Πικάπ μέχρι ~ 1.500 Ευρω

Eγώ σου προτείνω αυτό http://us.marantz.com/us/Products/Pages/ProductDetails.aspx?CatId=ReferenceSeries&ProductId=TT15S1

To χτυπάς και απο εδώ http://www.orpheusaudiostock.gr/product_view.php?id=707 και με τα λεφτά που περισεύουν του φοράς και μία καλή MM (πχ την Maestro) και καθάρισες.
Το έχω και το έχω ακούσει και σε άλο σύστημα πολύ καλύτερο απο αυτό που παίζει σε εμένα. Ένα πικάπ τέλος δρόμου στα λογικά βαλάντια που μπορεί να φορέσει με άνεση και κεφαλές πιό ακριβές απο αυτό καινούριο.

Το συγκεκριμένο πκάπ είναι κλάσεις ανώτερο απο τα pro-ject που λοξοκοιτάς, ακόμα και απο το RP-9 που είναι περίπου στην ίδια τιμή καινούριο και ικανό για πραγματκά μεγάλο hi -end ήχο με την κατάληλη υποστήριξη κεφαλής phono.

MM σου προτείνω γιατί θα την χαρείς περισσότερο με την μουσική που ακούς.

Μήπως αντί για phono να έβλεπες αν υπάρχει τίποτα σε προενισχυτή με ενσωματωμένο και με balanced εξόδους και εισόδους? και να έχεις το dac καθαρά σαν πηγή. 7 μέτρα μου ακούγονται τραγικά. Δε δοκιμάζεις να πας προσωρινά το πικαπ σου κοντά στον pioneer και να το συνδέσεις με καλώδιο φυσιολογικού μήκους να ακούσεις τις διαφορές?

Εκτός από τα Pro-Ject 6 Perspex, Clearaudio Concept μπορείς να κοιτάξεις και τα παρακάτω:

Η τιμή σε κάποια έχει ξεφύγει "ελαφρώς", αλλά επειδή μιλάμε για ερωτεύσιμες καταστάσεις, εσύ θα κρίνεις εάν και πόσο μπορείς να παρεκκλίνεις από τον προϋπολογισμό σου. Όλες οι συγκεκριμένες εταιρείες είναι καταξιωμένες και με παράδοση στη υλοποίηση ποιοτικών κατασκευών στη κατηγορία που αναφέρεσαι.

Εκτός από τα Pro-Ject 6 Perspex, Clearaudio Concept μπορείς να κοιτάξεις και τα παρακάτω:

Η τιμή σε κάποια έχει ξεφύγει "ελαφρώς", αλλά επειδή μιλάμε για ερωτεύσιμες καταστάσεις, εσύ θα κρίνεις εάν και πόσο μπορείς να παρεκκλίνεις από τον προϋπολογισμό σου. Όλες οι συγκεκριμένες εταιρείες είναι καταξιωμένες και με παράδοση στη υλοποίηση ποιοτικών κατασκευών στη κατηγορία που αναφέρεσαι.

Thanks.

Από αυτα μονο το Thorens μου εκανε κλικ (εμφανισιακα εννοω).

Eγώ σου προτείνω αυτό http://us.marantz.com/us/Products/Pages/ProductDetails.aspx?CatId=ReferenceSeries&ProductId=TT15S1

To χτυπάς και απο εδώ http://www.orpheusaudiostock.gr/product_view.php?id=707 και με τα λεφτά που περισεύουν του φοράς και μία καλή MM (πχ την Maestro) και καθάρισες.
Το έχω και το έχω ακούσει και σε άλο σύστημα πολύ καλύτερο απο αυτό που παίζει σε εμένα. Ένα πικάπ τέλος δρόμου στα λογικά βαλάντια που μπορεί να φορέσει με άνεση και κεφαλές πιό ακριβές απο αυτό καινούριο.

Το συγκεκριμένο πκάπ είναι κλάσεις ανώτερο απο τα pro-ject που λοξοκοιτάς, ακόμα και απο το RP-9 που είναι περίπου στην ίδια τιμή καινούριο και ικανό για πραγματκά μεγάλο hi -end ήχο με την κατάληλη υποστήριξη κεφαλής phono.

MM σου προτείνω γιατί θα την χαρείς περισσότερο με την μουσική που ακούς.

Ειναι τοσο καλύτερο από το Pro-ject αυτό;

Βλέπω ότι καινούργιο παίζει στα ~1.200 με κεφαλή (μια ειδικά για την Marantz λέει; ) οπότε τα 750 χωρις κεφαλή μου φαινονται πολλά.

Χάνω κάτι;

Last edited:
Μήπως αντί για phono να έβλεπες αν υπάρχει τίποτα σε προενισχυτή με ενσωματωμένο και με balanced εξόδους και εισόδους? και να έχεις το dac καθαρά σαν πηγή. 7 μέτρα μου ακούγονται τραγικά. Δε δοκιμάζεις να πας προσωρινά το πικαπ σου κοντά στον pioneer και να το συνδέσεις με καλώδιο φυσιολογικού μήκους να ακούσεις τις διαφορές?
Σε χανω...

Ο τελικός έχει καπαρωμένες τις εισοδους του από το DAC (συνδεεται με HT bypass με τον Pioneer (Pro)).

Οπότε τι θα μου προσφέρει ένας προενισχυτής;

Το υφισταμενο πικαπ ειναι διπλα στον pioneer και συνδεδεμενο κανονικα με το μαμα καλωδιο (~1 m).

Απλως παίζει χαλια γιατι ειναι στερεωμένο χαλια (και δεν μπορει να στερεωθει καλύτερα αν δεν απομακρυνθεί στα ~7,5 m που λέμε).

Μάλλον εγώ σε έχασα :) Είχα κάτι τελείως άλλο στο μυαλό μου. Οπότε άκυρη η σκέψη καθώς πάλι θα μπλέξεις με τερράστιου μήκους rca αφού ακόμα και αν δουλεύεις τον προενισχυτή με το dac πάνω του δίπλα στο πικαπ και συνδέεσαι με τον τελικό μέσω xlr. Μόνο που θα είναι από τις εξόδους του πιονέρου αυτή τη φορά.

E,χμ το Marantz ειναι Clearaudio στην ουσια....Και δεν εχει και την μαγνητικη αναρτηση αν δεν κανω λαθος.

Στα λεφτα που διαθετεις παντως και γω πιστευω οτι το clearaudio champion που προταθηκε ειναι το καλυτερο,τουλαχιστον oσον αφορα τα Project (Perspex και 2 experience)...

Last edited:
Να προσθέσω και γω την γνώμη μου, σε όσους προσπαθούν (μάλλον ματαίως) να σε πείσουν ότι θα πετάξεις άδικα τα λεφτά σου, αν δεν λύσεις το θέμα απόστασης ...

Να προσθέσω και γω την γνώμη μου, σε όσους προσπαθούν (μάλλον ματαίως) να σε πείσουν ότι θα πετάξεις άδικα τα λεφτά σου, αν δεν λύσεις το θέμα απόστασης ...
Το ''μαλλον ματαίως'' που πάει;

Προφανως το χω καταλαβει.

Αυτό δεν αναιρεί το θεμα της αναζητησης / συγκρισης κλπ.

Θα ριξω μια ματια το βραδυ παντως να δω αν παιζει καμία αλλη τρελή (χωραξικα) τραμπα που δεν εχω σκεφτει.

βάση στήριξης πικ απ από τις επίτοιχες δε θα σου έκανε?

Δυστυχως, οχι (ρωτησε κι ενας αλλος φιλος νωρίτερα)

Δεν ειναι θεμα αισθητικό, δεν υπάρχει τοιχος ελευθερος.

Κάνε μας κάπως ένα σχέδιο... (σορυ αν πρήζω, αλλά μάλλον είναι το βασικότερο)... :ernaehrung004:

Ειναι τοσο καλύτερο από το Pro-ject αυτό;

Βλέπω ότι καινούργιο παίζει στα ~1.200 με κεφαλή (μια ειδικά για την Marantz λέει; ) οπότε τα 750 χωρις κεφαλή μου φαινονται πολλά.

Χάνω κάτι;

Είναι πολύ καλύτερο απο οπιοδήποτε pro-ject απο όσο υποψιάζεσαι. Το clearaudio champion που σου προτάθηκε δεν είναι άσχημο άλλα ο βραχίονας της pro-ject του αφαιρεί πολλούς πόντους. Αν βρίσκεις το marranz με την virtuoso καινούριο στα 1200 είναι ήδη μια εξαιρετική τιμή με την οποία για επιχείρημα μπορείς να παζαρέψεις το μτχ το οποίο πάντως αν σκευτείς οτι μόνο ο βραχίονας ου φοράει έχει κάννα οχτακοσάρι ή οτι αν έγραφε clearaudio επάνω του θα πουλιότανε πάνω απο δύο χιλιάρικά χαλαρά καινούριο και πάλι πουλιέται χώμα.

Ηέλειψη του cmb πηγαδιού μήν σε απασχολεί. 'Εχω και το performance της Clearaudio και σε διαβεβαιώνω οτι στο είδος της μουσικής που ακούς σου είναι τελείως άχρηστο. Πάντως μπαίνει και αυτό με 350 ευρώ κάνοντας το στα ίδια λεφτά με το champion που προτπάθηκε μια καλύτερη λύση λόγω βραχίονα και cmb (αν του έβαζες). Η κύρια διαφορά του με το champion είναι το λεπτότερο σασί λεχει όμως καλύτερα πόδια στήριξης απο μασίφ αλουμίνιο που συμπληρώνουν την "έλειψη" αυτή.

Το champion είναι μια καλή περίπτωση σε σχέση με το marranz μόνο αν ενδιαφέρεσαι να το αναβαθμίσεις μελλοντικα αφού όντως μπορεί να γίνει κτήνος αλλα μιάμε για πολυ χρήμα!!! Και αν έχω καταλάβει καλά δεν σου τρέχουν απο τις τσέπες τα λεφτά..

Εκτός κιάν βρείς κανένα michell Technodec με καννα χιλιάρικο δεν νομίωζ να υπάρχει άλη περίπτωση να πάρεις τόσα πολλά με τόσο λίγα, καλά τα project αλλα όχι τόσο καλά.

Τέλος επειδή μια παράλληλη συζήτηση έχει ανοίξει σχετικά με την απόσταση που έχεις το πκάπ σου απο τον ενισχυτή. Με ένα εξωτερικό phono κοντά στο πικάπ τράβα απο την έξοδο του phono όσα μέτρα θές. στο 1,5 Volt περίπου που θα βγαίνει δεν θα υπάρχει πρόβλημα έτσι κιαλλιώς η τάση επηρρεάζεται ελάχιστα εώς καθόλου σπο την απόσταση.

Last edited:
Τέλος επειδή μια παράλληλη συζήτηση έχει ανοίξει σχετικά με την απόσταση που έχεις το πκάπ σου απο τον ενισχυτή. Με ένα εξωτερικό phono κοντά στο πικάπ τράβα απο την έξοδο του phono όσα μέτρα θές. στο 1,5 Volt περίπου που θα βγαίνει δεν θα υπάρχει πρόβλημα έτσι κιαλλιώς η τάση επηρρεάζεται ελάχιστα εώς καθόλου σπο την απόσταση.
Αυτό τώρα, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όσα είπαν πολλοί παραπάνω.

Πως θα βγαλω άκρη ποιος έχει δίκιο τώρα; :p

Αν μιλάμε για πέντε με επτά μέτρα αν έχω καταλάβει καλά και το καλώδιο φύγει απο την έξοδο του phono δεν θα έχεις πρόβλημα. Αν θές να τραβήξεις μπαλαντέζα ή αν το μήκος είναι απο την έξοδο του πικάπ των ισχνών millivolt το συζητάμε. Τα ΧLR όντως είναι καλύτερα για μεγάλα μήκη και έχουν αναπτυχθεί για επαγγελματικές κυρίως εφαρμογές οπου τα μήκη κυριολεκτικά μπαλαντέζας και η κακοποίηση κατα την χρήση είναι καθημερινές καταστάσεις.

Για οικιακες εφαρμογές και αποστάσεις εντός κάποιων λογικών ορίων τα rca απο την έξοδο κάποιου προενισχυτή (όπως του phono) δεν θα έχουν πρόβλημα.
Εννοείται οτι όλα αυτά αφορούν ποιοτικό (όχι απαραίτητα ακριβό) καλώδιο και όχι τα μαύρα της πλάκας..

Last edited: