Σήμερα, όλο το απόγευμα προσπαθούσα να δω 3Δ στην τηλεόραση.
Αγόρασα μια nvidia 430 (για HTPC πεταμένα λευτά - κάνει πολύ θόρυβο το ανεμιστηράκι) και προσπάθησα να δω ένα bluray 3D (τους κεφτέδες).
ΔΕΝ τα κατάφερα. Η τηλεόραση αναγνώρισε ότι δέχεται σήμα 3Δ, αλλά εγώ 3Δ δεν είδα. Το έβλεπες κανονικά και χωρίς γυαλιά...
Το μόνο που κατάφερα να δω είναι αναπαραγωγή DVD σε 3Δ, από το power dvd 10. To crosstalk είναι έντονο, και η εικόνα ξεπλυμένη - δεν υπάρχει local dimming.
Η τηλεόραση είναι πολύ περιορισμένη στο σήμα εισόδου: δέχεται μόνο 1080p/24 όσον αφορά το 3Δ, και τίποτα άλλο! Δοκίμασα 720p/50/60 από τον οδηγό της Nvidia, και ΔΕΝ ενεργοποίησε το 3Δ!!!!!!!
Όμως η απουσία local dimming σε 3Δ είναι σκέτη καταστροφή. Τώρα καταλαβαίνω γιατί έπαιζε χάλια η νέα cinema στην 3Δ έκθεση. Δεν έφταιγε το beowolf, έφταιγε η απουσία μαύρου!
Νίκο (ilise) αν διαβάζεις το νήμα, ΠΡΟΣΟΧΗ με την νέα cinema. Και οι 2 θέλουν πολύ δρόμο για να τις πεις 3Δ, είναι καθαρά 2Δ τηλεοράσεις...
Κατά τα άλλα διαβάζουμε έγκριτα "reviews" (τους βάζω όλους μέσα) και διθυράμβους για το 3Δ τους στο hitech...
Μου φαίνεται απίστευτο που είμαι ο πρώτος που το παρατηρεί.
Πάνο, εσύ που δοκίμασες με bluray player, είχε ενεργό το local dimming;;;;
(Φαντάζομαι όχι, αλλά τσέκαρε καλού κακού...)