Phono Stage μέχρι 500 ευρώ

Για τα ηχεία η καλύτερη λύση είναι να πάρω μαζί τον ενισχυτή και να γυρνάω τα καταστήματα και να τον ακούω? Η απλά πέρνω κάποια ηχεία που κατά κοινή παραδοχή είναι καλά και απλά ελπίζω να παίξουν καλά με το σύστημα μου? Το πρώτο φυσικά θέλει τρελή διαδικασία και χρόνο διαθέσιμο.

είναι ομως και ο πιο ασφαλής δρόμος.

Εναλλακτικά κάνε τις πρώτες ακροάσεις χωρίς τον ενισχυτή σου να δεις ποια ηχεία σου αρέσουν περισσότερο. Οταν καταλήξεις σε 1-2 ηχεία κάνε τον κόπο να τα ξανακουσεις με τον ενοσχυτή σου ή ακόμα καλύτερα ζήτα από τον καταστηματάρχη να σου προτείνει έναν τρόπο να τα ακούσεις στο σπίτι σου με τα μηχανήματα σου. ΠΟΤΕ στην τυχη φίλε, άκουσε με.

Συμφωνώ με όσους λένε να κρατήσεις τα λεφτά και να πας για καλύτερα ηχεία. Σε αυτή την φάση θα πιάσουν πιο πολύ τόπο. Ειμαι ο τελευταίος που θα αποτρέψει κάποιον να πάρει ένα πλατο/βραχίωνα της clearaudio. Δεν σε αποτρέπω, απλά σου προτείνω να το αναβάλεις για τώρα.

Καλώς να σου έρθουν και τα μηχανάκια. Φαίνεται να έχει ενδιαφέρον η heed ως εταιρία. Κράτα μας ενήμερους.

Κώστας

ok thanks πάντως για την βοήθεια και έτσι και αλλιώς σε οτιδήποτε κίνηση και να κάνω δεν θα διστάσω να ρωτήσω όπως και θα ενημερώσω για τον heed. Η βελόνα έρχεται στις 17 και θα έχω καιρό να την ακούσω μόνη της και μετά να την συγκρίνω με τον heed. Και νομίζω ότι έχετε δίκιο ότι ήρθε καιρός να αναβαθμίσω τα αδύναμα κομμάτια του ηχοσυστήματος μου που είναι τα ήχεία.

Τελικά μόλις έκλεισα το heed quasar μαζί με το ξεχωριστό του τροφοδοτικό από αγγελία εδώ στο forum> Θα τα παραλάβω την άλλη βδομάδα και εντυπώσεις προσεχως

Μια και έκλεισα και phono επόμενος στόχος μου ποιος πρέπει να είναι κατά την γνώμη σας? Ηχεία η πλατό? O ενισχυτής μια χαρά μου κάνει και δεν σκοπεύω να τον αλλάξω.
Και μια άλλη ερώτηση. Λέτε να αλλάξω στο πλατό την τσόχα που έχει με ένα φελού που βλέπω που έχει το 3345rpm.com?

Να σου πω κι εγώ κάτι;
Αν θέλεις να απολαύσεις αλλά και να καταλάβεις τις αλλαγές που κάνεις,δώσε τους χρόνο.Σιγά-σιγά.Μία κάθε φορά.
Με αυτόν τον τρόπο πιστεύω θα καταλαβαίνεις καλύτερα πόσο ωφελούν ή όχι το σύστημά σου.Αλλιώς δεν έχει νόημα.
Εγώ μάλιστα θα σου πρότεινα να δώσεις αέρα μηνών ακόμα και σε μικρές αλλαγές.
Και στην τελική,αν τα πάρεις όλα μαζί,όταν θα σε τσιμπήσει το μικρόβιο της αναβάθμισης πως θα ξέρεις τι να αλλάξεις;:flipout:

μα ενοείτε ότι το επόμενο που θα αγοράσω θα είναι μετά από μήνς καθώς δεν υπάρχει και η οικονομική δυνατότητα να πάω για αλλαγές αμέσως και σε ότι χρειάζομαι. Τουλάχιστον μιλάω για βάθος χρόνου 3-4 μήνες αλλά καλό είναι να ξέρω που θα καταλήξω και μπορεί μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα να προκύψει κάποια προσφορά η μεταχηρισμένο κτλ.

μα ενοείτε ότι το επόμενο που θα αγοράσω θα είναι μετά από μήνς καθώς δεν υπάρχει και η οικονομική δυνατότητα να πάω για αλλαγές αμέσως και σε ότι χρειάζομαι. Τουλάχιστον μιλάω για βάθος χρόνου 3-4 μήνες αλλά καλό είναι να ξέρω που θα καταλήξω και μπορεί μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα να προκύψει κάποια προσφορά η μεταχηρισμένο κτλ.

:ernaehrung004:

τι προτείνετε πλατό η ηχεία? Τα ηχεία θέλουν και τον χρόνο τους καθώς θα χρειάστεί αρκετό ψαξιμο μέχρι να καταλήξω.

Πάντως με τον ενυχητή μου είμαι αρκετά ικανοποιημένος μπορώ να πω αν και όπως μου είχε πει πριν πολλά χρόνια ένας εξυπηρετικότατος κύριος στον Orpheaus audio που δεν θυμάμαι το όνομα του ότι μόνο αν ακούσεις τον καλύτερο ήχο θα καταλάβεις την τεράστια διαφορά ποιότητας.
Την τεράστια διαφορά ποιότητας την ακούω και τώρα με την νέα βελόνα sas. Μιλάμε έχει μεταμορφωθεί τελείως το σύστημα μου. Εδω έχω αρχίσει να εκτιμώ και τα ηχεία μου που δεν τα είχα και σε τόσο μεγάλη εκτίμηση σε σημείο να αγαπήσω τον ήχο :P. Ιδίως αυτή η sas λες και έχει φτιαχτεί για να αναπαράγει στην εντέλεια τους boards of canda, λες έχει γίνει ο σχεδιασμός της με βάση τον μουσικό τους ήχο.
Επαιξα και κάτι ροκ ακούσματα από the who παλιότερους δίσκους που έχω η τον τελευταίο της PJ Harvey και δεν μου έδωσε τον ίδιο ενθουσιασμό αν και εκεί ο ήχος είναι υπέροχος. Θέλω να δω σε κάτι ενδιάμεσο όπως οι genesis στις πρώτες τους πειραματικές electro rock καταστάσεις πως συμπεριφέρεται το σύστημα.
Ειλικρινά ξανανακαλύπτω το βυνίλιο μου ακόμα και δίσκους που έχω για 20 χρόνια..

Μια και το έφερε η κουβέντα είπα να ακούσω ξανά Genesis μετά από καιρό και έβαλα σαν πρώτο κομμάτι τους το musical box που είναι και από τα αγαπημένα μου. Μιλάμε με καθήλωσε και ανατρίχιασα στο άκουσμα του λες και το άκουγα για πρώτη φορά πριν 20 χρόνια. Δεν μπορώ να το πιστέψω πόσο όμορφα έπαιζε το κομμάτι και για άλλη μια φορά να ανακαλύψω πόσο καλός drummer ήταν ο phil collins και τι απίστευτα πρωτοποριακό συγκρότημα οι Genesis.

Πολύ ωραίος! Μας θυμίζεις ότι τα μηχανήματα είναι για να υπηρετούν τη μουσική κι όχι το αντίστροφο.

Και, όπως σου έγραψε κι ένας φίλος πιο πριν, λάου λάου οι αλλαγές για να τις ευχαριστηθείς όπως πρέπει.

Μου ήρθε σήμερα το μηχάνημα quasar μαζί με το τροφοδοτικό που πήρα από εδώ από ένα παίδι από αγγελίες. Εξωτερικά το μηχάνημα είναι σε εξεραιτική κατάσταση σαν καινούργιο δλδ και μου ήρθε με το κουτί του καθώς μαζι με τα καλώδια του. Το βάζω όλο χαρά να το ακούσω τώρα το βραδάκι και δυστηχώς έπεσα σε πρόβλημε :(.
Ενώ το αριστερό κανάλι ακούγεται κανονικά το δεξί ακούγεται με ένα δυνατότ θόρυβο σαν φύσημα όταν δεν παίζει το πικάπ ενώ όταν παίζει αν το απομονώσω μπορώ να ακούσω στο βάθος την μουσική από το πικάπ σε πολύ χαμηλή ένταση και φυσικά μαζί και ποιο δυνατά το θόρυβο που περιέγραψα ποιο πάνω. Μηπως είναι κάποια αστοχία στις ρυθμίσεις του γιατί το σετάρεις με κάποια jumper που βρίσκονται εσωτερικά. Δεν μπορώ να καταλάβω και πως ανοίγει αυτό το μηχάνημα να δω αν τα jumper του είναι όλα τοποθετημένα σωστά. Δεν το γράφει κάπου πως ανοίγει ούτε στο manual ενώ δεν έχει και βίδες πάνω του.
Εχώ στείλει email στο παιδί που μου το πούλησε αλλά μάλλον θα έιναι afk και δεν μου έχει στείλει ακόμα απάντηση. Αν έχει κανείς καμία ιδέα τι μπορεί να παίζει θα ήμουν υπόχρεος.

Να μπορούσα να το ανοίξω πιστεύω θα έβλεπα αν είναι τα jumper σωστά. Σε μια φώτο που μου έχει στείλει από το εσωτερικό έχει τα μισά σε mm και τα άλλα μισά σε mc νομίζω από εκεί μπορεί να είναι το πρόβλημα αν όντος είναι έτσι ρυθμισμένα.

Με τις τέσσερις βίδες στο πλάι ανοίγει (2+2) αν βλέπω το σωστό στην φώτο.

είναι Άλεν τελικά και απο ;υριο τώρα γιατι δεν έχω κάνα τόσο μικρο για να το ανοιξω

Πολύ καλό δείχνει αν και ήταν ακριβό για τα μέτρα μου γιαυτό πήγα σε heed. Τώρα βέβαια με το heed τρέχω ακόμα να δω τι έχει..

Εντάξει αυτό το άκουσμα εμπειρία που έζησα με το heed μαζί με την sas βελόνα δεν πιστευα ποτέ ότι θα υπήρχε. Μιλάμε η ψυχεδέλεια σε όλη της το μεγαλείο και σε ένα κομμάτι που το έχω ακούσει ήδη άπειρες φορές αλλά που αγνοούσα την τεράστια δυναμική του όταν το ακούσεις με ένα καλό σύστημα.
Μόλις έφτιαξα το heed βάλθηκα να ακούω τους δίσκους μου και φυσικά ξεκίνησα από τους αγαπημένους μου boards of canda. Το πρώτο σοκ απόλαυση ήρθε με το κομμάτι roygbiv που εκεί το synt του ήταν λες και σε διαπερνάνε τα επιβλητικά του κύματα. Αφωνος το πόσο τεράστια δυναμική έδωσε το heed στην μουσική.

http://www.youtube.com/watch?v=yT0gRc2c2wQ

εκεί όμως που κανονικά έπαθα πλάκα ήταν στο κομμάτι Telephasic Workshop όπου ειλικρινά δεν περίμενα τι θα επακολουθήσει. Αυτό το κομμάτι το έχω ακούσει άπειρες φορές άλλα αυτή την φορά οι φωνές έτσι όπως ξεδιπλωνόντουσαν ήταν μια τελείως ανεπανάληπτη ψυχεδελική εμπειρία. Τοσο δυναμικά και ξεκάθαρα τα πάντα να σε περιβάλουν και να σε ταξιδεύουν νομίζω όπως θα ήθελαν και οι ίδιοι boards of canada να αποδώσουν.

http://www.youtube.com/watch?v=he8fMUmxHOU

μεγάλη αναβάθμιση στο σύστημα μου και στον ήχο μου. Μέχρι στιγμής ότι έχω αναβαθμίσει ευτυχώς έχει πάει ένα βήμα μπροστά το σύστημα μου. Επόμενος στόχος όπως είπα το πικαπ.