Πικάπ μέχρι ~ 1.500 Ευρω

Όσο μεγαλώνει το μήκος,αυξάνεται και η αντίσταση η οποία οδηγεί σε πτώση της τάσης.Μπορούμε βέβαια να χρησιμοποιήσουμε πιο χοντρό καλώδιο.
(Ηλεκτρονικός δεν είμαι αλλά μετά το τόσο ψάξιμο σε καλώδια ηχείων τα ´μαθα!:flipout:)
Παίζουν κι αλλά με το μήκος βέβαια αλλά θα στα εξηγήσουν αναλυτικά οι ειδικοί.

Αυτή τη στιγμή έχω συνδεδεμένο το macmini στον ενισχυτή με καλώδιο minijack to RCA 7 μέτρων. Λειτουργεί άψογα. Η έξοδος ακουστικών του macmini είναι 1.4mV με αντίσταση 10Ω. Προφανώς δεν είναι ιδανική λύση, αλλά είναι εφικτή.

Οπως προτεινε ο Δημητρακούδης λέω να δοκιμασω με ενα phono + καλώδια να δω με το υφισταμενο πικαπ τι απωλειες εχω απο την μετακινηση κατα 7,5 m.

Και μετα, αναλόγως των αποτελεσμάτων, να δω πως θα πορευτώ.

Οπότε, έχετε κάποια πρόταση για:

1. Phono

2. Interconnect

;

Κατι στην κατηγορια που να δινει ελπίδες για το αποτελεσμα αλλα να μην ξεπαραδιαστούμε κιόλας απο την αρχή (και πιθανόν και χωρίς λόγο τελικά).

Όσο μεγαλώνει το μήκος,αυξάνεται και η αντίσταση η οποία οδηγεί σε πτώση της τάσης.Μπορούμε βέβαια να χρησιμοποιήσουμε πιο χοντρό καλώδιο.
(Ηλεκτρονικός δεν είμαι αλλά μετά το τόσο ψάξιμο σε καλώδια ηχείων τα ´μαθα!:flipout:)
Παίζουν κι αλλά με το μήκος βέβαια αλλά θα στα εξηγήσουν αναλυτικά οι ειδικοί.

Τα καλώδια των ηχείων μεταφέρουν κυρίως ρεύμα που επηρρεάζεται άμεσα απο την αντίσταση του καλωδίου άρα και το μήκος του. Η τάση δεν επηρρεάζεται απο την αντίσταση του καλωδίου γιαυτό και τα καλώδια της ΔΕΗ που τρέχουν τέτοιες αποστάσεις μεταφέρουν σταθερή (ο θεός να την κάνει) τάση χωρίς απώλειες. Επειδή η έξοδος των προενισχυτών είναι κυρίως τάση την οποία απλά θέλουμε σταθερή όπου φτάσει και όχι ρεύμα που παράγεται στο τελικό στάδιο για να διεγείρει τα ηχεία, το μήκος εκτός και αν μιλάμε για δεκάδες μέτρα δεν επηρρεάζει την απόδωση.

Γιαυτό και σε συστήματα με μονομπλόκ τελικούς βλέπουμε τους τελικούς όσο πιό κοντά στο ηχείο (=μικρότερο καλώδιο ηχείου) και σε σεβαστή απόσταση απο τον προενισχυτή αφου η δεύτερη απόσταση ουσιαστικά δεν μας απασχολεί ενώ η πρώτη μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα.

Last edited:
Απάντηση: Re: Πικάπ μέχρι ~ 1.500 Ευρω

Αυτή τη στιγμή έχω συνδεδεμένο το macmini στον ενισχυτή με καλώδιο minijack to RCA 7 μέτρων. Λειτουργεί άψογα. Η έξοδος ακουστικών του macmini είναι 1.4mV με αντίσταση 10Ω. Προφανώς δεν είναι ιδανική λύση, αλλά είναι εφικτή.

Κοίταξε,πολλά μπορούν να λειτουργήσουν σωστά εφ' όσον υπάρχει η πρόβλεψη.
Ο δικός μου προ ας πούμε,που δεν είναι κάτι ιδιαίτερο,έχει σχεδιαστεί στην έξοδο του σαν ένας μίνι τελικός με 2χ6 watt με μηδενική ανάδραση μόνο και μόνο για να μπορεί να οδηγήσει τέσσερις στέρεο τελικούς με μεγάλα μήκη καλωδίου χωρίς απώλειες.
Αλλά αυτό δεν συμβαίνει στα πιο πολλά phono που το ζητούμενο είναι η απλότητα και το λιτό της κατασκευής.

Αν κ δεν ξέρω πόσο θα έπρεπε να έχω άποψη περί πικάπ.... Αν τελικά κανείς την αναβάθμιση θα πρότεινα να ακούσεις και κάποιο Rega. Ειδικά κ για τα είδη μουσικής που ακούς!

Τα καλώδια των ηχείων μεταφέρουν κυρίως ρεύμα που επηρρεάζεται άμεσα απο την αντίσταση του καλωδίου άρα και το μήκος του. Η τάση όπως θα γνωρίζεις δεν επηρρεάζεται απο την αντίσταση του καλωδίου και επειδή η έξοδος των προενισχυτών είναι κυρίως τάση την οποία απλά θέλουμε σταθερή όπου φτάσει και όχι ρεύμα που παράγεται στο τελικό στάδιο για να διεγείρει τα ηχεία, το μήκος εκτός και αν μιλάμε για δεκάδες μέτρα δεν επηρρεάζει την απόδωση.

Γιαυτό και σε συστήματα με μονομπλόκ τελικούς βλέπουμε τους τελικούς όσο πιό κοντά στο ηχείο (=μικρότερο καλώδιο ηχείου) και σε σεβαστή απόσταση απο τον προενισχυτή αφου η δεύτερη ουσιαστικά δεν μας απασχολεί ενώ η πρώτη μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα.

Τι εννοείς μεταφέρουν 'κυρίως ρεύμα';Αμπερ δηλαδή;Volt,δεν μεταφέρουν;
Και τι στο καλό μετράω εγώ με το πολύμετρο όταν θέλω να δω τις κορυφές;

Ναι αμπέρ "τρώνε" τα ηχεία σου.

Ο προενισχυτής παράγει τάση μετην οποιά οδηγεί τον τελικό που παράγει ρεύμα δεηλαδή αμπερ (με μια μικρή τάση η οποία οφείλει να είναι όσο πιό σταθερή γίνεται) τα οποία διεγείρουν τα ηχεία.

Γιαυτό και το τροφοδοτικό στους τελικούς έχει τόση σημασία πρέπει να παράγει αρκετή ποσότητα ηλεκτιρκού ρεύματος (αμπέρ) με όσο το δυνατόν πιό σταθερή δύναμη (τάση) για να καταναλώσουν τα ηχεία κάτι που σπάνια συμβαίνει ιδανικά.

Last edited:

Ναι αμπέρ "τρώνε" τα ηχεία σου.

Ο προενισχυτής παράγει τάση μετην οποιά οδηγεί τον τελικό που παράγει ρεύμα δεηλαδή αμπερ (με μια μικρή τάση η οποία οφείλει να είναι όσο πιό σταθερή γίνεται) τα οποία διεγείρουν τα ηχεία.

Θεωρητικά δεν τα ξέρω.
Εγώ ξέρω πως βάζω το πολύμετρο και εμφανίζει τάσεις από 0 έως και 30 V (δεν τα έχω πιέσει παραπάνω.)
Κάπου υπάρχει κάποιο λάθος,δεν μπορεί...

Αν κ δεν ξέρω πόσο θα έπρεπε να έχω άποψη περί πικάπ.... Αν τελικά κανείς την αναβάθμιση θα πρότεινα να ακούσεις και κάποιο Rega. Ειδικά κ για τα είδη μουσικής που ακούς!

+1 Για τα Rega. Kατα καιρούς κυκλοφορούν κάποια planar 25 μτχ σε πολύ καλές τιμές τα οποία "κεντάνε" είδικα σε άγρια ακούσματα.

Θεωρητικά δεν τα ξέρω.
Εγώ ξέρω πως βάζω το πολύμετρο και εμφανίζει τάσεις από 0 έως και 30 V (δεν τα έχω πιέσει παραπάνω.)
Κάπου υπάρχει κάποιο λάθος,δεν μπορεί...

Δεν υπάρχει κανένα λάθος, κάνε μια αμπερομέτρηση και θα δείς.

Δεν υπάρχει κανένα λάθος, κάνε μια αμπερομέτρηση και θα δείς.

Κοίτα εδώ να καταλάβεις πως η τάση δεν είναι καθόλου σταθερή κι απ' αυτήν εξαρτάται και η ένταση ή καλύτερα αλληλοεξαρτώνται.
Οι ηλεκτρονικοί που έχουμε θα μας τα πουν καλύτερα.
(Μοιάζει :offtopic: αλλά δεν είναι,έχει να κάνει με το μήκος που συζητάμε.)

Όχιέχει να κάνει με την ικανότητα του τροφοδοτικού. Τα βάτ είναι ρεύμα επι τάση, ιδανικά στον τελικο η τάση θα έπρεπε να είναι σταθερή σαν βράχος (κατι ιδιαίτερα σπάνιο) ειδαλιώς επηρράζεται η ικανότητα οδήγησης λόγω ελλειπους τροφοδοσίας αλλα ας μην κάνω και εγώ άλλο τον έξυπνο τρολλάροντας το νήμα. Πάντως η έξοδος των προενισχυτών δεν έχει πρόβλημα απόστασης.

OFF TOPIC τέλος κι' απο εμένα.

Το Concept το απερριψα λόγω εμφανισης (και τιμής).
.

σε καταλαβαινω πληρως. το πικαπ ειναι σαν την γυναικα πρεπει να το βλεπεις και να σε αναβει, να μπαινεις στο δωματιο ζοχαδιασμενος να το βλεπεις και να σε φτιαχνει.

για την περιπτωση σου θα σου προτεινα ως ομοιοπαθης SRM AREZZO , απαικτο σουλουπι, ποιοτικο και αναβαθμισιμο.

σε καταλαβαινω πληρως. το πικαπ ειναι σαν την γυναικα πρεπει να το βλεπεις και να σε αναβει, να μπαινεις στο δωματιο ζοχαδιασμενος να το βλεπεις και να σε φτιαχνει.

για την περιπτωση σου θα σου προτεινα ως ομοιοπαθης SRM AREZZO , απαικτο σουλουπι, ποιοτικο και αναβαθμισιμο.

Aπό εμφάνιση σκίζει πάντως.

Για Rca κοιτα και αυτο

MPALANTEZA13325699444f6d67588d8fe.jpg

Μπορεις να το παιρνεις και στην Παλια Αγορα οταν πηγαινεις για καφε να βαζεις κανα Accept . Σε τριανταεπτα και εβδομηντα τεσσερα μετρα.

Για τo Arezzo SRM όπως και για το Scheu Cello έχω ακούσει καλά λόγια, αν και για το γούστο μου, υπάρχει κατάχρηση ακρυλικού. Για την απόσταση, σαφώς και πρέπει να δώσεις λύση, γιατί θα έχεις ακουστά και εργονομικά προβλήματα.

Last edited:
Να υποθεσω οτι ενα Amazon 2 (δεν ξέρω αν υπάρχει μόνο μια έκδοση του) με βραχίονα Origin Live Rega RB-300 που έχω δει στα μτχ με τιμή κάτω απο 1.500 ειναι πολυ καλύτερο απ όλα όσα συζητήσαμε εδω;

Nαι μακράν.. πάρτο και ας μήν "σου χρειάζται" για το είδος της μουσικής που ακούς. Τέτοιες πηγές ανοίγουν μουσικούς ορίζοντες ...και .. πορτοφόλια εν καιρώ για την αναβάθμιση της υπόλοιπης αλυσίδας.

Last edited: