Philips PFL9732D/10 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Philips 42-47PFL9732D/10

Δεν νομίζω ότι παίζει divx. Έβαλα σε ένα στικ 1 divx και 1 mpeg2, και μόνο το mpeg κατάφερα να δω.

Καμοιά ιδέα πως να το τεστάρω; Χτες παρέλαβα, και ακόμα προσπαθώ πως να την ρυθμίσω. Η πρώτη μου εικόνα όταν την άνοιξα χτες και την είδα σε τηλεοπτικό σήμα ήταν αρνητική. Ενώ στα φωτεινά πλάνα είναι εξαιρετική, στα σκοτεινά μου φαίνεται ότι λείπει λεπτομέρεια (μιλάμε πάντα για την 9731).

Είναι ακαλιμπράριστη για αυτό και δείχνει έντονα τις παιδικές ασθένειες (και προτερήματα) των Lcd. Δοκίμασες τα settings που είχα ανεβάσει στι Thread της 32αρας 9731?

καλημέρα σας

θα ήθελα να μοιραστώ την εμπειρία μου, και λίγο τη βοήθεια σας, όσο αφορά τη συγκεκριμένη τv.
την αγόρασα και εγώ τελικά ,μετά απο αναμονή και παρακολούθηση του forum και λίγο ποιο συγκεκριμένα τούτου του thread ,την τιμημένη 42''pfl9732 απο.....λάρισα.
η τηλεόραση ήλθε τη προηγούμενη δευτέρα, άψογη δεν το συζητάω,η θέαση της κατεύνασε μέχρι και τη γυναίκα μου..........
τις πρώτες ημέρες έβλεπα μόνο sd ποιότητα, dvd player απο makro κοκ, τίποτα δηλαδή, έχω και ένα σήμα τηλεόρασης χάλια ,θα το φτιάξω όμως γιατί κρίμα το εργαλείο.
προχθές ζήτησα από ένα φίλο το ps3 για καμιά εβδομάδα για να δω το μεγαλείο της τηλεόρασης.
στήνω to ps3 , το συνδέω (hdmi 10euro media), ρυθμίζω για 1080p, βάζω πρώτο δισκάκι (του γνωστού περιοδικού, με τα θαλασσινά) τι να σας πω ηδονή χρωμάτων κατάλαβα ότι τόσο καιρό ήμουν τυφλός χρώματα παντού μέχρι και στο τοίχο ........ambilight πω πω πω πω.
Εδώ αρχίζουν οι απορίες ,1ο δεν μπορώ να καταλάβω αν η τηλεόραση παίζει στα 1080p η i αφού η μπάρα πληροφορίας δείχνει μόνο 1080 (είτε blue ray είτε trailers 1080p)αν γνωρίζει κανείς πως το επιβεβαιώνουμε ας μου το πει .
Δεύτερο και ποιο σημαντικό,παρακολούθησα, όπως σας είπα πριν, λίγο το παραπάνω blue ray disc ,και συνέβηκαν τα εξής, κατά την εκκίνηση μου πετάει στη τηλεόραση μήνυμα μη υποστηριζόμενη μορφή εικόνας, παρόλα αυτά ξεκινά εντάξει και το είδα ολόκληρο , στο τέλος της ταινίας γυρνάω το ps3 στο κεντρικό Menu του και........ τρελάθηκα :huh2::chinscratch:, στα εικονίδια του menu υπήρχαν γραμμές οριζόντιες που ξεκινούσαν από τα περιγράμματα αυτών , τα γράμματα λωρίδες,η εικόνα ασταθής.
Ξαναμπαίνω,επιτόπου στο δίσκο χρώματα, πράσινα, μωβ, χάλια ,είδωλα γραμμές οριζόντιες κλπ.βγαίνω ξανά στο menu του ps3 ,πάλι γραμμές στα περιγράμματα κλπ.
Κάνω Power reset στο ps3, τα ίδια, σβήνω και ανάβω ξανά την tv και ωπ.....έφτιαξε η εικόνα.
Αλλάζω θύρα βάζω το δισκάκι η ίδια συμπεριφορά.
Σήμερα λέω να πάρω καινούριο καλώδιο hdmi, ποιο ακριβό, μήπως και φταίει αυτό.
Ερώτησης, παρατήρησε κάποιος άλλος κάτι παρόμοιο,πρέπει να επικοινωνήσω με αντιπροσωπία? (firmware η tv έχει το τελευταίο έτσι ήρθε),να δοκιμάσω κάτι άλλο?
Ομολογουμένως,μεγάλο για πρώτο μήνυμα ήθελα όμως να σας κατατοπίσω όσο το δυνατό καλύτερα.
Thanks για την υπομονή ελπίζω στη βοήθεια σας

Είναι ακαλιμπράριστη για αυτό και δείχνει έντονα τις παιδικές ασθένειες (και προτερήματα) των Lcd. Δοκίμασες τα settings που είχα ανεβάσει στι Thread της 32αρας 9731?

Αν εννοείς τα 100, 50, 60 και τα 98, 52, 70 του περιοδικού, ναι τα δοκίμασα. (ευχαριστώ και που τα έβαλες στο φόρουμ) :-)
Προς το παρών την έχω στα 95, 34, 55, αλλά και πάλι δεν είναι καλά :-)
Καλιμπράρισμα εννοείς από καποιον γνώστη με εξοπλισμό που θα πειράξει ισορροπία χρωμάτων, θερμοκρασίες και άλλα; Αν ναι, το έχεις κάνει και είδες διαφορά; Νομίζω ότι μου αρέσουν τα ψυχρά και λίγο κορεσμένα χρώματα, και δεν ξέρω αν το αποτέλεσμα μιας τέτοιας διαδικασίας θα μου αρέσει (π.χ. αυτή την στιγμή η τιμή στο "απόχρωση" είναι "ψυχρή"). Από την άλλη που να ταλαιπωρείς και άλλους ανθρώπους...

Αν εννοείς τα 100, 50, 60 και τα 98, 52, 70 του περιοδικού, ναι τα δοκίμασα. (ευχαριστώ και που τα έβαλες στο φόρουμ) :-)
Προς το παρών την έχω στα 95, 34, 55, αλλά και πάλι δεν είναι καλά :-)
Καλιμπράρισμα εννοείς από καποιον γνώστη με εξοπλισμό που θα πειράξει ισορροπία χρωμάτων, θερμοκρασίες και άλλα; Αν ναι, το έχεις κάνει και είδες διαφορά; Νομίζω ότι μου αρέσουν τα ψυχρά και λίγο κορεσμένα χρώματα, και δεν ξέρω αν το αποτέλεσμα μιας τέτοιας διαδικασίας θα μου αρέσει (π.χ. αυτή την στιγμή η τιμή στο "απόχρωση" είναι "ψυχρή"). Από την άλλη που να ταλαιπωρείς και άλλους ανθρώπους...

Καμία σχέση οι τιμές που δίνεις (δεν θυμάμαι να έχω ανεβάσει τιμές από περιοδικό...)
Μιλάω για τις ρυθμίσεις που έγιναν στην δική μου τηλεόραση από το Μανώλη που είναι επαγγελματίας.
Και εμένα μου αρέσουν τα ψυχρά χρώματα και το έλαβε υπ' όψη του, αλλά τυλάχιστον τώρα βλέπω το άσπρο και είναι άσπρο (όχι μπλε).
Σου έχω απαντήσει και στο thread που έχεις ανοίξει - για δες και εκεί-bye-

καλημέρα σας

θα ήθελα να μοιραστώ την εμπειρία μου, και λίγο τη βοήθεια σας, όσο αφορά τη συγκεκριμένη τv.
την αγόρασα και εγώ τελικά ,μετά απο αναμονή και παρακολούθηση του forum και λίγο ποιο συγκεκριμένα τούτου του thread ,την τιμημένη 42''pfl9732 απο.....λάρισα.
η τηλεόραση ήλθε τη προηγούμενη δευτέρα, άψογη δεν το συζητάω,η θέαση της κατεύνασε μέχρι και τη γυναίκα μου..........
τις πρώτες ημέρες έβλεπα μόνο sd ποιότητα, dvd player απο makro κοκ, τίποτα δηλαδή, έχω και ένα σήμα τηλεόρασης χάλια ,θα το φτιάξω όμως γιατί κρίμα το εργαλείο.
προχθές ζήτησα από ένα φίλο το ps3 για καμιά εβδομάδα για να δω το μεγαλείο της τηλεόρασης.
στήνω to ps3 , το συνδέω (hdmi 10euro media), ρυθμίζω για 1080p, βάζω πρώτο δισκάκι (του γνωστού περιοδικού, με τα θαλασσινά) τι να σας πω ηδονή χρωμάτων κατάλαβα ότι τόσο καιρό ήμουν τυφλός χρώματα παντού μέχρι και στο τοίχο ........ambilight πω πω πω πω.
Εδώ αρχίζουν οι απορίες ,1ο δεν μπορώ να καταλάβω αν η τηλεόραση παίζει στα 1080p η i αφού η μπάρα πληροφορίας δείχνει μόνο 1080 (είτε blue ray είτε trailers 1080p)αν γνωρίζει κανείς πως το επιβεβαιώνουμε ας μου το πει .
Δεύτερο και ποιο σημαντικό,παρακολούθησα, όπως σας είπα πριν, λίγο το παραπάνω blue ray disc ,και συνέβηκαν τα εξής, κατά την εκκίνηση μου πετάει στη τηλεόραση μήνυμα μη υποστηριζόμενη μορφή εικόνας, παρόλα αυτά ξεκινά εντάξει και το είδα ολόκληρο , στο τέλος της ταινίας γυρνάω το ps3 στο κεντρικό Menu του και........ τρελάθηκα :huh2::chinscratch:, στα εικονίδια του menu υπήρχαν γραμμές οριζόντιες που ξεκινούσαν από τα περιγράμματα αυτών , τα γράμματα λωρίδες,η εικόνα ασταθής.
Ξαναμπαίνω,επιτόπου στο δίσκο χρώματα, πράσινα, μωβ, χάλια ,είδωλα γραμμές οριζόντιες κλπ.βγαίνω ξανά στο menu του ps3 ,πάλι γραμμές στα περιγράμματα κλπ.
Κάνω Power reset στο ps3, τα ίδια, σβήνω και ανάβω ξανά την tv και ωπ.....έφτιαξε η εικόνα.
Αλλάζω θύρα βάζω το δισκάκι η ίδια συμπεριφορά.
Σήμερα λέω να πάρω καινούριο καλώδιο hdmi, ποιο ακριβό, μήπως και φταίει αυτό.
Ερώτησης, παρατήρησε κάποιος άλλος κάτι παρόμοιο,πρέπει να επικοινωνήσω με αντιπροσωπία? (firmware η tv έχει το τελευταίο έτσι ήρθε),να δοκιμάσω κάτι άλλο?
Ομολογουμένως,μεγάλο για πρώτο μήνυμα ήθελα όμως να σας κατατοπίσω όσο το δυνατό καλύτερα.
Thanks για την υπομονή ελπίζω στη βοήθεια σας

καλημερα

απαντώ στο μήνυμα μου. άλλαξα καλώδιο (πηρα ένα supra 1m 50euro)και όλα τώρα είναι μια χαρά η τηλεοραση κλειδώνει, και το δειχνει στο info στα 1080p, με trailers απο ταινιες hd,τελικα τα δισκάκια του γνωστου περιοδικου δεν πρεπει να ειναι 1080p.
έχω και την εντύπωση ότι και η εικόνα βελτιώθηκε κατατις περισσοτερο με την αλλαγή καλωδίου.
συγγνωμη και για το διπλό post δεν καταλαβα πως εγινε.

καλημερα και παλι

καλημερα σε ολους!! Αυτο ειναι το 1ο μου μυνημα, σημερα εκανα την εγγραφη μου στο forum. Ομολογω οτι εχω διαβασει παρα πολλα αρθρα και με εχετε ολοι σας βοηθησει παρα πολυ. Εχω παραγγειλει την Philips 42PFL9732D/10 την οποια παραλαμβανω αυριο. Αντε να δουμε, με εχει φαει η αγωνια μου. θελω βεβαια να μαθω εαν αξιζει τον κοπο να επενδυσω σε ενα νεο dvd με upscale 1080p οπως ειναι το 5980? Θα δω διαφορα σε σχεση με αυτο που εχω τωρα μεσω scart? Και μια τελευταια ερωτηση, για μια αποσταση 1-1.5μ απο το dvd στην tv αξιζει να δωσει κανεις λεφτα για ενα καλωδιο που να σηκωνει 1080p ή λογω αποστασης ολα τα ιδια ειναι? Εχω διαβασει τις αναλογες σελίδες αλλα δεν εχω καθαρη εικονα. σας ευχαριστω, θα σας ενημερωσω μολις την παραλαβω

καλημερα σε ολους!! Αυτο ειναι το 1ο μου μυνημα, σημερα εκανα την εγγραφη μου στο forum. Ομολογω οτι εχω διαβασει παρα πολλα αρθρα και με εχετε ολοι σας βοηθησει παρα πολυ. Εχω παραγγειλει την Philips 42PFL9732D/10 την οποια παραλαμβανω αυριο. Αντε να δουμε, με εχει φαει η αγωνια μου. θελω βεβαια να μαθω εαν αξιζει τον κοπο να επενδυσω σε ενα νεο dvd με upscale 1080p οπως ειναι το 5980? Θα δω διαφορα σε σχεση με αυτο που εχω τωρα μεσω scart? Και μια τελευταια ερωτηση, για μια αποσταση 1-1.5μ απο το dvd στην tv αξιζει να δωσει κανεις λεφτα για ενα καλωδιο που να σηκωνει 1080p ή λογω αποστασης ολα τα ιδια ειναι? Εχω διαβασει τις αναλογες σελίδες αλλα δεν εχω καθαρη εικονα. σας ευχαριστω, θα σας ενημερωσω μολις την παραλαβω

Η τηλεόραση έχει πολύ καλό scaler αλλά γνώμη μου ότι αξίζει να πάρεις ένα αξιοπρεπές dvd Που να κάνει upscale. Πιστεύω έπίσης ότι θα δεις (ίσως και σημαντική) διαφορά ανάμεσα στην σύνδεση scart - hdmi. Ο λόγος είναι όχι η απόσταση αλλά η διαφορά μεταφοράς εικόνας - ήχου (ψηφιακός vs αναλογικός).

Σε ευχαριστω Evanl για τη συμβουλη σου. θα παρω το 5980 και ενα καλο καλωδιο και ελιπζω να ειμαι οκ, επισης λέω να παρω και ενα καλωδιο component για να συνδεσω το DVDR Sony μιας και βγαζει 576p αντι για απλο scart, τι λετε?

Με το component θα έχεις λιγότερεα απώλειες κατά τη μεταφορά

Θέλω και εγώ επιτέλους να γράψω ένα μεγάλο :offtopic::offtopic::offtopic:.

Τελευταία έχω περιορισμένη παρουσία στο internet, καθότι ο πάροχος με έχει αφήσει με το καλώδιο στο χέρι.

Η Hellas On Line με έγραψε ετήσια συνδρομητή με την υπόσχεση πως μέχρι το Φεβρουάριο θα με γυρίσει στο δικό της dslam και θα μου δώσει 4 Mbit αντί το 1 του ΟΤΕ. Ωραία μέχρι εδώ. Τελικά, έφτασε να το κάνει 1 μήνα πριν. Και έκτοτε δεν έχω internet.:BDBDG54:

Στην εξυπηρέτηση πελατών, ο χρόνος παίζει από 20 - 50 λεπτά. Συνήθως άνω των 40 λεπτων. Με τα πολλά, μου είπαν προ 2 εβδομάδων πως με είχαν συνδέσει σε pstn port, αντί για isdn.

.... παίζοντας με τις τάπες του jack daniels .... περιμένοντας ακόμα .... ....

Ακόμα δεν έχω internet, αλλά η συνδρομή τρέχει! Όταν τους είπα να μου βάλουν 1 μήνα παραπάνω για το μήνα που μου στοίχισαν, μου είπαν πως αυτό δεν γίνεται, αλλά μπορούν να με αναβαθμίσουν στα 6 Mbit!:violent-smiley-030:

Τελικά τους ζήτησα να αποσυνδέσουν αμέσως τη γραμμή μου από το κέντρο τους, για να συνδεθώ με άλλο πάροχο, ενώ πιθανόν να κάνω αναφορά σε ένωση προστασίας καταναλωτών ή ότι σχετικό.

Προσοχή στους παρόχους σας. Ποτέ σε χλωρό κλαδί, καθότι μάλλον μας θεωρούν κανίβαλους και μας παίζουν με εικονικά bandwidth και χάντρες και καθρεφτάκια.

Δεν θέλω να εκτραπεί το thread, αλλά και εγώ σε κάποιους πρέπει να τα πώ! Ας γλυτώσει κανένας άλλος από το να τραβήξει τσάμπα μαρτύρια.

Π.

Απάντηση: Philips 42-47PFL9732D/10

Γεια σας κι από εμένα.Διαβάζω εδώ κι ένα μήνα στο forum σας σχετικά με τηλεοράσεις γιατί με ενδιαφέρει η αγορά καινούργιας lcd και σήμερα αποφάσισα να γίνω μέλος.Πριν μια εβδομάδα μετακόμισα στο καινούργιο μου σπίτι (επιτέλους) και θέλω να δώσω το κάτι παραπάνω στο χώρο μου,από άποψη αισθητικής και φυσικά τηλεθέασης.Είμαι μεταξύ των 47PFL9732D και 42PFL9900D.Επίσης με ενδιαφέρει να συνοδεύσω αυτήν που θα αγοράσω με το soundbar HTS8100.

Επιτρέψτε μου να περάσω στις ερωτήσεις μου.
1) Τελικά τι γίνεται με ιντερνετικά μαγαζιά.Ψάχνοντας και διαβάζοντας σχετικά υπάρχει για παράδειγμα η aurea από 3500 ως 3668 σήμερα ενώ το τοπικό κατάστημα (Έδεσσα) μεγάλης αλυσίδας (μπορώ να αναφέρω όνομα;),όπως και όλοι οι υπόλοιποι μεγάλοι στη Θεσ/νικη, την δίνουν 4000.Αντίστοιχα για την 9732,στο ιντερνετ 2929 ως 3141 κι έξω 3300-3700!!!! Να αναφέρω ότι η καλύτερη τιμή που πήρα για την aurea ήταν από το τοπικό τοις μετρητοίς 3700.
Τελικά να δώσεις στο apothema.gr 3600 + 850 για aurea+soundbar και να ελπίζεις για το καλύτερο ή με λίγα(??) παραπάνω από τον ειδικό της γειτονιάς σου; Και αν,λέμε αν,παρουσιαστεί κάτι,ποιος θα σε εξυπηρετήσει καλύτερα.Καλή η εγγύηση της philips αλλά δεν θες να ξέρεις ότι τα (πολλά) λεφτά που θα δώσεις (και στην τελική δεν μου περισσεύουν,αν περίσσευαν δεν θα ψαχνόμουν,ίσως και να μην σας γνώριζα) θα πιάσουν τόπο;
2) Η ερώτηση εξαρτάται από τις απαντήσεις της πρώτης,αλλά,σε αυτά τα μοντέλα,τα οποία θεωρητικά είναι "ναυαρχίδες" της εταιρίας,θα πέσουν οι τιμές στις γιορτές,έστω και τελευταία στιγμή; Ή μήπως με το νέο έτος; Δεν είμαι στο σημείο "εδώ-και-τώρα",μπορώ να περιμένω.
3) Η aurea τελικά υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για το πότε θα "μεγαλώσει".Έχω διαβάσει για τις αρχές του 2008 αλλά αληθεύει;
4) Τέλος, έχω δει τις διαστάσεις των εν λόγω τι-βι και του HTS8100 και δεν μπορώ να σταματήσω να αναρωτιέμαι πως μπορούν να στηθούν αρμονικά και πως θα φαίνονται φυσικά.Εδώ πρέπει να πω ότι η τηλεόραση θα τοποθετηθεί σε αυτόνομο χαμηλό σύνθετο με τοίχο πίσω.

Συγχωρέστε με για το μεγάλο post για πρωτάρη και ευχαριστώ προκαταβολικά για κάθε απάντηση,χρήσιμη ή όχι! Γίνεται τρομερή δουλειά εδώ μέσα και μακάρι να είχε περισσότερος κόσμος τη δυνατότητα να μάθει μερικά πράγματα (καλούδια) παραπάνω.

Απάντηση: Re: Philips 42-47PFL9732D/10

καλημερα

απαντώ στο μήνυμα μου. άλλαξα καλώδιο (πηρα ένα supra 1m 50euro)και όλα τώρα είναι μια χαρά η τηλεοραση κλειδώνει, και το δειχνει στο info στα 1080p, με trailers απο ταινιες hd,τελικα τα δισκάκια του γνωστου περιοδικου δεν πρεπει να ειναι 1080p.
έχω και την εντύπωση ότι και η εικόνα βελτιώθηκε κατατις περισσοτερο με την αλλαγή καλωδίου.
συγγνωμη και για το διπλό post δεν καταλαβα πως εγινε.

καλημερα και παλι

Ωραιος να το εχουμε υποψην !!:SFGSFGSF:

Re: Απάντηση: Philips 42-47PFL9732D/10

Γεια σας κι από εμένα.Διαβάζω εδώ κι ένα μήνα στο forum σας σχετικά με τηλεοράσεις γιατί με ενδιαφέρει η αγορά καινούργιας lcd και σήμερα αποφάσισα να γίνω μέλος.Πριν μια εβδομάδα μετακόμισα στο καινούργιο μου σπίτι (επιτέλους) και θέλω να δώσω το κάτι παραπάνω στο χώρο μου,από άποψη αισθητικής και φυσικά τηλεθέασης.Είμαι μεταξύ των 47PFL9732D και 42PFL9900D.Επίσης με ενδιαφέρει να συνοδεύσω αυτήν που θα αγοράσω με το soundbar HTS8100.

Επιτρέψτε μου να περάσω στις ερωτήσεις μου.
1) Τελικά τι γίνεται με ιντερνετικά μαγαζιά.Ψάχνοντας και διαβάζοντας σχετικά υπάρχει για παράδειγμα η aurea από 3500 ως 3668 σήμερα ενώ το τοπικό κατάστημα (Έδεσσα) μεγάλης αλυσίδας (μπορώ να αναφέρω όνομα;),όπως και όλοι οι υπόλοιποι μεγάλοι στη Θεσ/νικη, την δίνουν 4000.Αντίστοιχα για την 9732,στο ιντερνετ 2929 ως 3141 κι έξω 3300-3700!!!! Να αναφέρω ότι η καλύτερη τιμή που πήρα για την aurea ήταν από το τοπικό τοις μετρητοίς 3700.
Για την 9900 υπάρχει δέσμευση τιμής οπότε δύσκολα θα την βρείς σε χαμηλότερη τιμή.
Την 47PFL9732 εγώ την πήρα 2800 πρίν κάνα μήνα οπότε άνετα θα την βρεις εκεί γύρω.. για ψαξτο......
-bye-

Σε συνέχεια του θέματος με το γνωστό πρόβλημα στις 42/47pfl9732d....
Στο service ήταν ευγενέστατοι σε πρωτη φάση. Η Τηλεόραση θα αντικατασταθεί, ενώ είχε και πρόβλημα το τηλεκοντρολ που δεν είχα αναφέρει. Άλλαζε δυο καναλια μαζί ενώ κολούσε συχνα.. Μίλησα με τον τεχνικό (ο οποίος διάβαζει και το forum απο ότι μου είπε) και το πρόβλημα έχει παρουσιαστεί σε 3-4 τηλεοράσεις ενώ επισκευάζεται αν θέλει ο πελάτης με την αλλαγή της πλακέτας τροφοδοτικού και όχι με μια αντίσταση που ανέφερε κάποιος.
Το θέμα είναι οτι δεν υπάρχει 47αρα στα κεντρικά και εχώ μείνει χωρίς tv 20 μέρες...Άσε που μου έστειλαν 42αρα απο λάθος.. Αντε να δούμε τι θα γίνει....