Πικάπ - Ερώτηση

Petroulop, λεω να μην μπλέξουμε τον φίλο μας με ρύθμιση στροφών απο την αρχή. Eίναι ενα σωρό που θα πρέπει να ρυθμίσει στο βασικό σεταπ για να τον απασχολεί και το fine tuning στις στροφές. Κι επειδή δεν ξέρω πόσο σχετικός είναι με το σπόρ και τι όρεξη εχει, ας ξεκινήσει με μικρά βήματα. Επίσης, θα 'λεγα να αποφύγει τα Phonoboxes, ειδικά τα φθηνα. Ενα Cambridge Audio 640P ειναι καλή λύση για αρχή.

Mα το speed box (το μικρό) είναι τόσο απλό στην χρήση απλά το βάζεις στον δρόμο της τροφοδοσίας του μοτέρ (αστείο να γίνει) και μετά πατάς το κουμπάκι και επιλέγεις 33.3 ή 45 στρφές.

Όμως εγώ δεν το προτείνω για κανέναν άλλο λόγο απο οτι η βελτίωση στον ήχο είναι απλά απίστευτα μεγάλη και σίγουρα πολλές φορές πολαπλάσια απο τα 90 ευρώ που στοιχίζει.
Νομίζω οτι δεν θα διανοούνταν κανεις την αγορά ενός pro-ject χωρίς speed box αν είχε ιδέα αποτην διαφορά που κάνει.


Όσο για τα φτηνά phonoboxes είναι πολύ καλύτερα για τα λευτά τους απο τα ακριβότερα σίγουρα δεν συγκρίνονται με τα κορυφαία αλλα είναι εφάμιλα με πολλά αρκετά ακριβότερα και τέλος πάντων το phono box mm έχει "διαστημική" απόδοση για τα 50 ευρώ που στοιχίζει!..
 
Στα ίδια χρήματα, και φθηνότερα, θα βρείς Rega P3, Project Εxpression 1 ή RPM-5.

Θα χρειαστείς κεφαλή(συνήθως εχει κάποια το πικαπ) και προενισχυτή κεφαλής(phono stage) εκτός αν έχει ο ενισχυτής σου.

Προσωπικά, θα προτιμούσα μεταχειρισμένο, μια και βρίσκεις διαμάντια σε τετοια τιμή, αλλα είπες οτι δεν θέλεις μεταχειρισμένο. Θα λεγα να πάρεις ενα Xpression 1, που έρχεται γυρω στα 400Ε, και να επενδύσεις τα υπόλοιπα σε μια καλή κεφαλή κι ενα phono stage.


Το θέμα αφορά κατηγορία HI-FI
KAI OXI HI END

Αλήθεια κυριε συντονιστά!!!
το θέμα το έχετε στην hi end κατηγορία λόγω άγνοιας ???
 
Το θέμα αφορά κατηγορία HI-FI
KAI OXI HI END

Αλήθεια κυριε συντονιστά!!!
το θέμα το έχετε στην hi end κατηγορία λόγω άγνοιας ???

προφανώς από παράλειψη, αγαπητέ.
Μην είσθε τόσο υπερβολικός.
Οι διαχειριστές είναι άνθρωποι.:grandpa:
 
Το θέμα αφορά κατηγορία HI-FI
KAI OXI HI END

Αλήθεια κυριε συντονιστά!!!
το θέμα το έχετε στην hi end κατηγορία λόγω άγνοιας ???

Nαι...Αγνοιας δικης μου και των αλλων 137 που το διάβασαν και δεν
τους ενόχλησε :P -bye-
 
Το θέμα αφορά κατηγορία HI-FI
KAI OXI HI END

Αλήθεια κυριε συντονιστά!!!
το θέμα το έχετε στην hi end κατηγορία λόγω άγνοιας ???

Φίλε saitisgr με όλο τον σεβασμό.

Για εμένα η ίδια η ύπαρξη του διαχωρισμού του δικάναλου ήχου σε κατηγορίες είναι λάθος.
Ο αόριστος και "μαρκετινίστικος" όρος ΗΙ END εάν εφαρμοζόταν σωστά και αυστηρά ως διαχωρισμός θα ήταν παγματικά μάταιος και ελάχιστης επισκεψιμότητας αφού ελάχιστοι είναι αυτοί που μπορούν να ξοδέψουν 50 η 100 χιλιάδες ευρώ για ένα συστημα!..
Ας μήν είμαστε απόλυτοι λοιπόν εφόσον δυστυχώς για τους περισότερους απο εμάς το hi end είναι κάτι που μόνο αμυδρά μπορούμε να ακουμπήουμε και μάλιστα με αιματηρές οικονομικά θυσίες βάζοντάς μας δυστυχώς στον πειρασμό της αυτοπροβολής (προς θεού δεν αναφέρομαι σε εσένα!..) στον οποίο όμως όλοι οι άνθρωποι είμαστε επιρρεπείς.

Εγώ θα πρότεινα να ενοποιηθούν οι κατηγορίες του δικάναλου ήχου εφόσον θα βοηθούσε την ευρύτερη ανταλλαγή απόψεων και στον υγιέστερο και πλουσιότερο διάλογο ...και ας σπαζόταν ίσως λίγο κάποιοι παράγοντες της αγοράς η οποία είναι η μόνη που επωφελείται απο τέτοιου είδους άστοχους και θλιβερους κατα την άποψή μου διαχωρισμούς..

Συγνώμη απο τους διαχειριστές και απο τους αναγνώστες για το spam...