Pioneer DV-696AV (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Re: Pioneer DV-696AV

Φιλε Αλεξη Ξεχασε το .
Μονο αρχεια σε Standard Definition θα μπορεις να δεις.Players που να παιζουνε τετοια αρχεια που αναφερεις -εκτος απο HTPC- ειναι τα Kiss DP 600 (αλλα μακρυα αν θες τα νευρα σου στη θεση τους )
Snazio , Βuffalo καθως και ενα καινουργιο της Dlink αν θυμαμαι καλα.
Παντως αν θες τη γνωμη μου μονο ενα HTPC αξιζει αυτη τη στιγμη τα λεφτα του ....ολα τα αλλα ειναι λυσεις εξαμηνου.

Καλημέρα havoc,

το περίμενα ότι αυτή θα ήταν η απάντηση
απλά έλπιζα μήπως έβγαλα κανα λαγό:flipout:

Το HTPC θα είναι η επόμενη αγορά μου ίσως και
μέχρι το Πάσχα. :music-smiley-005: :music-smiley-005:

-bye- -bye-

Πήρα την συσκευή και εγώ.
Οι εντυπώσεις μου είναι πολύ καλές.

Μια χαρά το βλέπω το μηχάνημα.

Στην εικόνα, ανάλογα τον τρόπο σύνδεσης, υπάρχει διαφορά.

Στην Plasma έχω την δυνατότητα να μοιράζω την οθόνη στην μέση (pip) και ενώ έχω συνδέσει την TV με το dvd player μέσω Hdmi-scart, Hdmi-S-video κ.λ.π., βλέπω την ίδια εικόνα απο διαφορετικό σήμα στην ίδια τβ.

Οι διαφορές που είδα είναι εμφανής σε σχέση με αυτή του Hdmi και των άλλων τρόπων σύνδεσης. Είναι πιο καθαρή η εικόνα μέσω hdmi και πιο όξυνη. Φυσικά φρενάρει η Tv τη μέγιστη ανάλυση που μπορεί να δώσει ο player.

Δοκίμασα upscale σε όλες τις αναλύσεις (τις υποστηρίζει η τβ, αλλά τις κάνεις downscale σε 480p-576p όλες).

Στην μέγιστη ανάλυση (1080i), παίρνω καλύτερη εικόνα στο downscale. Απλά βλέπω ένα τρεμόπαιγμα (ελάχιστο) στην οθόνη. Κάτι που δεν φαίνεται όταν βλέπεις ταινία, αλλά μόνο όταν είσαι στο μενού των ρυθμίσεων του dvd player.

Κατα τα άλλα, έχει αρκετές ρυθμίσεις για την εικόνα και μετά απο αρκετές ώρες σκαλίσματος, πιστεύω ότι η εικόνα είναι στο μέγιστο που μπορεί να αποδώσει η συγκεκριμένη Plasma.

Σχετικά με τον ήχο, είμαι ικανοποιημένος 100%. Καθαρός, συμπαγής ήχος (το έχω συνδέσει με την έξοδο 5.1 analog).
Ειδικά στα mp3 ο ήχος μερικές φορές μοιάζει αναλογικός σαν αυτός του βυνιλίου.

Γενικά έμεινα πολύ ευχαριστημένος με το Pioneer. Τώρα θα ήθελα να έχω και ένα monitor με φυσική ανάλυση 1080i ώστε να δω τι διαφορές θα είχα στην εικόνα μέσω upscale.

Απάντηση: Pioneer DV-696AV

Πάντως άσχετο με το μηχάνημα αυτό, με το toshiba 360 του πεθερού μου καλύτερα παίζει στα 720p με την panasonic 42 pv60
Στα 1080i παρουσιάζει ένα τρεμόπαιγμα, γιατί νομίζω ότι το "i" σημαίνει interlaced.

Aκριβώς το i σημαίνει interlace ενώ το p σημαίνει progressive.
Eφόσον οι HD ready τηλεοράσεις έχουν 768 γραμμές σαφώς είναι καλύτερο 720p που δεν έχει τρεμόπαιγμα λόγω προοδευτικής σάρωσης σε αντίθεση με το 1080i το οποίο μπορεί να προσφέρει μεν περισσότερες γραμμές αλλά δεν μπορεί να τις δείξει η τηλεόραση, οπότε είναι δώρον άδωρον. Ενώ το τρεμόπαιγμα της interlace σάρωσης το δείχνει η τηλεόραση ασχέτως αναλύσεως.

Για θυμηθείτε τα πρώτα monitors VGA που είχαν κυκλοφορήσει για Η/Υ έχαν ανάλυση 800x600 p και 1024x768 i Ουσιαστικά η υψηλή ανάλυση ήταν άχρηστη γιατί δεν μπορούσες με τίποτα να δουλέψεις έχοντας στα μάτια σου το τρεμόπαιγμα της 1024x768 interlaced ανάλυσης. Πάντα σε 800x600 p τα δουλεύαμε τότε.

Ξερει καποιος αν υποστηριζει long filenames, δηλ αν πχ βαλεις αρχεια με mp3 να bλεπεις ολοκληρο τον τιτλο του κομματιου και οχι μονο 8 χαρακτηρες;;

Ξερει καποιος αν υποστηριζει long filenames, δηλ αν πχ βαλεις αρχεια με mp3 να bλεπεις ολοκληρο τον τιτλο του κομματιου και οχι μονο 8 χαρακτηρες;;

Με τα τροποποιημένα firmwares MTZ V02 και Hakan V2.2 μπορείς να δεις μέχρι 42 χαρακτήρες στον browser.

Γεια σας παιδιά,

Καθώς θέλω να ξεφορτωθώ το Sony NS52P, λόγω των εξοργιστικά μικρών υποτίτλων στα divx, αλλά και του ότι τα NTSC δισκάκια δεν είναι και το φόρτε του, έχω αρχίσει να ψήνομαι για το Pioneer DV-696. Τα σχόλια σε όλο το thread έχουν καλύψει όλες τις απορίες μου, πλην της ακόλουθης:

Έστω λοιπόν, ταινία divx διαστάσεων 1.85:1.
Παίζοντας το αρχείο αυτό με το pioneer 696 σε τηλεόραση ευρείας οθόνης (16:9), τι από τα παρακάτω θα συμβεί:

1. Η ταινία θα προβληθεί letterboxed, δηλαδή στην περιοχή που καταλαμβάνει μια οθόνη 4:3, με μαύρες μπάρες πάνω, κάτω, αριστερά και δεξιά (χωρίς αλλοίωση της γεωμετρίας). Για να "γεμίσει" η 16:9 οθόνη, θα πρέπει να μεγεθυνθεί η εικόνα από το μενού της τηλεόρασης.

2. Η ταινία θα προβληθεί κατευθείαν στις σωστές διαστάσεις, καταλαμβάνοντας ολόκληρη την 16:9 οθόνη, όπως συμβαίνει με τις ταινίες (των ίδιων διαστάσεων) σε dvd.

Το Sony μου και ένα παλιότερο Philips έκαναν το 1ο, αναγκάζοντας με να "ζουμάρω" από την τηλεόραση (ρύθμιση 14:9 ή 16:9) και να χάνω μέρος της δεύτερης γραμμής των υποτίτλων.
Δεν ξέρω καν αν υπάρχει dvd που να αντιλαμβάνεται τις διαστάσεις των divx αρχείων και να δίνει σήμα στην τηλεόραση να γυρίζει σε "ευρεία οθόνη", όπως με τα dvd.

Ευχαριστώ προκαταβολικά για κάθε βοήθεια

Γεια σας παιδιά,

Καθώς θέλω να ξεφορτωθώ το Sony NS52P, λόγω των εξοργιστικά μικρών υποτίτλων στα divx, αλλά και του ότι τα NTSC δισκάκια δεν είναι και το φόρτε του, έχω αρχίσει να ψήνομαι για το Pioneer DV-696. Τα σχόλια σε όλο το thread έχουν καλύψει όλες τις απορίες μου, πλην της ακόλουθης:

Παίζοντας το αρχείο αυτό με το pioneer 696 σε τηλεόραση ευρείας οθόνης (16:9), τι από τα παρακάτω θα συμβεί:

1. Η ταινία θα προβληθεί letterboxed, δηλαδή στην περιοχή που καταλαμβάνει μια οθόνη 4:3, με μαύρες μπάρες πάνω, κάτω, αριστερά και δεξιά (χωρίς αλλοίωση της γεωμετρίας). Για να "γεμίσει" η 16:9 οθόνη, θα πρέπει να μεγεθυνθεί η εικόνα από το μενού της τηλεόρασης.

2. Η ταινία θα προβληθεί κατευθείαν στις σωστές διαστάσεις, καταλαμβάνοντας ολόκληρη την 16:9 οθόνη, όπως συμβαίνει με τις ταινίες (των ίδιων διαστάσεων) σε dvd.

Το Sony μου και ένα παλιότερο Philips έκαναν το 1ο, αναγκάζοντας με να "ζουμάρω" από την τηλεόραση (ρύθμιση 14:9 ή 16:9) και να χάνω μέρος της δεύτερης γραμμής των υποτίτλων.
Δεν ξέρω καν αν υπάρχει dvd που να αντιλαμβάνεται τις διαστάσεις των divx αρχείων και να δίνει σήμα στην τηλεόραση να γυρίζει σε "ευρεία οθόνη", όπως με τα dvd.

Αν εχεις βαλει την εξοδο στο 696 να βγαινει 16:9 τοτε θα πιανει αμεσως και μονο του ολο το ευρος της οθονης.
μια ρυθμιση ειναι μονο.

Αντρεα εβαλα το firmware Ηακαν v2.2 να δω τι παιζει και δεν ειδα παραπανω απο 8 χαρακτηρες στο αρχειο ρε συ. Εκανα καμια πατατα?
Και το αλλο...κουφο οταν εβαλα τα ελληνικα με το γνωστο τροπο....η δευτερη σειρα δεν φαινοτανε.Υπαρχει τροπος να τα μικρυνω και υπαρχει τροπος να αλλαξω γραμματοσειρα γιατι αυτη που ειχε δεν μου αρεσε?

Μεχρι νεωτερας firmware Dinderi σταθερα και απροβληματιστα.

Παιδιά μια ερώτηση για το 696. Στις επιλογές στο μενού έχει HDMI Color και τις επιλογές

Full range RGB
RGB
Component

Έχω την Panasonic Plasma PV60

Τι πρέπει να βάλω?

Απάντηση: Re: Pioneer DV-696AV

Αντρεα εβαλα το firmware Ηακαν v2.2 να δω τι παιζει και δεν ειδα παραπανω απο 8 χαρακτηρες στο αρχειο ρε συ. Εκανα καμια πατατα?
Και το αλλο...κουφο οταν εβαλα τα ελληνικα με το γνωστο τροπο....η δευτερη σειρα δεν φαινοτανε.Υπαρχει τροπος να τα μικρυνω και υπαρχει τροπος να αλλαξω γραμματοσειρα γιατι αυτη που ειχε δεν μου αρεσε?

Μεχρι νεωτερας firmware Dinderi σταθερα και απροβληματιστα.

Περίμενε μήπως εγώ δεν έχω καταλάβει καλά για ποιο πράγμα μιλάτε. Εγώ μιλάω για long filenames στον browser. Δηλαδή δεν βλέπεις κάτι όπως στις εικόνες πιο κάτω;

Όσο για τους υπότιτλους η 2.2 του Hakan έχει ένα bug σε αντίθεση με την 2.1 όταν διαλέγεις τους ΤΕΡΑΣΤΙΟΥΣ υπότιτλους και χάνεται η δεύτερη γραμμή. Πολύ λίγοι θα θέλουν αυτούς τους υπότιτλους. Η επιλογή των Ελληνικών υποτίτλων στο firmware του Hakan γίνεται ως εξής:

The biggest fonts:
tr 2018

Almost biggest fonts:
ji 1009
iw 0923

Big fonts:
russian 1821
sr 1918
mk 1311
bg 0207

Still quite big fonts:
sq 1917
sl 1912
sk 1911
ro 1815
hr 0818
cs 0207

Εγώ χρησιμοποιώ το sq 1917 με τα παρακάτω αποτελέσματα:

Για το μέγεθος της τηλεόρασης που έχω θα προτιμούσα λίγο μικρότερα σε μέγεθος fonts, αλλά τα πλεονεκτήματα που έχει το firmware αυτό όπως long filenames, αλλαγή region on the fly κλπ, με κάνει να το παραβλέπω και να βολεύομαι και με αυτό το μέγεθος.
Αν βρω χρόνο θα βάλω τα Greek Fonts του Dinderi στο filmware του Hakan. Δεν είναι δύσκολο, χρονος δεν υπάρχει! :chinscratch:

Γεια σας παιδιά,

Όπως ακριβώς σου λέει ο havoc είναι. Καταλαμβάνεται αυτόματα όλη η οθόνη εφόσον έχεις επιλέξει από το menu του player την tv σε 16:9. Η πλάκα είναι ότι έχοντας μέχρι τώρα μόνο μοντέλα pioneer για παρακολούθηση divx/XviD έλεγα ότι το να καταλαμβάνεται αυτόματα η οθόνη, είναι το standard και είχα βγάλει ένα Thompson (!) που έχει πάρει μια φίλη μου ζαβό!
Με αυτό που λες και για το Sony και το Philips εκπλήσσομαι!

Havoc και Ανδρέα, σας ευχαριστώ.

Ήθελα να σιγουρευτώ, γιατί μου την είχε δώσει πραγματικά με τα προηγούμενα dvd players....

BTW, το μέγεθος των υποτίτλων στο pioneer είναι ικανοποιητικό;
Όποιος έχει δει divx με υπότιτλους στο Sony NS52P, καταλαβαίνει γιατί ρωτάω.

Και πάλι ThanX,

Highlander

Ανδρεα το ξαναβαλα το Ηακαν 2.2 και εβαλα το sq 1917 και οντως βλεπω μια χαρα.Θα τα προτιμουσα λιγο πιο Bold η καποια αλλη γραμματοσειρα παντως.
Το προβλημα στον browser υπαρχει ακομα ομως.
Μεχρι 8 χαρακτηρες στον browser βλεπω ,καμμια σχεση με αυτο που εχεις στειλει να δουμε.

Το προβλημα στον browser υπαρχει ακομα ομως.
Μεχρι 8 χαρακτηρες στον browser βλεπω ,καμμια σχεση με αυτο που εχεις στειλει να δουμε.

Περίεργο! Μήπως να δοκίμαζες να ξαναφλασάρεις το original firmware της Pioneer και μετά πάλι του Hakan;

λοιπον το εκανα και δεν δουλεψε αλλα μαλλον η αιτια δεν ειναι αυτο αλλα η εγγραφη στο Nero.Εκει πιανοντας τα αρχεια και περνοντας τα στο υπο διαμορφωση DVD RW παρατηρω οτι η ονομασια καθε αρχειου συρικνωνεται στους 8 χαρακτηρες.Καμμια ιδεα?

Παντως να πω οτι το θεμα με την γκριζα ταινια που Δεν εχει το firmware του Hakan με οδηγησαν πισω στο αλλο του Dinderi....τουλαχιστον μεχρι να βγαλει update ο Ηακαν

λοιπον το εκανα και δεν δουλεψε αλλα μαλλον η αιτια δεν ειναι αυτο αλλα η εγγραφη στο Nero.Εκει πιανοντας τα αρχεια και περνοντας τα στο υπο διαμορφωση DVD RW παρατηρω οτι η ονομασια καθε αρχειου συρικνωνεται στους 8 χαρακτηρες.Καμμια ιδεα?

Παντως να πω οτι το θεμα με την γκριζα ταινια που Δεν εχει το firmware του Hakan με οδηγησαν πισω στο αλλο του Dinderi....τουλαχιστον μεχρι να βγαλει update ο Ηακαν

Στο NERO κοίταξε στο format αν έχει επιλεγμένο το max 31 χαρακτήρες στις ιδιότητες του compilation.Επίσης δοκίμασε να γράψεις σε UDF/ISO format.