Όπως έγραψα παραπάνω και εγώ ήμουν πάρα πολύ επιφυλακτικός για αγορά ips πάνελ και καθυστέρησα την αγορά της 75pus7354 για ένα εξάμηνο λόγω αυτού. Την πρώτη εβδομάδα δε μου πολυάρεσε και το clouding ήταν ψιλοεμφανές. Καταρχάς, ξεχνάς τις πρισέτ ρυθμίσεις και πρέπει οπωσδήποτε να παίξεις με τις ρυθμίσεις του pro100gamer, το πάνελ μεταμορφώνεται και δείχνει τι μπορεί να κάνει. Αυτό που βλέπω εγώ πλέον είναι μια διάφανη, φωτεινή, ισορροπημένη εικόνα με φυσικά χρώματα, μια καθαρότητα στην κίνηση, στις ημίφωτες σκηνές βλέπεις τα πάντα χωρίς βρώμισμα ή κρασάρισμα του μαύρου, ενώ το πάνελ μπορεί να κατέβει αρκετά χαμηλά ώστε να αποδώσει βαθύ μαύρο και επαρκή αντίθεση. Το δε clouding έχει μειωθεί σε τέτοιο βαθμό που είναι ανεπαίσθητο. Είναι το μαύρο όλεντ, προφανώς όχι. Το va θα κατεβαίνει και μια τσίμα πιο κατω στο μαύρο ή μάλλον θα φωτίζει μια τσίμα λιγότερο. Από την άλλη, ο gmitrtakis ανέφερε θεματάκια με την δική του 70άρα va στα σκοτεινά που μπορεί να είναι θέμα ρυθμίσεων ή να θέλει αναβάθμιση το firmware. Οι γωνίες θέασης επίσης στο ips επίσης είναι πολύ καλές, έχω έναν καναπέ στις 60 μοίρες στο πλάι από την τηλεόραση που αράζω ξαπλωμένος το βράδυ για να βλέπω και η τηλεθέαση είναι μια χαρά σε τέτοια πλαινή θέση χωρίς αλλοιώσεις. Με λίγα λόγια, ξεκίνησα ψιλοαπογοητευμένος και στην πορεία το ips με έχει εκπλήξει ευχάριστα με την εικόνα του. Το micro dimming pro κάνει πολλή καλή δουλειά ως software δυναμική αντίθεση και ανεβάζει το native 1.000:1 του ips αρκετά πιο ψηλά, δίχως ορατές παρενέργειες. Από την άλλη, αν είσαι τύπος black uber alles, πήγαινε στο va να πάρεις το εγγενές 4.000:1 και να τελειώνεις. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το ενδελεχές παίξιμο με τις ρυθμίσεις είναι εντελώς απαραίτητο στις Philips για να δεις τι μπορεί και τι δε μπορεί να κάνει η τηλεόραση. Αν σχηματίσεις εντυπώσεις από την πρώτη εβδομάδα και με τις πρισέτ ρυθμίσεις, τότε έχεις αποκτήσει εντελώς λανθασμένη άποψη.
Υ.Γ.1. Ο καλιμπράτορας pro100gamer, πάντως, που αγόρασε πέρσι την 55 panasonic oled 950, φέτος επέλεξε την 65pus8505 ips ως μοντέλο και όχι κάποιο va, όπως θα ήταν το αναμενόμενο. Μάλιστα, αγόρασε και καινούργιο ακριβέστερο όργανο των 2.000 ευρώ για να τη ρυθμίσει. Δεν ξέρω, αν αυτό λέει ή δε λέει κάτι, όμως, μου έκανε μεγάλη εντύπωση, όταν το διάβασα.
Υ.Γ.2. Ο Έλληνας χρήστης GeorgeVasil στο παρακάτω λίνκ έχει την 65pus8505. Στείλε του μέηλ, μήπως σου απαντήσει.
https://www.avforums.com/threads/any-news-about-pus8505.2290249/page-48#post-28639594
Υ.Γ.3. Για το Έρτφλιξ που έγινε ερώτηση πιο πάνω, εγώ το δουλεύω με το κόκκινο κουμπί στην ΕΡΤ1 και είναι ο.κ. Cosmote ott εφαρμογή επίσης παίζει απροβλημάτιστα με καλύτερη εικόνα από δορυφορικό. Έχει και novaflix, αλλά είναι επί πληρωμή και δεν το έχω δοκιμάσει.