Γειά σας φίλοι... Κurάδες!
Ενάμιση χρόνο μετά το γάμο με την 5090H και είμαι ακόμα ερωτευμένος.
Τώρα δε που μετακόμισα και ο χώρος θέασης/ακρόασης είναι πιο μικρός από τον προηγούμενο και ήρθαμε...ακόμα πιο κοντά (στα 3 μέτρα), ήταν σαν να ξαναγνωριστήκαμε από την αρχή... (Αλλά αυτό συνέβη με όλο το σύστημα, άρα είμαι και πολύ πιο κοντά και στα ηχεία!!! Θα ανεβάσω φωτό όταν μπορέσω... )
Βεβαίως μέχρι να βγάλω άκρη με την εγκατάσταση κεραίας του νέου σπιτιού, (που με ανάγκασε να κάνω πατέντες για να φτάσω την επιτοίχια πρίζα), δεινοπάθησα αλλά τελικά όλα καλά. Κι εκεί που εκανα το τελευταίο μερεμέτι και ξανάβαλα το καλώδιο κεραίας στη πρίζα τι βλέπω? Το γνωστό μήνυμα "η κεραία είναι βραχυκυκλωμένη - δεν γουστάρω τέτοια - τράβα φτιάξτο και ξαναέλα". Τελικά είχε ανοίξει το κεντρικό pin του θηλυκού βύσματος και ακουμπούσε στο εξωτερικό μέταλλο - άρα βραχυκύκλωμα. Αντικαταστάθηκε το βύσμα και όλα ΟΚ.
Στο νέο μου set up λόγω χωροταξικού στο ρακ αποφάσισα να την αναρτήσω στον τοίχο, με βάση vogels. Ο τοίχος της πάει καλύτερα...
Συμφωνώ με κάποιους από τους προλαλήσαντες σχετικά με τον ήχο των ηχείων της. Μια χαρά είναι για τηλεόραση και πιστεύω πως κάποιος που δεν έχει άλλες ανάγκες ήχου, με την προσθήκη ενός sub θα μπορούσε να είναι πανευτυχής...
Αλλά δυστυχώς για την τσέπη μου δεν ανήκω σε αυτή την κατηγορία.
Οπότε περνάω στο ένα εκ των δύο θεμάτων που με απασχολούν...
Στο παλιό σπίτι ο ήχος της περνούσε στον προενισχυτή μου μέσω rca.
Τώρα έχω βάλει οπτική ίνα που περνάει από το dac μου και μετά πάει στον προ. Ομως παρατήρησα πως το gain (αν το λεώ σωστά) εξόδου της ΤV μέσω οπτικής ίνας σε σχέση με την αναλογική της έξοδο είναι πολύ πιο χαμηλό με αποτέλεσμα να δυναμώνω αρκετά την ένταση στον προ για να ακούσω αντίστοιχα δυνατά σε σχέση με τις άλλες μου πηγές. Ειδικά δε όταν κάνω switch στο dac μεταξύ coaxial (που είναι συνδεδεμένο ομοαξονικά το transport) και optical (που είναι συνδεδεμένη η Kuro) η διαφορά στην ένταση είναι πολύ μεγάλη.
Y.Γ. Η οπτική ίνα είναι oelbach της πιο χαμηλής σειράς. Αξίζει τον κόπο να πάρω καλύτερη? Θα έχει διαφορά στον ήχο? (γιατί για να λύσει το θέμα του διαφορετικού gain δεν φαντάζομαι να γίνεται).
Τέλος το νέο σπίτι έχει δορυφορική κεραία. Οπότε πέρασα και αντίστοιχο καλώδιο στην ΤV και συντόνισα εύκολα ένα σκασμό άχρηστα (ελεύθερα) κανάλια. και το EPG δουλεύει κανονικά... Ετσι για πρώτη φορά στη ζωή μου αποφάσισα πως θέλω να βάλω nova, με irdetto μωβ και την επίσημη κάρτα ΝΟVA. Aλλά κάπου διάβασα πως δεν πουλάει η εταιρία σκέτες κάρτες πια.
Τι κάνω που δεν θέλω το υπόλοιπο πακέτο?