Pioneer krp-500 vs Samsung UE55B7000 LED TV 55

Γεια χαρα κι απο μενα!
Εχοντας διαβασει ολο το θεμα , ηθελα να ρωτησω γιατι υπαρχει διαφωνια γυρο απο το ποια απο τις δυο τεχνολογιες ειναι γενικα καλυτερη(PLASMA ή LCD) ενω η Samsung ειναι τεχνολογιας LED.Εκτος κι αν ειμαι εγω τοσο ασχετος και το LCD με το LED ειναι το ιδιο πραμα.Ειναι;Αν οχι , στο LED σαν πιο νεα τεχνολογια δεν εχουν διορθωθει τα μειονεκτηματα του LCD;

Φιλε μου, οπως εχω ξαναπει οντας για δεκαπεντε μερες κατοχος της 5090h την οποια επεστρεψα λογω βλαβης, νυν κατοχος της UE55B7000, σε διαβεβαιω οτι με περιβαλλοντα φωτισμο το μαυρο της pioneer ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΗΣ SAMSUNG!!
Για να λεμε τα πραγματα με το ονομα τους...
Σε νυχτερινη θεαση βεβαια αλλαζουν τα δεδομενα αν και οι διαφορες δεν ειναι μεγαλες.

Εδω Νικο τι εννοεις.Ποια δηλαδη υπερτερει εναντι τις αλλης σε καθε περιπτωση;Εσυ που τις ειχες και τις δυο , ποια θα λεγες οτι ειναι γενικα καλυτερη.Μετανιωσες που πηρες τη Samsung;
Ευχαριστω!

Oι λεγομενες LED ειναι και αυτες LCD απλως ο φωτισμος αντι λαμπες CCFL αποτελειται απο λεντακια...

LED_DynamicBacklight.jpg

Βεβαια στην περιπτωση της B7000 για να γινει τοσο λεπτη τα LED βρισκονται στην περιφερεια (side LED) και οχι απο πισω...

Γεια χαρα κι απο μενα!
Εχοντας διαβασει ολο το θεμα , ηθελα να ρωτησω γιατι υπαρχει διαφωνια γυρο απο το ποια απο τις δυο τεχνολογιες ειναι γενικα καλυτερη (PLASMA ή LCD) ..................

Ρίξε μιά ματιά στις διαφορές των δύο τεχνολογιών:

http://www.plasma-lcd-facts.co.uk/home/

http://www.plasmatvbuyingguide.com/plasmatvreviews/plasma-vs-lcd.html

http://www.cnet.com.au/plasma-vs-lcd-which-is-right-for-you-240036500.htm

Οπως θα δεις, αλλού υπερτερούν οι plasma και αλλού οι lcd. Το ποιά εκ των δύο θα διαλέξεις, εξαρτάται πρωτίστως απ' την χρήση για την οποία την προορίζεις (τηλεοπτικά προγράμματα, DVD, gaming κ.λ.π.) και δευτερευόντως από άλλους παράγοντες (κατανάλωση, μέγεθος κ.α.).

Φιλε duckino θα σου πω την αποψη μου αφου με ρωτας. Κατ' αρχην να πω οτι σαφως και δεν υπαρχει η τελεια τηλεοραση (και ουτε θα υπαρξει ποτε γιατι ο ορος ειναι σχετικος.) Δεν θα αναφερθω στις εγγενεις διαφορες λογω τεχνολογιας (plasma-lcd), αλλα θα προσπαθησω απαλλαγμενος απο το συνδρομο "το αυτοκινητο του μπαμπα μου τρεχει πιο πολυ απο το δικο σου" που λεγαμε παιδια, να σου παραθεσω δυο τρια πραγματα για τις δυο tv. Σχετικα με το μαυρο και την δυνατοτητα απεικονισης του (αλλωστε οταν λεμε "kuro" αυτο το χαρακτηριστικο τονιζουμε εν πρωτοις), η pioneer ειναι η συσκευη που παιζει σαν πρωτο ονομα ανεξαρτητως τεχνολογιας. Η ενσταση μου, οπως αυτη διατυπωθηκε πιο πανω, εχει να κανει μονο κατα τη θεαση που στο panel προσπιπτει (εστω και λιγο) φυσικος φωτισμος με επακολουθο να εμφανιζεται κατι αντιστοιχο με το κλασικο "πεπλο" που γνωριζουμε ολοι και που πολλες φορες ειναι καθοριστικος παραγοντας για τη μη αγορα καποιου προϊοντος. Τελος με το χαρακτηριστικο αυτο, τα εχω πει πολλες φορες.
Κατα τα αλλα, η pioneer ειχε μια καταπληκτικη παλεττα χρωματων (επακολουθο του αριστου μαυρου της), καλη κινηση, και ευκρινεια πολυ πανω του μεσου ορου. Οσο δε αφορα τον ηχο της, εχοντας την εκδοση των ηχειων στο κατω μερος (με μικρο προβλημα διαχωρισμου των καναλιων σε σχεση με τα ηχεια στο πλαι), ειχε καλυτερο ηχο απο αυτον της Samsung. Να σου πω την αληθεια, ειχα στενοχωρηθει πολυ οταν την αποχωριστηκα...
Και λιγα λογια για τη Samsung. Πραγματικα εξεπλαγην ευχαριστα απο την τηλεοραση αυτη. Περα απο το εμφανισιακο της στοιχειο (που για μενα δεν ηταν καθοριστικος λογος αγορας αλλα καλοδεχουμενο ετσι κι αλλοιως), ικανοποιηθηκα που ο μεγαλυτερος φοβος μου για ανομοιομορφια και clouding τελικα ηταν μονο φοβος. Μονο μια υποψια clouding υπαρχει στην επανω δεξια γωνια. Αμελητεα ποσοτητα και χωρις επιπτωσεις στην ποιοτητα απεικονισης. Η ευκρινεια ειναι εκπληκτικη και παρολο που μιλαμε για panel 55 ιντσων την πλησιαζεις ανετα χωρις να διακρινεις τεχνουργηματα. Εχει πολυ καλη κινηση και πολυ καλο χρωμα! Το μαυρο (αχ αυτο το μαυρο εχει φαει πολυ κοσμο..) ειναι εξαιρετικο σε σημειο να ξεχναω το μαυρο της kuro οχι γιατι σε απολυτες τιμες ειναι το ιδιο με αυτην, αλλα γιατι το απολαμβανω ολες τις ωρες της ημερας (τα ειπαμε παραπανω). Τελος οι ευκολιες της ειναι πολλες αλλα και παλι αυτο ειναι υποκειμενικο γιατι σχετιζεται με τις αναγκες του καθενος. Εγω συγκεκριμενα βρισκω ανεκτιμητη τη δυνατοτητα διαχειρισης των mkv files.
Τελειωνοντας, η προσωπικη μου αποψη ειναι οτι και οι δυο αυτες τηλεορασεις ειναι απο τις καλυτερες που κυκλοφορουν στο εμποριο για τους παραπανω λογους και εγκειται σε σενα, αφου συνεκτιμησεις και την τιμη αγορας της καθε μιας, το service τους αλλα και το σημαντικο νομιζω στοιχειο οτι η Pioneer σταματαει την παραγωγη με ο,τι αυτο συνεπαγεται, να επιλεξεις ποια τηλεοραση σου κανει "κλικ". Θελω να πιστευω οτι σε βοηθησα... Καλη επιλογη!

Copyright 2007 Panasonic Marketing Europe GmbH, Pioneer and Synovate (research). All rights reserved.
Στο διαφημιστικο site της Panasonic θα δει τις διαφορες ο φιλος?:ridinghorse:

Ξέχασες να πεις και της Pioneer.....
Γι' αυτό έκανα παράθεση και των άλλων links.

Εντάξει, τα πιό πολλά απ' αυτά που γράφουν όμως ισχύουν....
Πάντως, οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι οι LCD έχουν κάνει πολλά βήματα προς τα εμπρός.

Υ.Γ: Τώρα που θα δει ο Trisalon το post σου.....:argue:

Eχετε αποψη για την 52" Β750 (200Ηz) σε σχεση με την 55" Β7000 (LED, 100Hz)? Ποσο ρολο παιζουν τα Hz στην κινηση οταν η μια ειναι LCD ενω η αλλη LED?

Kαι η LED είναι τηλεόραση LCD. Απλώς στον οπίσθιο φωτισμό αντί για λάμπες CCFL χρησιμοποιούν LEDS (βλ. πιο πάνω post Yperion).
Αποτέλεσμα αυτού, είναι ότι οι LCD με LED Backlight έχουν πιο βαθύ μαύρο και επιτυγχάνουν μεγαλύτερες τιμές αντίθεσης.
Τώρα, όσον αφορά την κίνηση, ρίξε μιά ματιά εδώ για τα 100Hz και τα 200 Hz στις LCD.....

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=27385

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=44629

Τώρα για διαφορές στην εικόνα των 2 τηλεοράσεων που αναφέρεις, θα μπορούσε να βοηθήσει κάποιος που έχει δει και τις δύο...

Last edited:
Αποτέλεσμα αυτού, είναι ότι οι LCD με LED Backlight έχουν πιο βαθύ μαύρο και επιτυγχάνουν μεγαλύτερες τιμές αντίθεσης.

Αυτό ισχύει μόνο σε LED τηλεοράσεις που συνδυάζουν "local dimming", και όχι σε όλες που έχουν LED σαν πηγή φωτισμού. Οι σειρές Β7000 & Β8000 της samsung δεν έχουν local dimming. Περιμένουμε κάποια από την σειρά Β9000 (Β9500 μάλλον) να έχει.
Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι η Β8000 δεν είναι καλή τηλεόραση. (Η Β7000 σε όσα καταστήματα την είδα είχε πρόβλημα ανομοιογένειας δυστυχώς...)

Και η Β8000 δεν πάει πίσω... Και όλοι λένε ότι δεν έχει προβλήματα ομοιογένειας του οπίσθιου φωτισμού...
(Ακόμα δεν την έχω δει πουθενά. Άμα την δω, όλο και κάτι θα βρω να γκρινιάζω... :flipout: Είναι που στην πραγματικότητα δεν έχω αποφασίσει αν θα αλλάξω τον διπλό δέκτη με καλύτερο μαύρο και ψάχνω προφάσεις να μην αγοράσω... :slapface:)

Και η Β8000 δεν πάει πίσω... Και όλοι λένε ότι δεν έχει προβλήματα ομοιογένειας του οπίσθιου φωτισμού...
(Ακόμα δεν την έχω δει πουθενά. Άμα την δω, όλο και κάτι θα βρω να γκρινιάζω... :flipout: Είναι που στην πραγματικότητα δεν έχω αποφασίσει αν θα αλλάξω τον διπλό δέκτη με καλύτερο μαύρο και ψάχνω προφάσεις να μην αγοράσω... :slapface:)

Τόσο απαραίτητος σου είναι αυτός ο διπλός δέκτης;
Που τον χρησιμοποιείς;
Αφού όλο και κάποιο tuner θα έχεις, είτε δορυφορικό είτε από DVD recorder, οπότε άνετα βλέπεις PiP....
-bye-

Aαααααααααα, μη με μπερδευετε τωρα που αποφασισα για την Β7000!!!!!!!!!!!!!!

ΠΕΙΤΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΕΡΤΕΛΕΙΑ ΤΙΒΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΩ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!!!!!!!!!!!!!

Είναι ΥΠΕΡΤΕΛΕΙΑ.Βασικά πάρε αυτήν που σε γεμίζει πιό πολύ και αυτήν που αισθάνεσαι πιο άνετα να ελαφρώσεις το πορτοφόλι σου για πάρτη της και μετα την αγορα να κάνεις και εσυ κάπως ετσι :elefant:

Re: Απάντηση: Pioneer krp-500 vs Samsung UE55B7000 LED TV 55

Aαααααααααα, μη με μπερδευετε τωρα που αποφασισα για την Β7000!!!!!!!!!!!!!!

ΠΕΙΤΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΕΡΤΕΛΕΙΑ ΤΙΒΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΩ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!!!!!!!!!!!!!

Μια χαρά είναι, αλλά δες και την Β8000...
Πόσο θα αγοράσεις την Β7000;

Τόσο απαραίτητος σου είναι αυτός ο διπλός δέκτης;
Που τον χρησιμοποιείς;
Αφού όλο και κάποιο tuner θα έχεις, είτε δορυφορικό είτε από DVD recorder, οπότε άνετα βλέπεις PiP....
-bye-

Συνήθεια χρόνων... PIP δεν χρησιμοποιώ καθόλου, PAP συχνότατα...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Pioneer krp-500 vs Samsung UE55B7000 LED TV 55

Μια χαρά είναι, αλλά δες και την Β8000...
Πόσο θα αγοράσεις την Β7000;

Η Β8000 βγαινει μεχρι 46". Καπου στα 2μιση χιλ παει η 55Β7000. Η διαφορα τους ειναι μονο στα Hz, νομιζω.

Οπότε δεν τίθεται θέμα για την Β8000. Αν έχεις τα χρήματα και το χώρο για 55", εννοείται ότι δεν αγοράζεις 46"...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Pioneer krp-500 vs Samsung UE55B7000 LED TV 55

Η Β8000 βγαινει μεχρι 46". Καπου στα 2μιση χιλ παει η 55Β7000. Η διαφορα τους ειναι μονο στα Hz, νομιζω.

Η UE46B8000 δεν έχει καμία σχέση με την UE46B7000. Να εξηγηθώ για να μην παρεξηγηθώ. Αυτό δεν σημαίνει ότι η η πρώτη είναι μία πολύ καλή τηλεόραση και η δεύτερη όχι. Σημαίνει ότι αν και έχουν το ίδιο DNA και εξαιρώντας τα 200Hz, η UE46B8000 αποτελεί μία καλύτερη τηλεόραση από την UE46B7000.

......απο το review του fullhd.gr