Philips PFL9705 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Εγώ δοκίμασα ένα side by side, και μου φάνηκε τυπικό 3Δ, αλλά σίγουρα πρέπει να δω περισσότερο. Αλλά με το PS3 δεν παίζει, 3Δ bluray player δεν έχω. Από δισκάκια, έχει 2 το dvd-club...
Ποιά δισκάκια λες; Εννοείς προς ενοικίαση φαντάζομαι; Εγω σε 2 dvd-club στη γειτονιά μου , και είναι και μεγάλα, όλο μου λένε δεν έχει έρθει τίποτα ακόμα, γιατί δεν έχουν κυκλοφορήσει. Όσο και αν επιμένω , ακόμα και για αγορά, τα ίδια μου λένε.
Για δώσε πληροφορίες please!
icon12.gif

Ο μονος τροπος να αξιοποιησει καποιος την 3d τηλεοραση του ειναι το gaming.

Αν περιμενει απο 2 ταινιες με κεφτεδες και τερατα σωθηκε.

Ποιά δισκάκια λες; Εννοείς προς ενοικίαση φαντάζομαι; Εγω σε 2 dvd-club στη γειτονιά μου , και είναι και μεγάλα, όλο μου λένε δεν έχει έρθει τίποτα ακόμα, γιατί δεν έχουν κυκλοφορήσει. Όσο και αν επιμένω , ακόμα και για αγορά, τα ίδια μου λένε.
icon12.gif

Μπες στο www.play.com & www.amazon.co.uk (το τελευταιο δεχεται και προπαραγγελιες για το avatar 3D)
NIkos

Προσοχη ομως γιατι μπορει να μην εχουν Ελληνινους υποτιτλους αυτες.
Σωστό και αυτό!
Πως μπορούμε να το μάθουμε αν έχουν ή όχι;
icon5.gif

φίλε petasis το gamma έκανα καλά που το μείωσα από το +3 στο +1?
πάντως η αδυναμία του local dimming να διαχειριστεί σωστά την πληροφορία στις σκοτεινές σκηνές μειώθηκε αλλά δεν διορθώθηκε εντελώς.

Αυτό είναι δύσκολο να το βάλεις σωστά. Η σωστή τιμή είναι η +3 (αυτή που δίνει η φίλιπς). Όσο το μειώνεις, φωτίζει τα σκοτεινά σημεία. Από την άλλη μείωσες φωτεινότητα. Πραγματικά δεν ξέρω να σου πω, πρέπει να βάλεις σκηνές αναφοράς που ξέρεις πως πρέπει να δείχνουν για να το φέρεις καλά...

Οταν λες τυπικο τι εννοειςς...απο crosstalk πως τα πηγε?

Οσο αφορα το 3d blu ray player μια εναλλακτικη λυση θα ηταν(θελω να πιστευω οτι θα λειτουργει) το powerdvd 10 το οποιο υποτιθεται οτι μετατρεπει το blu ray player του PC σε 3d bluray player και κανει και μετατροπη 2d σε 3d. Βεβαια δεν μπορω να το δοκιμασω ο ιδιος γιατι δεν εχω ακομα 3d τηλεοραση.

Έβλεπα λίγο, κυρίως στα άκρα. Αλλά γενικά ότι και να σου πω αρνητικό θα είναι, δεν μου αρέσει το 3Δ γενικότερα. Πέρα του ότι καμιά τηλεόραση δεν το αποδίδει καλά.

Το power dvd δεν παίζει με την δική μου κάρτα στο HTPC. Θέλει νέα κάρτα nvidia πολλών watt, που δεν μπορεί να μπει στον υπολογιστή μου γιατί θα βράσει εντελώς...

icon12.gif

Στο δικό μου dvd-club (το οποίο αν και βρίσκεται στον Ασπρόπυργο έχει πάρα πολλούς τίτλους bluray), έχει το βρέχει κεφτέδες (cloudy with a chance for meatballs) και το τερατόσπιτο (monster house), σε bluray 3D.

Σωστό και αυτό!
Πως μπορούμε να το μάθουμε αν έχουν ή όχι;
icon5.gif

Ας παμε στο www.play.com
Επιλεγεις ποια ταινια θελεις να αγορασεις και κανεις κλικ επανω της.
Στα χαρακτηριστικα της αναμεσα στις αλλες πληροφοριες ειναι και αυτες των υποτιτλων και σε ποιες αλλες γλωσσες προσφερονται.
Οποτε βλεπεις εκει και πραττεις αναλογως. Παντως προσοχη αν θελεις υποτιτλους ελληνικους. Αρκετοι τιτλοι δεν εχουν ελληνικους αλλα η εικονα τους δεν παιζεται. Αν εισαι καλος στα αγγλικα και μπορεις να διαβασεις αγγλικους υποτιτλους σε πραγματικο χρονο σου το συνιστω ανεπιφυλακτα. Η ποιοτητα εικονας θα σε αποζημιωσει.
Νικος

Τις δικές μου βλέπω τις σνομπάρετε... -bye-

συγνώμη φίλε Γιώργο, δεν σνομπάρω τις ρυθμίσεις σου. το αντίθετο. σε σέβομαι για τις γνώσεις σου:worshippy: και σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την άμεση βοήθεια σε ότι κι αν έχω ζητήσει. όσο για τις ρυθμίσεις που χρησιμοποίησα του Μάνου, δοκιμές κάνω. και με τις 2 ρυθμίσεις εγώ διαφορά δεν κατάλαβα. ο Μάνος είπε για το gamma να μπει στο +4 αλλά το πρόβλημα στις σκοτεινές σκηνές χειροτερεύει έτσι. στο +1 που το έχω διαπίστωσα το αντίθετο εδώ σε λίγες σκηνές. σε κάποια σημεία βλέπεις κάποιες φωτεινές αναλαμπές. τώρα το δοκιμάζω στο +2 και βλέπουμε. αν μπορείς Γιώργο τσέκαρε το 2012 στο σημείο που πέφτει το αεροπλάνο και για τα επόμενα 2 λεπτά. εκεί το πρόβλημα είναι πολύ έντονο. αν θέλεις να σου στείλω το τηλ. μου με pm να τα πούμε και τηλεφωνικώς. θα χαρώ πάρα πολύ. τα λέμε φίλε μου. να'σαι καλά.:a0210:

Αλλά γενικά ότι και να σου πω αρνητικό θα είναι, δεν μου αρέσει το 3Δ γενικότερα. Πέρα του ότι καμιά τηλεόραση δεν το αποδίδει καλά.

Στην πυρά όλες οι LED TV, για να περιλάβουμε μετά και τις 3D TV...

:2thumb22sup:

Καλα ρε Γιωργο μην βαρας πλακα κανω.:a0210:

Παντως και εμενα το υπαρχον 3D δεν μου εχει κανει καλη εντυπωση.

Η χρηση γυαλιων ειναι πολυ μεγαλο αρνητικο και οι τηλεορασεις ειναι πολυ μικρες εκτος αν μιλαμε για καμια 65αρα.

Έβλεπα λίγο, κυρίως στα άκρα. Αλλά γενικά ότι και να σου πω αρνητικό θα είναι, δεν μου αρέσει το 3Δ γενικότερα. Πέρα του ότι καμιά τηλεόραση δεν το αποδίδει καλά.

Το power dvd δεν παίζει με την δική μου κάρτα στο HTPC. Θέλει νέα κάρτα nvidia πολλών watt, που δεν μπορεί να μπει στον υπολογιστή μου γιατί θα βράσει εντελώς...

Ευχαριστω για την απαντηση...σκεφτομουνα το κομματι του 3d σαν future proofing για την τηλεοραση γιατι συνηθως παιρνω μια καθε 5-6 χρονια αρα τωρα που εφτασε η στιγμη δεν θα ηθελα να το μετανιωσω παιρνωντας μία που δεν αποδιδει καλα 3d. Σε γενικες γραμμες δεν εχω βρει ουτε μία LCD που να αποδιδει εστω και οριακα καλο 3d.

Τοσα λεφτα για μια αποτυχημενη τεχνολογια δεν τα δινω.

Ας παμε στο www.play.com
Επιλεγεις ποια ταινια θελεις να αγορασεις και κανεις κλικ επανω της.
Στα χαρακτηριστικα της αναμεσα στις αλλες πληροφοριες ειναι και αυτες των υποτιτλων και σε ποιες αλλες γλωσσες προσφερονται.
Οποτε βλεπεις εκει και πραττεις αναλογως. Παντως προσοχη αν θελεις υποτιτλους ελληνικους. Αρκετοι τιτλοι δεν εχουν ελληνικους αλλα η εικονα τους δεν παιζεται. Αν εισαι καλος στα αγγλικα και μπορεις να διαβασεις αγγλικους υποτιτλους σε πραγματικο χρονο σου το συνιστω ανεπιφυλακτα. Η ποιοτητα εικονας θα σε αποζημιωσει.
Νικος
Thanks Nik.
icon7.gif

Το καλύτερο που μπόρεσα να βρω ελαχιστοποιώντας την αδυναμία του local dimming για HD περιεχόμενο είναι οι παρακάτω ρυθμίσεις:
Χρησιμοποίησα την επιλογή "σινεμά"
Αντίθεση 72
Φωτεινότητα 42 ( και στο 40 πάλι καλά είναι)
Συνήθης χρωματισμός
Κόκκινο: 123, Πράσινο: 108, Μπλε: 80(αυτή την φορά με τις ρυθμίσεις του Γιώργου(petasis) αυτές οι ρυθμίσεις δουλεύουν καλύτερα σε HD.
Super resolution ενεργό
Gamma +2 (εδώ είμαι ανάμεσα σε +2 και +3) προς το παρόν μου αρέσει στο +2
Όλες οι άλλες ρυθμίσεις είναι οι default του "σινεμά"

Αυτές οι ρυθμίσεις είναι για "μένα" οι βέλτιστες σε HD περιεχόμενο.
Θα δοκιμάσω τώρα σε τηλεοπτικό με βάση το "φυσική" και θα ανεβάσω αύριο τις ρυθμίσεις.
Για να μην παρεξηγηθώ αυτές οι ρυθμίσεις είναι για μένα οι βέλτιστες.
Σε άλλους ίσως να μην κάνουν,αν και είμαι σίγουρος ότι θα τις χαρείτε αρκετά. Να'στε όλοι καλά!!! Σπύρος. -bye-

Το καλύτερο που μπόρεσα να βρω ελαχιστοποιώντας την αδυναμία του local dimming για HD περιεχόμενο είναι οι παρακάτω ρυθμίσεις:
Χρησιμοποίησα την επιλογή "σινεμά"
Αντίθεση 72
Φωτεινότητα 42 ( και στο 40 πάλι καλά είναι)
Συνήθης χρωματισμός
Κόκκινο: 123, Πράσινο: 108, Μπλε: 80(αυτή την φορά με τις ρυθμίσεις του Γιώργου(petasis) αυτές οι ρυθμίσεις δουλεύουν καλύτερα σε HD.
Super resolution ενεργό
Gamma +2 (εδώ είμαι ανάμεσα σε +2 και +3) προς το παρόν μου αρέσει στο +2
Όλες οι άλλες ρυθμίσεις είναι οι default του "σινεμά"

Μια χαρά είναι οι ρυθμίσεις σου. Αν είναι σκοτεινό το δωμάτιό σου, μπορείς να ρίξεις λίγο ακόμα την αντίθεση. Γενικά στο halo effect βοηθά το να ρίξεις την αντίθεση (φυσικά δεν μπορεί να εξαλειφθεί εντελώς), ενώ για να μην χάνεις την εικόνα όταν είναι όλα σκοτεινά βοηθά το να μειώσεις το γάμμα ή να αυξήσεις την φωτεινότητα.

Πώς σου φαίνεται η εικόνα τώρα που την προσάρμοσες στον χώρο σου;

Επίσης έχει παρατηρήσει κανείς βελτίωση στο τηλεοπτικό με το νέο firmware;

Ή μόνο εγώ το βλέπω; (και αποτρελάθηκα εντελώς; :flipout:)