Pioneer Kuro 9th generation

EPG για την επίγεια ψηφιακή. Άρα δορυφόρος, λοιπόν

OK, Κώστα, ευχαριστώ.

Η αλήθεια είναι ότι τότε που το είχα κι εγώ επισημάνει, μόλις πρωτοέστησα την 6090H, είχες απαντήσει λέγοντας ότι χρειάζεται σύνδεση με τον δορυφορικό δέκτη, αλλά δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία. Δεν μου πήγαινε καν στο μυαλό κάτι τέτοιο. Μιλάμε για "σχεδιαστική διαστροφή" του κατασκευαστή, αν μπορώ να χαρακτηρίσω κάπως αυτό το χαρακτηριστικό.

Με την ευκαιρία, ακόμα μια σχετική ερώτηση:

Η δορυφορική σύνδεση μπορεί να γίνει με οποιοδήποτε δορυφόρο (π.χ. Hotbird), ή χρειάζεται κάποιος συγκεκριμένος; Και είναι αρκετό να κατέβουν απλά τα ελεύθερα κανάλια ή μήπως χρειάζεται να κατέβει και κάποιο συνδρομητικό πακέτο, π.χ. NOVA?

Ευχαριστώ.
-

Ναι, με οποιοδήποτε δορυφόρο, και φτάνει να βρει έστω και ένα ελεύθερο κανάλι το οποίο να εκπέμπει EPG. Εγώ έβγαλα για λίγο το καλώδιο απ' τον εξωτερικό δορυφορικό μου δέκτη και το έβαλα στην τηλεόραση. Εβαλα ένα FTA κανάλι, είδα ότι λειτουργεί ο EPG και αποσύνδεσα το καλώδιο. Στη συνέχεια ο EPG θα λειτουργεί μέχρι να διακοπεί για κάποιο λόγο η τροφοδοσία της τηλεόρασης. Και τώρα που το γράφω, πρέπει να ξανακάνω την διαδικασία γιατί χθες το μεσημέρι είχα διακοπή ρεύματος και ο EPG σταμάτησε να λειτουργεί.....

Last edited:
EPG: Δούλεψε!

Ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του Κώστα, το EPG δουλεύει πλέον πλήρως και μάλιστα ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ!

Άλλη μια φορά: Ευχαριστώ (και ευχαριστούμε όλοι) τον Κώστα και όλους τους υπόλοιπους φίλους που συνέβαλαν.

Καλό βράδυ.
-

Ακόμα μια ερώτηση

Μιλήσαμε για διακοπή τροφοδοσίας.

Αυτό, εκτός από διακοπή ρεύματος ή/και βγάλσιμο του καλωδίου από την πρίζα μπορεί να σημαίνει και σβήσιμο από τον γενικό διακόπτη ισχύος της τηλεόρασης (εννοώ αυτόν που είναι στο κάτω μέρος της συσκευής και αριστερά);
-

Re: EPG: Δούλεψε!

Ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του Κώστα, το EPG δουλεύει πλέον πλήρως και μάλιστα ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ!

Άλλη μια φορά: Ευχαριστώ (και ευχαριστούμε όλοι) τον Κώστα και όλους τους υπόλοιπους φίλους που συνέβαλαν.

Καλό βράδυ.
-

ελληνικα στα digea...?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: EPG: Δούλεψε!

κι`εγω γιατι τα βλεπω αγγλικα ρε παιδια?(λακης γλυκουλης=sweet lakis)...

Αφου την ρυθμισεις πρεπει να την κλεισεις από το διακόπτη για να γινει αλλιως δεν θα γινουν ελληνικά

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: EPG: Δούλεψε!

Αφου την ρυθμισεις πρεπει να την κλεισεις από το διακόπτη για να γινει αλλιως δεν θα γινουν ελληνικά

τι εννοεις να "ρυθμισω"?
συντονισμενη ειναι η τιβι..
μηπως ν`αλλαξω χωρα?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: EPG: Δούλεψε!

τι εννοεις να "ρυθμισω"?
συντονισμενη ειναι η τιβι..
μηπως ν`αλλαξω χωρα?

Οριζεις χωρα Γερμανία και γλωσσα τηλεόρασης ελληνικά .Σβηνεις την tv από το διακόπτη , την ανοιγεις και οκ:award:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: EPG: Δούλεψε!

Οριζεις χωρα Γερμανία και γλωσσα τηλεόρασης ελληνικά .Σβηνεις την tv από το διακόπτη , την ανοιγεις και οκ:award:

πολυ σωστος...!!
ευχαριστω

ελληνικα στα digea...?

Αφού στο έγραψα βρε πιο πάνω.....
Στην ψηφιακή αρχική ρύθμιση βάλε χώρα Γερμανία, και επέλεξε αντικατάσταση υπαρχόντων καναλιών ώστε να εγκαταστήσει ξανά τα ψηφιακά κανάλια. Εν συνεχεία βάλε γλώσσα μενού -> Ελληνικά, κλείσε απ' τον διακόπτη την τηλεόραση και άνοιξέ την ξανά. Ο EPG θα δείχνει πλέον στα Ελληνικά.

Re: Ακόμα μια ερώτηση

Μιλήσαμε για διακοπή τροφοδοσίας.

Αυτό, εκτός από διακοπή ρεύματος ή/και βγάλσιμο του καλωδίου από την πρίζα μπορεί να σημαίνει και σβήσιμο από τον γενικό διακόπτη ισχύος της τηλεόρασης (εννοώ αυτόν που είναι στο κάτω μέρος της συσκευής και αριστερά);
-

Οχι, με το πάτημα του διακόπτη κάτω αριστερά δεν υπάρχει πρόβλημα. Εγώ από τον διακόπτη κλείνω την τηλεόραση κάθε μέρα.

Το πρόβλημα επανεμφανίζεται όταν αποσυνδεθεί το καλώδιο ρεύματος....

Διακοπή ρεύματος και EPG

Οχι, με το πάτημα του διακόπτη κάτω αριστερά δεν υπάρχει πρόβλημα. Εγώ από τον διακόπτη κλείνω την τηλεόραση κάθε μέρα.

Το πρόβλημα επανεμφανίζεται όταν αποσυνδεθεί το καλώδιο ρεύματος....

Προσπαθώντας να συμβάλω κι εγώ στα θέματα ενημέρωσης, που αφορούν τους χρήστες των Kuro, θα ήθελα να σας κάνω μιαν ενημέρωση επί του θέματος. Σήμερα έκανα - άθελά μου - ένα πείραμα που ανατρέπει την παραπάνω (σε κόκκινο) φράση. Προσπαθώντας να προστατέψω καλύτερα την Kuro, την συνέδεσα σε ένα UPS της APC 1400VA, ώστε να αποφύγω τυχόν δυσάρεστα σε περίπτωση διακοπής (έχω πικράν πείρα από διακοπές, μολονότι τηρώ με ευλάβεια τους βασικούς κανόνες προστασίας των σοβαρών και ακριβών συσκευών, έχοντάς τις πάντα συνδεδεμένες σε επώνυμους και καλούς σταθεροποιητές τάσης).

Υποχρεωτικά, λοιπόν, έβγαλα το καλώδιο της TV από την πρίζα και το συνέδεσα στην έξοδο του UPS. Περίμενα ότι θα χαθούν οι ρυθμίσεις, αλλά προς ευχάριστή μου έκπληξη, αυτές ήταν εκεί. Το EPG στα επίγεια ψηφιακά κανάλια λειτουργεί όπως πριν, στα ελληνικά.

Εκείνο που δεν έχω - και δεν είχα από την αρχή - είναι EPG στα δορυφορικά, αλλά αφ' ενός δεν τα έχω ψάξει όλα και αφ' ετέρου θεωρώ φυσιολογικό κάποια να μην έχουν. Εδώ θα ήθελα κάποιος να μου πει αν αυτό είναι φυσιολογικό και πώς μπορώ να ελέγξω αν πράγματι λειτουργεί το EPG στα δορυφορικά (ανεξάρτητα σε ποιά γλώσσα), υποδεικνύοντας μου κάποιο ή κάποια κανάλια, που όντως διαθέτουν τέτοιο.
-

Re: Διακοπή ρεύματος και EPG

Υποχρεωτικά, λοιπόν, έβγαλα το καλώδιο της TV από την πρίζα και το συνέδεσα στην έξοδο του UPS. Περίμενα ότι θα χαθούν οι ρυθμίσεις, αλλά προς ευχάριστή μου έκπληξη, αυτές ήταν εκεί. Το EPG στα επίγεια ψηφιακά κανάλια λειτουργεί όπως πριν, στα ελληνικά....

Επειδή η αποσύνδεση και επανασύνδεση στην τάση ήταν στιγμιαία. Αν όμως η TV μείνει κάποιο χρονικό διάστημα (το οποίο δεν μπορώ επακριβώς να προσδιορίσω -ίσως 5 min-) χωρίς ρεύμα τότε χάνεται ο EPG.

Ξαφνικά έχασα τα ψηφιακά κανάλια της ΕΡΤ

Λοιπόν, μετά το παραπάνω αναφερθέν πείραμα, αποδείχτηκε ότι το UPS είναι μάλλον "λίγο" για την 6090H, κι έτσι, μέχρι να βρεθεί άλλο μεγαλύτερο, θα μείνει συνδεδεμένη απλά σε ένα AVR.

Σήμερα, λοιπόν, αποσύνδεσα - πάλι στιγμιαία - το καλώδιο από την έξοδο του UPS και το συνέδεσα στην έξοδο του προαναφερθέντος AVR. Τούτη τη φορά όμως, δεν είχα σβήσει την τηλεόραση από τον γενικό της διακόπτη ON-OFF (εννοώ πάντα τον διακόπτη της συσκευής), αλλά όπως ήταν σβηστή στο St/by mode, έκανα την αλλαγή του φις.

Δεν ξέρω αν αυτό έφταιξε, αλλά συνέβησαν τα παρακάτω:

1) Τα ψηφιακά κανάλια της ΕΡΤ (Prisma, Sport+, κλπ.) μου έδειχναν μωσαϊκά ή καθόλου εικόνα.

2) Η χώρα είχε γίνει "Αυστρία".

3) Τα αναλογικά δεν πειράχτηκαν.

4) Ξαναέκανα scanning του ψηφιακού δέκτη και ανίχνευσε μόνο τα κανάλια της Digea. Μπήκα στο μενού, άλλαξα τη χώρα σε "Γερμανία" και ξαναέκανα scanning της ψηφιακής μπάντας. Την πρώτη φορά δεν τα βρήκε. Όταν επιμένοντας ζήτησα "πρόσθεση καναλιών", τα βρήκε, αλλά πάλι με μωσαϊκά ή χωρίς εικόνα.

5) EPG στα ελληνικά εξακολουθώ να έχω στα κανάλια της Digea, που έχω εικόνα. Στα της ΕΡΤ, αυτά με το μωσαϊκό, έχω EPG. Στα άλλα που λαμβάνω μήνυμα στην οθόνη μου ότι "δεν υπάρχει σήμα" δεν έχω EPG.

Τί μπορεί να συμβαίνει και τί πρέπει να κάνω;
Ευχαριστώ.
-

Περίεργα όντα αυτά τα ψηφιακά

Λοιπόν, άνευ προειδοποιήσεως και άνευ εξηγήσεως, το χθεσινό πρόβλημα με τα ψηφιακά της ΕΡΤ διορθώθηκε από μόνο του. Σήμερα τα βλέπω όλα μια χαρά, χωρίς περίεργα "μωσαϊκά" και "δεν υπάρχει σήμα".

Λέτε να έφταιγε η TV ή το σήμα της μετάδοσης;

Πάντως, αυτά τα ψηφιακά είναι περίεργα όντα.
-

Πολύ περίεργα όντα αυτά τα ψηφιακά!

...........

Πάντως, αυτά τα ψηφιακά είναι περίεργα όντα.
-

Όντως, πολύ περίεργα όντα!

Λοιπόν, βρέθηκε ο ένοχος και είναι ο ενσωματωμένος δέκτης DVB-T του δορυφορικού μου δέκτη AZBox Premium.

Όταν είναι αναμένος ο AZBox με ενεργοποιημένο τον δέκτη DVB-T, για κάποιο - άγνωστο - λόγο μου "μπλοκάρει" το σήμα MPEG-2 της ψηφιακής ΕΡΤ στον ενσωματωμένο δέκτη της TV, ενώ δεν επηρεάζει τη λήψη των καναλιών της Digea, που είναι MPEG-4.

:twoguns: :computer: :rifle:

Οι συνδέσεις στην κεραία είναι με τον κλασσικό τρόπο, ήτοι από την κεραία στην είσοδο RF του DVD Recorder, από την έξοδο RF αυτού στην είσοδο RF του AZBox κι από την έξοδό του στην είσοδο της TV.

Είναι φυσιολογική μια τέτοια συμπεριφορά; Κατά την κρίση μου δεν θα έπρεπε να συμβαίνουν τέτοια προβλήματα. Π.χ. γιατί να επηρεάζεται ο δέκτης της TV και όχι ο δέκτης του AZBox ή γιατί όχι και οι δύο δέκτες; Που κι αν ακόμα συνέβαινε, πάλι θα ήταν απαράδεκτο για μένα.

Ξέρει κανείς ή μπορεί να δώσει μιαν εξήγηση γι αυτό;
-