Pioneer Kuro 9th generation

Χρήση της ψηφιακής οπτικής εξόδου

Καλημέρα σε όλους και Χρόνια Πολλά.

Ξέρουμε ότι τα μοντέλα 50/6090H φέρουν οπτική ψηφιακή έξοδο για σύνδεση με εξωτερικό προενισχυτή/ενισχυτή AV. Η ερώτησή μου έχει να κάνει με το τί σήμα εξέρχεται από αυτή την έξοδο:

1) Είναι μόνο το σήμα audio (σε δικάναλη ψηφιακή μορφή PCM), που συνοδεύει τη λήψη των τηλεοπτικών ή δορυφορικών καναλιών των δεκτών της Kuro και μόνο?

2) Είναι οποιοδήποτε ψηφιακό σήμα audio, που μπορεί να αναπαράγεται από τη συσκευή, ακόμα και αυτό που εισέρχεται σε μία από τις ψηφιακές HDMI εισόδους της?

3) Είναι οποιοδήποτε σήμα audio - ψηφιακό ή αναλογικό - που μπορεί να αναπαράγεται από τη συσκευή, ακόμα και αυτό που εισέρχεται σε οποιαδήποτε είσοδο, ψηφιακή ή αναλογική, με το δεύτερο φυσικά να ψηφιοποιείται εντός της συσκευής?

Ο λόγος που ρωτάω είναι αν μπορώ, συνδέοντάς την σε προενισχυτή AV, να πάρω οποιοδήποτε σήμα συσκευής που συνδέεται σε αυτήν και να το ανακατευθύνω σε μια και μόνη ψηφιακή οπτική είσοδο του προενισχυτή AV. Ουσιαστικά ζητάω να παίξει η Kuro το ρόλο ενός επιλογέα εισόδων σε μια έξοδο, είτε απλά ψηφιακών, είτε των πάντων, άρα εκτός από επιλογέας να παίζει και το ρόλο του AD Converter (καλά, το τελευταίο δεν το περιμένω βέβαια, αλλά λέω μπας και...). Το manual δυστυχώς δεν το ξεκαθαρίζει ή αν το λέει κάπου δεν το βρίσκω.

Όποιος μπορεί να βοηθήσει, θα το εκτιμούσα. Ευχαριστώ.
-

H οπτική έξοδος της kuro δίνει πολυκάναλο ήχο Dolby Digital από τον ενσωματωμένο ψηφιακό και δορυφορικό της δέκτη (αρκεί στο menu ήχου της τηλεόρασης να επιλέξουμε Dolby Digital και όχι PCM). Αυτό ισχύει βέβαια για όσα κανάλια εκπέμπουν πολυκάναλο Dolby Digital ήχο. Αλλιώς δίνει δικάναλο (stereo) ήχο. Και φυσικά δικάναλος ήχος εξέρχεται και απ' τον αναλογικό δέκτη της.

Οταν γίνεται αναπαραγωγή ήχου από συνδεδεμένη με HDMI συσκευή, τότε στην οπτική έξοδο εξέρχεται δικάναλο PCM.

Αυτά.....

Οπτική έξοδος

H οπτική έξοδος της kuro δίνει πολυκάναλο ήχο Dolby Digital από τον ενσωματωμένο ψηφιακό και δορυφορικό της δέκτη (αρκεί στο menu ήχου της τηλεόρασης να επιλέξουμε Dolby Digital και όχι PCM). Αυτό ισχύει βέβαια για όσα κανάλια εκπέμπουν πολυκάναλο Dolby Digital ήχο. Αλλιώς δίνει δικάναλο (stereo) ήχο. Και φυσικά δικάναλος ήχος εξέρχεται και απ' τον αναλογικό δέκτη της.

Οταν γίνεται αναπαραγωγή ήχου από συνδεδεμένη με HDMI συσκευή, τότε στην οπτική έξοδο εξέρχεται δικάναλο PCM.

Αυτά.....

Α, πάρα πολύ ωραία νέα είναι αυτά!

Επομένως, η Kuro λειτουργεί και ως ένας επιλογέας (switcher) ψηφιακών εισόδων σήματος audio (με τον περιορισμό του δικάναλου PCM, βέβαια). Αν λοιπόν, εγώ συνδέσω την έξοδό της στην είσοδο ενός προενισχυτή AV (πρόκειται για τον παλιό, αλλά πολύ καλό Sony SDP-EP90ES, εικόνες του μπορείτε να δείτε εδώ) και επιλέξω το σήμα να βγαίνει PCM, θα μπορεί να το αποκωδικοποιεί ο ίδιος ο προενισχυτής, είτε αυτό είναι σήμα ενός από τους δέκτες της τηλεόρασης είτε είναι σήμα πηγής συνδεδεμένης με αυτήν μέσω HDMI.

(Ελπίζω να τα λέω καλά, βέβαια. Αν όχι, είμαι όλος :ears:)

Δεν αναμένω βέβαια να λαμβάνω σήμα με ενσωματωμένη την πληροφορία του Dolby Digital από τα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια, αλλά αυτό λίγο με ενδιαφέρει. Αυτό που με νοιάζει είναι να παίρνω το σήμα από τις τέσσερεις ή πέντε κύριες πηγές μου, που συνδέονται με HDMI (μέσω HDMI switcher) σε μια ή δυο εισόδους HDMI της Kuro και να το στέλνω για αποκωδικοποίηση (και επεξεργασία) σε μια είσοδο του προενισχυτή μου. Έτσι κι αλλιώς, καμιά μου πηγή από αυτές τις τέσσερεις-πέντε (Blu-ray, HD-DVD, AZBox, Novabox HD, DVD Recorder) δεν δουλεύει χωρίς την τηλεόραση. Έτσι εξοικονομώ τη χρήση των εισόδων του προενισχυτή, που ούτως ή άλλως είναι περιορισμένες σε αριθμό.

Ευχαριστώ πολύ, Κώστα, νάσαι καλά.
Και Χρόνια Πολλά!
-

Last edited:
Καλημέρα σε όλους και καλή χρονιά!

Όντας ευτυχής κάτοχος μιας 5090Η (εδώ και δυο χρόνια περίπου), γράφτηκα στο φόρουμ, ψάχνοντας να βρω λύση στο πρόβλημά μου (μάλλον σε δύο!)

1) Γιατί στην ψηφιακή σάρωση βρίσκω μόνο τα 8 κανάλια της DIGEA? δε μπορώ να βγάλω άκρη ρε παιδιά, αν και έχω διαβάσει εδώ και δυο μέρες, σχεδόν όλες τις σελίδες αυτού του thread! Αγόρασα τις προάλλες μια 19 samsung και με ένα αυτόματο σκανάρισμα, έβγαλε τα πάντα όλα!!!
2) Μήπως ξέρετε τι ρύθμιση θα έπρεπε να κάνω ώστε να μην θολώνουν οι τίτλοι ειδήσεων που περνάνε κατά τη διάρκεια εκπομπών (πχ στο STAR)???

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια βοήθεια θελήσετε να μου προσφέρετε,
Νίκος

ΥΓ1. Μπορείτε να προσθέσετε κι εμένα στη λίστα των κατόχων
ΥΓ2. Υπάρχει δυνατότητα να μου στείλετε το τηλ του κ. Μανώλη για καλιμπράρισμα? Αν δεν είναι πολύ ακριβά, τουλάχιστον να δω διαφορά στην εικόνα για 11 μήνες (μέχρι την καταστροφή που έχουν προβλέψει οι Μάγια!!!!!). Δεν την έχω πειράξει καθόλου, έχει τις εργοστασιακές ρυθμίσεις ουσιαστικά

Καλημέρα σε όλους και καλή χρονιά!

Όντας ευτυχής κάτοχος μιας 5090Η (εδώ και δυο χρόνια περίπου), γράφτηκα στο φόρουμ, ψάχνοντας να βρω λύση στο πρόβλημά μου (μάλλον σε δύο!)

1) Γιατί στην ψηφιακή σάρωση βρίσκω μόνο τα 8 κανάλια της DIGEA? δε μπορώ να βγάλω άκρη ρε παιδιά, αν και έχω διαβάσει εδώ και δυο μέρες, σχεδόν όλες τις σελίδες αυτού του thread! Αγόρασα τις προάλλες μια 19 samsung και με ένα αυτόματο σκανάρισμα, έβγαλε τα πάντα όλα!!!
2) Μήπως ξέρετε τι ρύθμιση θα έπρεπε να κάνω ώστε να μην θολώνουν οι τίτλοι ειδήσεων που περνάνε κατά τη διάρκεια εκπομπών (πχ στο STAR)???

Νίκος

ΥΓ1. Μπορείτε να προσθέσετε κι εμένα στη λίστα των κατόχων
ΥΓ2. Υπάρχει δυνατότητα να μου στείλετε το τηλ του κ. Μανώλη για καλιμπράρισμα? Αν δεν είναι πολύ ακριβά, τουλάχιστον να δω διαφορά στην εικόνα για 11 μήνες (μέχρι την καταστροφή που έχουν προβλέψει οι Μάγια!!!!!). Δεν την έχω πειράξει καθόλου, έχει τις εργοστασιακές ρυθμίσεις ουσιαστικά

Όταν κάνεις σάρωση επέλεξε χώρα Αυστρία ή Γερμανία.
Για τους τίτλους δεν μπορείς να κάνεις κάτι από όσο ξέρω.
Τα στοιχεία του Μανώλη τα βρίσκεις εδώ www.perfectimage.gr

Γεια χαρά και πάλι.
Δυστυχώς στη χώρα του ψηφιακού δέκτη, έχω δοκιμάσει Γερμανία, Αυστρία, Γαλλία, Ισπανία...αλλά τζίφος!.
Αν δεν έχει κανείς άλλος καμιά ιδέα, θα δω μπας και ο Μανώλης θα μπορέσει να με βοηθήσει.

Σε κάθε περίπτωση, ευχαριστώ πολύ για την απάντηση

αλλαξε τον ρυθμο ανανεωσης της τηλεορασης.
στις ρυθμισεις>επιλογες εχει καπου μια ρυθμιση με 3 κλιμακες.(δεν την θυμαμαι τωρα)
οταν βλεπεις τηλεοπτικο προγραμμα θα το εχεις στο 2 και οταν παιζεις υλικο υψηλης αναλυσης(br,mkv..)θα το εχεις στο 3.

update:πρεπει να ειναι home menu>option>drivemode

Last edited:
Σε αυτό το είχα (επιλογή 2 για κυλιόμενα κείμενα σε δελτία ειδήσεων!!!). Δεν με πειράζει τόσο πολύ αυτό όμως, όσο το ότι δεν μπορώ να δω τα υπόλοιπά ψηφιακά!. Θα πάω να ρίξω μια ματιά και στην κεραία, αν και αφού πιάνει της digea, δεν καταλαβαίνω γιατί να μη βλέπω τα υπόλοιπα της ερτ...

Ευχαριστώ για το τιπ!

update::: διαβάζοντας το thread, είπα να κάνω δοκιμή με μια μικρή εσωτερική κεραία της πλάκας που έχω....κάνοντας σάρωση, μου έβγαλε σχεδόν όλα τα ψηφιακά (tv, radio), αλλά στης ερτ, εκτός των πρίσμα, ρικ, cine, τα άλλα ή δεν ακούγονται, ή δε βλέπονται. Άρα μάλλον έχω θέμα με την κεραία. Σε κάθε περίπτωση, σας ευχαριστώ για το χρόνο σας!!!

Νίκος

αλλαξε τον ρυθμο ανανεωσης της τηλεορασης.
στις ρυθμισεις>επιλογες εχει καπου μια ρυθμιση με 3 κλιμακες.(δεν την θυμαμαι τωρα)
οταν βλεπεις τηλεοπτικο προγραμμα θα το εχεις στο 2 και οταν παιζεις υλικο υψηλης αναλυσης(br,mkv..)θα το εχεις στο 3.

update:πρεπει να ειναι home menu>option>drivemode

Home menu -> Setup -> Option -> Drive Mode,

Home menu -> Setup -> Picture -> Pro Adjust -> I-P Mode

και

Home menu -> Setup -> Picture -> Pro Adjust -> Pure Cinema

Παίξε με τις επιλογές σε αυτά τα τρία μενού, μέχρι να βρεις την βέλτιστη ρύθμιση (για τηλεοπτικό και υλικό βίντεο, δοκίμασε Drive Mode 2, Ι-P Mode 1 ή 2 και Pure Cinema Οff ή Smooth με Text optimization Οn).

Last edited:
Kάλιο αργά παρά ποτέ.Ευτυχής κάτοχος μιας 5090Η και εγώ, μετά απο την απόφαση του καλού μας φίλου NMarkou να πάει σε 3D θεάσεις.Φυσικά και γώ με την σειρά μου ψάχνομαι ακόμα με τις αμέτρητες ρυθμίσεις της, προσπαθώντας και διαβάζοντας τις εμπειρίες σας εδώ μέσα.Προσθέστε με λοιπόν και μένα σαν τελευταίο κάτοχο μιας ΚURO.

αν συνδεσω την τηλεοραση μεσω ethernet σε ενα router πανω στο οποιο εχω συνδεδεμενο ενα computer , θα μπορω να δω στη τηλεοραση ταινιες,φωτογραφιες κ.τ.λ.π. ή δεν ειναι τοσο απλο?

Χρειάζεσαι ένα μηχάνημα που να λειτουργεί ως DLNA server και να σερβίρει τα αρχεία που θες στην TV. Αν το ρόλο αυτό θες να αναλάβει το PC σου τότε πρπει να ενεργοποιήσεις το media sharing αν έχεις win 7. Εναλλακτικά μπορείς να τρέξεις άλλο πρόγραμμα πχ xbmc. Την ίδια δουλειά μπορούν να κάνουν συνήθως και δικτυακοί σκληροι δίσκοι η και τα δικτυακά media players

Last edited:
επειδη δεν τα καταφερνω και πολυ καλα με αυτα,μαλλον δεν θα επιχειρησω κατι προς το παρον.
ευχαριστω παντως για την βοηθεια σου.

Eπίσκεψη του Μανώλη την προηγούμενη Τετάρτη για έλεγχο της kuro με πηγή πλέον το OPPO BDP-95EU. Με απενεργοποιημένα όλα τα φίλτρα του ΟΡΡΟ και επιλογή colorspace YCbCr 4:4:4 δεν χρειάστηκε καμία επιπλέον διόρθωση σε σχέση με το τελευταίο calibration που έγινε στην τηλεόραση το Σεπτέμβριο του 2011. Η τηλεόραση έχει πλέον στην πλάτη της κάτι παραπάνω από 3.000 ώρες.

Και μιας και ο Μανώλης είχε χρόνο πήραμε άλλη μία μέτρηση ANSI Contrast. Το αποτέλεσμα έδειξε τον εκπληκτικό λόγο 10.327:1 όσο περίπου είχαμε μετρήσει και την προηγούμενη φορά.

FOF & ANSI.JPG

Εδώ και τρία χρόνια αναμένουμε τηλεόραση που να πλησιάζει το παραπάνω ANSI..... :p

Για να δούμε και αυτές του 2012........