Pioneer Kuro 9th generation

Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο.
Μετά από 261 ώρες στρωσίματος με break in dvd, zoom στα κανάλια και θέαση HD ταινιών σε optimum level χωρίς στατικές εικόνες ήρθε η ώρα του καλιμπραρίσματος από τον Μανώλη Καστρουνή.

Το αποτέλεσμα είναι με μια λέξη ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ !!!!
Η εικόνα της Kuro καθάρισε και ζωντάνεψε.
Περίμενα oτι μια τηλεόραση στο επίπεδο της Kuro θα είχε πολύ μικρές ως αμελητέες διαφορές.
Και όμως έκανα λάθος.
Μετά την ρύθμιση υπάρχει καλύτερη λεπτομέρεια σε όλα τα πλάνα (σκοτεινά, ημιφωτεινά, φωτεινά) και τα χρώματα έγιναν πιο φυσικά και ισορροπημένα καθώς το μπλε χρώμα ήταν ελαφρά υπερκερασμένο.

Ειλικρινά, είναι κρίμα που τα εργοστάσια της Pioneer δεν είχαν στο δυναμικό τους ανθρώπους στο επίπεδο του Μανώλη Καστρουνή ώστε να φέρουν τις τηλεοράσεις στα όριά τους !!!!

Όχι ότι δεν ζεις χωρίς την ρύθμιση, αλλά άμα δεις την εικόνα μετά την ρύθμιση και την συγκρίνεις με το πριν καταλαβαίνεις τι έχανες.

Δεν μιλάμε για διαφορές που διαβάζονται μόνο με μερικά όργανα άλλα για διαφορές που είναι ορατές δια γυμνού οφθαλμού και από τον πιο αρχάριο χρήστη.

MΕΡΙΚΕΣ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΥΘΜΙΣΗ

O Μανώλης κατά την διάρκεια της ρύθμισης.
attachment.php

Μερικά σχεδιαγράμματα από ΠΡΙΝ:
attachment.php

attachment.php

Και ΜΕΤΑ την ρυθμιση:
attachment.php

attachment.php

Και τέλος το πέρασμα των ISF ρυθμίσεων μέσω ειδικού προγράμματος στην Kuro:

attachment.php

Attachments

• A.jpg
    A.jpg
    53.8 KB · Views: 223
  • 1.jpg
    1.jpg
    83.9 KB · Views: 225
  • 2.jpg
    2.jpg
    77.6 KB · Views: 223
  • 3.jpg
    3.jpg
    40.4 KB · Views: 219
  • 4.jpg
    4.jpg
    34.2 KB · Views: 219
  • B.jpg
    B.jpg
    55.3 KB · Views: 219
Last edited:
Μια ερωτηση? Χαζη μαλλον ? Εαν καποιος θελει κατι περισσότερο στα δορυφορικά απο ότι μπορεί να του προσφερει ο ενσωματομένος δέκτης μπορεί να βάλει εξωτερικό π.χ. dreambox ? Δεν υπάρχει πρόβλημα με τον δέκτη της τv?
H nova δουλεύει με τον ενσωματομένο δέκτη χωρίς προβλήματα?
Ευχαριστώ!!

Μπορείς να βάλεις όποιον δέκτη τραβάει η ψυχή σου.
Η κάρτα της νόβα (η ανύπανδρη!) δουλεύει κανονικά, απλά πρέπει να τη βάλεις σε μοντούλα irdeto, μοβ κατά προτίμηση...

Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο.
Μετά από 261 ώρες στρωσίματος με break in dvd, zoom στα κανάλια και θέαση HD ταινιών σε optimum level χωρίς στατικές εικόνες ήρθε η ώρα του καλιμπραρίσματος από τον Μανώλη Καστρουνή.

Ωστε σε σένα ερχόταν προχθές, και μας την κοπάνησε νωρίς........

Το αποτέλεσμα είναι με μια λέξη ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ !!!!
Η εικόνα της Kuro καθάρισε και ζωντάνεψε.
Περίμενα oτι μια τηλεόραση στο επίπεδο της Kuro θα είχε πολύ μικρές ως αμελητέες διαφορές.
Και όμως έκανα λάθος.
Μετά την ρύθμιση υπάρχει καλύτερη λεπτομέρεια σε όλα τα πλάνα (σκοτεινά, ημιφωτεινά, φωτεινά) και τα χρώματα έγιναν πιο φυσικά και ισορροπημένα καθώς το μπλε χρώμα ήταν ελαφρά υπερκερασμένο.
Δεν μιλάμε για διαφορές που διαβάζονται μόνο με μερικά όργανα άλλα για διαφορές που είναι ορατές δια γυμνού οφθαλμού και από τον πιο αρχάριο χρήστη.

Ακριβώς έτσι είναι Ακη. :ernaehrung004:

Τι τιμή φωτεινότητας έπιασες;

Αλήθεια, τι τιμή μετρήθηκε μετά το καλιμπράρισμα;

Εγώ πάντως έχω να πω ότι ο Καστρούνης είναι απλά απαράδεκτος. Έρχεται πίνει τον καραβίσιο, κολάει αυτή την βεντούζα στην Kuro και όταν φεύγει σου αφήνει τα κυκλάκια από της βεντουζίτσες στην οθόνη.
Ποιος θα τα καθαρίσει Μανώλη? Ε? Ε? Ε?

ειχα βάλει στόχο να μπω στο club των 6090 αλλα τα 3900 και μαλιστα απολυτου μετρητοις χωρις βαση και ηχεια (και καλα τα ηχεια αλλα η βαση ηθελε + 300) με αποθαρρυναν

κριμα γιατι εχοντας ηδη dvd, bluray, ενισχυτη και ηχεια της pioneer θα εκανε καλο σετ.

αν εχεις κανεις υποψην καμια εναλλακτικη pm me.:ernaehrung004:

ειχα βάλει στόχο να μπω στο club των 6090 αλλα τα 3900 και μαλιστα απολυτου μετρητοις χωρις βαση και ηχεια (και καλα τα ηχεια αλλα η βαση ηθελε + 300) με αποθαρρυναν

κριμα γιατι εχοντας ηδη dvd, bluray, ενισχυτη και ηχεια της pioneer θα εκανε καλο σετ.

αν εχεις κανεις υποψην καμια εναλλακτικη pm me.:ernaehrung004:
παντως αν η βαση ειναι το προβλημα υπαρχουν ατομα για την 60αρα που πουλανε τη βαση πολυ πιο φτηνα... παντως στις εταιρικες αγγελιες την 60αρα τη δινουν μαζι με τα ηχεια λαθος κανω???

απο τις αγγελιες του φορουμ το εψαξα αλλα δυστυχως ηχεια και βαση ανεβαζουν την τηλεοραση κοντα στα 4500.

Ρε παιδιά κι εγώ θέλω να πάρω την 6090Η αλλά πρέπει να κάνω ολόκληρη ιστορία. Περιμένω από Sony να μου φέρει την 60ΕΧ700 ως αντάλλαγμα για την ελλατωματική KDS-70R2000 SXRD και μετά να την πουλήσω σε έναν φίλο που την θέλει και καπάκι να βάλω κάποια λεφτά έξτρα και να την πάρω την 6090Η. Αν υπάρχει μέχρι τότε στους επόμενους 1-2 μήνες. Η Sony με καθυστερεί πολύ όμως και αρχίζω και αγχώνομαι...

Έχω κάποια ηχεία Crystal audio 5.1 και ενισχυτή Denon. Δεν θυμάμαι τα μοντέλα τώρα να σας τα πω γιατί δεν είμαι και πολύ ειδικός. Θα κάνουν δουλειά αν πάρω την kuro ή θέλω νέα ηχεία? Η βάση της 6090 πόσο κάνει?

Σε συζήτηση που είχα την Τρίτη στο Pioneer Center με τον υπεύθυνο του καταστήματος, με ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει πλέον καμία KURO στην αγορά, το δε demo κομμάτι που υπάρχει στον εκθεσιακό του χώρο, μου είπε ότι έχει πουληθεί...

...πριν σας απασχολήσει η αγορά οποιασδήποτε KURO, καλό είναι να επιβεβαίωσεται πρώτα την ύπαρξη / διαθεσιμότητά της.

εγω παλι βρηκα τουλαχιστον 2 κομματια σφραγισμενα
ισως δεν υπαρχει εκει καμια κουρο.

υπαρχει γενικα ενας μυθος τοσο με τις τιμες(πριν κλεισει το εργαστοσιο στο σκρουτζ εκαναν κατω απο 3700, μετα εκτοξευθηκαν στα 4500 +/-),
οσο και με την διαθεσιμοτητα(κανενας πλεον δεν εχει αλλα αν ψαξεις παντα βρισκεις και μαλιστα παντα πανω απο 2 κομματια)

εχει αρχισει να γινεται περιεργο. το θεμα ειναι εχεις 4500 ευρω μετρητα? αν ναι τελειωσε η υποθεση. με γεια η νεα σου τηλεοραση!

Last edited:
παντως αν η βαση ειναι το προβλημα υπαρχουν ατομα για την 60αρα που πουλανε τη βαση πολυ πιο φτηνα... παντως στις εταιρικες αγγελιες την 60αρα τη δινουν μαζι με τα ηχεια λαθος κανω???

οντως λαθος κανω :smash::smash: ειναι χωρις ηχεια και βαση.....

εγω παλι βρηκα τουλαχιστον 2 κομματια σφραγισμενα
ισως δεν υπαρχει εκει καμια κουρο.

Διόλου απίθανο γι' αυτό έγραψα...

...πριν σας απασχολήσει η αγορά οποιασδήποτε KURO, καλό είναι να επιβεβαίωσεται πρώτα την ύπαρξη / διαθεσιμότητά της.

...;)