Phono Stage βασισμένο στο Τrichord Dino

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Phono Stage βασισμένο στο Τrichord Dino

Δημήτρη, το Stereophile είχε γράψει για αυτό το phono το παρακάτω:
The Sunilda sacrificed bass extension and slam for “well-saturated harmonic colors and three-dimensionality,”
Αυτό από μόνο του ίσως δίνει την ακριβή απάντηση στο ερώτημά σου.
Εάν το ζητούμενο σε σένα ήταν η καλύτερη επέκταση του χαμηλού και της ατάκας, η προσθήκη αυτού ακριβώς του μηχανήματος, ήταν μια λάθος επιλογή.

Προφανώς το νέο phono δίνει μεγαλύτερο βάρος σε αυτά τα χαρακτηριστικά και έτσι έδεσε με τις ανάγκες του συστήματός σου.
Mανωλη το Stereophile πολυ καλα τα λεει και τελικά ειναι αυτό που εγραψα πιο πάνω, εαν εχεις ενα σύστημα οπου τα παραπάνω χαρακτηριστικά (τρισδιαστατος ηχος και γεμάτη μεσαία) ειναι το ψωμοτυρι με κάθε πηγή, τότε μάλλον τελικά ψάχνεις άλλα (τα άκρα που του έλλειπαν)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ωραία μηχανήματα έχεις. Κομπλέ :ears:
Eυχαριστώ
Και σε ολα (εκτος του ενισχυτή) εχει γινει εκτενεστατο diy

Απάντηση: Re: Phono Stage βασισμένο στο Τrichord Dino

Salas, Πόσο χαμηλής εξόδου το νέο phono? Αυτά μας λες κι ανοίγει η όρεξη πρωί πρωί!!!! Για πιο βραχυπρόθεσμο πλάνο, που βρίσκει κανείς πλακέτες/υλικά για το SFP?

Είναι σαν ιδέα ακόμα μόνο αλλά θα ήθελα να εξυπηρετεί και 0.1-0.15mV κεφαλές αν είναι δυνατόν. Αλλά και χωρίς step up και χωρίς πολύ ευαισθησία σε βόμβους. Πράγμα δύσκολο να επιτευχθεί για τόσο "ανύπαρκτα" επίπεδα σήματος. Να τελειώσω ένα προενισχυτή γραμμής με κέρδος που να οδηγεί και ακουστικά πρώτα που ετοιμάζω και θα δω. Για FSP που παίζει ακόμα και με 0.25mV απροβλημάτιστα κλασικά στήνεις καρτέρι στο GB section του DiyAudio και όποτε είναι έτοιμος ο Tea-Bag πετάει ένα γύρο προεγγραφών και μαζεύει δύσκολα ενεργά υλικά & πλακέτες. Καιρό έχει, μπορεί πάλι να κάνει group buy πριν φύγει η άνοιξη.

Re: Απάντηση: Re: Phono Stage βασισμένο στο Τrichord Dino

Είναι σαν ιδέα ακόμα μόνο αλλά θα ήθελα να εξυπηρετεί και 0.1-0.15mV κεφαλές αν είναι δυνατόν. Αλλά και χωρίς step up και χωρίς πολύ ευαισθησία σε βόμβους. Πράγμα δύσκολο να επιτευχθεί για τόσο "ανύπαρκτα" επίπεδα σήματος. Να τελειώσω ένα προενισχυτή γραμμής με κέρδος που να οδηγεί και ακουστικά πρώτα που ετοιμάζω και θα δω. Για FSP που παίζει ακόμα και με 0.25mV απροβλημάτιστα κλασικά στήνεις καρτέρι στο GB section του DiyAudio και όποτε είναι έτοιμος ο Tea-Bag πετάει ένα γύρο προεγγραφών και μαζεύει δύσκολα ενεργά υλικά & πλακέτες. Καιρό έχει, μπορεί πάλι να κάνει group buy πριν φύγει η άνοιξη.
Προ που να οδηγεί ακουστικά ψάχνω κι εγώ, κρατησε μας ενημερους.
Για το phono μου τι στοιχεία να δω (οταν καταφέρω να το σβησω, χα) να μου δωσεις καμια συμβουλή βελτιωσης.

Θα σας βάλω λινκ όταν επιτέλους τον παρουσιάσω. DCG-3 θα λέγεται. Είμαι στο στάδιο που τελείωσα μια πρώτη προσέγγιση σχεδίασης πλακέτας. Σε διάτρητη παίζει εδώ και τρεις μήνες τώρα. Αλλά είναι γρήγορο κύκλωμα και όταν μπει σε layout κανονικό ποτέ δεν μπορώ να ξέρω εκ των προτέρων τι αλλαγές μπορεί να ζητήσει. Για το φόνο σου δεν έχω ιδέα τι σύνολο DIY είναι. Ευχαρίστως να σε βοηθήσω όταν θα έχεις κάπως καλύτερο info. Το σωστό όμως είναι ειδοποίησε κάποτε που μπορείς να το αποχωριστείς για καμιά εβδομάδα να μου το δώσεις να το εξετάσω και να το μετρήσω γιατί αλλιώς δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τίποτα ουσιαστικό.

Re: Απάντηση: Phono Stage βασισμένο στο Τrichord Dino

Θα σας βάλω λινκ όταν επιτέλους τον παρουσιάσω. DCG-3 θα λέγεται. Είμαι στο στάδιο που τελείωσα μια πρώτη προσέγγιση σχεδίασης πλακέτας. Σε διάτρητη παίζει εδώ και τρεις μήνες τώρα. Αλλά είναι γρήγορο κύκλωμα και όταν μπει σε layout κανονικό ποτέ δεν μπορώ να ξέρω εκ των προτέρων τι αλλαγές μπορεί να ζητήσει. Για το φόνο σου δεν έχω ιδέα τι σύνολο DIY είναι. Ευχαρίστως να σε βοηθήσω όταν θα έχεις κάπως καλύτερο info. Το σωστό όμως είναι ειδοποίησε κάποτε που μπορείς να το αποχωριστείς για καμιά εβδομάδα να μου το δώσεις να το εξετάσω και να το μετρήσω γιατί αλλιώς δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τίποτα ουσιαστικό.
Περιμένουμε το DCG με αγωνία, σε ευχαριστώ πολυ για την προσφορά σου.

Σταυρο Ο εχθρός είμαστε εμείς... + ο εχθρός του καλου ειναι το καλύτερο.

Η ταπεινή μου άποψη: μην το σκαλίζεις...το phono. Αφού μετά από τόσο καιρό βρήκες κάτι που σου αρέσει πολύ και σου κάθεται καλά, μην το πειράζεις, δεδομένου ότι δεν έχεις και το σχέδιο του. :smash:
Αλλά αφού στην DIY είμαστε και σε τρώνε τα χεράκια σου να μαστορέψουν, φτιάξε ένα καινούριο! Αν μπορεί να σε βοηθήσει κάποιος να ξεπατικώσεις το σχέδιο, κράτα αυτό σαν αναφορά και κάνε όλα τα πειράματα στο καινούριο.

Προσεγμένες παρατηρήσεις γύρω από το 317, ωραία σελίδα.

Είναι πάντως ερώτημα εάν πρέπει κάποιος να ακολουθήσει μια προσγεμένη σχεδίαση γύρω από το 317 ή να πάει σε πιο εξεζητημένα γραμμικά τροφοδοτικά με σαφώς καλύτερο θόρυβο, εύρος και απόρριψη θορύβου.
Συνήθως οι απαιτήσεις του κυκλώματος είναι αυτές που θέτουν και τα όρια του τροφοδοτικού και όχι το αντίστροφο.

Προσεγμένες παρατηρήσεις γύρω από το 317, ωραία σελίδα.

Είναι πάντως ερώτημα εάν πρέπει κάποιος να ακολουθήσει μια προσγεμένη σχεδίαση γύρω από το 317 ή να πάει σε πιο εξεζητημένα γραμμικά τροφοδοτικά με σαφώς καλύτερο θόρυβο, εύρος και απόρριψη θορύβου.
Συνήθως οι απαιτήσεις του κυκλώματος είναι αυτές που θέτουν και τα όρια του τροφοδοτικού και όχι το αντίστροφο.
Μου αρεσε πολυ η σελίδα αυτή και το πιο σημαντικό που αναφέρει κατω κατω οτι η διορθωση γίνετε απο τους πυκνωτές και την ποιοτητα του υλικού τους, στο δικό μου ολα μέσα ειναι mundorf ---κρεμα----. Παντως η αποψη του αλλου Δημήτρη ειναι διαφορετική και μου βαζει φωτιες.

Η σελίδα αυτή είναι σχεδόν 10 ετών. Πολλά έχουν αλλάξει από τότε.. Τότε το LM317 ήταν ακόμα αξιοπρεπές. Τώρα όμως..

Προσωπικά δεν θυμάμαι να το έχω δει μέσα σε νέα σχεδίαση αξιώσεων τα τελευταία χρόνια, τουλάχιστον σε θέση που να επηρεάζει τον ήχο.

16mV θόρυβος είπαμε.. Σύγκρινέ τα με τα πόσα mV βγάζει η κεφαλή σου για να πάρεις μια ιδέα για τι μιλάμε.. ;)

Ευτυχώς που έχουν καλό PSRR οι τελεστικοί και μαζεύεται η κατάσταση..

Από ότι θυμάμαι ο Θεοδόσης είχει πει ότι θέλει διπλή συμμετρική τροφοδοσία 22Vdc, σωστά;

Εάν ναι, δεν σε βλέπω για Salas, μιλάμε για ένα 200άρη (με το καλημέρα) για τις δύο διπλές συμμετρικές και με την προυπόθεση ότι οι M/T σου δίνουν 18Vac έξοδο, διαφορετικά....βάλε τα λεφτά για το μαγγανοπήδαγο που ετοιμάζεις με τα αναλογικά σου (τρομάρα σου)!

Θα ακουσεις και θα δεις το φως απιστε Θωμα-Μανολο, θα σε κάνω να σηκωνεσαι καθε 20 λεπτα να αλλαζεις πλευρα.

Με 45αρια μικρά μπορείς το 20λεπτο να το κάνεις 5λεπτο :devil-smiley-029: