέλου με τα υπόλοιπα της αγοράς... έπρεπε να κάνω μια αρχή... (petasis μη με αποπαίρνεις... έπρεπε από κάπου να πιαστώ ως αρχάριος στα θέματα αυτά...)... Η ερώτηση ήταν περισσότερο ρητορική δεν περίμενα απάντηση... την απάντηση την πήρα από την επίσκεψη που έκανα ο ίδιος στα καταστήματα... και από αυτά που είδα... κατάλαβα!

Τώρα μια άλλη κλισέ ερώτηση... πιο μοντέλο θεωρείτε γενικά καλό στην αγορά στις 46''? Ίσως έχοντας ένα άλλο σημείο αναφοράς να μπορέσω να κάνω πάλι μια έρευνα... πλέον, δεν βιάζομαι να αγοράσω έχω χρόνο μπροστά μου...

Ίσως να περιμένω μέχρι τον Σεπτέμβρη... και να ηρεμήσω και εγώ λιγάκι... μπας και δω το θέμα λίγο πιο ψύχραιμα και σοφότερα... (σε αυτό ομολογώ ότι πρέπει να ευχαριστήσω τον petasis... που γνωρίζει τα του οίκου της τηλεόρασης...)

2.Αν καποιος εχει βαλει την καινουργια Αναβάθμιση υλικολογισμικού - ΛογισμικόΈκδοση: 000.026.069.000, Αρχείο Zip, 44.29 MB, Ημερομηνία έκδοσης: 2010-01-18,ακι αν γνωριζει τι αναβαθμιζει.[/Q

1. ΦΙΛΕ ΣΕ ΜΕΝΑ ΦΤΑΝΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΕ 1080p,

2. ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ

Παρολο που δοκιμασα μεαλλα τρια καλωδια,με κανενα δεν εφτασα 1080ρ.Μ' ενα απ' αυτα εβγαζε 1080ρ ,αλλα με "χιονια" και προβληματα στον ηχο.Αν ειναι θεμα καλωδιου,μηπως γνωριζει καποιος συγκεκριμενο καλωδιο ,που δουλευει στα σιγουρα?

καλος σας βρηκα σαν μελος [πρωτο ποστ]
Αφού διάβασα ένα σκασμό ποστ που μου έλυσαν πολλές απορίες αλλά μου δημιούργησαν νέες και μπερδεύτηκα μπορείτε να μου προτείνετε κάποια TV ;;;
Τα δεδομένα μου είναι τα εξής :

• Απόσταση θέασης: 3μ (περίπου)

• Inches:40’’ (μετά βίας 40", λόγω έλλειψης χώρου)

• Τύπος: LCD ή LED (για χαμηλή κατανάλωση λόγω ότι θα της πιω το αίμα θα παίζει 18 ώρες το 24ωρο καθημερινά )

• Χρήση: 50% Τηλεοπτικό σήμα – 50% παιδικά DVD [από multimedia σκληρό]

• Προϋπολογισμός: 800-1700 euro

• ΕXTRA: με ενδιαφέρει η τελεια εικονα σε τηλεοπτικο σημα η αξιοπιστία και η αντοχή
Τι γινετε με την PHILIPS 40PFL9704H εντυπωσεις ;;;; ειδικα στο σημα της digea την εχει δοκιμαση καποιος ;;;
ειδα την 46'' να παιζει HD....τι πραμα ειναι αυτο !!!!! αλλα εγω την 40'' ψαχνω ειναι ομως πολλα τα λεφτα δεν ξερω εαν αξιζει να δωσω 1700 ευρο για βλεπω κατα κορον εγω digea ,,, και DVD τα πιτσιρικια,,, θα εχει διαφορα στο σημα της digea απο μια b750 που εχει σχεδον τα μισα λεφτα ή τσαμπα θα ξοδευτω ;;;;
για βοηθηστε ρε παιδια
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ και ακούω προτάσεις

Εγώ θα έλεγα για Digea μην βιάζεσαι, η τηλεοράσεις που θα κυκλοφορήσουν του χρόνου θα έχουν καλύτερη συμβατότητα. Για την philips αυτό σημαίνει από Σεπτέμβρη. Για άλλους κατασκευαστές που θα κυκλοφορήσουν τον Μάρτιο/Απρίλιο, ίσως είναι συμβατοί, ίσως όχι...
(Με τον όρο συμβατοί δεν εννοώ ότι δεν θα βρεις τρόπο να παίξουν, αλλά ότι θα βάλεις σαν χώρα Ελλάδα και θα είσαι εντάξει, χωρίς να ψάχνεις άλλες χώρες όπως Ισπανία, Γερμανία ή Σουηδία...)

Τέλεια εικόνα σε τηλεοπτικό δεν μπορεί να σου προτείνει κανείς. Είναι γενικά παραμελημένη παράμετρος κυρίως γιατί είναι δύσκολο να μετρηθεί με αντικειμενικό τρόπο. Οπότε όλες οι απόψεις που θα ακούσεις θα είναι υποκειμενικές, ανάλογα με το τι έχει αγοράσει ο καθένας και έχει συνηθίσει να βλέπει. Οπότε μπορείς εύκολα να φτάσεις στο συμπέρασμα ότι όλες οι μάρκες έχουν "κορυφαίο" τηλεοπτικό, το οποίο φυσικά δεν αληθεύει.

Η καλύτερη λύση είναι να πας να δεις μόνος σου τι σου αρέσει, και προσοχή: να δεις και σε ψηφιακή λήψη. Από ότι έχω δει, είναι δυνατόν μια τηλεόραση να συμπεριφέρεται εντελώς διαφορετικά σε αναλογικό και ψηφιακό...