Pioneer Kuro 9th generation

Τσεκαρε στις ρυθμίσεις της τηλεόρασης για aerial power (η κάπως έτσι) και αν είναι στο on βάλτο στο off ή το αντίθετο. Δυστυχώς δεν είμαι μπροστά στην τηλεόραση τώρα για να σου πω ακριβώς που βρίσκεται αυτή η ρύθμιση. Πάντως το αναφέρει και στο manual στην αρχή αν θυμάμαι καλά αν το ψάξεις θα το βρεις.
Ελπίζω να λυθεί έτσι το πρόβλημα

εισαι καταπληκτικος!
δεν καταλαβαινω τι εννοει αλλα το εβαλα στο «διακοπη» και ειναι οκ!

εισαι καταπληκτικος!
δεν καταλαβαινω τι εννοει αλλα το εβαλα στο «διακοπη» και ειναι οκ!

Έχει σχέση με το αν το τηλεοπτικό σήμα περνάει από ενισχυτη σήματος (συνήθως στην κεραία)

Για το θέμα με την κεραία έχουμε ξαναγράψει ότι η ισχύς κεραίας (aerial power) πρέπει να τεθεί στο off, ως εξής:

Βάζουμε ένα κανάλι του ψηφιακού δέκτη (π.χ. cine+, sport+...) και εν συνεχεία:

Home Menu -> Αρχικές ρυθμίσεις -> Αρχ. Ρύθμιση συστήματος -> Αρχ. Ρυθμίσεις ψηφ. δέκτη -> Εγκατάσταση -> Ψηφιακή αρχ. ρύθμιση -> Ισχύς κεραίας -> Εκτός

καλημερα,

σιγουρα το εχετε ξαναγραψει αλλα μεσα στη νυχτα,την κουραση και το θυμο μου αντε να διαβασω 339 ποστς!!

η διαδικασια αυτη αφορα την h;

στην 5090 ειναι τελειως διαφορετικη..

σιγουρα το εχετε ξαναγραψει αλλα μεσα στη νυχτα,την κουραση και το θυμο μου αντε να διαβασω 339 ποστς!!
η διαδικασια αυτη αφορα την h;
στην 5090 ειναι τελειως διαφορετικη..

Απλά για ενημέρωση το έγραψα. Η διαδικασία αφορά την 5090Η....

Γειά σας φίλοι... Κurάδες!

Ενάμιση χρόνο μετά το γάμο με την 5090H και είμαι ακόμα ερωτευμένος.
Τώρα δε που μετακόμισα και ο χώρος θέασης/ακρόασης είναι πιο μικρός από τον προηγούμενο και ήρθαμε...ακόμα πιο κοντά (στα 3 μέτρα), ήταν σαν να ξαναγνωριστήκαμε από την αρχή... (Αλλά αυτό συνέβη με όλο το σύστημα, άρα είμαι και πολύ πιο κοντά και στα ηχεία!!! Θα ανεβάσω φωτό όταν μπορέσω... )

Βεβαίως μέχρι να βγάλω άκρη με την εγκατάσταση κεραίας του νέου σπιτιού, (που με ανάγκασε να κάνω πατέντες για να φτάσω την επιτοίχια πρίζα), δεινοπάθησα αλλά τελικά όλα καλά. Κι εκεί που εκανα το τελευταίο μερεμέτι και ξανάβαλα το καλώδιο κεραίας στη πρίζα τι βλέπω? Το γνωστό μήνυμα "η κεραία είναι βραχυκυκλωμένη - δεν γουστάρω τέτοια - τράβα φτιάξτο και ξαναέλα". Τελικά είχε ανοίξει το κεντρικό pin του θηλυκού βύσματος και ακουμπούσε στο εξωτερικό μέταλλο - άρα βραχυκύκλωμα. Αντικαταστάθηκε το βύσμα και όλα ΟΚ.

Στο νέο μου set up λόγω χωροταξικού στο ρακ αποφάσισα να την αναρτήσω στον τοίχο, με βάση vogels. Ο τοίχος της πάει καλύτερα...

Συμφωνώ με κάποιους από τους προλαλήσαντες σχετικά με τον ήχο των ηχείων της. Μια χαρά είναι για τηλεόραση και πιστεύω πως κάποιος που δεν έχει άλλες ανάγκες ήχου, με την προσθήκη ενός sub θα μπορούσε να είναι πανευτυχής...

Αλλά δυστυχώς για την τσέπη μου δεν ανήκω σε αυτή την κατηγορία.
Οπότε περνάω στο ένα εκ των δύο θεμάτων που με απασχολούν...
Στο παλιό σπίτι ο ήχος της περνούσε στον προενισχυτή μου μέσω rca.
Τώρα έχω βάλει οπτική ίνα που περνάει από το dac μου και μετά πάει στον προ. Ομως παρατήρησα πως το gain (αν το λεώ σωστά) εξόδου της ΤV μέσω οπτικής ίνας σε σχέση με την αναλογική της έξοδο είναι πολύ πιο χαμηλό με αποτέλεσμα να δυναμώνω αρκετά την ένταση στον προ για να ακούσω αντίστοιχα δυνατά σε σχέση με τις άλλες μου πηγές. Ειδικά δε όταν κάνω switch στο dac μεταξύ coaxial (που είναι συνδεδεμένο ομοαξονικά το transport) και optical (που είναι συνδεδεμένη η Kuro) η διαφορά στην ένταση είναι πολύ μεγάλη.

Y.Γ. Η οπτική ίνα είναι oelbach της πιο χαμηλής σειράς. Αξίζει τον κόπο να πάρω καλύτερη? Θα έχει διαφορά στον ήχο? (γιατί για να λύσει το θέμα του διαφορετικού gain δεν φαντάζομαι να γίνεται).

Τέλος το νέο σπίτι έχει δορυφορική κεραία. Οπότε πέρασα και αντίστοιχο καλώδιο στην ΤV και συντόνισα εύκολα ένα σκασμό άχρηστα (ελεύθερα) κανάλια. και το EPG δουλεύει κανονικά... Ετσι για πρώτη φορά στη ζωή μου αποφάσισα πως θέλω να βάλω nova, με irdetto μωβ και την επίσημη κάρτα ΝΟVA. Aλλά κάπου διάβασα πως δεν πουλάει η εταιρία σκέτες κάρτες πια.
Τι κάνω που δεν θέλω το υπόλοιπο πακέτο?

Γειά σας φίλοι... Κurάδες!

Ενάμιση χρόνο μετά το γάμο με την 5090H και είμαι ακόμα ερωτευμένος.
Τώρα δε που μετακόμισα και ο χώρος θέασης/ακρόασης είναι πιο μικρός από τον προηγούμενο και ήρθαμε...ακόμα πιο κοντά (στα 3 μέτρα), ήταν σαν να ξαναγνωριστήκαμε από την αρχή... (Αλλά αυτό συνέβη με όλο το σύστημα, άρα είμαι και πολύ πιο κοντά και στα ηχεία!!! Θα ανεβάσω φωτό όταν μπορέσω... )

Βεβαίως μέχρι να βγάλω άκρη με την εγκατάσταση κεραίας του νέου σπιτιού, (που με ανάγκασε να κάνω πατέντες για να φτάσω την επιτοίχια πρίζα), δεινοπάθησα αλλά τελικά όλα καλά. Κι εκεί που εκανα το τελευταίο μερεμέτι και ξανάβαλα το καλώδιο κεραίας στη πρίζα τι βλέπω? Το γνωστό μήνυμα "η κεραία είναι βραχυκυκλωμένη - δεν γουστάρω τέτοια - τράβα φτιάξτο και ξαναέλα". Τελικά είχε ανοίξει το κεντρικό pin του θηλυκού βύσματος και ακουμπούσε στο εξωτερικό μέταλλο - άρα βραχυκύκλωμα. Αντικαταστάθηκε το βύσμα και όλα ΟΚ.

Στο νέο μου set up λόγω χωροταξικού στο ρακ αποφάσισα να την αναρτήσω στον τοίχο, με βάση vogels. Ο τοίχος της πάει καλύτερα...

Συμφωνώ με κάποιους από τους προλαλήσαντες σχετικά με τον ήχο των ηχείων της. Μια χαρά είναι για τηλεόραση και πιστεύω πως κάποιος που δεν έχει άλλες ανάγκες ήχου, με την προσθήκη ενός sub θα μπορούσε να είναι πανευτυχής...

Αλλά δυστυχώς για την τσέπη μου δεν ανήκω σε αυτή την κατηγορία.
Οπότε περνάω στο ένα εκ των δύο θεμάτων που με απασχολούν...
Στο παλιό σπίτι ο ήχος της περνούσε στον προενισχυτή μου μέσω rca.
Τώρα έχω βάλει οπτική ίνα που περνάει από το dac μου και μετά πάει στον προ. Ομως παρατήρησα πως το gain (αν το λεώ σωστά) εξόδου της ΤV μέσω οπτικής ίνας σε σχέση με την αναλογική της έξοδο είναι πολύ πιο χαμηλό με αποτέλεσμα να δυναμώνω αρκετά την ένταση στον προ για να ακούσω αντίστοιχα δυνατά σε σχέση με τις άλλες μου πηγές. Ειδικά δε όταν κάνω switch στο dac μεταξύ coaxial (που είναι συνδεδεμένο ομοαξονικά το transport) και optical (που είναι συνδεδεμένη η Kuro) η διαφορά στην ένταση είναι πολύ μεγάλη.

Y.Γ. Η οπτική ίνα είναι oelbach της πιο χαμηλής σειράς. Αξίζει τον κόπο να πάρω καλύτερη? Θα έχει διαφορά στον ήχο? (γιατί για να λύσει το θέμα του διαφορετικού gain δεν φαντάζομαι να γίνεται).

Τέλος το νέο σπίτι έχει δορυφορική κεραία. Οπότε πέρασα και αντίστοιχο καλώδιο στην ΤV και συντόνισα εύκολα ένα σκασμό άχρηστα (ελεύθερα) κανάλια. και το EPG δουλεύει κανονικά... Ετσι για πρώτη φορά στη ζωή μου αποφάσισα πως θέλω να βάλω nova, με irdetto μωβ και την επίσημη κάρτα ΝΟVA. Aλλά κάπου διάβασα πως δεν πουλάει η εταιρία σκέτες κάρτες πια.
Τι κάνω που δεν θέλω το υπόλοιπο πακέτο?

δες λιγο ποιο πανω το μηνυμα 3383

δες λιγο ποιο πανω το μηνυμα 3383

Ευχαριστώ αλλά δεν υπάρχει θέμα με αυτό.
Δεν εμφανίζεται πια το μήνυμα μετά την αντικατάσταση του βύσματος που βραχυκύκλωνε το σήμα.

Το θέμα μου είναι
α)το ασθενικό gain της οπτικής της εξόδου και
β)το αν μπορώ να πάρω μόνο κάρτα nova χωρίς τον υπόλοιπο εξοπλισμό αφού δεν τον χρειάζομαι...

Παιδιά υπάρχει κανένας από Λάρισα που να ενδιαφέρεται για calibration ώστε να φωνάξουμε τον κ. Καστρουνή και να μοιράσουμε το κόστος μεταφοράς?

Το θέμα μου είναι
α)το ασθενικό gain της οπτικής της εξόδου και
β)το αν μπορώ να πάρω μόνο κάρτα nova χωρίς τον υπόλοιπο εξοπλισμό αφού δεν τον χρειάζομαι...

α) Ρίξε μία ματιά αν ο ενισχυτής σου έχει επιλογή αύξησης gain κατά κάποια db για την οπτική είσοδο. Αλλιώς δεν νομίζω ότι μπορείς να κάνεις κάτι.

β) Δεν μπορείς πλέον να πάρεις σκέτη κάρτα nova. Παίρνεις αναγκαστικά πακέτο και τον δέκτη τους.

Εδω και μερικες μερες και για λιγες συνολικα φορες εχω παρατηρησει ενα φαινομενο που το συναντω πρωτη φορα,ειναι μερικες φορες που ενω βλεπω καποια ταινια,σαν απο πισω να αναβοσβηνουν φωτα στιγμιαια σαν φλας ενα πραγμα.Ξερει κανεις τι ειναι ή τι μπορει,να ειναι?

Προς το φιλο Νodens υπάρχει στα Τρίκαλα κάτοχος pdp-5090h που ενδιαφέρεται για καλιμπράρισμα, εγώ ο ίδιος. Όσες φορές και αν επικοινώνησα με τον κ. Καστρούνη με έχει στο περίμενε... Τα στοιχεία μου είναι διαθέσιμα στον κ. Καστρούνη.
Ευχαριστώ.

Απάντηση: Re: Pioneer Kuro 9th generation

Προς το φιλο Νodens υπάρχει στα Τρίκαλα κάτοχος pdp-5090h που ενδιαφέρεται για καλιμπράρισμα, εγώ ο ίδιος. Όσες φορές και αν επικοινώνησα με τον κ. Καστρούνη με έχει στο περίμενε... Τα στοιχεία μου είναι διαθέσιμα στον κ. Καστρούνη.
Ευχαριστώ.

Γνωρίζοντας προσωπικά τον Μανώλη μπορώ με απόλυτη βεβαιότητα να βεβαιώσω ότι δεν του αρέσει να στίνει ή να αγνοεί κανέναν.
Πρέπει όμως να καταλάβετε ότι ο άνθρωπος μένει Αθήνα. Δεδομένου λοιπόν της απόστασης δεν είναι ούτε εύκολο αλλά ούτε και φθηνό να έρθει ο άνθρωπος.
Για σκεφτείτε λίγο πως θα σας φανεί εάν σας πει, ναι θέλω 500 ευρώ για να έρθω?
Εάν δείτε και σε παλιά ποστ, οι περισσότεροι που είναι επαρχία πάντα ξεκινάνε ένα νήμα για να μαζευτούνε άτομα και να καλέσουνε τον Μανώλη όλοι μαζί.
Όλοι θέλουμε να εκμεταλευτούμε τις δυνατότητες του συγκεκριμένου ανθρώπου αλλά είναι μόνο ένας και στην Αθήνα.
Όλα αυτά τα γράφω γιατί βλέπω έναν φίλο μου να φαίνεται σαν να αδιαφορεί για κάποιους. Δεν θέλω να κάνω ούτε το φερέφωνο του Μανώλη αλλά και δεν μιλάω εκ μέρους του (έχει λογαριασμό και μπορέι να απαντήσει).

Μανωλο γεραααα.... παρε μας τα λεφτα :fahne90::fahne90::fahne90:

Λοιπον απο εδω και περα νομιζω πρεπει να του αλλαξουμε και το επιθετο. Kuroστρωνης νομιζω του ταιριαζει καλυτερα απτο Καστρουνης τι λετε??? :flipout::flipout::flipout:

Μανωλο μη μασας παλικαρι μου κατσε τωρα σε ετοιμαζω για Καστελοριζο!!!

Παντως μανωλη μετα απο 70000 ποστς το συμπερασμα που βγαινει ξερεις ποιο ειναι?? ολος ο κοσμος σε παει οι πιονεερ σε πανε ακομα περισσοτερο... μονο οι γυναικες θα πρεπει να σε βλεπουν κ να σου ριχνουν κανενα ψηλοκαντηλι (θα πηγαινεις ρεσυ για καλιμπρασισμα κ θα λενε τωρα δεσαμε!!! εκει που καθοταν 24 ωρες στη τηλεοραση μετα το μανωλη θα κλεινει βδομαδα !!!!):flipout::flipout::flipout:

α) Ρίξε μία ματιά αν ο ενισχυτής σου έχει επιλογή αύξησης gain κατά κάποια db για την οπτική είσοδο. Αλλιώς δεν νομίζω ότι μπορείς να κάνεις κάτι.

β) Δεν μπορείς πλέον να πάρεις σκέτη κάρτα nova. Παίρνεις αναγκαστικά πακέτο και τον δέκτη τους.

O προ είναι δικάναλος αναλογικός. Δεν έχει ενσωματωμένο dac άρα ούτε δική του οπτική είσοδο. Αλλά έχει δυνατότητα ρύθμισης gain στις αναλογικές του εισόδους, οι οποίες είναι μόνο 4. Ετσι το dac μου το οποίο δέχεται και το ψηφιακό σημα (coaxial) από το transport και το ψηφαικό σήμα (optical) από την Kuro είναι συνδεδεμένο σε μια από τις αναλογικές εισόδους του προ. Κι έτσι δεν μπορώ να ανεβάσω το gain και να το ξεχάσω. Γιατί αν ανεβάσω το gain για την TV και μετά γυρίσω στο cd υπάρχει κίνδυνος λόγω μεγάλης διαφοράς έντασης στα ηχεία (και ισως παραμόρφωσης) οπότε πρέπει να το ξανακατεβάζω. Πράγμα το οποίο έχω κάνει ήδη αλλά δεν είναι πρακτικό. Κι έχω καταλήξει να αφήνω το gain σταθερό οπότε σε τηλεοπτικό πρόγραμμα ή ταινία απλά ανεβάζω πιο πολύ την ένταση. Αλλά και πάλι αν ξεχαστώ σε αυτή την ένταση και πάω να βάλω CD, τρέχω να προλάβω να χαμηλώσω. Αν μου περίσσευε αναλογική είσοδος στον προ για το σήμα της TV (αναλογικά όπως το είχα παλιά) δεν θα είχα πρόβλημα. Αλλά προτιμώ να έχω συνδεδεμένο το ραδιόφωνό μου εκεί για να ακούω πότε πότε. Οταν το είχα αποσυνδεδεμένο για χάρη της ΤV το άφηνα μονίμως κλειστό...

Όσο για το δεύτερο... πρέπει να πληρώσω τον δέκτη τους ή τον δίνουν στο πακέτο?

update Λίστας κατόχων

5090 / 5090H
1. a.headjohn
2. achilleas8095
3. AKALYPTOS
4. alefantos 2007
5. Aliagas
6. antonish ........................ ISF calibrated (Μ. Καστρουνής)
7. Antony
8. aragorn ................................... 3 προβληματικά εικονοστοιχεία. ISF calibrated (Μ. Καστρουνής)
9. archbish
10. artemismatsas ...........................1 προβληματικό εικονοστοιχείο.

11. avpap
12. bdream58

13. bergodor
14. Centrum
15. cooltsip
16. Database error
17. dbagias
18. dipsa
19. dkoron

20. ege1
21. El Chino
22. erevos
23. fgt32
24. fine68
25. forte
26. gabkon
27. geokot

28. geo02003
29. GIRIS 4
30. Iannis
31. Johnkyp111
32. kblachos ........................ ISF calibrated (Μ. Καστρουνής)
33. klamia71
34. kozadin
35. KuroMan

36. kyrxas
37. manolara ................................ Πρόβλημα με τον δορυφορικό δέκτη. Επισκευάστηκε
38. mikez
39. milmat
40. ncdbill
41. Necronomikos

42. ngxx
43. nick peios
44. nick 2001
45. nikos.s
46. nmarkou
47. Nodens
48. notist
49. nvarsos
50. Panagiotis Pap
51. paull
52. Periklis.Demos

53. pinezas133
54. pop3
55. portishead 28

56. psarrakas
57. pz107
58. spcom
59. TASOSBLUE
60. Tasos Kal
61. tasos53

62. taurus65
63. thanosb

64. thenetpoet
65. theofilos

66. theweb
67. tolakos

68. un4moa
69. vale46
70. Vama
71. VSPORT

72. zafeiros
73. zaras27
74. ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
75. Αυγερινός Παπαδάκης
76. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΑΤΖΑΚΑΣ
77. ΔΗΜΗΤΡΗΣ Π.
78. Θάνος Φουντάς
79. Μιχάλης Κορ.

80. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΑΣΟΣ.......... ISF calibrated (Μ. Καστρουνής)

6090H
81. Andronidis Akis................. ISF calibrated (Μ. Καστρουνής)
82. geodo
83. JDL9
84. LefteriS .......................... ISF calibrated (Μ. Καστρουνής)
85. sptdm

86. stelios26
87. Tefkros

88. tzortz63
89. VSPORT
90. WREXY ..................................... IR σε logo καναλιού
91. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΑΣΟΣ........... ISF calibrated (Μ. Καστρουνής)

92. Παναγιώτης Μελάς

KRP-500A
93. Babis K.
........................ ISF calibrated (Μ. Καστρουνής)
94. el el
95. fragoulisnaval

96. Heller ....................................... Πρόβλημα στον ήχο. Αντικαταστάθηκε
97. kgamma .................................... Πρόβλημα στο panel. Επισκευάστηκε
98. pontios .......................... ISF calibrated (Μ. Καστρουνής)
99. pontioskat

100. Quentin
101. Storman
102. sw1ivr .......................... ISF calibrated (Μ. Καστρουνής)
103. Tiramola ................................... Πρόβλημα στο panel. Επισκευάστηκε
104. un4moa

105. Usual suspect
106. YonVog .......................... ISF calibrated (Μ. Καστρουνής)

107. ZEANPAPAS
108. ΝΑΣΟΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ ............ ISF calibrated (Μ. Καστρουνής)
109. ΝΤΑΚΟΣ ΤΑΣΟΣ

KRP-600A
110. PLUTON

Παιδες κατοχοι της 5090 το θεμα της digea πως το λυσατε (αν το λυσατε???) Σαβ/κο πως θα βλεπετε τα HD καναλια (:flipout::flipout:)??
Επειδη φτασαμε επικινδυνα πλεον στη ημερομηνια οροσημο για πειτε πια ειναι η καλυτερη δυνατη λυση???