Φίλε Πάνο,
Θα προσπαθήσω να απαντήσω σε όλα σου τα ερωτήματα με τη σειρά που τα θέτεις:
1. Το αν αξίζει να πάρεις το ρίσκο δεν μπορώ να το πω εγώ. Προφανώς δεν θα δεις το άσπρο μαύρο (αλλίμονο!) αλλά πάντως θα δεις διαφορά, όπως μπορείς να παρατηρήσεις και στις φωτογραφίες που ανέβασα. Σε αυτό, προστίθεται και ένας ψυχολογικός παράγοντας (ξέρεις ότι η τηλεόρασή σου είναι άριστα ρυθμισμένη και σταματάς να τρώγεσαι με τις ρυθμίσεις!). Άρα μπορώ να σου απαντήσω ότι για μένα άξιζε το "ρίσκο" - για εσένα δεν ξέρω - στάθμισε αυτά που διαβάζεις και αποφάσισε!
2. Οι εσωτερικές ρυθμίσεις το Μανώλη φτιάχτηκαν στην default ρύθμιση "warm". Άρα όποτε βάζω "warm" στο tint έχω και το σωστό καλιμπράρισμα. Οι μπάρες που αναφέρεςι στο εξωτερικό μενού είναι για την r;yumish "custom" του tint την οποία δεν έχω λόγο πλέον να πειράξω. Οι δύο τελευταίες μπάρες που αναφέρεις πρέπει να είναι το green-black, red-black αλλά δεν είμαι σίγουρος.
3. Η φωτεινότητα είναι ομοιόμορφη.
4. Δεν σου κρύβω ότι εγώ δεν αλλάζω πλέον καθόλου τις ρυθμίσεις - ανεξάρτητα του αν είναι μέρα ή νύχτα. Έχεις δίκιο, το μενού είναι δύσκολο στον χειρισμό και κυρίως όχι πρακτικό στο να βλέπεις γρήγορα τις αλλαγές που κάνεις στην εικόνα.
Βαγγέλης