Phono Preamp με τελεστικούς

Μιας και περιμένω να μου έρθει και ένα τέτοιο, μου μπαίνουν σκέψεις για software RIAA.

Σε αυτή την περίπτωση το μόνο που απαιτείται είναι ένα στάδιο με gain περίπου στα 45db (δηλαδή περίπου voltage x 178). Κάνοντας τις πράξεις βλέπω ότι θα χρειαστώ μια R1 των 100Ω και μια R2 των 17,8ΚΩ.

Σε διάφορα σχηματικά που βλέπω δεν έχουν τίποτα άλλο στο κύκλωμα, π.χ. για bandwidth limiting, ακόμα και για πολύ γρήγορους τελεστικούς (π.χ. τους γνωστούς LME49710) και ομολογώ ότι ανησυχώ λίγο για τη σταθερότητα του πράγματος.

Ποια η άποψή σας;

Ενα σενάριο για πιο καλο ηχο Balanced phono stage -> αρκετα μετρα καλώδιο -> Balanced pre amp

Σορρυ που επιμένω Δημητρη αλλα με το πλανο σου θα εχεις τα αρνητικα και των 2 κόσμων, περαν του πειραματισμού πραγματικά δεν βλέπω πιο το όφελος.

Αυτό θα ήταν βέλτιστο, αλλά δεν θα μπορώ να ακούσω μέχρι να φτιάξω balanced προενισχυτή, οπότε δεν παίζει..

Μάλλον προκρίνεται η λύση balanced RIAA με επιπλέον SE εξόδους ώστε να μπορώ να παίζω προσωρινά.

Ενημερώνω ότι παρότι το project έχει μικρή προτεραιότητα (λόγω R-2R DAC), οι παραγγελίες έχουν τρέξει.

Έχω όλα τα εξαρτήματα από Mouser, Salas BiB για τροφοδοσία, αναμένω μέσα στην ημέρα το κουτί από τον Ιταλό, και νωρίτερα σήμερα παρέλαβα τον μετ/τη:

2015-02-13 10.07.10_resize.jpg

40VA R-Core από Ebay. Δεν είχα ξαναδοκιμάσει R-Core και βρήκα ευκαιρία.

Επόμενο βήμα (όταν "κοπάσει" λίγο η κατασκευή του DAC) είναι να φτιάξω σε breadboard το ένα κανάλι ώστε να δω πως συμπεριφέρεται και πως μετράει (γενικά). Αν όλα πάνε καλά, θα περάσω σε κατασκευή PCB.