Οι πρώτες εντυπώσεις μου.
Η τηλεόραση είναι καταπληκτική και είμαι πολύ ευχαριστημένος που έκανα αυτή την επιλογή. Η ποιότητα κατασκευής είναι πολύ καλή και σου δίνει την αίσθηση στιβαρότητας. Η αισθητική της πολύ καλή (αν και είναι υποκειμενικό αυτό) παρόλο που είναι παχιά! Δεν μπορείς να δεις το πάχος της όταν την έχεις μπροστά από ένα τοίχο.
Όπως ξέρετε έχω σε άλλον χώρο αποκλειστικά για ταινίες και την Panasonic 42V10.
Σε τηλεοπτικό σήμα η Philips τα πάει μια χαρά και ίσως λίγο καλύτερα από την V10. Βέβαια είναι ανελέητη, τα βγάζει όλα στη φόρα: τη διαφορά ποιότητας εκπομπής από κανάλι σε κανάλι αλλά και όταν βλέπεις το ίδιο κανάλι βγάζει π.χ. τη διαφορά μεταξύ των γραφικών και του τμήματος της εικόνας που είναι από κάμερα (στα δελτία ειδήσεων για παράδειγμα).
Η 9704 "ψοφάει" για καλό σήμα (DVD/BD).
Εκεί απογειώνεται: έχει καταπληκτικό μαύρο και απίστευτο λόγο αντίθεσης. Τα χρώματά της ειδικά στο "κινηματογράφος" είναι πολύ καλά, όπως και η αίσθηση κίνησης. Εγώ έχω επιλέξει την ρύθμιση "προσωπική" όπου έχω φέρει τα χρώματα όπως τα έχει στην "κινηματογράφος" και έχω βάλει το crystal clear / 200hz (λίγο). Με αυτό τον τρόπο η κίνηση είναι εξαιρετική με ελάχιστα τεχνουργήματα που μάλλον πρέπει να ψάξεις για να δεις, δεν σου είναι προφανή. Τα τεχνουργήματα είναι πραγματικά ελάχιστα και προσωπικά πολύ προτιμότερα από αυτά που έχω δε σε ανταγωνιστικές led (προσέξτε λέω προσωπικά). Τα τεχνουργήματα σε πολύ γρήγορη κίνηση δεν εξαφανίζουν τμήματα της εικόνας αλλά κάνουν ένα ελάχιστο εφέ σαν διαφανές "φωτοστέφανο" για πολύ λίγο χρόνο και όχι πάντα . Τονίζω το ελάχιστο. Halo δεν είδα όσο και αν προσπάθησα, ούτε από τη θέση θέασης ούτε από τα 10cm. Το είχα ξαναγράψει μήνες πριν όταν την είχα ξαναδεί σε κατάστημα, ούτε τότε είχα δει. Ίσως επειδή έχει το πάνελ 223L.
Σε σκοτεινές σκηνές οι λεπτομέρειες σκιάς είναι πολύ καλές αλλά δεν φτάνουν όλα αυτά που βγάζει η V10 η οποία έχει και πιό "αναλογικά" χρώματα και απόλυτη κίνηση (έχω συνηθίσει να βλέπω σε 96p)
Βέβαια η 9704 όπως είπα παίρνει κεφάλι στο λόγο αντίθεσης με αποτέλεσμα η εικόνα να "λάμπει", να δίνει απίστευτες λεπτομέρειες, να έχει αίσθηση απίστευτης καθαρότητας και να είναι ποιο δραματική όχι όμως τόσο ατμοσφαιρική και κινηματογραφική όσο η V10.
Γωνία θέασης: οι 45 μοίρες (όπως έχει αναφερθεί) δέξια - αριστερά του κάθετου άξονα είναι καλά από εκεί και πέρα γίνεται έντονη η αλλοίωση χρωμάτων. Αντανακλάσεις, ανακλάσεις μηδέν.
Βέβαια όσον αφορά τις ανταγωνιστικές led νομίζω η 9704 είναι πιο μπροστά! Και σε χρώματα, και σε κίνηση και φυσικά ούτε λόγος για clouding αφού είναι full (direct) led.
Όσον αφορά όλες τις τεχνολογίες, ο ήχος της είναι με διαφορά ο καλύτερος.
Εν κατακλείδι είναι απολαυστικότατη δεν πρόκειται να την πάρετε και να σας την σπάσει ώστε να θέλετε να την επιστρέψετε. Αν θέλετε led την προτείνω ανεπιφύλακτα. Βέβαια εμένα δεν με ενδιέφερε το 3D (το οποίο και πρωϊμο θεωρώ αλλά και δεν με εντυπωσιάζει)
Τι θα πρότεινα? Εδώ είναι τα δύσκολα… Λοιπόν θα το πω και ας με βαρέσετε:
Αν ήθελα τηλεόραση για να βλέπω κυρίως ή αποκλειστικά ταινίες θα έπαιρνα την V10 (αυτό έκανα)
Αν ήθελα ΜΙΑ τηλεόραση για γενική χρήση (και ταινίες και τηλεοπτικά κανάλια) μάλλον θα έπαιρνα την 9704
Αν μπορούσα να πάρω και τις δύο, θα τις έπαιρνα και πραγματικά θα χαιρόμουν και τις δύο και την διαφορετική "γεύση" που σου αφήνουν (αυτό έκανα και αισθάνομαι τυχερός για αυτό)
Αν μου ζητάγατε μια παρομοίωση θα σας έλεγα ότι η V10 είναι ένας κορυφαίος ενισχυτής τάξης A (που τους λατρεύω) και η 9704 ένας κορυφαίος ψηφιακός (που πάντα με εντυπωσιάζουν και τους ευχαριστιέμαι)
Δεν υπάρχουν εύκολα τελικά
Περισσότερα μετά από λίγο καιρό όταν θα μου έχει περάσει και ο ενθουσιασμός
PS. Γιώργο (Πετάση) θα προσπαθήσω για φωτογραφίες αν και δεν έχω ούτε καλή κάμερα ούτε τρίποδο. Σε λίγες ημέρες