Pioneer Kuro 9th generation

εντωμεταξυ εχω συνδεσει και ενα dvd μεσω scart. Μαλλον αυτο ειναι. ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση.

καλησπερα!σας γραφω για να σας μεταφερω την τρελα που επαθα με την εικονα της kuro tou portihead!εγω ενας φανατικος της τεχνολογιας lcd προσκηνω:music-smiley-005:την τεχνολογια της kuro!το απολυτο μαυρο σε συνδυασμο με την εκπληκτικη ευκρινεια και κινηση σε ολα τα αρχεια που τις δωσαμε και τα επαιζε "παροτι μολις στρωθηκε" λες και ο σκηνοθετης της εγραψε για kuro!ανυπομονω να με ξαναφωναξεις σπιτι σου μαικ!ΥΓ αληθεια με το isf calibration δεν τολμω να ρωτησω ποσο καλυτερα ειναι ολα!!!να τις χαιρεστε ολοι και βεβαια κλαιω ηδη ολα τα λεφτα που εχω ξοδεψει ως τωρα

Αφεντικο εσυ με ωθησες να την αγορασω αρα εγω πρεπει να σε ευχαριστω που δεν την πηρες εσυ!! Το σπιτι ειναι παντα ανοιχτο για σενα! Οχι τιποτα αλλο αλλα ολο και καποια βλακεια θα κανω και θα χρειαστω βοηθεια!

Απάντηση: Re: Pioneer Kuro 9th generation

καλησπερα!σας γραφω για να σας μεταφερω την τρελα που επαθα με την εικονα της kuro tou portihead!εγω ενας φανατικος της τεχνολογιας lcd προσκηνω:music-smiley-005:την τεχνολογια της kuro!το απολυτο μαυρο σε συνδυασμο με την εκπληκτικη ευκρινεια και κινηση σε ολα τα αρχεια που τις δωσαμε και τα επαιζε "παροτι μολις στρωθηκε" λες και ο σκηνοθετης της εγραψε για kuro!ανυπομονω να με ξαναφωναξεις σπιτι σου μαικ!ΥΓ αληθεια με το isf calibration δεν τολμω να ρωτησω ποσο καλυτερα ειναι ολα!!!να τις χαιρεστε ολοι και βεβαια κλαιω ηδη ολα τα λεφτα που εχω ξοδεψει ως τωρα

Και να σκεφτείς ότι μιλάμε για μια τηλεόραση του 2008 έτσι; Εννοείται ότι και μετά το isf απογειώνεται η εικόνα. Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι δεν είναι τυχαίο που έχει γίνει τηλεόραση αναφοράς παγκοσμίως.

Καλορίζικη και από εμένα.

Αναφορικά με αυτό
ΥΓ αληθεια με το isf calibration δεν τολμω να ρωτησω ποσο καλυτερα ειναι ολα!!!

απλά μια δοκιμή θα σε πείσει.:music-smiley-005:

Re: Απάντηση: Re: Pioneer Kuro 9th generation

Αναφορικά με αυτό

Μάνο τώρα που άνοιξε και ο καιρός δεν έρχεσαι από Κρήτη μεριά να κάνεις κανα μπάνιο?......ΜΠας και καλιβραρουμε και εμεις την Tv μας? Έχουμε και ρακες έτοιμες..

Re: Απάντηση: Re: Pioneer Kuro 9th generation

Αναφορικά με αυτό

Μήπως μπορεί ο κος καστρουνής να μας απαντήσει πού οφείλονται κατα την γνώμη του οι διάφορες τιμές στην φωτεινότητα που λαμβάνονται μετά το πέρας του calibration στις KURO? Αφού κατά βάση είναι τα ίδια panel, as per Pioneer, δεν θα έπρεπε λογικά να έχουν παραπλήσιες τιμές φωτεινότητας????

Ποιοί είναι οι παράγοντες που παίζουν ρόλο??

Επίσης και η Χαλκίδα είναι ωραία αυτήν την περίοδο, με παραλίες και ψαροταβέρνες για όλα τα γούστα. Μήπως δει και η δική μας TV άσπρη μέρα!!!

LX6090H. Επί τέλους στη θέση της!

Μετά από αναμονή ΚΑΙ προετοιμασία 3 και πλέον μηνών, χθες, με τη βοήθεια του γιου μου και άλλων δύο φίλων του - και οι τρεις έξοχοι δίμετροι "νταγλαράδες" - καταφέραμε να τελειώσει η πρώτη φάση του project, το οποίο περιελάμβανε τα εξής:

1) Προκατασκευή ειδικού ξύλινου κουτιού, που θα δέχοταν την μέχρι τώρα υπάρχουσα Sony CRT KV-ES38M91, με τα κατάλληλα προστατευτικά φελιζόλ και αφρολέξ, ώστε να μεταφερθεί εν ασφαλεία στην επαρχία, πάνω σε παλέτα. Ο λόγος είναι προφανής, η συσκευή ζυγίζει σχεδόν 130 κιλά και ο όγκος της είναι πάνω από μισό κυβικό μέτρο.
2) Αγορά και τοποθέτηση ηλεκτρικού παλάγκου (ανυψωτικού), το οποίο σε συνεργασία με άλλα δύο μηχανικά παλάγκα αλυσίδας θα ανελάμβανε το σήκωμα και το κατέβασμα από τον τρίτο όροφο στην είσοδο του κτηρίου της Sony και το ανέβασμα της Kuro, με χειρισμό από την ταράτσα και το μπαλκόνι αφαλώς. Η δουλειά αυτή ήταν και η πιο δύσκολη και χρονοβόρα, αφού έπρεπε να επιλεχθούν ισχυρά σημεία ανάρτησης, στα οποία θα κρεμιόντουσαν τα μηχανικά παλάγκα, για να γίνουν οι απαιτούμενες μανούβρες. Παρεπιπτόντως, εδώ είχαμε και μιαν απώλεια: Ο χειριστής του ηλεκτρικού παλάγκου δεν πρόσεξε και το συρματόσχοινο στο "βιράρισμα" (ανέβασμα) του "βερίνιασε" και έφυγε έξω από τύμπανο και τυλίχτηκε στον άξονα του μοτέρ, με αποτέλεσμα το παλάγκο να κολήσει μόλις η Kuro είχε ανέβει στο μπαλκόνι (ευτυχώς). Τώρα πρέπει να το πάω στην αντιπροσωπεία να το ξεβερινιάσουν και ίσως να το αλλάξουν. Αλλά αυτό αργότερα.
3) Αποσύνδεση και κατέβασμα με τα χέρια της Sony από τη βάση της, στη βάση του κουτιού και μετά "χτίσιμο" του υπόλοιπου κουτιού γύρω της, ώστε να κατέβει συσκευασμένη στο ισόγειο.
4) Τοποθέτηση έξτρα ραφιού στο έπιπλο που θα δέχοταν την Kuro, το οποίο ράφι είχε βέβαια προκατασκευαστεί γι αυτό το λόγο.
5) Κατέβασμα της Sony στο ισόγειο.
6) Ανέβασμα της Kuro στο μπαλκόνι του τρίτου ορόφου, αποσυσκευασία, συναρμολόγηση της βάσης και τοποθέτηση της TV σε αυτήν.
7) Αποσυσκευασία των ηχείων PDP-S61 και προσωρινή τοποθέτησή τους με πρόχειρο τρόπο δίπλα στην 6090H, ώστε να έχω και ήχο.
8) Αρχικό σετάπ της συσκευής. Εδώ πρέπει διευκρινήσω ότι ακολούθησα τη συμβουλή του Κώστα του Βλάχου (όπως τον είχαν συμβουλέψει από την Intersys), και έκανα πρώτα αυτόματη αναζήτηση ΜΟΝΟ των ψηφιακών καναλιών της ΕΡΤ, ώστε να μπορεί να δουλέψει το EPG, και μετά έκανα χειροκίνητα την αυτόματη αναζήτηση των αναλογικών καναλιών. Παρ' όλα αυτά το EPG δεν δουλεύει, μου δείχνει δηλαδή άδεια νταμάκια.

Σε αυτή τη φάση, θα σετάρω χειροκίνητα πρώτα τα αναλογικά κανάλια σύμφωνα με τη σειρά που έχουμε όλοι συνηθίσει στην οικογένεια, και μετά θα ασχοληθώ με τα υπόλοιπα. Πάντως ακολούθησα πάλι τη συμβουλή του Κώστα και έβαλα Οθόνη=Πλήρης και mode=movies. Η εικόνα έφτιαξε με το πρώτο. Κώστα σ' ευχαριστώ, νάσαι καλά!

Μετά το σετάπ, θα επανέλθω.

Καλό απόγευμα.
-

Re: LX6090H. Επί τέλους στη θέση της!

.......Αρχικό σετάπ της συσκευής. Εδώ πρέπει διευκρινήσω ότι ακολούθησα τη συμβουλή του Κώστα του Βλάχου (όπως τον είχαν συμβουλέψει από την Intersys), και έκανα πρώτα αυτόματη αναζήτηση ΜΟΝΟ των ψηφιακών καναλιών της ΕΡΤ, ώστε να μπορεί να δουλέψει το EPG, και μετά έκανα χειροκίνητα την αυτόματη αναζήτηση των αναλογικών καναλιών. Παρ' όλα αυτά το EPG δεν δουλεύει, μου δείχνει δηλαδή άδεια νταμάκια.

Αρα αυτό που μου είπαν απ' την Pioneer δεν ισχύει. Συνεπώς για να λειτουργήσει ο EPG χρειάζεται απαραίτητα σύνδεση του δορυφορικού δέκτη. Ευχαριστούμε Παναγιώτη.

Καλορίζικη και καλές θεάσεις!!! :ernaehrung004:

Μπορείτε αν θελετε να με προσθέσετε στην λίστα των κατόχων 5090.

και μια ερωτηση:

θα συνδέσω τον ενισχυτή μου (lx 82) στην τηλεόραση και ολα τα υπόλοιπα( ηχεία και players) πάνω στον ενισχυτή. υπαρχει τρόπος όταν ανοίγω την τηλεόραση να δω κάποιο κανάλι να περνάει ο ήχος μέσα από τον ενισχυτή και να ακούγεται από τα ηχεία ( ώστε να γλυτώσω τα αντιαισθητικά συνοδά ηχεία) η αυτό γίνεται μόνο με hdmi 1.4?

Μπορείτε αν θελετε να με προσθέσετε στην λίστα των κατόχων 5090.

και μια ερωτηση:

θα συνδέσω τον ενισχυτή μου (lx 82) στην τηλεόραση και ολα τα υπόλοιπα( ηχεία και players) πάνω στον ενισχυτή. υπαρχει τρόπος όταν ανοίγω την τηλεόραση να δω κάποιο κανάλι να περνάει ο ήχος μέσα από τον ενισχυτή και να ακούγεται από τα ηχεία ( ώστε να γλυτώσω τα αντιαισθητικά συνοδά ηχεία) η αυτό γίνεται μόνο με hdmi 1.4?

ΔΕΝ χρειάζεται να έχεις hdmi 1.4 για να συμβεί αυτό που θέλεις. Αρκεί να συνδέσεις την τηλεόραση με τον ενισχυτή σου με καλώδιο HDMI και να ενεργοποιήσεις την επιλογή HDMI control στο ΟΝ ( αν και νομίζω ότι το έχει από default). Με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο θα μπορείς να ακούς μέσω των ηχείων σου,αλλά θα μπορείς να ελέγχεις και κάποιες λειτουργίες του ενισχυτή μέσω του τηλεχιρηστηρίου της τηλεόρασής σου. Δες στο εγχειρήδιο τηε τηλεόρασης το τμήμα USING HDMI CONTROL.....

Και καλές θεάσεις!!!!

υπαρχει τρόπος όταν ανοίγω την τηλεόραση να δω κάποιο κανάλι να περνάει ο ήχος μέσα από τον ενισχυτή και να ακούγεται από τα ηχεία

Απλούστατο. Από πίσω, έχει μια έξοδο ήχου με οπτική ίνα. Αγοράζεις μια οπτική ίνα την καρφώνεις στον ενισχυτή και τελείωσες.

update Λίστας κατόχων

5090 / 5090H
1. a.headjohn
2. achilleas8095
3. AKALYPTOS
4. alefantos 2007
5. Aliagas
6. antonish ........................ ISF calibrated (Μ. Καστρουνής)
7. Antony
8. aragorn ................................... 3 προβληματικά εικονοστοιχεία. ISF calibrated (Μ. Καστρουνής)
9. archbish
10. artemismatsas ...........................1 προβληματικό εικονοστοιχείο.

11. avpap
12. bdream58

13. bergodor
14. Centrum
15. cooltsip
16. Database error
17. dbagias
18. dipsa
19. dkoron

20. ege1
21. El Chino
22. erevos
23. fgt32
24. fine68
25. forte
26. gabkon
27. geokot

28. geo02003
29. GIRIS 4
30. Iannis
31. Johnkyp111
32. kblachos ........................ ISF calibrated (Μ. Καστρουνής)
33. klamia71
34. kozadin
35. KuroMan

36. kyrxas
37. manolara ................................ Πρόβλημα με τον δορυφορικό δέκτη. Επισκευάστηκε
38. mikez
39. milmat
40. ncdbill
41. Necronomikos

42. ngxx
43. nick peios
44. nick 2001
45. nikos.s
46. nmarkou
47. Nodens
48. notist
49. nvarsos
50. Panagiotis Pap
51. paull
52. Periklis.Demos

53. pinezas133
54. pop3
55. portishead 28

56. psarrakas
57. pz107
58. spcom
59. TASOSBLUE
60. Tasos Kal
61. tasos53

62. taurus65
63. thanosb

64. thenetpoet
65. theofilos

66. theweb
67. tolakos

68. un4moa
69. vale46
70. Vama
71. VSPORT

72. zafeiros
73. zaras27
74. ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
75. Αυγερινός Παπαδάκης
76. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΑΤΖΑΚΑΣ
77. ΔΗΜΗΤΡΗΣ Π.
78. Θάνος Φουντάς
79. Μιχάλης Κορ.

80. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΑΣΟΣ.......... ISF calibrated (Μ. Καστρουνής)

6090H
81. Andronidis Akis................. ISF calibrated (Μ. Καστρουνής)
82. geodo
83. JDL9
84. LefteriS .......................... ISF calibrated (Μ. Καστρουνής)
85. sptdm

86. stelios26
87. Tefkros

88. tzortz63
89. VSPORT
90. WREXY ..................................... IR σε logo καναλιού
91. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΑΣΟΣ........... ISF calibrated (Μ. Καστρουνής)

92. Παναγιώτης Μελάς

KRP-500A
93. Babis K.
........................ ISF calibrated (Μ. Καστρουνής)
94. el el
95. fragoulisnaval

96. Heller ....................................... Πρόβλημα στον ήχο. Αντικαταστάθηκε
97. kgamma .................................... Πρόβλημα στο panel. Επισκευάστηκε
98. pontios .......................... ISF calibrated (Μ. Καστρουνής)
99. pontioskat

100. Quentin
101. Storman
102. sw1ivr

103. Tiramola ................................... Πρόβλημα στο panel. Επισκευάστηκε
104. un4moa

105. Usual suspect
106. YonVog .......................... ISF calibrated (Μ. Καστρουνής)

107. ZEANPAPAS
108. ΝΑΣΟΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ ............ ISF calibrated (Μ. Καστρουνής)
109. ΝΤΑΚΟΣ ΤΑΣΟΣ

KRP-600A
110. PLUTON

αισιως δηλαδη εχουμε φτασεις της 110 οι απανταχου κuraδες εε???? και εχοντας ακομα 3 μοντελα προς πωλησει εν ελλαδι αντε και φτασαμε τους 113 καταγεγραμενους!!!! κολασηηηη!!!!:ADFADF1::ADFADF1::ADFADF1:

Να πω και γω δυο λόγια, αν και πλέον πιο πολύ κουραστικός γίνομαι παρά εισφέρω κατι νέο...

Ως έπιπλο ειναι πανέμορφη και δεν συγκρίνεται ούτε με τηλεοράσεις πάχους 0.1 χιλ.
Ως εικόνα δεν αφήνει περιθώριο για να πεις ότι κάτι σου λείπει.. μετάνιωσα ήδη που δεν πήρα την 60αρα αλλά τα χρήματα ήταν ανασταλτικός παράγοντας για εμένα.
Συγκρινόμενη με lcd των 3.000 σε dvd ειναι καλυτερη όταν τα φώτα είναι ανοιχτά και πάρα πολύ καλύτερη οταν τα φωτα κλείνουν.

στην εισαγωγη του predator, ο νυχτερινός ουρανός δεν είναι τόσο μαύρος όσο το πλαίσιο της τν αλλα ίσως φταίει οτι ήταν αρυθμιστη και σε τυχαια θυρα αλλα και παλι στην lcd και με κλειστα τα φωτα η συγκεκριμένη εικόνα δείχνει αρκετά χειρότερα.
αν έχει κανείς βάση για 50αρα και δεν του χρειάζεται την αγοράζω
επιπλέον το οριζοντιο ηχειο δεν μου χρειάζεται οπότε όποιος το θελει pm

στην εισαγωγη του predator, ο νυχτερινός ουρανός δεν είναι τόσο μαύρος όσο το πλαίσιο της τν αλλα ίσως φταίει οτι ήταν αρυθμιστη

δεν φταίει αυτό, μην αγχώνεσαι. Ποτέ το μαύρο της οθόνης δεν γίνεται σαν το πλαίσιο, δεν είναι θέμα ρύθμισης. Ακόμα και οι μπάρες σε ταινίες, νομίζουμε ότι έχουν το μαύρο του πλαίσιου. αν σκεπάσεις την εικόνα με ένα μαύρο πανί θα δεις πόσο πραγματικές μαύρες είναι οι μπάρες.

πάντως ακόμη και αν μπεί πάνω σε vogels των 1000 ευρω η τν αδικείται.
ειναι φτιαγμένη να μείνει μόνη της μέσα στην piano black λιτότητα (= μεγαλοπρέπειά της).

ηχεία και βάση ακομη και τα original την αδικούν!

Last edited:
Να πω και γω δυο λόγια, αν και πλέον πιο πολύ κουραστικός γίνομαι παρά εισφέρω κατι νέο...

Ως έπιπλο ειναι πανέμορφη και δεν συγκρίνεται ούτε με τηλεοράσεις πάχους 0.1 χιλ.
Ως εικόνα δεν αφήνει περιθώριο για να πεις ότι κάτι σου λείπει.. μετάνιωσα ήδη που δεν πήρα την 60αρα αλλά τα χρήματα ήταν ανασταλτικός παράγοντας για εμένα.
Συγκρινόμενη με lcd των 3.000 σε dvd ειναι καλυτερη όταν τα φώτα είναι ανοιχτά και πάρα πολύ καλύτερη οταν τα φωτα κλείνουν.

στην εισαγωγη του predator, ο νυχτερινός ουρανός δεν είναι τόσο μαύρος όσο το πλαίσιο της τν αλλα ίσως φταίει οτι ήταν αρυθμιστη και σε τυχαια θυρα αλλα και παλι στην lcd και με κλειστα τα φωτα η συγκεκριμένη εικόνα δείχνει αρκετά χειρότερα.
αν έχει κανείς βάση για 50αρα και δεν του χρειάζεται την αγοράζω
επιπλέον το οριζοντιο ηχειο δεν μου χρειάζεται οπότε όποιος το θελει pm

θηριο βαλτω επισης και στο κομματι της ζητησης για το θεμα της βασης ολο κ καποιος θα υπαρχει...