Philips PFL9705 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ρε παιδιά έχω ένα πρόβλημα, αν το έχει δει και κάποιος άλλος...

Εχω συνδέσει με ένα απλό καλώδιο hdmi 1.3 της philips τον καινούργιο hd αποκωδικοποιητή της NOVA στη θέση HDMI 3 της τηλεόρασης.

Το ζήτημα είναι ότι όταν κλείνω την TV ενώ παίζει η NOVA και την επόμενη που την ανοίγω και μπάινει πάλι στο κανάλι της, η εικόνα εμφανίζεται ροζ και χωρίς ήχο !!!!!

Αυτο ειναι bug της τηλεορασης.

Εχω τον δεκτη 3 μηνες και ποτε δεν μου εχει κανει τετοιο πραγμα.

Μονο που στο συγκριτικο του Avclub η μια πηρε 18 ψηφους και η αλλη 1(*).

Συνολικα η διαφορα πλασμα vs LCD ηταν πανω απο 50 προς 1.

http://www.avclub.gr/forum/poll.php?do=showresults&pollid=810

(*)Επισης ψηφισαν και δυο ακομη την 9705 χωρις να εχουν δει το συγκριτικο.-bye-

Και που είναι το πρόβλημα; Εδώ κάποιος προσπαθεί να βγάλει πόρισμα από μια ψηφοφορία... :flipout:

Πάντως, μιας και βλέπω και ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το δημοψήφισμα (ακόμα και ποιος ήταν παρών... :grinning-smiley-043), δεν βγάζεις και άλλα ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία, να τα βάλεις στο νήμα;
Π.χ. πόσοι που ψήφισαν πλάσμα έχουν ήδη πλάσμα, πόσοι έχουν κούρο, πόσοι έχουν LCD, τέτοια...
Γιατί δημοσκόπηση χωρίς στοιχεία του δείγματος είναι μισή δημοσκόπηση...

Και που είναι το πρόβλημα; Εδώ κάποιος προσπαθεί να βγάλει πόρισμα από μια ψηφοφορία... :flipout:

Αυτο δεν ειναι δημοσκοπηση.

Δημοσκοπηση ειναι "ποιο κομμα ειναι καλυτερο". Η ψηφοφορια εγινε για συγκριση στην πραξη 3 τηλεορασεων.

... διαπιστώνω ένα φανατισμό. Ντε και καλά να βγουν σκάρτες οι lcd, ντε και καλά μπακατέλα η philips... Ντε και καλά να εκθειάσουμε την vt20...
Αν διαβάσουμε προσεκτικά τα ποστς, τα τεστ (κι υπάρχουν δεκάδες που δε μπορεί να είναι όλα πουλημένα)... θα δούμε ότι αλλού υπερέχει η μια, αλλού η άλλη, αλλού υπερέχουν οι πλάσμα, αλλού οι ακατανόμαστες!
Και κυρίως (όπως πρώτος ο Petasis τόλμησε να πει) καμία δεν πλησιάζει το άριστο....
Άλλωστε το πως θα δεις μια οθόνη για να την κριτικάρεις, πριν την πάρεις, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες (ρυθμίσεις, φωτισμούς, τοποθέτηση κλπ)...
Δε σας κρύβω ότι από όσα έχω δει, στο δικό μου μάτι και επειδή βλέπω ταινίες ταιριάζει η vt20, όμως θα είναι και η τηλεόραση της οικογένειας, τα παιδιά θα παίζουν παιχνίδια με τους φίλους τους, θα έχει πολύ φως στο χώρο και φοβάμαι μήπως η πανασόνικ δεν κάνει για όλα αυτά μαζί...
Έτσι τα βλέπω εγώ τα πράγματα... και όπως ξανάπα "πιάσε το αυγό και κούρεφτο"

Απάντηση: Re: Philips PFL9705 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Και που είναι το πρόβλημα; Εδώ κάποιος προσπαθεί να βγάλει πόρισμα από μια ψηφοφορία.....

Αφού τις είδες και ο ίδιος. Η εικόνα της 9705 υπολλειπόταν έναντι των άλλων δύο. Και προς αποφυγή παρεξηγήσεων, μιλώ αποκλειστικά και μόνο για την εικόνα....

Re: Απάντηση: Re: Philips PFL9705 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Αφού τις είδες και ο ίδιος. Η εικόνα της 9705 υπολλειπόταν έναντι των άλλων δύο. Και προς αποφυγή παρεξηγήσεων, μιλώ αποκλειστικά και μόνο για την εικόνα....

Για εμένα δεν υπολειπόταν, απλά σε κάποιες σκηνές είχε πρόβλημα, και σε κάποια άλλα ήταν καλύτερη.

Re: Απάντηση: Philips PFL9705 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Δεν θυμάμαι κάποια σκηνή που η Philips να απέδιδε καλύτερα απ' τις άλλες δύο....

Εγώ θυμάμαι, όλες π.χ. που είχαν μεγάλες επιφάνειες μαύρου.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Philips PFL9705 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Εγώ θυμάμαι, όλες π.χ. που είχαν μεγάλες επιφάνειες μαύρου.

Μάλιστα..... Η Philips αποδίδει καλύτερα λοιπόν όταν το μεγαλύτερο ποσοστό της επιφάνειας της οθόνης είναι μαύρο. Ο.Κ.!

Μάλλον αποδίδει καλύτερα απ' τις άλλες δύο μόνο όταν είναι κλειστή......

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Philips PFL9705 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Μάλιστα..... Η Philips αποδίδει καλύτερα λοιπόν όταν το μεγαλύτερο ποσοστό της επιφάνειας της οθόνης είναι μαύρο. Ο.Κ.!

Μάλλον αποδίδει καλύτερα απ' τις άλλες δύο μόνο όταν είναι κλειστή......

Δηλαδή στις κάρτες π.χ. με τα σπαθιά, θεωρείς ότι το μαύρο των άλλων 2 είναι καλύτερο;

IMG_7287.jpg

Αν και οι φωτογραφίες δεν απεικονίζουν επακριβώς αυτό που είδαν τα μάτια μας, το μαύρο της Philips εδώ είναι καλύτερο μόνο αν δεν σε ενοχλεί ή δεν σε ενδιαφέρει η πληροφορία που χάνεται λόγω local dimming......

Από αριστερά προς τα δεξιά: VT20 - KRP500A - PFL9705

... διαπιστώνω ένα φανατισμό. Ντε και καλά να βγουν σκάρτες οι lcd, ντε και καλά μπακατέλα η philips... Ντε και καλά να εκθειάσουμε την vt20...

Διαβασε απο την αρχη το νημα να δεις ποσα προβληματα αναφερονται και αν νομιζεις οτι επιτρεπεται σε μια τηλεοραση 2000+ ευρω πχ. να μην δουλευουν σωστα ουτε τα HDMI τοτε παω πασο.

Διαβασε απο την αρχη το νημα να δεις ποσα προβληματα αναφερονται και αν νομιζεις οτι επιτρεπεται σε μια τηλεοραση 2000+ ευρω πχ. να μην δουλευουν σωστα ουτε τα HDMI τοτε παω πασο.

1. Ποια τηλεόραση μέχρι τώρα δεν είχε κανένα πρόβλημα;
2. Με τα πολλά κι εγώ σχεδόν απορρίψει τη PHILIPS
Αν δεν είχα πρόβλημα χώρου θα είχα πάρει την 46vt20 (για κάτι πόντους σε ύψος δε χωράει στο έπιπλο που υπάρχει και η 42 μου πέφτει μάλλον μικρή). Είμαι μεταξύ lg 47lx9500 και sony hx900 και τελευταία τη philips.

1. Ποια τηλεόραση μέχρι τώρα δεν είχε κανένα πρόβλημα;

Οταν λες "προβλημα" τι εννοεις?

Εγω παντως 4 τηλεορασεις που περασαν απο τα χερια μου (3 LCD και μια πλασμα) ποτε δεν χρειαστηκε να τις αναβοσβησω για να λειτουργησουν τα HDMI.

Eδω μιλαμε για βασικες δυσλειτουργιες και οχι για λεπτομερειες.

Για να μην παμε και σε Χριστουγενιατικα δεντρα , κουλοχερηδες , EPG που δεν δουλευει , μη υποστηριξη υποτιτλων και online υπηρεσιων και αλλα διαφορα.

IMG_7287.jpg

Αν και οι φωτογραφίες δεν απεικονίζουν επακριβώς αυτό που είδαν τα μάτια μας, το μαύρο της Philips εδώ είναι καλύτερο μόνο αν δεν σε ενοχλεί ή δεν σε ενδιαφέρει η πληροφορία που χάνεται λόγω local dimming......

Από αριστερά προς τα δεξιά: VT20 - KRP500A - PFL9705

Ναι, υπάρχει μια μικρή απώλεια shadow detail, αλλά το μαύρο είναι καλύτερο.
Αν η χασούρα είναι λόγω dimming δεν είμαι σίγουρος, νομίζω ότι είναι απλά το διαφορετικό γάμμα. Αυτή νομίζω είναι και η αιτία για την απώλεια shadow detail που επίσης έχει η κούρο.

Το οποίο φέρνει στην επιφάνεια ένα ερώτημα που έχω κάνει στο παρελθόν, και είναι αναπάντητο: τι από αυτή την πληροφορία είναι below black;
Ποια είναι η σωστή εικόνα που πρέπει να δούμε;

Επίσης από την ίδια σκηνή είναι και αυτή:
IMG_7288.jpg

Αν και εγώ εννοούσα περισσότερο σκηνές όπως αυτές:
IMG_7299.jpg

IMG_7305.jpg

Όπου το μαύρο καλύπτει μεγάλο μέρος της οθόνης, και ενοχλεί όταν δεν είναι εντελώς μηδέν...

[Τελικά το καλύτερο shadow detail το είχε η πανασόνικ;]

Αν κλείσεις την τηλεόραση από το μηχανικό διακόπτη, φτιάχνει;
Δεν χάνεις τίποτα πάντως να το κάνεις report στην φίλιπς, την νόβα, και μετά εδώ: http://www.supportforum.philips.com...0.25.0-for-8000-and-9000-series-(2010-models)

Αλλαξα τουλάχιστον 4 καλώδια (τα δύο υψηλής ποιότητας) αλλά το πρόβλημα παραμένει. Η NOVA δίνει ροζ εικόνα και καθόλου ήχο όταν ανοίξω την τηλεόραση...

Έστειλα, όπως πολύ σωστά με προέτρεψες, αναφορά τόσο στην "επικοινωνία" της NOVA όσο και στην αντίστοιχη υπηρεσία της PHILIPS και, φυσιολογικά, σύντομα θα έρθει κάποια απάντηση.

Μόλις λάβω κάτι, θα γράψω εδω.

Ν τολμήσω να ρωτήσω, μπας και υπάρχει και κάποιος άλλος από μας εδώ με την 46αρα 9705 που να έχει το HD κουτί της ΝΟVA ????

Του εμφανίζει το ίδιο με μένα πρόβλημα (στο άνοιγμα της τηλεόρασης η εικόνα της NOVA είναι ροζ χωρίς ήχο) ????

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Εγώ σκοπεύω να αγοράσω τον PVR δέκτη της την επόμενη βδομάδα...

E, τότε θα μου κάνεις μεγάλη χάρη αν έβλεπες το συγκεκριμένο ζήτημα (ροζ εικόνα χωρίς ήχο στο κανάλι της NOVA, με το άνοιγμα της TV) στη δική σου 9705.

Έτσι και δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα, ε τότε θα τα σκάσω (ξανά) και γω... τί να κάνω... :bigcry: