Philips PFL9705 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Είναι καλή τηλεόραση...καλύτερη από τον μέσο όρο.Αλλά υπάρχουν αρκετά προβλήματα.

Με βαση τις μετρησεις που βλεπω θα ελεγα οτι ειναι κατω απο τον μεσο ορο.

Εγω θα προτιμουσα την Sony 40ΝΧ720 στην τιμη αυτη.

Έχει local dimming...αυτό είναι το μεγάλο θετικό της.Εάν υπήρχε EPG,σωστό gamma,white balance κλπ.

Με βαση τις μετρησεις που βλεπω θα ελεγα οτι ειναι κατω απο τον μεσο ορο.

Εγω θα προτιμουσα την Sony 40ΝΧ720 στην τιμη αυτη.

Βάση ποιον μετρήσεων έβγαλες αυτό το συμπέρασμα;

H nx είναι σειρά που επικεντρώνεται στην σχεδίαση.Οι HX,ναι, έχουν αρκετά καλύτερη απόδοση.

Βαση των μετρησεων της HX800 που απο περυσι ηταν καλυτερη της 9705.

H ΝΧ820 υποτειθεται οτι ειναι ακομη πιο βελτιωμενη.

Ε, βάλε ντε τα γραφήματα να δω τι θεωρείς σημαντικό, και πως βγάζεις την 820 καλύτερη...

lum%20f.jpg

vs

lum.jpg

Gamma

gamma%20f.jpg

vs

gamma%20f.jpg

w%20f.jpg

vs

near%20w.jpg

......

sony

P1010384.JPG

philips

DSC_0015.JPG

Κανονικά θα έπρεπε να την συγκρίνουμε με την HX900 αλλά και η HX800 υπερτερεί σε αρκετούς τομείς.

lum%20f.jpg

vs

lum.jpg

Gamma

gamma%20f.jpg

vs

gamma%20f.jpg

w%20f.jpg

vs

near%20w.jpg

......

sony

P1010384.JPG

philips

DSC_0015.JPG

Κανονικά θα έπρεπε να την συγκρίνουμε με την HX900 αλλά και η HX800 υπερτερεί σε αρκετούς τομείς.

Αν και δεν είσαι ο Yperion, βλέπω ότι εστιάζεις αποκλειστικά στο γάμμα...
Φυσικά και δεν είναι ευθύ στην 9705, αλλά είσαι σίγουρος ότι στην πράξη θα το καταλάβεις;
Δηλαδή θα καταλάβεις ότι στο 50 & 60 IRE η φωτεινότητα του γκρι είναι λίγο μεγαλύτερη από όσο πρέπει;

Η σύγκριση με τα εικονίδια πρέπει να γίνει υπό το πρίσμα ότι βλέπεις την πληθωρική 9705 (με τα εκατοντάδες nits φωτεινότητας) υπό γωνία, και την συγκρίνεις με μια φωτογραφία on axis στην σόνυ, που αν θυμάμαι καλά τερματίζει στα 90 nits;
Θα πρέπει να βάλεις και την 9705 στα 90 nits, και τότε θα δούμε αν έχει περισσότερο halo effect από την σόνυ...

Αν και δεν είσαι ο Yperion, βλέπω ότι εστιάζεις αποκλειστικά στο γάμμα...
Φυσικά και δεν είναι ευθύ στην 9705, αλλά είσαι σίγουρος ότι στην πράξη θα το καταλάβεις;
Δηλαδή θα καταλάβεις ότι στο 50 & 60 IRE η φωτεινότητα του γκρι είναι λίγο μεγαλύτερη από όσο πρέπει;

Η σύγκριση με τα εικονίδια πρέπει να γίνει υπό το πρίσμα ότι βλέπεις την πληθωρική 9705 (με τα εκατοντάδες nits φωτεινότητας) υπό γωνία, και την συγκρίνεις με μια φωτογραφία on axis στην σόνυ, που αν θυμάμαι καλά τερματίζει στα 90 nits;
Θα πρέπει να βάλεις και την 9705 στα 90 nits, και τότε θα δούμε αν έχει περισσότερο halo effect από την σόνυ...

Δεν λέω ότι θα το καταλάβω ή όχι...δεν είναι αυτό το θέμα μας.Σε μια τηλεόραση με κόστος 2K και πλέον ευρώ θα έπρεπε να ήταν εξαιρετικό.
Μιλάμε για μια τηλεόραση που δεν σου δίνει τα απαραίτητα εχέγγυα τόσο για ρύθμιση white balance όσο και CMS.Και τα παραπάνω τα βρίσκεις σε μια samsung των 500 ευρώ!
Δεν υπάρχει EPG...το βλέπεις σε τηλεοράσεις των 300 ευρώ!Μιλάμε για μια τηλεόραση που πραγματικά το μόνο που αξίζει είναι το local dimming,και αυτό όχι για την ακρίβεια του αλλά για τις ζώνες του.

ΥΓ Δεν εστίασα μονάχα στο Gamma....για αυτό και παρέθεσα όλες σχεδόν τις μετρήσεις.Εκτός από αυτές που ήταν σχεδόν ταυτόσημες.

Last edited:
Δεν λέω ότι θα το καταλάβω ή όχι...δεν είναι αυτό το θέμα μας.Σε μια τηλεόραση με κόστος 2K και πλέον ευρώ θα έπρεπε να ήταν εξαιρετικό.
Μιλάμε για μια τηλεόραση που δεν σου δίνει τα απαραίτητα εχέγγυα τόσο για ρύθμιση white balance όσο και CMS.Και τα παραπάνω τα βρίσκεις σε μια samsung των 500 ευρώ!
Δεν υπάρχει EPG...το βλέπεις σε τηλεοράσεις των 300 ευρώ!Μιλάμε για μια τηλεόραση που πραγματικά το μόνο που αξίζει είναι το local dimming,και αυτό όχι για την ακρίβεια του αλλά για τις ζώνες του.

ΥΓ Δεν εστίασα μονάχα στο Gamma....για αυτό και παρέθεσα όλες σχεδόν τις μετρήσεις.Εκτός από αυτές που ήταν σχεδόν ταυτόσημες.

Δεν ξέρω αν το κατάλαβες, αλλά όλες οι μετρήσεις που έβαλες το γάμμα δείχνουν. Διαφορετικά γραφήματα (του ίδιου πράγματος) δεν σημαίνει διαφορετικά πράγματα.
Το να συγκρίνεις τι σου δίνει από άποψη ρυθμιστικών, και να την βάζεις σε αυτό το επίπεδο (των πεντακοσίων ευρώ), είναι μέρος της κατάστασης.
Σε σχέση με μια σάμσουνγκ θα σου δώσει φως (πάνω από 100 cd/m2) για να ταιριάξει σε ότι χώρο θες, θα σου δώσει 8000:1 (και παραπάνω) αντίθεση, θα σου δώσει εικόνα χωρίς dithering, χωρίς χρωματικές αλλοιώσεις υπό γωνία, κλπ.

Το αντίτιμο είναι λίγο halo, και τοπικές μεταβολές στο γάμμα σε κάποιες σκηνές. Το γάμμα δεν νομίζω ότι θα γίνει αντιληπτό, αν σε κάποια σημεία είναι πιο φωτεινό, αν δεν έχεις αναφορά.
Για την έλλειψη CMS θα συμφωνήσω, αλλά μια σάμσουνγ δεν είναι απαραίτητα καλύτερη επειδή το έχει. Το νούμερο 1 στην εικόνα είναι η χαμηλή στάθμη μαύρου, και η υψηλή αντίθεση. Τα υπόλοιπα ακολουθούν αφού έχεις εξασφαλίσει τα βασικά.

Το να έχεις μονάχα καλό μαύρο ή καλή αντίθεση δεν σημαίνει ότι βλέπεις σωστή εικόνα.Δεν μπορείς να φέρεις την τηλεόραση εκεί που θέλεις χρωματικά.Σε ποια lcd samsung έχεις δει dithering;Χρωματικές αλλοιώσεις είναι λόγω του s-pva.Εάν δεν χρησιμοποιήσεις s-pva panel χωρίς Local dimming μονάχα μαύρο δεν θα βλέπεις...δοκίμασε να απενεργοποιήσεις το local dimming στην philips...

Για την προβληματικη κινηση της 9705 ( με το ζορι 3 γραμμες στο avclub motion test) και απο τις μετριοτερες που εχει δοκιμασει το FullHD στομ τομεα αυτο δεν βλεπω να αναφερεις τιποτα.

Ειμαι σιγουρος οτι η Sony τα παει καλυτερα και σε αυτο.

Για την προβληματικη κινηση της 9705 ( με το ζορι 3 γραμμες στο avclub motion test) και απο τις μετριοτερες που εχει δοκιμασει το FullHD στομ τομεα αυτο δεν βλεπω να αναφερεις τιποτα.

Ειμαι σιγουρος οτι η Sony τα παει καλυτερα και σε αυτο.

Εγώ δεν χρειάζεται να αναφέρω τίποτα. Έχω την 9705, και ξέρω τι κάνει. Δεν έχω την σόνυ, για να συγκρίνω.
Εσύ δεν έχεις καμία, και διατύπωσες μια δήλωση ότι νομίζεις ότι είναι καλύτερη η σόνυ. Μπορείς να την στηρίξεις αυτήν την άποψη;

(Το να με κατηγορείς ότι εγώ δεν λέω τίποτα για ένα θέμα που εγώ μέτρησα, και δημοσιοποίησα στο παρών νήμα και με φωτογραφίες, και με λινκ στην 1η σελίδα του νήματος, είναι άστοχο...)
Εγώ απλά θα σου πω ότι με την κίνηση δεν έχω πρόβλημα.

Εγώ μέχρι να μου δικαιολογήσεις γιατί το λες αυτό, θα θεωρώ ότι απλά το θεωρείς λόγω της γνωστής σου αντιπάθειας προς οτιδήποτε βγάζει η φίλιπς, πέρα από φριτέζες.

Εγώ δεν χρειάζεται να αναφέρω τίποτα. Έχω την 9705, και ξέρω τι κάνει. Δεν έχω την σόνυ, για να συγκρίνω.
Εσύ δεν έχεις καμία, και διατύπωσες μια δήλωση ότι νομίζεις ότι είναι καλύτερη η σόνυ. Μπορείς να την στηρίξεις αυτήν την άποψη;

(Το να με κατηγορείς ότι εγώ δεν λέω τίποτα για ένα θέμα που εγώ μέτρησα, και δημοσιοποίησα στο παρών νήμα και με φωτογραφίες, και με λινκ στην 1η σελίδα του νήματος, είναι άστοχο...)

Εγώ μέχρι να μου δικαιολογήσεις γιατί το λες αυτό, θα θεωρώ ότι απλά το θεωρείς λόγω της γνωστής σου αντιπάθειας προς οτιδήποτε βγάζει η φίλιπς, πέρα από φριτέζες.

Βγάζει και ωραίες σκουπες.

Αλλά στις τηλεοράσεις πάσχει.Δεν καταλαβαίνω καταρχάς σε ποιόν απευθύνεται η 9705.Είναι μια τηλεόραση που αφενός έχει πολλές δυνατότητες,αφετέρου δεν μπορείς να την ρυθμίσεις όπως θέλεις.

Θα ψαξω να βρω το ποστ στο οποιο ειχες αναφερει οτι η εικονα κολλαει σαν να μπερδευεται ο επεξεργαστης και μετα απο μερικα χιλιοστα συνεχιζει. Επισης ειχες αναφερει οτι οταν υπαρχουν πολλα κινουμενα αντικειμενα στην οθονη χανεται ο ελεγχος.

Τελος υπαρχει η φωτογραφια απο το FullHD.gr στην οποια οι τρεις πανω γραμμες εχουν εντονο προβλημα.

Βγάζει και ωραίες σκουπες.

Αλλά στις τηλεοράσεις πάσχει.Δεν καταλαβαίνω καταρχάς σε ποιόν απευθύνεται η 9705.Είναι μια τηλεόραση που αφενός έχει πολλές δυνατότητες,αφετέρου δεν μπορείς να την ρυθμίσεις όπως θέλεις.

Σε αυτούς που την αγόρασαν. Εμένα για παράδειγμα... :flipout:

Θα ψαξω να βρω το ποστ στο οποιο ειχες αναφερει οτι η εικονα κολλαει σαν να μπερδευεται ο επεξεργαστης και μετα απο μερικα χιλιοστα συνεχιζει. Επισης ειχες αναφερει οτι οταν υπαρχουν πολλα κινουμενα αντικειμενα στην οθονη χανεται ο ελεγχος.

Τελος υπαρχει η φωτογραφια απο το FullHD.gr στην οποια οι τρεις πανω γραμμες εχουν εντονο προβλημα.

Και μετά να μου βρεις μια τηλεόραση που να τα χειρίζεται σωστότερα... :flipout:

Δεν χρειάζεται να ψάξεις, ξέρω πολύ καλά τι κάνει η τηλεόραση. Αναφέρομαι στα κυλιόμενα γράμματα, και τον χρόνο που μεσολαβεί μέχρι η τηλεόραση να καταλάβει τι γίνεται. Αφορά κυρίως διαφημίσεις, που διαρκούν λιγάκι η κάθε μία. Και είχα αναφέρει συγκεκριμένη διαφήμιση με το τυρί milner, που όλη η Ελλάδα ήταν ένα τραπέζι, και η διαφήμιση ένα ατελείωτο panning. Δεν την δείχνει πλέον η τηλεόραση.

Όλα αυτά που αναφέρεσαι είναι θέματα του συστήματος παρεμβολής.
Εγώ αναφέρομαι σε κίνηση σε ταινίες και τηλεοπτικά προγράμματα, και εκεί δεν έχω πρόβλημα. Σε μερικές διαφημίσεις, υπάρχει πρόβλημα.

Και φαντάζομαι θα θεωρήσεις αυτόματα ότι άλλα συστήματα είναι καλύτερα. Εγώ θα θεωρήσω ότι δεν τα έχω δει, και οι κάτοχοί τους δεν αναφέρουν τόσες λεπτομέρειες για να ξέρω...

Τι θέλεις να μάθεις για παράδειγμα για το motion plus της Samsung;
Ή για το IFC που μπορεί να σου πει ο Γιάννης.
Σε κάθε περίπτωση δεν έχω δει καμιά Sony ή Samsung lcd να έχει πρόβλημα στην κίνηση....(από τις καινούριες σχετικά).