Philips PFL9732D/10 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Philips 47PFL9732D/10

Μπράβο για την ωραία ανάλυση.Προχώρα με την αντιπροσωπεία για αντικατάσταση και μη φοβάσαι τίποτα!!!Κάνε ντου...

Απάντηση: Philips 47PFL9732D/10

Γεια χαρά σε όλους σας,

Πριν 4 ημέρες απέκτησα κι εγώ μια 42PFL9732 και το πρώτο πράγμα που παρατήρησα κι εγώ είναι το buzzing που περιέγραψε κι ο άλλος φίλος. Είναι αρκετά ενοχλητικό ειδικά όταν επικρατεί ησυχία στον χώρο. Επειδή το επάγγελμά μου είναι ηλεκτρονικός, ξέρω ότι αυτό οφείλεται στα παλμοτροφοδοτικά που χρησιμοποιούν οι συγκεκριμένες υλοποιήσεις και ο θόρυβος προέρχεται κατά πρώτον στον HF μετασχηματιστή και κατά δεύτερον στους "κακής" ποιότητος πυκνωτές ... ή ακόμη και στα τρανζίστορ οδήγησης, συμβαίνει απλά σε κάποιες συσκευές να "τύχει" αυτά τα υλικά να μην ταλαντώνουν στην συγκεκριμένη συχνότητα κι έτσι να μην ακούγεται ο ενοχλητικός αυτός ήχος.
Βέβαια για μιά από τις ακριβές σχετικά τηλεοράσεις της αγοράς αυτό είναι απάράδεκτο καθώς ηλεκτρονικά αντιμετωπίζεται.

2η παρατήρηση είναι ότι το Buzzing αυτό περνάει και στο ενυσχητικό στάδιο του ήχου, κι όταν ακούμε σε χαμηλές εντάσεις ακούγεται κι αυτό από τα μεγάφωνα. Σταματάει όταν πατηθεί το mute. Ευτυχώς δεν περνάει και στην έξοδο σύνδεσης με ενισχυτή, ακουστικών κλπ.

Δεν ξέρω κατά πόσο η εγγύηση καλύπτει αυτά τα μειονεκτήματα της συσκευής καθώς η εταιρεία θα μπορούσε να επικαλεστεί "κατασκευαστικές ανοχές", και κατά πόσο αξίζει να μπλεχτεί κανείς στην διαδικασία αντικατάστασης με την ελπίδα να "πετύχει" το μοντέλο που δεν κάνει buzzing. (Γερά νέυρα ...:BDGBGDB55:καυγάδες κλπ)

Κατά τα άλλα συμφωνώ με όσα προανέφερε ο φίλος πριν σχετικά με την εικόνα, ήχο κλπ. Με τα δικά μου κριτήρια η εικόνα είναι καταπληκτική και αν την τροφοδοτήσεις με καλό υλικό θα αποδώσει τα μέγιστα Σε SD σκίζει άν πάρει καθαρό σήμα εισόδου. (Την καλύτερη ποιότητα την έχω δει στο MEGA και στα ψηφιακά) Αγγίζει πολύ την ποιότητα μιας καλής CRT. Σε DVD με Upscale στα 1080i με Panasonic S52 δίνει ρέστα. Αν την δείς από 3μ και πάνω θα μπορούσες να ξεγελαστείς και ως HD. (Καλά ας μην γίνομαι και υπερβολικός ...)
Σε HD δεν είχα ακόμη την χαρά να την απολαύσω, αλλά αν κρίνω απ' αυτά που είδα μέχρι τώρα ..... πρέπει να είναι καταπληκτική. (βέβαια εκεί όλες λίγο-πολύ σκίζουν ... )

Κατά τα άλλα, κι εγώ θα ήθελα να κρατάει τις προσωπικές ρυθμίσεις ξεχωριστά για κάθε κανάλι, αλλά ας ελπίσουμε ότι ίσως το κάνει σε μελλοντική αναβάθμιση του firmware. (Σημ. Σε διαφορετικές πηγές εισόδου το κάνει.)
Παρεπιμπτώντως η καινούργια έκδοση του firmware 059.031 έχει βελτιώσει ελαφρώς τον χρόνο μεταγωγής στα κανάλια όταν επιλέγουμε από +P, -P (μπορεί να είναι και η ιδέα μου βέβαια.)

Στο Advanced Service Menu είδα ότι μάλλον έχει το ίδιο σασί με την ακριβότερη 9900 και οι μικροδιαφορές είναι στα κυκλώματα ήχου και ambilight και τις προρυθμίσεις τους. Από εκεί μπορεί να ενεργοποιήσει κανείς και το CEC στα HDMI Ports. Μάλλον bug της Philips καθώς στο ανανεωμένο manual του site το αναφέρει χωρίς να μπορεί να το δει κάποιος, εκτός κι αν το ενεργοποιήσει απο το Service Menu.

Το backlight όντως ρυθμίζεται (αυξομειώνει) αυτόματα, πράγμα που σημαίνει ότι αν θέλουν στο μέλλον με κάποια αναβάθμιση του firmware θα μπορούσαν να το προσθέσουν σαν επιλογή στις ''χειροκίνητες" ρυθμίσεις εικόνας και ίσως βελτιωθεί έτσι το μαύρο.

Επίσης το 30% απόκλιση στο συγκριτικό TEST του HITECH δεν το παρατήρησα πουθενά και σε οποιαδήποτε γωνία θέασης και το θεωρώ υπερβολικό εκ μέρους τους. Ίσως έπεσαν στην περίπτωση ...

Κι ένα μικρό TIP.. Πατήστε 123654 διαδοχικά από το τηλεκοντρόλ και θα μπείτε στο Customers Sevice Menu, όπου θα συλλέξετε πληροφορίες αλλά δεν μπορείτε να ρυθμίσετε κάτι. Βγαίνετε πατώντας menu . (! Δεν είναι to Advanced Service Menu, εκεί αν μπείς προειδοποιεί ότι παύει η εγγύηση γι αυτό και δεν σας το δίνω, μην γίνω ηθικός αυτουργός :BDGBGDB55:)

Αυτά προς το παρόν .. -bye-

Καλώς ήρθες στο forum και καλορίζικη η τηλεόραση.

Δυστυχώς όπως φαίνεται το πρόβλημα του buzzing δεν είναι μεμονωμένο. Άντε να δούμε πως θα ανταποκριθεί η αντιπροσωπεία στους υπόλοιπους κατόχους με το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Re: Απάντηση: Philips 47PFL9732D/10

Καλώς ήρθες στο forum και καλορίζικη η τηλεόραση.

Δυστυχώς όπως φαίνεται το πρόβλημα του buzzing δεν είναι μεμονωμένο. Άντε να δούμε πως θα ανταποκριθεί η αντιπροσωπεία στους υπόλοιπους κατόχους με το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Οτι και να λεμε ειναι απαραδεκτο να συμβαινει αυτο σε μια εταιρεια σαν την Philips και μαλιστα στα "καλα" μοντελα . Να δινεις ενα σωρο ευρω και να μπαινεις σε τετοια ψυχοφθορα διαδικασια ? η να παρακαλας να μην εισαι εσυ ο τυχερος ?
Καλοι οι τοπ σχεδιαστες και λοιποι αρχιτεκτονες του ντιζαιν που επιστρατευτηκαν για την υλοποιηση της νεας Aurea π.χ. αλλα .........

Απάντηση: Re: Απάντηση: Philips 47PFL9732D/10

Οτι και να λεμε ειναι απαραδεκτο να συμβαινει αυτο σε μια εταιρεια σαν την Philips και μαλιστα στα "καλα" μοντελα . Να δινεις ενα σωρο ευρω και να μπαινεις σε τετοια ψυχοφθορα διαδικασια ? η να παρακαλας να μην εισαι εσυ ο τυχερος ?
Καλοι οι τοπ σχεδιαστες και λοιποι αρχιτεκτονες του ντιζαιν που επιστρατευτηκαν για την υλοποιηση της νεας Aurea π.χ. αλλα .........

Δεν είχα σκεφτεί πως πιθανόν να έχει και η Aurea το ίδιο πρόβλημα. Όντως απαράδεκτο αν σκεφτείς πως κάποιος θα έχει δώσει κοντά στα 4000 για 42άρα.

Καλορίζικη φίλε Simon και καλωσήρθες.

Εγώ τον ήχο με το πρόβλημα δεν τον έχω ακούσει (ακόμα ?) ... και ελπίζω να μην τον ακούσω ποτέ.
Αυτό που είναι λίγο σπαστικό και δεν έχω εντοπίσει ακόμα γιατί γίνεται είναι κάτι με το τηλεκοντρόλ ... μερικές φορές φαίνεται οι εντολές να "φεύγουν" 2 ή και τρείς φορές από το κοντρόλ ... άντε να πιάσεις το κανάλι που θέλεις.
Μία συμβαίνει μια δεν συμβαίνει ... και με την καθυστέρηση που παρουσιάζεται στο zapping θέλω 2-3 προσπάθειες να πιάσω το κανάλι που θέλω.

Ισως να είναι ελατωματικό το control... θα το παρακολουθήσω και θα σας πω.

Firmware έχεις κατεβάσει από το site της Philips φαντάζομαι ε?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Philips 47PFL9732D/10

Δεν είχα σκεφτεί πως πιθανόν να έχει και η Aurea το ίδιο πρόβλημα. Όντως απαράδεκτο αν σκεφτείς πως κάποιος θα έχει δώσει κοντά στα 4000 για 42άρα.
Κοιτα g10rg0s , ακομα και σημερα διαβαζα σε κυριακατικη το ποσοι αρχισχεδιαστες (top guns )κ.λ.π. ειχαν εμπλακει στη σχεδιαση της Aurea , χαθηκε ο κοσμος να δωσουν και κανα φραγκο για να λυσουν τετοιου ειδους προβληματα?
Δεν αναφερομε και καλα στην Aurea , αλλα οταν κανης τετοια καμπανια , διαφημηση ,ενεργοποιεις ενα πανακριβο μηχανισμο τελος παντων για να προωθησεις τη δουλεια σου , δεν επιτρεπετε να ξευτιλιζει ενα βββζζζζζζζ.:afro:

Καλορίζικη παιδία και να τις χαίρεστε, επειδή ενδιαφέρομαι και εγω για την 42'' μπορείτε να μου πείτε απο που τις πήρατε και πόσο? Και pm δέχομαι :) Ευχαριστώ

Καλημέρα παιδιά,
κι ευχαριστώ για τις ευχές σας.

Με το τηλεκοντρόλ δεν έχω κανένα πρόβλημα. Βέβαια κι εδώ έχω να παρατηρήσω πως καλά θα ήταν να συνεργάζεται και με άλλες μάρκες συσκευών, όπως κάνουν κι άλλοι κατασκευαστές και όχι μόνον με Philips. (Στην Aurea γίνεται. Αυτό έλειπε, με 4000 ευρώ !!!). Επομένως κοίταξε το τηλεκοντρόλ σου.
Την αναβάθμιση ναι την κατέβασα από το site της Philips και γίνεται πανεύκολα.
Πάντως είναι κρίμα για τις κορυφαίες αυτές υλοποιήσεις της εταιρείας να επισκιάζονται από τέτοιου είδους χαζοπροβλήματα. (Υποπτεύομαι πως κάπου εκεί υπάρχει δάχτυλος Κίνας :chinese:)

Βέβαια μιά τηλεόραση επκεντρώνεται καθαρά στο θέμα ποιότητας εικόνας και δεν περιμένεις ν' ακούσεις super ήχο κλπ. Και η συγκεκριμένη στον τομέα αυτό δίνει πραγματικά ρέστα κι αν τα παραπάνω μικροατοπήματα κάποιους δεν τους ενοχλούν είναι μια άριστη αγορά. (Μην φανταστείτε ότι δεν μπορείτε να σταθείτε από το buzzing, πρέπει να έχει πολύυυυ ησυχία για να το αντιλιφθείς. Εγώ επειδή κάθομαι σε πολύ ήσυχη περιοχή κι ο παραμικρός ήχος ακούγεται, είμαι και λίγο ψείρας, γι αυτό μ' ενοχλεί. Στην πόλη ίσως και να μην το έπαιρνα χαμπάρι.
Προσωπικά πιστεύω πως είναι πολύ ανώτερη από πολλές πολυδιαφιμηζόμενες της ίδιας κατηγορίας. Δεν σας κρύβω μάλιστα ότι αρχικά είχα παραγγείλει την καινούργια Toshiba 42Z3030D όμως λόγω συνεχών αναβολών στην διάθεση του μοντέλου και κάποιων αλλαγών στα χαρακτηριστικά της όπως π.χ. το panel από PVA ξαφνικά έγινε IPS λες και δεν ξέρουν τι πουλάνε καθώς και τα όχι και τόσο κολακευτικά σχόλια που άκουσα για την εδώ αντιπροσωπεία, ούτε στον κόπο να μου απαντήσουν σε maiil δεν έκαναν, με ώθησαν στην αγορά της Philips που ειλικρινά δεν μετάνοιωσα και την θεωρώ πάρα πολύ καλή αγορά εκ μέρους μου.

Και το TIP της ημέρας.
H Philips στα καινούργια της μοντέλα, άγνωστο γιατί, έχει απενεργοποιήσει την δυνατότητα παραγωγής video από την θύρα USB.
Υπάρχει όμως και η πίσω πόρτα ... :SFGSFGS5:
Αν λοιπόν θέλετε να παίξετε video mpeg και mpeg2 από το USB, απλά μετονομάστε το αρχείο σας σε SuperShopDemo.mpg αντιγράψτε το στο root directory της συσκευής αναπαραγωγής π.ζ. stick, συνδέστε το, περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα και ω του θαύματος ... παίζει ...
Σημ. οι λειτουργίες του τηλεκοντρόλ απενεργοποιούνται και μόνον το volume λειτουργεί. Απενεργοποιείται βγάζοντας το USB από την θύρα και καλού κακού ένα αναβόσβημα της TV.
Παρεπιπτόντως παίζουν όλοι οι σκληροί δίσκοι με USB, αρκεί να είναι φορμαρισμένοι σε FAT ή FAT32. Καρατσεκαρισμένο. HD υλικό πάντως δεν κατάφερα να παίξω με τον τρόπο αυτο.

Πάντως το buzzing αναφέρεται πολύ τακτικά και σε σελίδες του εξωτερικού, δεν είναι δηλαδή δικό μας προνόμοιο μόνο.
Ιδέα !!! Μήπως να κάνουμε μιά power διαμαρτυρία στη Philips μήπως και κάνει ανάκλιση και διόρθωση του ελλατώματος όπως κάνουν πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες;

Καλορίζικη σε όλους.

Σχετικά με τις ρυθμίσεις, δείτε το παρακάτω:

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=15037

Όσο για τις τιμές:

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=12181&page=36

Όσο για το buzzing, σήμερα έρχεται τεχνικός της Philips και περιμένω να δω τι θα μου πει. Αν θεωρηθεί βλάβη, θα απαιτήσω καινούργια που να μην σφυρίζει (αν υπάρχει τέτοια). Αν δεν θεωρηθεί βλάβη, μπορεί να την επιστρέψω στο κατάστημα για πιστωτικό να πάρω μια άλλη (αν και μέχρι να διευθετηθεί με τη philips το θέμα έχει περάσει το 10ήμερο). Νισάφι. Top σειρά σου λέει.... :violent-smiley-030:

Π.

Κατά πως φαίνεται, και παλιότερο μοντέλο της philips είχε το ίδιο πρόβλημα, αντικαταστάθηκε μια βέλγικης κατασκευής με μια γαλλικής και το buzzing εξαφανίστηκε. Δεν ξέρω αν είναι σύμπτωση, αλλά η δική μου είναι Βελγίου.

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=266884&postcount=59

Π.

Φίλε panlask και η δική μου Βελγική είναι, άρα κάτι παίζεται εκει ... Έχω ακούσει ότι εκεί έχουν καλές μπύρες ...

Anyway ενημέρωσέ μας τι έγινε με τον τεχνικό σε παρακαλούμε και μάθε πόσο χρόνο θα μείνεις χωρίς TV αν πρόκειται να στην αντικαταστήσουν. Ευχαριστούμε.

ο κολητός έδω γιατί την έχει 1937?? http://www.electroptica.gr/view_product.php?productid=778&idcat=1&idsubcat=2&idsubsubcat=30&key=e3e9713c2f59bdb34873e755dff4f57a&secref=efdc8c6cd28cd0adc7b52e75638eb36f

ξέρουμε κάτι για αυτό το μαγαζί?? έχει πάρει κανείς?
Ευχαριστώ

Στο εν λόγω site η τηλεόραση δεν υπάρχει πουθενά ... ούτε με αναζήτηση ούτε με browse μπορείς να την βρείς.
Μόνο το link έχει μείνει ενεργό.
Την είχε για 2 εβδομάδες στην πρώτη σελίδα και από την προηγούμενη εβδομάδα την αφαίρεσε.
Η πρόβλημα διαθεσιμότητας ή (το πιθανότερο) του έβαλαν χέρι για την εξευτελιστική τιμή.
Από όσο ξέρω πολλοί συνφορουμίτες έχουν αγοράσει από τον Λαρισαίο και δεν έχουν αντιμετωπίσει πρόβλημα.

Δεν θα έδινα τον αριθμό πιστωτικής κάρτας σε αυτό το μαγαζί πάντως....
Εκτός αν έχουν κάνει λάθος στην τιμολόγηση.

Επιπλέον, παίρνοντας την 9732 με ξένισαν κάποια πράγματα. Επομένως παρέκαμψα την εδώ αντιπροσωπεία και έγραψα απ' ευθείας στο R&D στην Ολλανδία. Περισσότερο για να εκτονωθώ, καθότι μάλλον θα με γείωσαν.

Σόρυ για το αγγλικό:

_______________________________________________________________I am a moderately happy owner of a brand new 42pfl9732d LCD TV. I contact the research team, since most of my objections involve functionality issues, rather than quality of picture itself and product in general. Issues I would like to see addressed in a future firmware upgrade. If I have erroneously contacted R&D, please forward to whom it may concern.

I would like to note, that part of the comparison is based on the functionality of my small ( 600 worth) Sony 20” S2000. It is a base line model, so comparison might seem unfair to a 2.650 Philips TV.

From more to less important:

1.There is no option to reduce overall backlight intensity, resulting to eyestrain[FONT=&quot][1][/FONT].
2.Most free to air channels transmit 4:3 image. Some though have 16:9 format. If the TV is set to 4:3 format, it does not automatically switch to 16:9 in those channels. Oppositely, if it is set to automatic format, 16:9 looks fine but 4:3 gets full screen and distorted. Maybe an auto sensing feature for 16:9 that overrides 4:3 setting or an option for image format per channel?
3.There are no evident per source image settings.
4.DVD format 1:2,35 plays fine but rather small. There is no non distorted mode to magnify 1:2,35 image (even cropping portion of right and left side).
5.There are no shortcut buttons on the TV remote for picture mode (custom/cinema/vivid/normal) etc. One must dig into menus. Maybe option shortcut button could be more customizable. Alternatively, idle keys like colour buttons (red is demo) could be defined as shortcuts.
6.There is no setting (no information either) for the compensation function of Light Sensor
7.Vertically scrollable modes (like 14:9) do not have a position indicator when scrolling away from central vertical position.
8.Several DVDs in 1:1,85 format, will fill the entire screen in automatic format. This is good. When a subtitle (bottom of screen) or DVD operation symbol (top, like chapter forward) appears out of the image range, automatic setting will kick portion of the image out of the screen. In order to return, one must set the image format again.
9.Manual offers extremely basic information. Web offers no official forum, bare FAQs and no significant technology features explanation.

I am quite pleased from the image and the aforementioned parameters might not prove enough to return it (for i.e. a W or X3000 series Sony), but still I have 8 days from purchase to decide. I would greatly appreciate a respond to my concerns. Even better, a firmware that addresses any of those issues.

[FONT=&quot][1][/FONT] Manual is so bare, that is unclear whether dynamic contrast reduces backlight in darkish areas or just boosts dark details. It is equally vague whether in 4:3 or letterbox mode, parts of the screen with no signal information reduce backlight to show truly black. In fact, they look very poorly black, trying to conceal a totally lit up backlight in those areas.

Κάτω το buzzing σε πανάκριβες τηλεοράσεις! :argue:

Π.

Σωστή η παρατήρηση σου, πράγματι δεν υπάρχει η TV, (στατικό site χεχε) thanks για το info!!

Ο "κολλητός" πλέον δεν την έχει. Όσοι πρόλαβαν τον Κύριον ειδον.
Ευτυχώς ήμουν τυχερός και πρόλαβα και το είδα. Πάντως άψογη εξυπηρέτηση, κι εγγύηση αντιπροσωπείας. Πολύ ευχαριστημένος. Πάντως δεν ξέρω αν θα ξαναβρεθεί σύντομα σε τέτοια τιμή το συγκεκριμένο μοντέλο. Μακάρι να πέσει και πιό κάτω αλλά χλωμό το βλέπω. Αυτή την τιμή ούτε σε site του εξωτερικού δεν την έχω δει..

Πολύ καλά έκανες panlask και τους έγραψες. Θα τους γράψω κι εγώ κάτι αντίστοιχο να γίνουμε πολλοί, μήπως και δούμε φως .

Φίλε Panlask πολύ σωστές οι παρατηρήσεις σου και πολύ καλά έκανες και τους έγραψες το mail.

Αυτό με τις ρυθμίσεις και εμένα με ξένισε πάντως. Ειδικά η ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση των βασικών χψαρακτηριστικών (Pixel Plus, 100hz, κλπ) είναι λίγο χρονοβόρα και δεν απενεργοποείται ανά είσοδο.