- 18 August 2006
- 17,636
Καλημέρες 
Σκάφτομαι την αναβάθμιση του ταπεινού Debut III μου.
Να περιγράψω καταρχήν τις ανάγκες / setup μου.
Ακούω βασικά metal με ηχεία Pioneer S1-EX, έναν Pioneer LX86 σαν pro και τον Sunfire 7401 για τελικό.
Το σύστημα είναι σαφώς HC oriented και η χρήση του βινυλίου θα είναι σχετικά περιστασιακή.
Το παρόν setup είναι πολύ ‛’αναλυτικό’’ (´´τσιριζει’’ που λέμε) οπότε θα ήθελα να το ‛’γλυκάνω’’ λίγο (χωρίς όμως να κόψω την έκταση χαμηλού και την ατάκα – απαραίτητα στο metal).
Η απόσταση του πικάπ από τον pro / τελικό απαιτεί καλώδιο 7,5 m.
Όντας ειλικρινής
, θα πω ότι το νέο πικάπ θέλω να ικανοποιεί και το μάτι (εκτός από το αυτί).
Είμαι διατεθειμένος να δώσω μέχρι ~1.500 Ευρώ για το πακέτο (αν αξίζει και λίγο παραπάνω – αν δεν αξίζει και πολύ παρακάτω φυσικά).
Σκεφτόμουν τα Pro-Ject 2Xperience Acryl και 6perspeX.
Οι ερωτήσεις / θέματα είναι οι / τα εξής:
1. Να υποθέσω ότι η διαφορά απόδοσης από το Debut μου θα είναι σημαντική, σωστά;
2. Η μεταξύ τους διαφορά στην τιμή είναι σημαντική.
Αξίζει άραγε το perspeX τα παραπανω λεφτά;
Κάνει διαφορά η ανάρτηση δλδ;
Από τα λίγα που έχω καταλάβει ‛’φοβάμαι’’ ότι το 2Xperience με μια καλύτερη κεφαλή θα παίξει καλύτερα από το perpeX.
Από την άλλη, διαβάζω για πολύ καλό μπάσο στο perspeX και ψήνομαι (γιατι προφανως το μπάσο είναι ζητούμενο)
3. Από κεφαλή που να πάω;
Το μπάτζετ της είναι μέχρι 300 Ευρώ. Νομίζω είναι λογικό (εκτός αν έχετε άλλη γνώμη).
MM / MC – μοντέλα; (παντελώς άγνωστος χώρος για εμένα).
4. Θα χρειαστώ και phono stage φαντάζομαι (λόγω μεγάλης απόστασης), σωστα;
Είδα τα μικρά μοντέλα της σειράς DS της Pro-Ject.
Υπάρχει κάποια πρόταση;
Υπάρχει και ένα λαμπάτο μοντέλο αλλά το ‛’φοβάμαι’’ μήπως η μετάβαση από το CD στο βινύλιο + λαμπα μου παραπέσει βαριά.
Αυτά (τα ολίγα
)….
Έχω ξεκινήσει την αναζήτηση από Pro-Ject (μιας και νομίζω γενικά είναι τίμια και μου αρέσουν και οπτικά) αλλά αν υπάρχει και άλλη πρόταση (και σε μτχ), ευχαρίστως να την ακούσω.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια
Σκάφτομαι την αναβάθμιση του ταπεινού Debut III μου.
Να περιγράψω καταρχήν τις ανάγκες / setup μου.
Ακούω βασικά metal με ηχεία Pioneer S1-EX, έναν Pioneer LX86 σαν pro και τον Sunfire 7401 για τελικό.
Το σύστημα είναι σαφώς HC oriented και η χρήση του βινυλίου θα είναι σχετικά περιστασιακή.
Το παρόν setup είναι πολύ ‛’αναλυτικό’’ (´´τσιριζει’’ που λέμε) οπότε θα ήθελα να το ‛’γλυκάνω’’ λίγο (χωρίς όμως να κόψω την έκταση χαμηλού και την ατάκα – απαραίτητα στο metal).
Η απόσταση του πικάπ από τον pro / τελικό απαιτεί καλώδιο 7,5 m.
Όντας ειλικρινής
Είμαι διατεθειμένος να δώσω μέχρι ~1.500 Ευρώ για το πακέτο (αν αξίζει και λίγο παραπάνω – αν δεν αξίζει και πολύ παρακάτω φυσικά).
Σκεφτόμουν τα Pro-Ject 2Xperience Acryl και 6perspeX.
Οι ερωτήσεις / θέματα είναι οι / τα εξής:
1. Να υποθέσω ότι η διαφορά απόδοσης από το Debut μου θα είναι σημαντική, σωστά;
2. Η μεταξύ τους διαφορά στην τιμή είναι σημαντική.
Αξίζει άραγε το perspeX τα παραπανω λεφτά;
Κάνει διαφορά η ανάρτηση δλδ;
Από τα λίγα που έχω καταλάβει ‛’φοβάμαι’’ ότι το 2Xperience με μια καλύτερη κεφαλή θα παίξει καλύτερα από το perpeX.
Από την άλλη, διαβάζω για πολύ καλό μπάσο στο perspeX και ψήνομαι (γιατι προφανως το μπάσο είναι ζητούμενο)
3. Από κεφαλή που να πάω;
Το μπάτζετ της είναι μέχρι 300 Ευρώ. Νομίζω είναι λογικό (εκτός αν έχετε άλλη γνώμη).
MM / MC – μοντέλα; (παντελώς άγνωστος χώρος για εμένα).
4. Θα χρειαστώ και phono stage φαντάζομαι (λόγω μεγάλης απόστασης), σωστα;
Είδα τα μικρά μοντέλα της σειράς DS της Pro-Ject.
Υπάρχει κάποια πρόταση;
Υπάρχει και ένα λαμπάτο μοντέλο αλλά το ‛’φοβάμαι’’ μήπως η μετάβαση από το CD στο βινύλιο + λαμπα μου παραπέσει βαριά.
Αυτά (τα ολίγα
Έχω ξεκινήσει την αναζήτηση από Pro-Ject (μιας και νομίζω γενικά είναι τίμια και μου αρέσουν και οπτικά) αλλά αν υπάρχει και άλλη πρόταση (και σε μτχ), ευχαρίστως να την ακούσω.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια