Philips PFL9705 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απενεργοποιησα τον φωτοαισθητηρα και δείχνει πολύ καλύτερα
Καλημέρα!!!ξημερωθηκα με μονομαχο πειραζοντας συνεχώς τις ρυθμίσεις με τελικό συμπέρασμα ότι δεν χρειάζεται και τόσο ξεψειρισμα γιατί η εικόνα είναι τέλεια!!τώρα εάν είσαι από αυτούς που πρέπει να βλέπουν κάτι αρνητικό τοττε όλο και κάτι θα βρεις!

Το μόνο που βλέπω ότι διορθώθηκε με το νέο εφέ είναι το Christmas lights (γιατί, σε 2 μήνες είχαμε Χριστούγεννα...), και το DVB-T που βελτιώθηκε το δόντι/σκαλοπάτι (με εξομάλυνση) και μειώθηκε ο θόρυβος πάνω από ακμές (χωρίς να εξαλειφθεί 100%).
Το 3D gaming από PS3 ΔΕΝ φτιάχτηκε...

Βλέπω τόση ώρα Λαζόπουλο, και προσπαθώ να καταλάβω αν φτιάξανε το τηλεοπτικό. Μου φαίνεται βελτιωμένο, αλλά μπορεί να είναι και η ιδέα μου. Θέλει να δω περισσότερο...
Δεν είδα πάντως καμία άλλη βελτίωση. Το μόνο που δεν δοκίμασα είναι 3D game από το PS3...

Το 3D gaming απο PS3, το δοκιμασα και με το νεο firmware...τζιφος.
Αλλα μάλλον το προβλημα ειναι με το 3.50 του PS3.
Aπο οτι διαβαζω, και σε μοντελα της SAMSUNG δεν παιζει πια.

Επίσης, θα ανανεώσουμε την λίστα κατόχων;

01..greg1250......40PFL9705.......9/9/10 (πρόβλημα με σφύριγμα τροφοδοτικού http://www.avclub.gr/forum/showpost....&postcount=228 )
02..petasis.........46PFL9705......16/9/10
03..panosk.........46PFL9705......17/9/10
04..christos_a.....46PFL9705......17/09/10 (σφυριγμα στο αριστερο ambilight)
05..aimar...........46PFL9705......01/10/10
06..djstx2003.....46PFL9705......06.10/10

Μπορείτε να προσθέσετε οι υπόλοιποι κάτοχοι ημερομηνία και μέγεθος;

:ernaehrung004:

φίλε petasis μια βοήθεια! έβαλα χθες το 2012 σε blu ray. σαν ρύθμιση το σινεμά και αντίθεση 76, φωτεινότητα 46. αλλά στις σκοτεινές σκηνές τις ταινίας σε κάποιες στιγμές η εικόνα σκοτείνιαζε τόσο πολύ που λες ότι έσβηνε η οθόνη. πιθανόν να αδυνατεί να ξεχωρίσει τις σκοτεινές σκηνές από τις ποιό φωτεινές και να το σκοτεινιάζει τόσο πολύ. μπορώ κάπως να το διορθώσω αυτό? σε άλλες ταινίες 1080p ήταν όλες κορυφαίες με αυτές τις ρυθμίσεις. μόνο στο 2012 μου τα χάλασε. μπορείς να βοηθήσεις?νομίζω ότι κάτι πρέπει να πειράξω στον δυναμικό οπίσθιο φωτισμό. τι λες? ευχαριστώ!

Last edited:
Αλλά στις σκοτεινές σκηνές τις ταινίας σε κάποιες στιγμές η εικόνα σκοτείνιαζε τόσο πολύ που λες ότι έσβηνε η οθόνη. Πιθανόν να αδυνατεί να ξεχωρίσει τις σκοτεινές σκηνές από τις ποιό φωτεινές και να το σκοτεινιάζει τόσο πολύ....

Aυτά είναι τα προβλήματα του local dimming...... Είναι ακριβώς αυτό που λες, η τηλεόραση δυσκολεύεται να διαχειριστεί σωστά την πληροφορία στις σκοτεινές σκηνές. Νομίζει ότι δεν υπάρχει κάτι για να δείξει και σβήνει τελείως τα led. Μου έλεγε ο Γιώργος ότι είχε διαπιστώσει παρόμοιο φαινόμενο και σε σκηνές απ' το Robin Hood....

Τα αποτελέσματα της δοκιμής των δύο τηλεοράσεων που είχαμε στην διάθεση μας... από το ράφι, επιβεβαίωσαν αφενός ότι στο δείγμα που παρουσιάσαμε πράγματι η συμπεριφορά της θερμοκρασίας ήταν ιδιάζουσα και αφετέρου ότι το τίμημα του οπίσθιου φωτισμού Direct-LED με τοπικό έλεγχο της φωτεινότητας (local dimming) είναι φανερό στις πρώτες διαβαθμίσεις της κλίμακας του γκρι.

Από τότε που εμφανίσθηκαν τηλεοράσεις LED LCD με την εν λόγω τοπολογία, τόσο από την Philips όσο και από την Samsung, πέρα από την αδιαμφισβήτητη υπεροχή τους στην απόδοση υψηλής πραγματική αντίθεσης, ήταν έκδηλο το γεγονός ότι η διαχείριση της κλίμακας του γκρι χαμηλά χαρακτηριζόταν από τραχύτητα.

Το στοιχείο αυτό δικαιολογεί εν μέρη κάποιους κατασκευαστές που αποποιήθηκαν τις εν λόγω τοπολογίες, υιοθετώντας άλλες τεχνικές που ναι μεν δεν φτάνουν στα επίπεδα ακρίβειας των Direct-LED με L/D αλλά διακρίνονται από πιο ήπια συμπεριφορά.

Αυτήν την συμπεριφορά, αποδίδει και η 46PFL9705H/12 όταν απενεργοποιηθεί ο τοπικός έλεγχος της φωτεινότητας. Αναφερθήκαμε ήδη στην δοκιμή μας, ότι η τηλεόραση μεταμορφώνεται σε ένα λίαν ήπιο μέσο απόδοσης εικόνας με τίμημα όμως την απώλεια απόδοσης μηδενικής σχεδόν στάθμης μαύρου.

Ο χρήστης καλείται να πάρει μία σημαντική απόφαση, ή μπορεί να μεταβάλλει τις επιλογές του συναρτήσει του εκάστοτε προγράμματος.

Εάν επιλέξει τοπικό έλεγχο της φωτεινότητας, τότε θα πρέπει να λάβει υπόψη του ότι κερδίζει σε μαύρο αλλά χάνει σε όλα τα υπόλοιπα χαμηλά.

Εάν επιλέξει να δει χωρίς local dimmig, τότε θα κερδίσει σε όλα και απλά θα έχει στην διάθεση του μία τυπική στάθμη μαύρου.

Όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνουν τον κανόνα που ορίζει ότι ‛ουδείς είναι τέλειος’ και καθορίζει ότι ο χρήστης ενίοτε θα πρέπει να αποδεχθεί την μία ή άλλη σχολή με τα προτερήματα και τα μειονεκτήματα της.

http://www.fullhd.gr/2008-03-14-21-37-34/in-depth-review/5197-philips-46pfl9705h12-extra-report.html

Ο μονος τροπος να φτιαξει το προβλημα ειναι να απενεργοποιηθει το local dimming.
Eιναι ατελειες της τεχνολογιας που ειναι δυσκολο να φτιαχτουν λογω πεπερασμενου αριθμου ζωνων.

φίλε petasis μια βοήθεια! έβαλα χθες το 2012 σε blu ray. σαν ρύθμιση το σινεμά και αντίθεση 76, φωτεινότητα 46. αλλά στις σκοτεινές σκηνές τις ταινίας σε κάποιες στιγμές η εικόνα σκοτείνιαζε τόσο πολύ που λες ότι έσβηνε η οθόνη. πιθανόν να αδυνατεί να ξεχωρίσει τις σκοτεινές σκηνές από τις ποιό φωτεινές και να το σκοτεινιάζει τόσο πολύ. μπορώ κάπως να το διορθώσω αυτό? σε άλλες ταινίες 1080p ήταν όλες κορυφαίες με αυτές τις ρυθμίσεις. μόνο στο 2012 μου τα χάλασε. μπορείς να βοηθήσεις?νομίζω ότι κάτι πρέπει να πειράξω στον δυναμικό οπίσθιο φωτισμό. τι λες? ευχαριστώ!

Δεν αλλάζει αυτό. Από μια στάθμη του μαύρου και κάτω, σβήνει τις ζώνες.
Δοκίμασε να βάλεις την φωτεινότητα στο 50 και να είναι ο φωτοαισθητήρας κλειστό. Σε εμενα το έκανε σε 2 σκηνές και στον ρομπεν των δασών...

Aυτά είναι τα προβλήματα του local dimming...... Είναι ακριβώς αυτό που λες, η τηλεόραση δυσκολεύεται να διαχειριστεί σωστά την πληροφορία στις σκοτεινές σκηνές. Νομίζει ότι δεν υπάρχει κάτι για να δείξει και σβήνει τελείως τα led. Μου έλεγε ο Γιώργος ότι είχε διαπιστώσει παρόμοιο φαινόμενο και σε σκηνές απ' το Robin Hood....

Με πρόλαβε ο Κώστας... :flipout:

Πάντως βλέπω ότι μάλλον έχω αγχώσει λίγο τον Μάνο, και το ψάχνει ακόμα... :a0210:
Αυτό φυσικά σε καλό δικό μας θα βγει, θα δούμε περισσότερα διαγράμματα...
Πάντως υπάρχει μια πιθανότητα οι δικές μου μετρήσεις να είναι ακριβέστερες, οπότε μια μικρή διόρθωση η καμπύλη του gamma ίσως να επιδέχεται ακόμα...

Δεν αλλάζει αυτό. Από μια στάθμη του μαύρου και κάτω, σβήνει τις ζώνες.
Δοκίμασε να βάλεις την φωτεινότητα στο 50 και να είναι ο φωτοαισθητήρας κλειστό. Σε εμενα το έκανε σε 2 σκηνές και στον ρομπεν των δασών...

χμμμ...άλλαξε λίγο προς το καλύτερο:SFGSFGSF:όχι αρκετά καλό, αλλά...σε φωτεινές σκηνές θέλεις γυαλιά ηλίου..χε,χε!!! το local dimming απενεργοποιείται από τον δυναμικό οπίσθιο φωτισμό?

Το φως στις σκοτεινές σκηνές εξαρτάται από την αντίθεση. Μείωσε το στο 70...

Το φως στις σκοτεινές σκηνές εξαρτάται από την αντίθεση. Μείωσε το στο 70...

σε φωτεινές σκηνές εννοώ ότι η φωτεινότητα είναι έντονη. και την αντίθεση στο 70 πάλι οι φωτεινές σκηνές είναι πάρα πολύ έντονες. το local dimming απενεργοποιείται από τον δυναμικό οπίσθιο φωτισμό? να δοκιμάσω και αυτές τις επιλογές.

σε φωτεινές σκηνές εννοώ ότι η φωτεινότητα είναι έντονη. και την αντίθεση στο 70 πάλι οι φωτεινές σκηνές είναι πάρα πολύ έντονες. το local dimming απενεργοποιείται από τον δυναμικό οπίσθιο φωτισμό? να δοκιμάσω και αυτές τις επιλογές.

Σε πλήρες σκοτάδι η τιμή 70 στην αντίθεση είναι πολύ κοντά στο προτεινόμενο. Αν σε ενοχλεί το πολύ φως, μείωσε κι άλλο την αντίθεση, αλλά μην πας κάτω από το 65. Το local dimming κλείνει από τον δυναμικό οπίσθιο φωτισμό...

θα κάνω περισσότερες δοκιμές και το βράδυ θα σας πω. θα δοκιμάσω και όλες τις επιλογές του δυναμ.οπίσθιου φωτισμού σε σχέση με αντίθεση και φωτεινότητα και βλέπουμε.

Εχει δοκιμασει κανεις να παιξει κανα 3d video μεσω PC ή USB επειδη διαβαζω τα χειροτερα στο αγγλικο φορουμ μιλανε για το πιο αποτυχημενο 3d απο όλες τις τηλεορασεις LCD. Ειναι αληθεια τοσο κακη???...υποψη οτι δεν ρωταω εαν παιζει απο playstation αλλα εαν φαινεται καθαρα και χωρις crosstalk μεσω USB ή PC....εαν μπορει κααποιος να κατεβασει καποιο βεντεακι και να μας πει την γνωμη του...

Για πηγες 3d video παρακατω...

http://www.biohemmet.se/
http://3dguy.tv/
http://3dvision-blog.com/category/3d-movies/

Εγώ δοκίμασα ένα side by side, και μου φάνηκε τυπικό 3Δ, αλλά σίγουρα πρέπει να δω περισσότερο. Αλλά με το PS3 δεν παίζει, 3Δ bluray player δεν έχω. Από δισκάκια, έχει 2 το dvd-club...

Έκανα αρκετές δοκιμές. Λοιπόν, απενεργοποιώντας το local dimming χάνεται η μαγεία του μαύρου.
Οι υπόλοιπες ρυθμίσεις του δεν προσφέρουν τίποτα ουσιαστικό οπότε το άφησα στο βέλτιστη εικόνα.
Το καλύτερο που μπόρεσα να βρω ελαχιστοποιώντας την αδυναμία του local dimming είναι οι παρακάτω ρυθμίσεις:
Χρησιμοποίησα την επιλογή "σινεμά"
αντίθεση 72
φωτεινότητα 42
συνήθης χρωματισμός
Κόκκινο: 108, Πράσινο: 84, Μπλε: 70(οι ρυθμίσεις είναι του Μάνου)
super resolution ενεργό
gamma +1
Όλες οι άλλες ρυθμίσεις είναι οι default του "σινεμά"

φίλε petasis το gamma έκανα καλά που το μείωσα από το +3 στο +1?
πάντως η αδυναμία του local dimming να διαχειριστεί σωστά την πληροφορία στις σκοτεινές σκηνές μειώθηκε αλλά δεν διορθώθηκε εντελώς.

Εγώ δοκίμασα ένα side by side, και μου φάνηκε τυπικό 3Δ, αλλά σίγουρα πρέπει να δω περισσότερο. Αλλά με το PS3 δεν παίζει, 3Δ bluray player δεν έχω. Από δισκάκια, έχει 2 το dvd-club...

Οταν λες τυπικο τι εννοειςς...απο crosstalk πως τα πηγε?

Οσο αφορα το 3d blu ray player μια εναλλακτικη λυση θα ηταν(θελω να πιστευω οτι θα λειτουργει) το powerdvd 10 το οποιο υποτιθεται οτι μετατρεπει το blu ray player του PC σε 3d bluray player και κανει και μετατροπη 2d σε 3d. Βεβαια δεν μπορω να το δοκιμασω ο ιδιος γιατι δεν εχω ακομα 3d τηλεοραση.