Petroulop, λεω να μην μπλέξουμε τον φίλο μας με ρύθμιση στροφών απο την αρχή. Eίναι ενα σωρό που θα πρέπει να ρυθμίσει στο βασικό σεταπ για να τον απασχολεί και το fine tuning στις στροφές. Κι επειδή δεν ξέρω πόσο σχετικός είναι με το σπόρ και τι όρεξη εχει, ας ξεκινήσει με μικρά βήματα. Επίσης, θα 'λεγα να αποφύγει τα Phonoboxes, ειδικά τα φθηνα. Ενα Cambridge Audio 640P ειναι καλή λύση για αρχή.
Mα το speed box (το μικρό) είναι τόσο απλό στην χρήση απλά το βάζεις στον δρόμο της τροφοδοσίας του μοτέρ (αστείο να γίνει) και μετά πατάς το κουμπάκι και επιλέγεις 33.3 ή 45 στρφές.
Όμως εγώ δεν το προτείνω για κανέναν άλλο λόγο απο οτι η βελτίωση στον ήχο είναι απλά απίστευτα μεγάλη και σίγουρα πολλές φορές πολαπλάσια απο τα 90 ευρώ που στοιχίζει.
Νομίζω οτι δεν θα διανοούνταν κανεις την αγορά ενός pro-ject χωρίς speed box αν είχε ιδέα αποτην διαφορά που κάνει.
Όσο για τα φτηνά phonoboxes είναι πολύ καλύτερα για τα λευτά τους απο τα ακριβότερα σίγουρα δεν συγκρίνονται με τα κορυφαία αλλα είναι εφάμιλα με πολλά αρκετά ακριβότερα και τέλος πάντων το phono box mm έχει "διαστημική" απόδοση για τα 50 ευρώ που στοιχίζει!..