Pioneer Kuro 9th generation

Re: Πολύ περίεργα όντα αυτά τα ψηφιακά!

Ξέρει κανείς ή μπορεί να δώσει μιαν εξήγηση γι αυτό;

Πιθανόν μόνο η Pioneer Παναγιώτη. Διότι αναφέρει ξεκάθαρα στο manual ότι δεν συνιστάται η σύνδεση της κεραίας μέσω loop out άλλου δέκτη, αλλά απ' ευθείας στην TV. Αν θυμάμαι καλά το αναφέρει για τον DVB-S δέκτη, αλλά πιθανόν να ισχύει και για τον DVB-T.

-bye-

Απάντηση: Re: Πολύ περίεργα όντα αυτά τα ψηφιακά!

Πιθανόν μόνο η Pioneer Παναγιώτη. Διότι αναφέρει ξεκάθαρα στο manual ότι δεν συνιστάται η σύνδεση της κεραίας μέσω loop out άλλου δέκτη, αλλά απ' ευθείας στην TV. Αν θυμάμαι καλά το αναφέρει για τον DVB-S δέκτη, αλλά πιθανόν να ισχύει και για τον DVB-T.

-bye-

Ναι, Κώστα, αυτό το ξέρω και θα έλεγα ότι το θεωρώ και λογικό, διότι το loop από άλλο (δορυφορικό) δέκτη μπορεί να επηρεάσει την λειτουργία του ή των LNBs.

Αλλά looping από δέκτη σε δέκτη με σήμα RF είναι κοινή πρακτική πολλά χρόνια τώρα. Υποτίθεται ότι όλοι οι δέκτες των συσκευών που έχουν loop στη σύνδεση RF, πρέπει να προσφέρουν σήμα αναδιαμορφωμένο και καθαρό, όπως θα έκανε ένα απλό splitter, που θα τροφοδοτούσε 2 (ή περισσότερες) τηλεοράσεις. Με αυτή τη λογική δεν πρέπει να συνδέεις ούτε Βίντεο ούτε DVD Recorder ούτε αποκωδικοποιητή συνδρομητικής πλατφόρμας (π.χ. τύπου Filmnet) ούτε οποιαδήποτε άλλη συσκευή με ενσωματωμένο δέκτη.

Τώρα βέβαια, επειδή τα ψηφιακά κανάλια και η μετάδοσή τους είναι ακόμα σε νηπιακή ηλικία στην Ελλάδα, ίσως έχουμε εκεί κάποιο ζήτημα (ίσως, λέω, γιατί κι εγώ δεν ξέρω).

Πάντως, θα κάνω μιαν ερώτηση στην Intersys αύριο. Τί λέτε, θα ξέρουν;
-

Aυτα τα ψιλοκουλα μου τα κάνει και εμένα.

Δηλαδή έσβησα ένα κανάλι από τα ψηφιακά και δεν μπορούσε να το ξαναπιάσει σε καινούργια αναζήτηση.
Την επόμενη μέρα το είχε βρει μόνη της.

Βεβαία δεν έχω μετανιώσει ούτε μια στιγμή την αγορά της διότι η εικόνα της με αποζημιώνει καθημερινός ιδίως μέρα την ρύθμιση του Μανώλη Καστρουνή.

Η επικοινωνία με το Service της Pioneer

Σήμερα το πρωί έστειλα στο Service της Intersys/Pioneer (www.manolopoulos-service.com), το εξής μήνυμα:

Αγαπητοί Κύριοι,

Πριν λίγο καιρό, συγκεκριμένα στις 4 Μαρτίου 2010, αγόρασα από το κατάστημα *********, μια τηλεόραση Pioneer Kuro PDP-LX6090H, S/N *******, για την οποία μάλιστα έστειλα στο αρμόδιο τμήμα της Intersys (υπεύθυνη κ. Γιώτα Τριανταφύλλου) το απόκομμα φύλλου εγγύησης.

Πριν δύο ημέρες, η τηλεόραση παρουσίασε μια περίεργη συμπεριφορά, όσον αφορά στη λήψη των ψηφιακών καναλιών της ΕΡΤ (Prisma, Cine+, Sport+Info, RIK Sat). Πιο συγκεκριμένα, τα πράγματα έχουν ως εξής (τα παραθέτω με χρονολογική σειρά):

1) Ο ψηφιακός (επίγειας λήψης) δέκτης της τηλεόρασης είχε εξ αρχής συντονιστεί στα 4 κανάλια της ψηφιακής ΕΡΤ χωρίς πρόβλημα. Όταν η Digea ξεκίνησε τις εκπομπές στην Αττική, ξανασυντόνισα τον δέκτη και αυτός έπιασε αμέσως και αποθήκευσε και τα κανάλια της Digea. Μέχρις εδώ δεν είχα κανένα πρόβλημα. Πρέπει να δειυκρινήσω ότι η σύνδεση της τηλεόρασης με την τηλεοπτική κεραία είχε γίνει με τον κλασσικό τρόπο, ήτοι από την κεραία στην είσοδο RF ενός DVD Recorder, από την έξοδο RF αυτού στην είσοδο RF μιας συσκευής Βίντεο, κι από την έξοδό του στην είσοδο της TV. Η κεραία μου βλέπει τον Υμηττό, με απόλυτα καθαρή λήψη, χωρίς εμπόδια. Άλλωστε η περιοχή μου είναι οι Τζιτζιφιές στην Καλλιθέα και ο Υμηττός είναι κατ' ευθείαν απέναντι.

2) Ο δορυφορικός δέκτης της τηλεόρασης συντονίστηκε αρχικά στον Hotbird με ένα απλό "πιάτο" 60cm, το οποίο χρησιμοποιώ για την πλατφόρμα της NOVA και κατέβασε γρήγορα και απλά όλα τα διαθέσιμα κανάλια.

3) Οι ρυθμίσεις που έκανα στην συσκευή είναι αυτές που η Intersys έχει προτείνει στους πελάτες της, ήτοι:

Χώρα: Γερμανία
Γλώσσα Μενού: Ελληνικά

Με αυτό τον τρόπο έχω και το EPG των επίγειων ψηφιακών καναλιών στα Ελληνικά και δουλεύει ικανοποιητικά.

4) Πριν 10 περίπου μέρες αναβάθμισα την δορυφορική μου εγκατάσταση, προσθέτοντας 2 μεγαλύτερα πιάτα (ένα του 1 μέτρου και ένα του 1.20 μέτρου) ώστε να μπορώ να πιάσω και άλλους δορυφόρους. Μαζί με τα πιάτα εισήγαγα στο σύστημα και έναν εξωτερικό δορυφορικό δέκτη, τον AZBox Premium HD (link: http://www.azbox-digital.com/index.php?id=2&tbl=registos&id2=14), ο οποίος διαθέτει ενσωματωμένο - εκτός από τον δορυφορικό - και επίγειο ψηφιακό δέκτη DVB-T, συμβατό με MPEG-2/MPEG-4. Ο AZBox συντονίστηκε και αυτός τόσο σε όλους τους δορυφόρους όσο και στα επίγεια ψηφιακά κανάλια, χωρίς προβλήματα και συνδέθηκε με την τηλεόραση μέσω HDMI (ο δέκτης είναι συσκευή High Definition).

Η σύνδεσή του με την (επίγεια) κεραία έγινε πάλι με τον κλασσικό τρόπο με loop, ήτοι από την έξοδο RF του Βίντεο στην είσοδο RF του δέκτη κι από την έξοδό του στην είσοδο της τηλεόρασης. Εδώ είναι που παρουσιάστηκε η περίεργη συμπεριφορά. Πιο συγκεκριμένα:

Α. Όταν ο εξωτερικός δορυφορικός δέκτης AZBox είναι OFF, τα επίγεια ψηφιακά κανάλια στην τηλεόραση δουλεύουν άψογα ΟΛΑ.
Β. Όταν ο AZBox τίθεται ON, τα ψηφιακά κανάλια της Digea στην TV εξακολουθούν να δουλεύουν απρόσκοπτα, ενώ τα κανάλια της ΕΡΤ είτε εξαφανίζονται (λαμβάνω μήνυμα στην οθόνη μου "Δεν Υπάρχει Σήμα") είτε δείχνουν εντελώς παραμορφωμένη εικόνα, εν είδει μωσαϊκού.

Η τηλεόραση έχει software version 0908-0901 και hardware version 0x351.

Θα ήθελα, παρακαλώ, την βοήθειά σας ή/και την συμβουλή σας για το τί πρέπει να κάνω, ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα που παρουσιάζεται με αυτή την περίεργη συμπεριφορά.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Παναγιώτης Μελάς
Καλλιθέα
.................

Σε μία περίπου ώρα, με κάλεσε ο κύριος Παπαγεωργίου στο σπίτι μου και μου είπε ότι έλαβε το email. Συζητήσαμε μαζί την περίπτωση και με πληροφόρησε ότι ποτέ άλλοτε δεν έχει παρουσιαστεί τέτοιο πρόβλημα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, εικάζοντας ότι το πρόβλημα μάλλον έγκειται στην διαχείριση του σήματος από τον AZBox (στην έξοδο RF).

Μου συνέστησε να εγκαταλείψω το RF Loop και να χρησιμοποιήσω ένα splitter, ώστε το σήμα από την κεραία να μπαίνει ταυτόχρονα και στους δυο δέκτες μέσω του splitter, χωρίς να παρεμβαίνει το loop.

Η απάντησή του έχει ως εξής:

Αξιότιμε Κύριε Μελά,

Κατόπιν και της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας και σύμφωνα με τα δεδομένα
τα οποία μας αναφέρετε για την συσκευή plasma Pioneer PDP-LX6090H
δεν έχουμε ενημέρωση ούτε κάποια πληροφορία για παρόμοιο θέμα
σε πανευρωπαικό επίπεδο.

Πιθανότατα να δώσετε λύση στο θέμα το οποίο αναφέρετε με διαφορετική
συνδεσμολογία, τοποθετώντας διακλαδωτή ώστε η καλωδίωση RF
να πηγαίνει απευθείας στην συσκευή plasma TV (δίχως να παρεμβάλλεται
ο δέκτης AZBox Premium HD).

Ευχαριστώ,

Παπαγεωργίου Ευθύμιος
Προϊστάμενος Τεχνικής Εξυπηρέτησης Pioneer - Toshiba

Τηλ:210-8836512 , 210-8813542
Fax:210-8827999 , 210-8821316

[email protected]
[email protected]

Κατ' αρχάς, ευχαριστώ τον κ. Παπαγεωργίου για την άμεση ανταπόκρισή του στο μήνυμά μου, καθώς και για την παροχή οδηγιών για την επίλυση του προβλήματος. Δεν αποκλείεται να έχει δίκιο, δηλαδή, ο AZBox να μην διαχειρίζεται καλά το σήμα στο RF loop.

Θα δοκιμάσω το splitter και θα επανέλθω, αλλά επιτρέψτε μου ένα γενικό σχόλιο:
Καλό είναι οι διάφοροι κατασκευαστές να φροντίζουν να φτιάχνουν τα μηχανήματά τους σωστά, ώστε ο τελικός χρήστης να μην πελαγώνει - και δεν αναφέρομαι στην Pioneer - μόνο - αλλά (κυρίως) στον κατασκευαστή του AZBox, αν αποδειχτεί ότι αυτός φταίει.
-

Ωραία δοκίμασε το splitter για να δουμε αν ισχυουν αυτά .
Τωρα σχετικά με τον Azbox θα δουμε παρόλο που στο σχετικό νημα εδω μεσα δεν εχει αναφερθει κάτι τετοιο .

Αναμενουμε τα αποτελεσματα -bye-

Ωραία δοκίμασε το splitter για να δουμε αν ισχυουν αυτά.

Καλό απόγευμα.

Η συνδεσμολογία έγινε με το splitter και τα αποτελέσματα ήταν επιτυχή. Όλα δουλεύουν όπως θα έπρεπε από την αρχή. Προφανώς, η έξοδος RF του AZBox δεν θέλει :slapface: να "ερωτευτεί" την είσοδο της Kuro, παρ' όλα τα σχετικά προξενιά και τις προσπάθειες :HTEHEH56: "να το πάρει το κορίτσι".

Τωρα σχετικά με τον Azbox θα δουμε παρόλο που στο σχετικό νημα εδω μεσα δεν εχει αναφερθει κάτι τετοιο.

Αναμένουμε τα αποτελεσματα -bye-

Ε, ώρα είναι να βάλουμε κι εκεί την πληροφορία, ώστε να ξέρουν οι χρήστες να το αντιμετωπίσουν, αν κάποιος δοκιμάσει τέτοιου είδους συνδεσμολογία. Θα το ποστάρω εγώ, αν δεν έχετε αντίρρηση.

(Να σημειώσω ότι, εντελώς τυχαία, το θέμα το συζητάω και στο διπλανό forum, αλλά ξεκινώντας από άλλη αφετηρία).
-

Ψάχνω τεχνικό για να αναλάβει όλη την δορυφορική εγκατάσταση (nova & ανεξάρτητη εγκατάσταση) ώστε να ενεργοποιήσω και τον δορυφορικό δέκτη πάνω στην 5090Η. Μήπως μπορείτε να μου προτείνετε κάποιον ?

Στείλε ένα p.m. στον Αντώνη http://www.avclub.gr/forum/member.php?u=1316. Αυτός θα σε βοηθήσει.

Θα σε συμβούλευα πάντως να μην ασχοληθείς καθόλου με τον ενσωματωμένο DVB-S δέκτη της kuro, και να στραφείς σε εξωτερικό ανεξάρτητο ΗD δορυφορικό δέκτη. Η ευαισθησία του συγκεκριμένου δέκτη δεν είναι και η ιδανική (δεν βρίσκει κανάλια ακόμη και από εύκολες συχνότητες) οι ευκολίες του μηδαμινές, ενώ απ' το database του απουσιάζουν βασικοί δορυφόροι.

Στείλε ένα p.m. στον Αντώνη http://www.avclub.gr/forum/member.php?u=1316. Αυτός θα σε βοηθήσει.

Θα σε συμβούλευα πάντως να μην ασχοληθείς καθόλου με τον ενσωματωμένο DVB-S δέκτη της kuro, και να στραφείς σε εξωτερικό ανεξάρτητο ΗD δορυφορικό δέκτη. Η ευαισθησία του συγκεκριμένου δέκτη δεν είναι και η ιδανική (δεν βρίσκει κανάλια ακόμη και από εύκολες συχνότητες) οι ευκολίες του μηδαμινές, ενώ απ' το database του απουσιάζουν βασικοί δορυφόροι.

Κώστα ευχαριστώ.

Απάντηση: Re: Pioneer Kuro 9th generation

Κώστα αμα ειναι να τη θαψεις να ετοιμασω το επομενο powerbuy 3D:flipout::flipout:

O Μαέστρος = Μανώλης , μόλις τελειωσε την ρυθμιση της συμφωνικής=5090Η
ορχήστρας η οποία είχε απ όσο σχολίασε μεγαλη δυσκολία και όντως ετσι ητανε .
Αλλά η συμφωνική υπέκυψε και υποκλίθηκε στις ικανότητες του Μαέστρου.

Μιλάμε για ΡΕΣΙΤΑΛ ότι δίνει και τα ρέστα της η Kuro τώρα .:award:

Οποιος δεν το εχει κανει τον καλω να καλέσει αμεσα το Μαέστρο να δει τρομακτική διαφορά .

Μανώλη εισαι μοναδικός και υποκλίνομαι και εγω :grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: Pioneer Kuro 9th generation

O Μαέστρος = Μανώλης , μόλις τελειωσε την ρυθμιση της συμφωνικής=5090Η
ορχήστρας η οποία είχε απ όσο σχολίασε μεγαλη δυσκολία και όντως ετσι ητανε .
Αλλά η συμφωνική υπέκυψε και υποκλίθηκε στις ικανότητες του Μαέστρου.

Μιλάμε για ΡΕΣΙΤΑΛ ότι δίνει και τα ρέστα της η Kuro τώρα .:award:

Οποιος δεν το εχει κανει τον καλω να καλέσει αμεσα το Μαέστρο να δει τρομακτική διαφορά .

Μανώλη εισαι μοναδικός και υποκλίνομαι και εγω :grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Τι δυσκολία παρουσιάστηκε και την έλυσε ?
Πόσες ώρες έχεις στην kuro ?
Νιts μετά την ρύθμιση ?

Για άλλη μια φορά αποδεικνύετε ότι είναι κρίμα για τους αγοραστές οι τηλεοράσεις τους να μένουν ακαλιπμραριστες !!!!

Βάλε και καμιά φωτο.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Pioneer Kuro 9th generation

Τι δυσκολία παρουσιάστηκε και την έλυσε ?
Πόσες ώρες έχεις στην kuro ?
Νιts μετά την ρύθμιση ?

Για άλλη μια φορά αποδεικνύετε ότι είναι κρίμα για τους αγοραστές οι τηλεοράσεις τους να μένουν ακαλιπμραριστες !!!!

Βάλε και καμιά φωτο.

4.500 περίπου

Οι φωτο τι να κανουν και ν ανεβασω , αν δεν το βλέπεις live