Πικάπ - Ερώτηση

mvelveretro

New member
26 February 2009
40
Καλησπέρα!
Τελευταία ψάχνω για πικάπ και θα ήθελα να σας συμβουλευτώ:

Technics SL-1210MK2 ή Technics SL-1200MK5E;;;

Ποια είναι η άποψη σας; Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο ακόμη και συνοδευτικό; Τα λεφτά που διαθέτω είναι μέχρι 600 ευρώ. Απλώς επέλεξα Technics λόγω της καλής φήμης που το συνοδεύει. Θα χρειαστώ κάτι επιπλέον; Βασική σημείωση, δεν ενδιαφέρομαι να αγοράσω κάτι μεταχειρισμένο.

Οτιδήποτε έχετε να προτείνετε είμαι εδώ για να σας ακούσω!

Ευχαριστώ.

Στα ίδια χρήματα, και φθηνότερα, θα βρείς Rega P3, Project Εxpression 1 ή RPM-5.

Θα χρειαστείς κεφαλή(συνήθως εχει κάποια το πικαπ) και προενισχυτή κεφαλής(phono stage) εκτός αν έχει ο ενισχυτής σου.

Προσωπικά, θα προτιμούσα μεταχειρισμένο, μια και βρίσκεις διαμάντια σε τετοια τιμή, αλλα είπες οτι δεν θέλεις μεταχειρισμένο. Θα λεγα να πάρεις ενα Xpression 1, που έρχεται γυρω στα 400Ε, και να επενδύσεις τα υπόλοιπα σε μια καλή κεφαλή κι ενα phono stage.

Τα πικάπ που προτείνει ο φίλος busoni άν και στο ίδιο κόστος ηχητικά είναι άλλη κατηγορία.
Είχα και εγώ mkII κάποτε και αν και είναι ένα καλό εργαλείο δουλειάς και τέρας αντοχής με τίμιο ήχο δέν μπορεί να συγκριθεί με τα καθαρά HI FI ανταγωνιστικά απλούστατα γιατι σε αυτό τα λευτά έχουν πάει αλλού πράγμα το οποίο εξάλου κάνει "μπάμ".
Εκτός και εάν το θές για κάποιο μαγαζί ή έχεις τρελό φετίχ μαζί του δεν θα στο πρότεινα για ΗΙ FI χρήση εκτός και εάν έχεις χρόνο, χρήμα και όρεξη να αρχίσεις να το "mod άρεις"...

Εγώ πάντως απο δική μου πείρα σου προτείνω το pro-ject xpression το οποιό είναι φαινόμενο για τα λευτά του με το φτηνό speed box της ίδιας εταιρίας και μια denon,benz ή clearaudio κεφαλή στα 180 ευρώ περίπου και το phono box mm της pro-ject για phono είμαι σίγουρος οτι δεν θα το πιστεύεις οτι αυτος ο ήχος βγαίνει απο ένα κόστος γύρω στα 7 κατοστάρικα (για όλα).
Επικοινώνησε με τον αντιπρόσωπο για λεπτομέρειες είναι πολύ εξυπηρετικοί.

Last edited:
Petroulop, λεω να μην μπλέξουμε τον φίλο μας με ρύθμιση στροφών απο την αρχή. Eίναι ενα σωρό που θα πρέπει να ρυθμίσει στο βασικό σεταπ για να τον απασχολεί και το fine tuning στις στροφές. Κι επειδή δεν ξέρω πόσο σχετικός είναι με το σπόρ και τι όρεξη εχει, ας ξεκινήσει με μικρά βήματα. Επίσης, θα 'λεγα να αποφύγει τα Phonoboxes, ειδικά τα φθηνα. Ενα Cambridge Audio 640P ειναι καλή λύση για αρχή.

Αν σκέφτεσαι να ασχοληθείς με αναβαθμίσεις θα σου πρότεινα το Rega μιας και μπορείς να κρατήσεις τον βραχίωνα και να τον βάλεις αργότερα σε καλύτερο πικάπ...
Αν όχι, τότε ένα Project είναι πολύ καλή αγορά.
Σε κεφαλή μπορείς να παίξεις άνετα με μία Benz MC20 και αν δεν έχεις phono stage νομίζω ότι στα λεφτά του το Cambridge που προτείνει ο Bussoni είναι μονόδρομος...
Τα MK2 άστα για αυτούς που θέλουν αντοχή στα scratch και τους επαγγελματίες που τους νοιάζει να ξεκινάει το πικάπ σφαίρα... -bye-

Αν και δεν τα εχω ακουσει προσωπικα -και περιπου στο budget σου- ισως θ' αξιζε τον κοπο να ριξεις μια ματια και στα εισαγωγικα μοντελα της thorens οπως το 190 η το 240 τα οποια ερχονται ετοιμα και με κεφαλη (φθηνη βεβαια) αλλα η ιστορια και μονο της thorens εμενα θα με ιντριγκαριζε να τ' ακουσω.

Οσο για phono stage +100 κι απο μενα για το cambridge 640p που σου προτειναν τα παιδια το οποιο το εχω κι εγω και μπορω να σου πω οτι οντως δεν παιζεται στα λεφτα του.

Τα technics απλα τα ξεχνας.

εγώ πάντως, αν έβαζα στην άκρη το thorens θα έπαιρνα ένα project

Kι εγώ κατι τετοια σκέφτομαι ώρες-ώρες, αλλα λυπάμαι τον κόπο που 'χω κάνει για το Thorens.

επειδή έχω ασχοληθεί αρκετά με πτώματα, ισχύει το εξής....
ή κάθεσαι στ αυγά σου ή παίρνεις κάτι καλό και έχεις και το πτώμα δίπλα γιά να ψαρώνουν κανα δυό...

IMHO ενα 'πτωμα' πρεπει παντα να υπαρχει και να 'ναι και σε αψογη λειτουργικη κατασταση.

Last edited:
Καλησπερα σε ολους,-bye-

Οι τιμες για τα DUAL ειναι οι εξης

CS 415-2 Λ.Τ. 360 Ευρω.
CS 435-1 Λ.Τ. 425 Ευρω.
CS-455-1 Λ.Τ. 465 Ευρω.
CS-505-4 Λ.Τ. 730 Ευρω.
CS-455-1-M TEXTURE BLACK Λ.Τ. 675 Ευρω.
CS-455-1-M PIANO BLACK SILVER Λ.Τ. 716 Ευρω.
CS-455-1-M PIANO BLACK GOLD Λ.Τ. 737 Ευρω.
CS-455-1-M WALLNUT GOLD Λ.Τ. 755 Ευρω.

Στις παραπανω τιμες περιλαμβανεται ο δισκος TEST 4 RECORD 180 GRAM
της OPUS3RECORDS καθως και η δωρεαν αποστολη σε ολη την ΕΛΛΑΔΑ.:BDGBGDB55:

επειδή έχω ασχοληθεί αρκετά με πτώματα, ισχύει το εξής....
ή κάθεσαι στ αυγά σου ή παίρνεις κάτι καλό και έχεις και το πτώμα δίπλα γιά να ψαρώνουν κανα δυό...

Aυτό λέω κι εγω...Το "κάτι καλό", σε σύγκριση μ'ενα καλορυθμισμένο 160άρι με SME 3009, φαντάζομαι οτι δεν βρίσκεται στην κατηγορία Pro-ject του 500ρικου, αλλά ψηλότερα.

Αν και δεν τα εχω ακουσει προσωπικα -και περιπου στο budget σου- ισως θ' αξιζε τον κοπο να ριξεις μια ματια και στα εισαγωγικα μοντελα της thorens οπως το 190 η το 240 τα οποια ερχονται ετοιμα και με κεφαλη (φθηνη βεβαια) αλλα η ιστορια και μονο της thorens εμενα θα με ιντριγκαριζε να τ' ακουσω.

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Τα καινούρια Thorens στην εισαγωγική κατηγορία, 190 και 240 που θα ενδιέφεραν το φίλο μας δεν έχουν καμία σχέση με τα παλιά 160, 320, 145 κλπ. Είναι πιό ακριβά, δεν έχουν την ανάρτηση, για την οποία τα Thorens ήταν διάσημα, είναι πιό ντιζαϊνάτα, και μάλιστα ένα (δε θυμάμαι ποιό) πήρε μέτρια αξιολόγηση σε ένα review, πράγμα σπάνιο στις μέρες μας. Ουσιαστικά γύρω στο 2001-2002 εμφανίστηκε μια νέα εταιρεία με το ιστορικό όνομα Thorens, η οποία δεν είχε τίποτα κοινό με την παλιά, ούτε σχεδιαστές, ούτε προϊόντα, ούτε εργοστάσιο, τίποτα. Το πικάπ που έχει ο Busoni και εγώ δεν έχουν καμμιά σχέση με το πικάπ που αγοράζει κανείς καινούριο σήμερα, οπότε κάθε σύγκριση είναι άστοχη.

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Τα καινούρια Thorens στην εισαγωγική κατηγορία, 190 και 240 που θα ενδιέφεραν το φίλο μας δεν έχουν καμία σχέση με τα παλιά 160, 320, 145 κλπ. Είναι πιό ακριβά, δεν έχουν την ανάρτηση, για την οποία τα Thorens ήταν διάσημα, είναι πιό ντιζαϊνάτα, και μάλιστα ένα (δε θυμάμαι ποιό) πήρε μέτρια αξιολόγηση σε ένα review, πράγμα σπάνιο στις μέρες μας. Ουσιαστικά γύρω στο 2001-2002 εμφανίστηκε μια νέα εταιρεία με το ιστορικό όνομα Thorens, η οποία δεν είχε τίποτα κοινό με την παλιά, ούτε σχεδιαστές, ούτε προϊόντα, ούτε εργοστάσιο, τίποτα. Το πικάπ που έχει ο Busoni και εγώ δεν έχουν καμμιά σχέση με το πικάπ που αγοράζει κανείς καινούριο σήμερα, οπότε κάθε σύγκριση είναι άστοχη.

+1

Θα συμφωνήσω και εγώ γιά τα νέα θόρενς.
καμμία σχέση.
Όμως το 160 όσο καλά και να παίζει νομίζω ότι έχει ξεπεραστεί απο τα τελευταία project.
Και το δικό μου θέλει ακόμα λίγο συμμάζεμα.

δυστυχως μμετα απο τοσα χρονια επιβεβαιωθηκε η ανωτεροτητα του πικαπ και οι εταιριες σπευδουν να κονομισουν. κεφαλη goldring1012 αγορασμενη πριν 9 χρονια 40 χιλιαδες τωρα ρωτησα και κανει περιπου 340 ευρω!!!!

Καλησπέρα!
Τελευταία ψάχνω για πικάπ και θα ήθελα να σας συμβουλευτώ:

Technics SL-1210MK2 ή Technics SL-1200MK5E;;;

Ποια είναι η άποψη σας; Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο ακόμη και συνοδευτικό; Τα λεφτά που διαθέτω είναι μέχρι 600 ευρώ. Απλώς επέλεξα Technics λόγω της καλής φήμης που το συνοδεύει. Θα χρειαστώ κάτι επιπλέον; Βασική σημείωση, δεν ενδιαφέρομαι να αγοράσω κάτι μεταχειρισμένο.

Οτιδήποτε έχετε να προτείνετε είμαι εδώ για να σας ακούσω!

Ευχαριστώ.

Eγώ έχω το MKII αλλά και σου λέω να πάρεις το Technics SL-1200MK5E γιατί είναι βελτιωμένο σε πολλά κρίσιμα σημεία αλλά και για ένα άλλο λόγο.
Η
Technics έχει σταματήσει να παράγει ανταλλακτικά για το ΜΚ2.
Ο ήχος που θα σου δώσε θα εξαρτηθεί από την κεφαλή που θα του βάλεις εγώ το έχω με την BENZ MC20E.
Aν είσαι Αθήνα μπορείς να ακούσεις αυτόν τον συνδυασμό σπίτι μου.