Πια δορυφορική κάρτα για PC;

petasis

AVClub Fanatic
18 June 2006
17,003
Διαβάζοντας το φόρουμ, είδα ότι οι περισσότερες αναφορές είναι για τις Skystar 2 (HD; ) και HVR4000. Φυσικά θέλω και HD :blush:
Τι λέτε; Ποια είναι καλύτερη; Από λογισμικό, ποια έχει το πιο αξιόπιστο;

Σχετικά απλή είναι η επιλογή, αν θέλεις σκέτη δορυφορική τότε Skystar HD2 (περίπου από 93 ), αν θέλεις και επίγεια αναλογική/ψηφιακή λήψη πας σε HVR-4000 (από ~160 ). Υπόψη ότι (από ό,τι έχω διαβάσει, γιατί δεν την έχω δουλέψει) με τις περισσότερες υβριδικές (όπως την HVR) δεν μπορείς να δουλεύεις ταυτόχρονα το αναλογικό - ψηφιακό tuner της επίγειας και το δορυφορικό, πρέπει να κάνεις επιλογή στην αρχή, όταν ξεκινάς τα προγράμματα με ποιο tuner θα δουλεύεις. Από υποστήριξη δεν έχουν ιδιαίτερες διαφορές, με τα ίδια προγράμματα δουλεύουν λίγο πολύ. Υπάρχουν κι άλλες κάρτες, με ανάλογα χαρακτηριστικά αλλά δεν τις βρίσκεις και πολύ εύκολα στην Ελλάδα, θα πρέπει να ψάξεις σε site του εξωτερικού (συνήθως γερμανικά). Προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος από την Skystar HD2, το μόνο που με ενοχλεί κάπως είναι η μη καλή υποστήριξη της από τα διάφορα προγράμματα στο θέμα της κίνησης του μοτέρ (το έχω γράψει και σε άλλα topic). Κατά τα άλλα δουλεύει με τα περισσότερα προγράμματα, και είναι και αρκετά ευαίσθητη στην λήψη (συγκρίνοντάς την μάλιστα και με έναν δέκτη της technomate που θεωρούνται γενικά από τους αρκετά ευαίσθητους).

Re: Απάντηση: Πια δορυφορική κάρτα για PC;

Σχετικά απλή είναι η επιλογή, αν θέλεις σκέτη δορυφορική τότε Skystar HD2 (περίπου από 93 ), αν θέλεις και επίγεια αναλογική/ψηφιακή λήψη πας σε HVR-4000 (από ~160 ). Υπόψη ότι (από ό,τι έχω διαβάσει, γιατί δεν την έχω δουλέψει) με τις περισσότερες υβριδικές (όπως την HVR) δεν μπορείς να δουλεύεις ταυτόχρονα το αναλογικό - ψηφιακό tuner της επίγειας και το δορυφορικό, πρέπει να κάνεις επιλογή στην αρχή, όταν ξεκινάς τα προγράμματα με ποιο tuner θα δουλεύεις. Από υποστήριξη δεν έχουν ιδιαίτερες διαφορές, με τα ίδια προγράμματα δουλεύουν λίγο πολύ. Υπάρχουν κι άλλες κάρτες, με ανάλογα χαρακτηριστικά αλλά δεν τις βρίσκεις και πολύ εύκολα στην Ελλάδα, θα πρέπει να ψάξεις σε site του εξωτερικού (συνήθως γερμανικά). Προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος από την Skystar HD2, το μόνο που με ενοχλεί κάπως είναι η μη καλή υποστήριξη της από τα διάφορα προγράμματα στο θέμα της κίνησης του μοτέρ (το έχω γράψει και σε άλλα topic). Κατά τα άλλα δουλεύει με τα περισσότερα προγράμματα, και είναι και αρκετά ευαίσθητη στην λήψη (συγκρίνοντάς την μάλιστα και με έναν δέκτη της technomate που θεωρούνται γενικά από τους αρκετά ευαίσθητους).
Καλησπέρα .
Φίλε μπορείς να μας πεις αν η Skystar HD2 κάνει κολλήματα και τι ποιότητα εικόνας έχει ;

Η κάρτα από μόνη της δεν κάνει κολλήματα (έχω την HVR4000 αλλά υποθέτω ότι το ίδιο συμβαίνει και με την skystar)
Ούτε hardware acceleration κάνει όμως. Ολα εξαρτώνται από το pc, την κάρτα γραφικών και τους codecs που θα χρησιμοποιήσεις.

Αν δεν είναι δυνατό το pc θα έχεις κολλήματα.
Εγώ πάντως δεν έχω το παραμικρό κόλλημα στα HD κανάλια με την HVR4000, codec τον cyberlink με ενεργοποιημένο το HA και overlay mixer

Όπως τα λέει ο softice! Στο μόνο που διαφέρουν οι βασικές μου ρυθμίσεις είναι ότι εγώ προτιμώ τον vmr7 (κυρίως για το πως φαίνεται το osd, αλλά έχει και καλύτερο upscaling).

CPU Сore 2 Duo Ε8400 (3Ghz), μνήμη 2GB, κάρτα γραφικών Radeon X1950 pro (δεν έχει πλήρη υποστήριξη επιτάχυνσης στο hardware για τα mpeg4 όπως οι νεώτερες), σε μία motherboard της Gigabyte, P35C-DS3R.

Φίλε μου με skystar hd2 και με geforce 8600 gts με έξοδο hdmi ,αποτέλεσμα τέλειο ,επεξεργαστής dual-core 3.0

Να θέσω μια άλλη διάσταση; Πια από τις 2 είναι περισσότερο συμβατή, δηλ. συνεργάζεται ευκολότερα με περισσότερα προγράμματα;
Η skystar HD2, ή η HVR4000;
Για σύλληψη σε δίσκο, ποια είναι καλύτερη; Επίσης, η HVR4000 μπορεί να δεχτεί CI slot όπως η skystar;

Θα έλεγα η Skystar HD2, όσον αφορά την συνεργασία με περισσότερα προγράμματα, επίσης η HVR4000 μπορεί να δεχτεί το WinTV CI http://www.hauppauge.co.uk/site/products/data_ci.html αλλά σίγουρα η συμβατότητά του με διάφορα προγράμματα ακόμα θα είναι μικρότερη απο το CI module της Skystar.

Η Skystar σαφώς και έχει καλύτερη συμβατότητα από την HVR4000.
Επίσης για να δώσω κίνηση στο stab μοτέρ παιδευόμουν επί ένα μήνα με την hauppauge.
Συν του ότι δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος με την ποιότητα εικόνας στα SD κανάλια με όσες δοκιμές και να έκανα με τους διάφορους codecs.
Τα HD παίζουν άψογα, αλλά μόνο με το dvb viewer pro σε μένα.
Με το Altdvb ούτε καν τα κατεβάζει τα HD (dvb-s2) παρά μόνο με αλχημείες αλλά στα SD είναι λίγο καλύτερη η ποιότητα από το dvb viewer.
Με το DvbDream κτλπ έχει κάποια μικροπροβληματάκια.
Σε γενικές γραμμές το μετάνιωσα που δεν πήρα την skystar, αφού και τα ψηφιακά (επίγεια) και τα αναλογικά παίζουν καλύτερα με το tuner της τηλεόρασης.

Το pc το έχω συνδεμένο με 42" FullHD TV με dvi-hdmi

Παιδία επειδή και εμένα με ενδιαφέρει άμεσα το θέμα αγοράς κάρτας δορυφορικού δέκτη θα ήθελα να ρωτήσω αν αυτές οι 2 που αναφέρετε είναι οι καλύτερες. Ακόμα αν μπορείτε δώστε μια λίστα προγραμμάτων που θεωρείτε καλά για τις παραπάνω κάρτες.

παιδια για δειτε και αυτη εδω
http://www.technotrend.com/2780/TT-connect__S2-3650_CI.html

πως σας φαινεται?

εγω ειμαι σε μεγαλο διλλημα, εχω παρει το πιατο και τωρα σκεφτομαι...
την παραπανω για το laptop και απο το laptop σε προβολεα HD ή Technomate 5400 CI κατευθειαν nice & easy?

H πρωτη επιλογη εχει το υπερ της θυρας hdmi που εχει το pc και της μεταφορας στο εξοχικο που υπαρχει και εκει 1πιατακι καθως και της μεγαλης ευελιξιας που δινει το internet...

ενω η δευτερη της ευκολοτερης εγκαταστασης κλπ ευκολιων που παρεχει 1standalone δεκτης...

Αυτά φίλε jason22 θα τα ζυγίσεις εσύ. Εγώ που είμαι φίλος και εξοικοιωμένος με τους υπολογιστές προτίμησα τη λύση της κάρτας. Μου αρέσει να τον σκαλίζω και να τον στήνω στα μέτρα μου. Αν δεν ήμουν σχετικός θα επέλεγα τη λύση του plug-n-play δέκτη.

η technotrend πως σου φαινεται φιλε? θα μεινω ευχαριστημενος αν τελικα την προτιμησω? υπαρχει και technisat σε usb. βγαινει κατι αλλο σε express card ή με decoder chip επανω? το θεμα ειναι και το laptop να τα βγαζει περα, μη γονατιζει και ανεβαζει τρελη θερμοκρασια full load.... ειναι και αυτο σημαντικο. εχω acer με Core2Duo Τ7500 @ 2.2GHz, 2GB DDRII, 8600GT

Αν ρωτάς εμένα την είχα στις υποψήφιες για αγορά αλλά προτίμησα να στήσω HTPC και την άφησα στην άκρη. Πήρα την Twinhan DVB-S2 (που είναι ολόιδια με την Skystar HD2) και δεν έχω κάνενα πρόβλημα. Νομίζω ότι η κάρτα που λες είναι ίδιων δυνατοτήτων και δεν θα αντιμετωπίσεις κάποια δυσκολία. Τα περισσότερα προβλήματα εμφανίζονται συνήθως με τους codecs του υπολογιστή.
Αλλά με ένα καλό ψάξιμο στο δίκτυο και με τη βοήθεια των μελών του φόρουμ τα περισσότερα λύνονται.
Επίσης καλή επιλογή (αυτή θα επαιρνα για εξωτερική) ειναι και η FireDTV S2
http://www.digital-everywhere.com/en/alcms/index.php?sid=1190324464

Nαι καποτε τις ειχα δει αυτες τις FireDTV δεν θυμαμαι γιατι ακριβως δεν ασχοληθηκα να τις κοιταξω παραπανω, νομιζω η τιμη τους... Ποσο κοστιζει η δικη σου? φαινεται καλη αλλα δεν εχει CI?
πως πανε απο υποστηριξη χρηστων οι FireDTV? αυτη που προτεινεις δεν εχει CI που σημαινει μονο FTA... εκτος και αν μπορω να αγορασω ξεχωριστο CI... υπαρχει?

για το ΗΤPC που λες το εχω σκεφτει και γω. τωρα ομως με αυτα τα χρηματα θα προτιμησω να παρω μια Nikon SLR, αργοτερα ισως. αλλωστε το laptop τα βγαζει περα μια χαρα με τον Οptoma HD-70!

Last edited:
ευχαριστω πολυ φιλε, θα τα κοιταξω προσεκτικα για να σχηματισω μια αποψη. Αρχικα παντως η FireDTV μου γεμιζει που λεμε το ματι περισσοτερο απο την Technotrend. Aλλα απ'οτι ειδα ειναι αρκετα ακριβοτερη απο την Technotrend που ομως πρεπει να τα βγαζει περα. Αυτο που δεν ειδα και εμεινα με την απορια ειναι αν η FireDTV εχει πανω της decoding chip ωστε να διευκολυνει τη CPU και να ανεβαζει τις επιδοσεις. Αν εχει πραγματικα αξιζουν τα χρηματα για την αγορα της διαφορετικα θελει λιγο σκεψη μηπως κ γλυτωσει κανεις ~100 με την αγορα της Technotrend.

Aλλη ετσι εξωτερικη καλη υπαρχει? Μεχρι στιγμης ξερω τις συσκευες απο Technisat, Technotrend και Digital Everywhere.