Philips PFL9732D/10 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Philips 42-47PFL9732D/10

Καλημερα,
Ειμαι κατοχος μιας 9732 42" εδω και 1 μηνα και σας γραφω την προσωπικη μου εμπειρια.
Η τηλεοραση ειναι συνδεμενη με τις εξης συσκευες:

Απλο DVD player απο micro system philips 708 που κανει Progressive Scan και συνδεδεμενο με component, η εικονα ειναι απλα μετρια.

PS3 μεσω HDMI οπου κλειδωνει κανονικα σε 1080p, εχω αγορασει 3 ταινιες BluRay και η εικονα ειναι απλα καταπληκτικη! ,δεν μπορω να δω DVD πλεον.
Στα games εικονα αψογη και το response time παρα πολυ καλο. (assasins creed κορυφη!)

HTPC με καρτα Ati 2600xt (drivers 2.11) συνδεδεμενη με DVI -> HDMI καλωδιο. Η TV κλειδωνει κανονικα σε 1920 x 1080 (με ρυθμιση underscaning 0% στο catalyst). Εχω κατεβασει περιπου 20 ταινιες HD και Full HD και ολες παιζουν αψογα με τη χρηση του K-lite.
Οι Full HD ταινιες παιζουν κανονικα σε 1080p/24 χωρις την υπαρξη κανενος προβληματος και η διαφορα ποιοτητας τους απο τα Blu Ray ειναι μικρη.
Εχω δοκιμασει την TV με προγραμμα και κανει κανονικα 1:1 pixel mapping, επισης δεν φερει κανενα καμενο pixel (ή subpixel) και η ομοιογενεια φωτος στο panel ειναι μια χαρα με πολυ καλα χρωματα και το μαυρο ελαφρως γκρι(αναμενομενο σε LCD).

Η εικονα στα τηλεοπτικα καναλια ειναι απλα χαλια, αλλα δεν με απασχολει γιατι δεν τα βλεπω.
Ακομα να αναφερω οτι δεν ακουγεται κανενας οξυς ηχος απο το τροφοδοτικο.
Η τηλεοραση, μου παραδωθηκε με firmware 014.11 και τωρα εχω 014.14
Το ampilight (1 απο τους λογους που πηρα την philips) ειναι καταπληκτικο
και το χρησιμοποιω ακομα και στα visualizations του player (φωτορυθμικο στο σπιτι!)

Ολες οι συσκευες απο πλευρας ηχου ειναι συνδεδεμενες με το micro theater (2.1) οπου και εχω καλυτερο αποτελεσμα απο οτι τα ηχεια της TV.
Ολα τα καλωδια εικονας και ηχου ειναι clicktronic χωρις κανενα προβλημα στο σημα.
Ειμαι πολυ ικανοποιημενος απο τη συγκεκριμενη αγορα τηλεορασης.

Συγνωμη για το μακρυσκελες post, ελπιζω να βοηθησα.
Σας ευχομαι Καλη Χρονια και καλες HD απολαυσεις..!

Χρόνια πολλά.
Έχω κατεβάσει το .014, αλλά δεν το έχω βάλει ακόμα. Προφανώς λοιπόν η ΕΤ ενεργοποίησε το EPG (δοκιμαστικό είναι) και δεν έχει να κάνει με το upgrade. Όσο για το χρόνο μετάβασης καναλιών, θα το χρονομετρήσω πριν και μετά και θα το γράψω.

Πάνος

Καλημερα,
Ειμαι κατοχος μιας 9732 42" εδω και 1 μηνα και σας γραφω την προσωπικη μου εμπειρια.
Η τηλεοραση ειναι συνδεμενη με τις εξης συσκευες:

Απλο DVD player απο micro system philips 708 που κανει Progressive Scan και συνδεδεμενο με component, η εικονα ειναι απλα μετρια.

PS3 μεσω HDMI οπου κλειδωνει κανονικα σε 1080p, εχω αγορασει 3 ταινιες BluRay και η εικονα ειναι απλα καταπληκτικη! ,δεν μπορω να δω DVD πλεον.
Στα games εικονα αψογη και το response time παρα πολυ καλο. (assasins creed κορυφη!)

HTPC με καρτα Ati 2600xt (drivers 2.11) συνδεδεμενη με DVI -> HDMI καλωδιο. Η TV κλειδωνει κανονικα σε 1920 x 1080 (με ρυθμιση underscaning 0% στο catalyst). Εχω κατεβασει περιπου 20 ταινιες HD και Full HD και ολες παιζουν αψογα με τη χρηση του K-lite.
Οι Full HD ταινιες παιζουν κανονικα σε 1080p/24 χωρις την υπαρξη κανενος προβληματος και η διαφορα ποιοτητας τους απο τα Blu Ray ειναι μικρη.
Εχω δοκιμασει την TV με προγραμμα και κανει κανονικα 1:1 pixel mapping, επισης δεν φερει κανενα καμενο pixel (ή subpixel) και η ομοιογενεια φωτος στο panel ειναι μια χαρα με πολυ καλα χρωματα και το μαυρο ελαφρως γκρι(αναμενομενο σε LCD).

Η εικονα στα τηλεοπτικα καναλια ειναι απλα χαλια, αλλα δεν με απασχολει γιατι δεν τα βλεπω.
Η τηλεοραση, μου παραδωθηκε με firmware 014.11 και τωρα εχω 014.14
και το χρησιμοποιω ακομα και στα visualizations του player (φωτορυθμικο στο σπιτι!)

Ολες οι συσκευες απο πλευρας ηχου ειναι συνδεδεμενες με το micro theater (2.1) οπου και εχω καλυτερο αποτελεσμα απο οτι τα ηχεια της TV.
Ολα τα καλωδια εικονας και ηχου ειναι clicktronic χωρις κανενα προβλημα στο σημα.

Συγνωμη για το μακρυσκελες post, ελπιζω να βοηθησα.

απο που κατεβασες ταινιουλες HD? Ψαχνω και εγω αλλα.....δεν! και εγω παντως τις ιδιες εντυπωσεις εχω απο την TV μας.

Απάντηση: Re: Philips 42-47PFL9732D/10

Καλημερα,

Η εικονα στα τηλεοπτικα καναλια ειναι απλα χαλια,
Η τηλεοραση, μου παραδωθηκε με firmware 014.11

πραγματικά η εικόνα στα αναλογικά σήματα είναι απογοητευτική.κάτοχος και εγώ της 42pfl9732d/10 εδώ και είκοσι μέρες αγορασμένη από τον γνωστό και άψογο Λαρισαίο.έχω την εντύπωση ότι στην τv υπερτερεί το μπλε βγάζοντας πολύ (θόρυβο)-δεν ξέρω αν το διατυπώνω σωστά -στους μεσαίους τόνους.έχω προσπαθήσει μέσω των ρυθμίσεων να βελτιώσω την κατάσταση χωρίς θεαματικά αποτελέσματα.βέβαια δεν μπήκα στο κρυφό μενού ,ούτε και έχω την εμπειρία να το κάνω.ίσως κάποιος ειδικός να μπορούσε να βοηθήσει.στα ψηφιακά κανάλια σαφώς η εικόνα είναι κατά πολύ καλύτερη και ακόμα περισσότερο σε θέαση dvd.γενικά πιστεύω ότι η τv αυτή είναι μια πολύ καλή επιλογή και με κάποιες πιο επαγγελματικές ρυθμίσεις μπορεί να γίνει must.

Mιλαμε για την 9731 οτι παιζει divx η για την 9732?

Χρονια πολλα σε ολους!!

Δυστυχώς για την 9731. Εγώ αγόρασα το προηγούμενο μοντέλο, γιατί μου φάνηκε ότι έπαιζε καλύτερα από το νέο. Απλά, κάποιος ρώτησε τι έπαιζε το προηγούμενο μοντέλο, γιατί φαίνεται ότι το νέο μοντέλο (9732) έχει αρκετές περικοπές. Και έκανα διόρθωση, γιατί είχα αναφέρει λαθεμένα ότι η 9731 δεν έπαιζε divx...

Απάντηση: Philips 42-47PFL9732D/10

Την καλησπερα μου σε ολους. Επειδη ψηνομαι για την αγορα της τηλεορασης, απογοητευθηκα πολυ διαβαζοντας το manual απο το site της Philips και ειδα οτι δεν υπαρχουν τουλαχιστον 3 σημαντικες ευκολιες:
1) Δεν υπαρχει παγωμα εικονας (χανουμε τηλεφωνα, συνταγες μαγειρικης, φασεις ποδοσφαιρου κλπ.)
2) Δεν υπαρχει PIP δηλαδη ταυτοχρονη θεαση δευτερης εικονας, σε ρυθμιζομενο παραθυρο ή διπλη εικονα, εστω και μεσω εξωτερικης πηγης (μπορουμε να παρακολουθουμε στο παραθυρακι ποτε ξεκινα το ημιχρονο και να μη φαμε στη μαπα ολες τις διαφημισεις με τη βοηθεια του TUNER της συσκευης VIDEO για παραδειγμα)
3) Δεν υπαρχει ανεξαρτητη ρυθμιση εικονας και ηχου τουλαχιστον στα πρωτα 10 καναλια του τηλεκοντρολ.
Θα μπορουσα να αναφερω και αλλα, θα μου πητε που τα ειδα αυτα? Πολυ απλα στην Philips 29PT910A παραγωγης 1993 που εχω στο σαλονι και εχει εξαιρετικη εικονα και ηχο, αρχισε ομως να εμφανιζει σοβαρα προβληματα στα γερασμενα ηλεκτρονικα της. Απαντηστε μηπως κανω λαθος ...

Δεν κάνεις καθόλου λάθος. Και εγώ τις ίδιες σκέψεις έκανα όταν έψαχνα την 9732. Είχα μια crt 9618 με 2 δέκτες, πάγωμα εικόνας και σούπερ εικόνα και ήχο.
Ανεξάρτητη ρύθμιση στα 10 πρώτα κανάλια δεν είχε...
Αλλά πώς να πας σε "νέο" μοντέλο που δεν έχει 2 δέκτες και πάγωμα εικόνας;
Δυστυχώς, η 9732 δεν έχει περισσότερες ευκολίες από την 9731 (και όπως φαίνεται αρκετές crt) όπως θα έπρεπε να είχε...

τελικα με εχετε μπερδεψει!
θελω να παρω την 37 pfl 9632 .
θα εχω ικανοποιητικο σημα σε καναλια και νοβα;
αν οχι ποια 37αρα θα εχει καλυτερο σημα και θα ειναι και hd και 100 hz;

Είναι; Τις έχεις δει να παίζουν δίπλα-δίπλα;
Ναι, σε κατάστημα αλλά και σε φίλο που την έχει.
Μην ξεχνάς ακόμη οτι η 9732 έχει το perfect pixel που δέχεται και επεξεργάζεται σήμα 1080p και όχι το pixel plus της 9731 που δεν δέχεται 1080p...
Αν θες να είσαι αντικειμενικός θα πρέπει να βάλεις δίπλα δίπλα ίδια μεγέθη και όχι πχ την 37αρα 9731 με την 47αρα 9732...
Ολα αυτά βέβαια είναι προσωπική εκτίμηση και νομίζω μόνο ενας ειδικός (Μανώλης) μπορεί να μας πει αν όντως ισχύουν αυτά...
-bye-

Συμφωνώ. Απλά νομίζω ότι το contrast ratio από το 400-500 που ήταν στην σειρά 9731 έπεσε στο 250-300 στην σειρά 9732. Αυτό είναι που με "χαλάει" νομίζω... Συμφωνώ ότι η γνώμη κάποιου με περισσότερες γνώσεις που έχει δει και τις 2 μετράει. Πόσο μάλλον κάποιου που τις έχει μετρήσει κιόλας...

παιδια μια ερωτηση .
ποια ειναι καλυτερη για τηλεοπτικο και νοβα σημα
η sony x3500 η η philips 9732
και γιατι η 40 σονυ κανει 2600 και η 42 philips 9632 2200;
Ευχαριστω!

παιδια μια ερωτηση .
ποια ειναι καλυτερη για τηλεοπτικο και νοβα σημα
η sony x3500 η η philips 9732
και γιατι η 40 σονυ κανει 2600 και η 42 philips 9632 2200;
Ευχαριστω!
Φίλε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να τις δεις και τις δυο απο κοντά να παίζουν.
Αν ρωτήσεις εμένα θα σου πω η 9732 αλλά κάποιος άλλος θα σου πει η Χ3500...
Μόνο τα δικά σου μάτια θα αποφασίσουν ποια παίζει καλύτερα κατα την γνώμη σου...
Και οι 2 είναι κορυφαίες!!!!

Φίλε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να τις δεις και τις δυο απο κοντά να παίζουν.
Αν ρωτήσεις εμένα θα σου πω η 9732 αλλά κάποιος άλλος θα σου πει η Χ3500...
Μόνο τα δικά σου μάτια θα αποφασίσουν ποια παίζει καλύτερα κατα την γνώμη σου...
Και οι 2 είναι κορυφαίες!!!!

Με τη διαφορα οτι μονο μια ειναι ΧΧΧ ......... ακομα και στην τιμη:flipout:

τι εννοεις οτι ειναι χχχ;
δεν το καταλαβα!

:flipout::flipout: Δεν το πιστευω οτι υπαρχει ανθρωπος τη σημερον που αγνοει τη σημαινουν τα 3Χ .
Enyway ,αμα ρωτησεις τους κατοχους της .............θα σου πουν .
Οσο για τιμες περι 2600 η 40ρα κ.λ.π. μην το θεωρητε δεδομενο .
Εδω μεσα αγορασθηκαν με 2600+ κατι ψιλα 46ρες Χ3500 και οχι 40ρες .
Επειδη ομως ειμαι οφ τοπικ ( ως συνηθως ) δε λεω αλλα ,παρα μονο ενα :
ψαξτε λιγο καλυτερα τα θρεντ , καντε καμμια αναζητησουλα , στειλτε και κανενα πιμακι σε κανεναν για τα μοντελακια που ενδιαφερεστε και γενικως παιξτε λιγο καλυτερα τη μπαλιτσα αφου εισαστε στο Monster forum του avclub .

Να προσθέσω για όσους ενδιαφέρονται και διαβάζουν το θέμα για την 47pfl9732 ότι το EPG και το TELETEXT της ψηφιακής ΕΡΤ εμφανίζονται κανονικότατα
στα Ελληνικά.

Δυστυχώς για την 9731. Εγώ αγόρασα το προηγούμενο μοντέλο, γιατί μου φάνηκε ότι έπαιζε καλύτερα από το νέο. Απλά, κάποιος ρώτησε τι έπαιζε το προηγούμενο μοντέλο, γιατί φαίνεται ότι το νέο μοντέλο (9732) έχει αρκετές περικοπές. Και έκανα διόρθωση, γιατί είχα αναφέρει λαθεμένα ότι η 9731 δεν έπαιζε divx...

Aν ειναι δυνατον τι πολιτικες ειναι αυτες ρε φουστη μου.
Οσο πανε κ περικοπτουν πολλα πλεονεκτηματα κ η αληθεια ειναι οτι δεν καταλαβαινω το λογο που το κανουν!!!!

Φιλος κ κατοχος τις 9732 (εγω τον παροτρινα, αν κ εγω ακομη δεν αξιωθικα να την αποκτησω) ρωτα αν υπαρχει δυνατοτητα να κανει αντιγραφη των ψηφιακων καναλιων τις ΕΡΤ στο DVD εγγραφης του?
Επισης μου ανεφερε οτι βλεπει τα χρωματα του να ειναι υπερβολικα εντονα, εχει κανεις υποψη του καποιες καλες ρυθμισεις να τις ποσταρει?