Philips PFL9705 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Μου έστειλαν την δοκιμαστική έκδοση του 140.32...
Θα την δοκιμάσω και δω αν αλλάζει τίποτα... (Που δεν περιμένω κάτι συνταρακτικό...)

Έχει παρατηρήσει κανείς διακοπές στον ήχο;
Εγώ μόνο από την SPDIF σε σήμα 23.976. Αυτό είναι το βασικό feedback που ζητούν, αν σταμάτησαν οι διακοπές στον ήχο...
(Κάποιο στο εξωτερικό ακούν και από τα ηχεία...)

φίλε Γιώργο εγώ έχω αρκετές διακοπές στον ήχο, ιδίως αν αλλάξω από hdmi σε άλλο hdmi. π.χ. δορυφορικός δέκτης και popcornhour c-200 ή blu ray.
ο ήχος γίνεται σαν να ακούς ρομπότ. μαύρα χάλια δηλαδή. πρέπει να κλείσω και να ανοίξω πάλι την tv για να δουλέψει κανονικά ο ήχος. σε παρακαλώ
δώσε μου και σε εμένα το firmware να το δοκιμάσω. χειρότερα από ότι είμαι δεν νομίζω να γίνει.ελπίζω να έχει διορθωθεί γιατί μου έχει σπάσει τα νεύρα.
σε παρακαλώ δώσε ένα link εδώ ή σε pm.
ευχαριστώ πολύ, να'σαι καλά φίλε μου!!!:ciao:

Επισήμως, το 140.29 αφορά μόνο την Σουηδία, και ουσιαστικές διαφορές έχει το 140.32, το οποίο θα βγει σύντομα...

Συγνώμη...αλλά 1)Το local dimming αρχίζει και χορεύει...2)Το EPG δεν λειτουργεί 3)Για να ακούσεις ήχο πρέπει να την ανοιγοκλείσεις 3)2d to 3d μετατροπή δεν έχει 4)Οι ρυθμίζεις δεν μεταβάλλονται...κάνει όσο η C8000....τι σας ώθησε σε αυτή την αγορά;

Υ.Γ. δεν είναι ειρωνικό..

DSC00291.jpg

Ξεχασες να αναφερεις το banding και το buzzing.

Συγνώμη...αλλά 1)Το local dimming αρχίζει και χορεύει...2)Το EPG δεν λειτουργεί 3)Για να ακούσεις ήχο πρέπει να την ανοιγοκλείσεις 3)2d to 3d μετατροπή δεν έχει 4)Οι ρυθμίζεις δεν μεταβάλλονται...κάνει όσο η C8000....τι σας ώθησε σε αυτή την αγορά;

Υ.Γ. δεν είναι ειρωνικό..

Εμένα το direct local dimming των 200 ζωνών, και ο επεξεργαστής εικόνας που έχει...

Το EPG όντως δεν δουλεύει, το local dimming έχει halo, το 3Δ δεν παίζει,
αλλά η εικόνα που σου δίνει στο 2Δ (που είναι συμπαθητική) δεν επηρεάζεται στο παραμικρό από τις συνθήκες φωτισμού. Δεν χάνεται η εικόνα μόλις ανάψεις το φως...
Επίσης έχει πολύ καλή απόδοση των διαβαθμίσεων των χρωμάτων - το 10μπιτο πάνελ και ο 17μπιτος επεξεργαστής λειτουργούν...

DSC00291.jpg

Ξεχασες να αναφερεις το banding και το buzzing.

Banding η τηλεόραση δεν έχει. Ο Aibo είχε ανησυχίες και ήθελε να βρει απεγνωσμένα λόγο να αλλάζει τηλεοράσεις. Αυτή την στιγμή έχουμε το θέμα του judder... Επειδή το DNM σε κάποιες στιγμές εγκαταλείπει, έχουμε "judder"...

Θες να σου στείλω μια φωτογραφία της U20 μου να συγκρίνει με αυτήν του Aibo;;;; :flipout:

Μπράβο, έχεις σούπερ όραση. Εγώ βλέπω μόνο τεχνουργήματα συμπίεσης από το video. Αν ήταν banding, γιατί δεν φαίνεται σε στατική εικόνα; Γιατί έπρεπε να βάλει περιστρεφόμενο παιχνίδι;

Φυσικά μιλάμε πάλι για τον ίδιο Aibo...

σε μένα πάντως όλα οκ εκτός από την εναλλαγή από hdmi σε hdmi.εκεί
ο ήχος γίνεται σαν να ακούς ρομπότ να μιλάει από ταινία και πρέπει να ανοιγοκλείσεις την tv για να ακούσεις τον ήχο κανονικά.
συμβαίνει σε κανέναν άλλο αυτό? φυσικά και έχω ελέγξει και αντικαταστήσει τα hdmi καλώδια αλλά το πρόβλημα παραμένει.
χρησιμοποιώ το 140.32 beta.

Εμένα το direct local dimming των 200 ζωνών, και ο επεξεργαστής εικόνας που έχει...

Το EPG όντως δεν δουλεύει, το local dimming έχει halo, το 3Δ δεν παίζει,
αλλά η εικόνα που σου δίνει στο 2Δ (που είναι συμπαθητική) δεν επηρεάζεται στο παραμικρό από τις συνθήκες φωτισμού. Δεν χάνεται η εικόνα μόλις ανάψεις το φως...
Επίσης έχει πολύ καλή απόδοση των διαβαθμίσεων των χρωμάτων - το 10μπιτο πάνελ και ο 17μπιτος επεξεργαστής λειτουργούν...

Δηλαδή από ότι έχει λειτουργεί μονάχα το πάνελ ο επεξεργαστής και το local dimming (που υπολειτουργεί).Άντε...και το ambilight.Εάν είχε και έλλειψη φωτός μια led lcd τότε...πολύ λογικό βρίσκω το ότι λειτουργεί ''φυσιολογικά'' και σε συνθήκες με αρκετό φως.

Όλα αυτά που αναφέρετε στο forum είναι άκρως βοηθητικά για κάποιον που ψάχνεται για να κάνει την αγορά του. Το δικό μου πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι ότι είμαι κάτοχος της 32PFL9705 και αν διαβάσετε τα προηγούμενα post αντιμετώπισα πρόβλημα με το γνωστό buzzing. Τελικά θα γίνει αντικατάσταση της TV μου αλλά κανείς δεν εγγυάται ότι και η νέα που θα μου αποσταλλεί δεν θα έχει αυτό το ενοχλητικό σφύριγμα και πολύ περισσότερο ότι η Philips θα είναι και πάλι πρόθυμη να την ξανα-ανικαταστήσει! Είπα να αντικαταστήσω την 32" με μία 37" 8605( που κοστίζει περίπου όσο και η 32" 9705), αλλά σήμερα που επισκέφτηκα ένα κατάστημα το μετάνιωσα, διότι η αντανάκλαση από τον εξωτερικό φωτισμό στην γυάλινη επιφάνεια ήταν τόσο έντονη που σε σκοτεινές σκηνές η θέαση ήταν κουραστική (επιεικός χαρακτηρισμός!) και φυσικά η εικόνα (2D) της 9705 είναι αρκετά καλύτερη από την 8605, λόγω του διαφορετικού τρόπου λειτουργίας της (full led).Άρα οδηγούμαι είτε να το ρισκάρω και να ζητήσω μία νέα 32"άρα ή να πάω στην 40"άρα, όπου αντιμετωπίζω 2 προβλήματα: α) πρέπει να δώσω άλλα 800 ευρώ για να την αποκτήσω και σύμφωνα με όσα διαβάζω δεν ξέρω αν αξίζει τόσα χρήματα και β) η μέγιστη απόσταση θέασης στο σπίτι μου είναι λόγω περιορισμένου χώρου τα 3 μέτρα και δεν ξέρω αν σε τόσο κοντινή απόσταση γίνει κουραστική, οπότε αν κάποιος έχει κοινή εμπειρία η γνώμη του θα ήταν χρήσιμη - επιπλέον νομίζω ότι θα φαίνονται τα pixels στο αναλογικο-ψηφιακό σήμα των ελληνικών καναλιών.
Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα δηλαδή!

φίλε το πρόβλημα σου είναι κυρίως τα επιπλέον χρήματα. εγώ έχω 40" Sony στα 2.8 μέτρα και δε βλέπω τα pixels στα κανάλια, ούτε με κουράζει. η εικόνα χάνει όμως σε οξύτητα λόγω της μεγένθυσης (κυρίως σε σήματα χαμηλής ποιότητας). Αν τη θες μόνο για κανάλια πιστεύω ότι και με 37" είσαι καλυμμένος.

σε μένα πάντως όλα οκ εκτός από την εναλλαγή από hdmi σε hdmi.εκεί
ο ήχος γίνεται σαν να ακούς ρομπότ να μιλάει από ταινία και πρέπει να ανοιγοκλείσεις την tv για να ακούσεις τον ήχο κανονικά.
συμβαίνει σε κανέναν άλλο αυτό? φυσικά και έχω ελέγξει και αντικαταστήσει τα hdmi καλώδια αλλά το πρόβλημα παραμένει.
χρησιμοποιώ το 140.32 beta.

Τι συσκευές έχεις συνδέσει; Σε εμένα δεν το έχει κάνει ποτέ...

η μέγιστη απόσταση θέασης στο σπίτι μου είναι λόγω περιορισμένου χώρου τα 3 μέτρα και δεν ξέρω αν σε τόσο κοντινή απόσταση γίνει κουραστική, οπότε αν κάποιος έχει κοινή εμπειρία η γνώμη του θα ήταν χρήσιμη - επιπλέον νομίζω ότι θα φαίνονται τα pixels στο αναλογικο-ψηφιακό σήμα των ελληνικών καναλιών.

Mαλλον πλακα μας κανεις. Στα 3 μετρα μπορεις ανετα να βλεπεις σε 50" και παραπανω.

Κανενα pixel δεν θα βλεπεις για τον πολυ απλο λογο οτι εσυ εννοεις παρασιτα και ατελειες του σηματος , τα Pixel δεν διακρινονται απο τοσο μακρυα.

Βεβαια δεν ξερω αν εχει τοσο καλη εικονα στα αναλογικα-ψηφιακα η 9705 ωστε να πας σε 46" αλλα πηγαινε σε 40" τουλαχιστον.

Δηλαδή από ότι έχει λειτουργεί μονάχα το πάνελ ο επεξεργαστής και το local dimming (που υπολειτουργεί).Άντε...και το ambilight.Εάν είχε και έλλειψη φωτός μια led lcd τότε...πολύ λογικό βρίσκω το ότι λειτουργεί ''φυσιολογικά'' και σε συνθήκες με αρκετό φως.

Δεν σε κατάλαβα...
Σε θέαση σε μη σκοτεινό δωμάτιο (ένα κοινό σαλόνι π.χ.) δεν νομίζω ότι θα βρεις καλύτερη τηλεόραση. Ούτε ανακλάσεις, ούτε απώλεια αντίθεσης λόγω φωτός.
Το ambilight είναι για σκοτεινό δωμάτιο, σε φωτεινό δεν προσδίδει κάτι ουσιαστικό...

Όλα αυτά που αναφέρετε στο forum είναι άκρως βοηθητικά για κάποιον που ψάχνεται για να κάνει την αγορά του. Το δικό μου πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι ότι είμαι κάτοχος της 32PFL9705 και αν διαβάσετε τα προηγούμενα post αντιμετώπισα πρόβλημα με το γνωστό buzzing. Τελικά θα γίνει αντικατάσταση της TV μου αλλά κανείς δεν εγγυάται ότι και η νέα που θα μου αποσταλλεί δεν θα έχει αυτό το ενοχλητικό σφύριγμα και πολύ περισσότερο ότι η Philips θα είναι και πάλι πρόθυμη να την ξανα-ανικαταστήσει! Είπα να αντικαταστήσω την 32" με μία 37" 8605( που κοστίζει περίπου όσο και η 32" 9705), αλλά σήμερα που επισκέφτηκα ένα κατάστημα το μετάνιωσα, διότι η αντανάκλαση από τον εξωτερικό φωτισμό στην γυάλινη επιφάνεια ήταν τόσο έντονη που σε σκοτεινές σκηνές η θέαση ήταν κουραστική (επιεικός χαρακτηρισμός!) και φυσικά η εικόνα (2D) της 9705 είναι αρκετά καλύτερη από την 8605, λόγω του διαφορετικού τρόπου λειτουργίας της (full led).Άρα οδηγούμαι είτε να το ρισκάρω και να ζητήσω μία νέα 32"άρα ή να πάω στην 40"άρα, όπου αντιμετωπίζω 2 προβλήματα: α) πρέπει να δώσω άλλα 800 ευρώ για να την αποκτήσω και σύμφωνα με όσα διαβάζω δεν ξέρω αν αξίζει τόσα χρήματα και β) η μέγιστη απόσταση θέασης στο σπίτι μου είναι λόγω περιορισμένου χώρου τα 3 μέτρα και δεν ξέρω αν σε τόσο κοντινή απόσταση γίνει κουραστική, οπότε αν κάποιος έχει κοινή εμπειρία η γνώμη του θα ήταν χρήσιμη - επιπλέον νομίζω ότι θα φαίνονται τα pixels στο αναλογικο-ψηφιακό σήμα των ελληνικών καναλιών.
Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα δηλαδή!

Η διαφορά της 32 από την 40 9705, είναι 800 ευρώ; Πόσο έχει η 32 9705;

Γενικά το σφύριγμα του τροφοδοτικού είναι περίεργη περίπτωση. Εγώ θα προσπαθούσα να πάρω την 40άρα, αλλά με μικρότερη από 800 ευρώ διαφορά
(Ίσως δικαιολογείται λόγω 200 Hz & 3D-ready, αλλά και πάλι...)
Βέβαια, μπορεί η καινούργια πάλι να κάνει θόρυβο, είναι λίγο λαχείο.

Η δική μου 46άρα έκανε, τώρα έχει μειωθεί σημαντικά (εγώ δεν το ακούω πλέον). Αλλά θυμάμαι όταν ήταν φρέσκια, ο θόρυβος της Vt20 στο συγκριτικό την σκέπασε εντελώς την 9705 (έκανε πολύ θόρυβο η VT20 εκεί). Από την άλλη, η U20 που έχω, δεν κάνει το παραμικρό. Άντε βγάλε συμπέρασμα... Μάλλον λαχείο είναι...

Yperion εννοώ αυτό που περιγράφεις, δηλαδή τα παρασιτα του κακού σήματος που φτάνει στα απίτια μας. Εχθές ήμουν σε κατάστημα ηλεκτρικών και ενώ η θέαση της ταινίας από Βlue ray ήταν πολύ καλή (εννοώ από την απόσταση των 2,5 - 3 μέτρων) όταν γύρισα σε ψηφιακό κανάλι (SKAI) έβλεπα τις ατέλειες που αναφέρεις. Την 32 9705 τον Σεπτέμβριο την πήρα με 1080 ευρώ ενώ και τώρα η τιμή της είναι πάνω κάτω η ίδια. Και ναι θεωρώ και εγώ τα 800 ευρώ πολλά για την 40" αν και στα καταστήματα την είδα από 1800 μέχρι 2000. Για την 8605 δεν το συζητώ άρα μένει η 40" ή να επιλέξω να κάνω άλλη αγορά με αυτά τα χρήματα π.χ. home theatre και άλλες ηλ. συσκευές και να αγοράσω TV με τα 800 ευρώ από άλλη εταιρεία. Στις 32" ή 37" όμως ποια βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με την 9705 (σημειώνω ότι στις 2D νομίζω είναι από τις καλύτερες που έχω δει και αν εξαιρέσεις το buzzing ήμουν πολύ ευχαριστημένος);

Petasis έχεις δίκιο μάλλον λαχείο είναι.... και αν αναλογιστείς τα χρήματα που ξοδέυουμε δεν θα έπρεπε να είναι! Θα ξαναζητούσα πάντως την 32" αν μου είχε εγγυηθεί η Philips ότι αν διαπιστωθεί το ίδιο επίπεδο θορύβου θα προχωρούσε σε νέα αντικατάσταση. Δυστυχώς όμως δεν θέλει να δεσμευτεί