Philips PFL9732D/10 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Philips 42-47PFL9732D/10

trelonick καλοριζικη .

Αν παντος καιγεσε πολυ και θες τρου Χαι ντι ............ανεβα σ ενα μια οροσειρα με ελατα .

φιλε smoothbore πραγματικα γελασα πολυ με το reply σου. καλο...
δυστιχως μας καψανε και την παρνηθα και αντε να βρεις κοντα ελατα...
Αλα τωρα που το σκευτομαι και μια... sindy (SD) (την κουκλα ντε) δε θα με χαλαγε.... μμμμ.....βουρ για jumbo bebe...... βαζεις ιδεες.

Ευχαριστω για το link της αναβαθμισης.

Αλλα για πειτε μου απο θεμα ρυθμισεως εικονας εχετ καποια νουμερα να μου δωσετε? ;)

Λοιπόν ανεβάζω τι ρυθμίσεις της τηλεόρασης με τις εξής επισημάνσεις:

1. Οι ρυθμίσεις αυτές είναι προφανώς προσαρμοσμένες στη δική μου τηλεόραση και δεν είναι απαραίτητα ιδανικές ή απλώς καλές για άλλη (το μάτι σας θα είναι ο υπέρτατος κριτής)
2. Κάποιες από αυτές τις ρυθμίσεις έγιναν από το secret menu. Σύμφωνα με το warning που βγάζει η τηλεόραση παρέμβαση σε αυτό μπορεί να ακυρώσει την εγγύηση, οπότε αν κάποιος το δοκιμάσει θα πρέπει να γνωρίζει ότι το κάνει με δική του ευθύνη και αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου το ρίσκο για οποιαδήποτε επίπτωση αυτό μπορεί να έχει.

Contrast 97
Brightness 55
Colour 57
Sharpness 4
Perfect Pixel HD ON
HD Natural Motion Mininum
100 Hz Clear LCD ON
Dynamic Contrast Medium
Noise Reduction OFF
MPEG Artefact Reduction ON
Colour Enhancement Minimum
Active Control OFF
LIght Sensor OFF
Colour Temp Warm

Secret Menu
COLOUR TEMP WARM
WHITE POINT RED 127
WHITE POINT GREEN 88
WHITE POINT BLUE 45
RED BL OFFSET FROM 6
GREEN BL OFFSET FROM 7

Για τις μετρήσεις του Μανώλη (φωτεινότητα - μαύρο) καλύτερα να μιλήσει ο ίδιος γιατί ομολογώ ότι δεν μπορώ να δω τα στοιχεία που θέλετε στο report που πήρα :blush:

Βαγγέλης

Last edited by a moderator:

Contrast 97
Brightness 55
Colour 57

Παιδιά κάνω μία διόρθωση γιατί είχαν χαλάσει τα settings όταν έγγραφα:

Contrast 97
Brightness 57
Colour 60

Τα υπόλοιπα ισχύουν

Last edited by a moderator:

Πολύ καλά. Ευχαριστούμε για τις ρυθμίσεις.

Κάπως έτσι την έιχαμε στις εμφανείς ρυθμίσεις, αλλά το κρυφό μενού δεν το είχαμε πειράξει. Κάνει διαφορά; Να πάρουμε το ρίσκο; Κάπου στα εμφανή μενού στην custom ρύθμιση, δεν δίνει κάτι κάθετες μπάρες που φτιάχνουν χρωματική τονικότητα (τις 2 τελευταίες από τις 5 κανείς δεν εξηγεί τι είναι);

Η φωτεινότητα ήταν σχετικά ομοιόμορφη;

Τον αισθητήρα φωτός όλες οι σωστά ρυθμισμένες τηλεοράσεις τον απενεργοποιούν. Έλα όμως που με 6μ τζάμι, αν δω μεσημέρι τηλεόραση θέλει μέγιστο κοντράστ, αν δω βράδυ θα γίνω κουκουβάγια από τη φωτεινότητα....

Και η ρημάδα, δεν έχει ένα πλήκτρο πάνω στο τηλεχειριστήριο για γρήγορη αλλαγή προρυθμίσεων εικόνας και ήχου.

Πάνος

Πολύ καλά. Ευχαριστούμε για τις ρυθμίσεις.

Κάπως έτσι την έιχαμε στις εμφανείς ρυθμίσεις, αλλά το κρυφό μενού δεν το είχαμε πειράξει. Κάνει διαφορά; Να πάρουμε το ρίσκο; Κάπου στα εμφανή μενού στην custom ρύθμιση, δεν δίνει κάτι κάθετες μπάρες που φτιάχνουν χρωματική τονικότητα (τις 2 τελευταίες από τις 5 κανείς δεν εξηγεί τι είναι);

Η φωτεινότητα ήταν σχετικά ομοιόμορφη;

Τον αισθητήρα φωτός όλες οι σωστά ρυθμισμένες τηλεοράσεις τον απενεργοποιούν. Έλα όμως που με 6μ τζάμι, αν δω μεσημέρι τηλεόραση θέλει μέγιστο κοντράστ, αν δω βράδυ θα γίνω κουκουβάγια από τη φωτεινότητα....

Και η ρημάδα, δεν έχει ένα πλήκτρο πάνω στο τηλεχειριστήριο για γρήγορη αλλαγή προρυθμίσεων εικόνας και ήχου.

Πάνος

Φίλε Πάνο,

Θα προσπαθήσω να απαντήσω σε όλα σου τα ερωτήματα με τη σειρά που τα θέτεις:

1. Το αν αξίζει να πάρεις το ρίσκο δεν μπορώ να το πω εγώ. Προφανώς δεν θα δεις το άσπρο μαύρο (αλλίμονο!) αλλά πάντως θα δεις διαφορά, όπως μπορείς να παρατηρήσεις και στις φωτογραφίες που ανέβασα. Σε αυτό, προστίθεται και ένας ψυχολογικός παράγοντας (ξέρεις ότι η τηλεόρασή σου είναι άριστα ρυθμισμένη και σταματάς να τρώγεσαι με τις ρυθμίσεις!). Άρα μπορώ να σου απαντήσω ότι για μένα άξιζε το "ρίσκο" - για εσένα δεν ξέρω - στάθμισε αυτά που διαβάζεις και αποφάσισε!

2. Οι εσωτερικές ρυθμίσεις το Μανώλη φτιάχτηκαν στην default ρύθμιση "warm". Άρα όποτε βάζω "warm" στο tint έχω και το σωστό καλιμπράρισμα. Οι μπάρες που αναφέρεςι στο εξωτερικό μενού είναι για την r;yumish "custom" του tint την οποία δεν έχω λόγο πλέον να πειράξω. Οι δύο τελευταίες μπάρες που αναφέρεις πρέπει να είναι το green-black, red-black αλλά δεν είμαι σίγουρος.

3. Η φωτεινότητα είναι ομοιόμορφη.

4. Δεν σου κρύβω ότι εγώ δεν αλλάζω πλέον καθόλου τις ρυθμίσεις - ανεξάρτητα του αν είναι μέρα ή νύχτα. Έχεις δίκιο, το μενού είναι δύσκολο στον χειρισμό και κυρίως όχι πρακτικό στο να βλέπεις γρήγορα τις αλλαγές που κάνεις στην εικόνα.

Βαγγέλης

Εντάξει, είσαι απόλυτα σαφής.

Χαίρομαι για την ομοιομορφία του λευκού, μια που κάποιο πρόσφατο τεστ έβγαζε αποκλίσεις 30%.... Βεβαίως, πάντα υπάρχουν διαφορές στο κομμάτι.

Πάνος

Φίλε Πάνο,

1. Το αν αξίζει να πάρεις το ρίσκο δεν μπορώ να το πω εγώ. Προφανώς δεν θα δεις το άσπρο μαύρο (αλλίμονο!) αλλά πάντως θα δεις διαφορά, όπως μπορείς να παρατηρήσεις και στις φωτογραφίες που ανέβασα. Σε αυτό, προστίθεται και ένας ψυχολογικός παράγοντας (ξέρεις ότι η τηλεόρασή σου είναι άριστα ρυθμισμένη και σταματάς να τρώγεσαι με τις ρυθμίσεις!). Άρα μπορώ να σου απαντήσω ότι για μένα άξιζε το "ρίσκο" - για εσένα δεν ξέρω - στάθμισε αυτά που διαβάζεις και αποφάσισε!

2. Οι εσωτερικές ρυθμίσεις το Μανώλη φτιάχτηκαν στην default ρύθμιση "warm". Άρα όποτε βάζω "warm" στο tint έχω και το σωστό καλιμπράρισμα. Οι μπάρες που αναφέρεςι στο εξωτερικό μενού είναι για την r;yumish "custom" του tint την οποία δεν έχω λόγο πλέον να πειράξω. Οι δύο τελευταίες μπάρες που αναφέρεις πρέπει να είναι το green-black, red-black αλλά δεν είμαι σίγουρος.

4. Δεν σου κρύβω ότι εγώ δεν αλλάζω πλέον καθόλου τις ρυθμίσεις - ανεξάρτητα του αν είναι μέρα ή νύχτα. Έχεις δίκιο, το μενού είναι δύσκολο στον χειρισμό και κυρίως όχι πρακτικό στο να βλέπεις γρήγορα τις αλλαγές που κάνεις στην εικόνα.

Βαγγέλης

Φίλε Βαγγελη

Θα ηθελα να σε ρωτήσω αν η εναλλαγή μεταξυ των καναλιών παίρνει πολύ χρονο, γιατι αν κρίνω απο μια 32άρα lcd LG που έχω είμαι πολύ απογοητευμένος σε σχεση με μια 29άρα crt.

Φίλε Πάνο,

Βαγγέλης

Φίλε Βαγγελη

Θα ηθελα να σε ρωτήσω αν η εναλλαγή μεταξυ των καναλιών παίρνει πολύ χρονο, γιατι αν κρίνω απο μια 32άρα lcd LG που έχω είμαι πολύ απογοητευμένος σε σχεση με μια 29άρα crt.

Δεν βλέπω κανάλια από την TV παρά μόνο από ΝΟVA (δεν έχω συνδεδεμένη κεραία). Μήπως κάποιος άλλος φίλος μπορεί να βοηθήσει?

Δυστυχώς η εναλλαγή ανάμεσα στα κανάλια της TV είναι αργή ...
Χρόνο δεν ξέρω να πω ακριβώς αλλά υπολογίζω ~1sec

Ακόμα πιο αργή είναι η εναλλαγή ανάμεσα σε SD και DVB-T και ανάποδα ~2sec

Δυστυχώς η εναλλαγή ανάμεσα στα κανάλια της TV είναι αργή ...
Χρόνο δεν ξέρω να πω ακριβώς αλλά υπολογίζω ~1sec

Ακόμα πιο αργή είναι η εναλλαγή ανάμεσα σε SD και DVB-T και ανάποδα ~2sec
Δοκίμασες αναβάθμιση?
Βελτιώνεται κάπως ο χρόνος μετάβασης με τα τελευταία λογισμικά..

Είχα γράψει παλιά στη philips για αυτό μεταξύ άλλων (βλέπε thread από τις πρώτες 4-5 σελίδες), αλλά προφανώς υπάρχει κάποια απλουστευμένη διαδικασία γείωσης. Στις 4 ημέρες παίρνεις ένα Email που σε ενημερώνει πως οι παρατηρήσεις σου προωθήθηκαν στην ανάλογη υπηρεσία.... Κάνω πάντα ζάπινγκ με νούμερα, όχι με +- και αυτό παίρνει περίπου 4 δευτερόλεπτα ανά κανάλι.:violent-smiley-030:

Ο λόγος είναι πως η philips (αντίθετα με τη sony) περιμένει να πατήσεις 2ο αριθμό για το διψήφιο 2 δευτερόλεπτα και μετά γυρίζει κανάλι. Η sony πρώτα γυρίζει κανάλι και αν πατήσεις σε 2 δευτερόλεπτα άλλο νούμερο, τότε γυρίζει στο διψήφιο. Γιατί όλα αυτά δεν είναι ρυθμιζόμενα από τα μενού, ανάλογα με τις προτιμήσεις του χρήστη, σε τηλεόραση του 1 εκατ. είναι κάτι προς το ανεξήγητο....

Τώρα, με το +- ή με το p back & forth (δεξιά του 0) ο χρόνος αλλαγής είναι περίπου 1,5 δευτερόλεπτο. Μάλλον μέτριος, σε καμία απολύτως περίπτωση γρήγορος. Οι πολύ παλιότερες crt (προ 5ετίας) είχαν αστραπιαίο γύρισμα στα μονοψήφια.

Πάνος

Κακεντρέχιες...
Οι άνθρωποι το έχουν προγραμματίσει έτσι ώστε ενδιάμεσα οι καπνιστές να προλαβαίνουν να ρουφήξουν μία τζούρα και οι μη καπνιστές να πιούν μια γουλιά από καφε κλπ, και εσείς το μόνο που κάνετε είναι να γκρινιάζετε!
Αχάριστοι!

Καλημέρα members του forum
1η φορά γράφω και θέλω να ρωτήσω αν εχει συνδεσει κάπιος την 9732 με pc?
Εχω φτάχει ενα η/υ με xp , nvidia 8600, cable dvi to hdmi έχω 1920χ1080p αλλά οταν τρέχω κάτι μου βγαζει μήνυμα στην τv "unsupported video format" με μαύρη οθόνη.ακόμα και οταν κάνω scroll ston win explorer.
κάνω close την εφαρμογή με ALT F4 και επανέρχετε ?

Τι μπορεί να φταίει?

Έχω δοκιμάσει και σε άλλες αναλυσεις.
Έχω δοκιμάσει να ορίσω στην hdmi 1 or 3 pc -hdd/dvdr - game...
Έχω κάνει off το hdmi active control (πρέπει να ειναι το CEC)
Έχω το firm 064.14.11.
Έχω βάλει 2ο cable hdmi to dvi.

το ίδιο μήνυμα

Φταίνε τα Hertz της οθόνης.Πρέπει να είναι 24,25,50 ή 60 στην ανάλυση 1920 Χ 1080 και 60 στις υπόλοιπες αναλύσεις (σε μερικές έχει και 50 αλλά 60 έχει σε όλες).Αν έχεις τον Η/Υ σε οθόνη CRT ή TFT με συχνότητα ανανέωσης πάνω από 60Hz πρέπει πρώτα να την κατεβάσεις στα 60Hz,μετά να την συνδέσεις και ύστερα μπορείς να δεις τις διαθέσιμες επιλογές σε ανάλυση και συχνότητα ανανέωσης.Προσοχή,αν έχεις κάποια παιχνίδια που τρέχουν με συχνότητα ανανέωσης πάνω από 60Hz πρέπει πριν συνδέσεις τον Η/Υ με την τηλεόρασή σου να τα ορίσεις και αυτά να τρέχουν με συχνότητα ανανέωσης 60Hz ή να ενεργοποιήσεις από τις ρυθμίσεις του παιχνιδιού το v-sync (όταν υπάρχει σαν επιλογή).

Η 1920x1080p είναι 60hz, πιστεύω όμως, ότι φταίει, ότι στο κρυφό μενού έχει: hdmi validity είναι valid (ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ CEC) το οποίο λειτουργεί μόνο με ελεγχόμενες συσκευές (πχ dvd philips)
Έχω δοκιμάσει όλες τις αναλύσεις (κατω απο 60hz εννοείται)
Στην Nvidia δοκιμάζω και το check box thread as HDTV δεν βλέπω διαφορά
Ο scaler στην nvidia είναι στην tv ->και στην tv είναι (unscaled)

Καλησπέρα σε όλους. Εάν θυμάμαι καλά η 9731 έχει ενσωματωμένο Divx player, μπορεί να το επιβεβαιώσει ο φίλος petasis!
Εάν όντως έχει, δεν θα μπορούσε να αναβαθμιστεί και η 9732 με ένα Divx player software;
(ερώτηση προς υπευθύνους της Philips και όσους γνωρίζουν ήταν αυτή!!!)

Last edited:

Καλησπέρα σε όλους. Εάν θυμάμαι καλά η 9731 έχει ενσωματωμένο Divx player, μπορεί να το επιβεβαιώσει ο φίλος petasis!
Εάν όντως έχει, δεν θα μπορούσε να αναβαθμιστεί και η 9732 με ένα Divx player software;
(ερώτηση προς υπευθύνους της Philips και όσους γνωρίζουν ήταν αυτή!!!)
Καμοιά ιδέα πως να το τεστάρω; Χτες παρέλαβα, και ακόμα προσπαθώ πως να την ρυθμίσω. Η πρώτη μου εικόνα όταν την άνοιξα χτες και την είδα σε τηλεοπτικό σήμα ήταν αρνητική. Ενώ στα φωτεινά πλάνα είναι εξαιρετική, στα σκοτεινά μου φαίνεται ότι λείπει λεπτομέρεια (μιλάμε πάντα για την 9731).