Pioneer Kuro 9th generation

έχετε κάποιον τεχνικό που μπορείτε να μου προτείνετε προκειμένου να γλιτώσω τα χειρότερα??

Σας ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις σας.

Απάντηση: Re: Pioneer Kuro 9th generation

Εχεις πμ .Δεν ξερω αν επιτρέπετε να αναφέρω τον τεχνικό .Αν οι mods δώσουν οκ να το ποστάρω

Πες που ειναι ο τεχνικος και κοστος.δεν ειναι διαφημιση.βοηθημα ειναι για τα μελη που εχουν προβλημα.

Re: Απάντηση: Pioneer Kuro 9th generation

Καλημέρα και από μένα, υπήρξα κι εγώ θύμα του μπλε LED που αναβοσβήνει στην 5090 μου. Είχα καιρό να μπω στο φόρουμ και ευτυχώς μπήκα την κατάλληλη στιγμή γιατί 1 μέρα πριν είχα καλέσει την Pioneer και είχα ακούσει την λυπητερή. Ευχαριστώ τον DimAsi που έβαλε τα στοιχεία του κύριου Δελφίνη. Ο Δημήτρης με πολύ επαγγελματισμό, κέφι και όρεξη, ανέλαβε το έργο να συνεφέρει τον "ασθενή" αφού ήρθε μέχρι τη Σταμάτα, πήρε την τηλεόραση και μέσα σε 3 μέρες ήταν έτοιμη (οι 2 μέρες ουσιαστικά ήταν για να την παρακολουθεί για να τσεκάρει πως όλα λειτουργούν καλά). Η τιμή φυσικά ήταν τα μισά λεφτά (και λιγότερο μην πω) από όσα χρεώνει η Pioneer, αλλά το πιό σημαντικό είναι οτι πλέον η Kuro μου λειτουργεί σαν καινούργια. Όποιος (χτύπα ξύλο) αντιμετωπίσει πρόβλημα με την TV του ή με οποιοδήποτε hi-fi εξοπλισμό του (μιας και επι τη ευκαιρία μου έφτιαξε και 1 subwoofer που είχε πρόβλημα), του συστήνω τον κύριο Δελφίνη με κλειστά τα μάτια.

Re: Απάντηση: Pioneer Kuro 9th generation

Καλημέρα παίδες. Χάρηκα πολύ που είδα ότι βρέθηκε λύση στο πρόβλημα με τα 8 μπλε blinks κάτω από τα 500 που ζητούσε η PIONEER. Εβγαλα την Κουρο μου από την αποθήκη και άρχισα να την σκαλίζω. Δυστυχώς βρίσκομαι Κρήτη και ο κ Δελφίνης δεν μπορεί να με καλύψει. Έτσι ψάχνοντας για DIY λύση βρήκα το ακόλουθο.
http://www.youtube.com/watch?v=eZNAv0m5f7M
Το έχει δοκιμάσει κανένας? Αλλάζει μόνο το IC7951. To τσέκαρα στην δική μου 5090Η με πολύμετρο και όντως αν και δέχετε 3.3V όταν κάνει τα 8 μπλε λεδ, δεν δίνει 1.8V output.
Να τολμήσω να το αλλάξω?

ΥΓ το κόστος του IC7951 είναι 0.5 !!!!!!!!!!!! και η διαδικασία παίρνει 3 λεπτά!!!

Καλημέρα. Τα καλύτερα νέα που άκουσα σήμερα!!! Και εγώ Κρήτη είμαι.
Εγώ θα το δοκιμάσω σίγουρα, δεν έχω και τίποτα να χάσω. Η επέμβαση θα γίνει από γνωστό μου τεχνικό και όχι από εμένα τον ίδιο.

Αυτό το τσιπάκι είναι ανταλλακτικό της Pioneer ή είναι κοινό για όλες τις τηλεοράσεις? Από που μπορούμε να το προμηθευτούμε?

Μόλις παρήγγειλα ήδη 3 από το EBAY. Μπορώ να σου δώσω το ένα τσάμπα αν θες όταν έρθει....Ο κωδικός του IC7951 είναι στο βιντεάκι παραπάνω.
http://www.ebay.com/itm/261362577871?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649

Σου το γράφω με κάθε επιφύλαξη γιατί δεν είμαι ειδικός στο θέμα.
Αλέξανδρος

Last edited:
Ευχαριστώ πολύ!! Αλλά όχι και τσάμπα, θα σου το πληρώσω στο διπλάσιο της αξίας του!!!
Χωρίς πλάκα, αν όντως ισχύει η επισκευή και το μόνο που χρειαζόταν ήταν η αλλαγή ενός chip, η αντιπροσωπεία της Pioneer είναι για φτύσιμο.

Φίλε περιμένουμε νέα σου.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αλέξανδρε το απόγευμα θα περάσω από το φίλο μου τεχνικό και θα του δείξω το βίντεο της επισκευής.
Το παιδί είναι πολύ έμπειρο, με είχε βοηθήσει και με τις επαφές με την Pioneer Κρήτης, και γνωρίζει το θέμα. Θα δούμε τι θα μου πει για την επισκευή και θα σε ενημερώσω.
Πάντως το chip που βρήκες από ebay είναι σωστό γιατί, αν προσέξεις, γράφει πάνω τον ίδιο κωδικό με το chip που αλλάζει ο τύπος στο youtube.

Παίδες είδα φως ξανά μετά από τόσο καιρό!!!!!! Ελπίζω μόνο η κόλληση που έκανα να κρατήσει γιατί είμαι εντελώς άσχετος με αυτά τα πράγματα.

Συνολικό κόστος υλικών 2,24 (μαζί με τα μεταφορικά)
χρόνος επισκευής 3 λεπτά (+20 λεπτά να ξεβιδώσω τις πίσω βίδες της τηλεόρασης)

κόστος επισκευής σε μάστορα/αντιπροσωπία 300-600

κάποιοι άνθρωποι έχουν απίστευτο θράσος να μας χρεώνουν 100 φορές πάνω του πραγματικού κόστους.
Λυπάμαι πολύ τους φίλους που πλήρωσαν αυτά τα λεφτά. Εγώ στην θέση τους θα ήμουν έξαλλος.

Αλέξανδρος

Ευχαριστώ . Το πρόβλημα μου τώρα είναι τι θα κάνω την 50αρα πανασονικ που είχα τα τελευταία 2 χρόνια, γιατι με το που ξαναείδα την κουρο το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχει καμία σύγκριση.

Παρεπιπτόντως έχω 2 διαθέσιμα τσιπάκια. Τα δίνω δωρεάν αν τα θέλει κανεις και έχει το ίδιο πρόβλημα.

Ευχαριστώ . Το πρόβλημα μου τώρα είναι τι θα κάνω την 50αρα πανασονικ που είχα τα τελευταία 2 χρόνια, γιατι με το που ξαναείδα την κουρο το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχει καμία σύγκριση.

Παρεπιπτόντως έχω 2 διαθέσιμα τσιπάκια. Τα δίνω δωρεάν αν τα θέλει κανεις και έχει το ίδιο πρόβλημα.
Καλύτερα κράτα το ένα τουλάχιστον, μη τυχόν σου χρειαστεί , λόγω κόλλησης π.χ. , χτύπα ξύλο.

Να ενημερώσω και εγώ με τη σειρά μου ότι τη Πέμπτη που μας πέρασε επιδιόρθωσα τη δικιά μου Kuro, σύμφωνα με τις υποδείξεις του συντοπίτη μου Αλέξανδρου, τον οποίο οφείλω να ευχαριστήσω και δημόσια.
Η επισκευή έγινε σε γνωστό μου τεχνικό, όπου του μετέφερα την τηλεόραση και το τσιπάκι. Κράτησε μαζί με το λύσιμο-δέσιμο περίπου μισή ώρα. Με τα χίλια παρακάλια του έδωσα για την εργασία του 20 ευρώ.
Μέχρι σήμερα λειτουργεί άψογα χωρίς κανένα παρατράγουδο. Οπότε οι απανταχού κάτοχοι Kuro μπορείτε να ανασάνετε από ανακούφιση γιατί επιτέλους το πρόβλημα μας φαίνεται πως λύθηκε.
Πραγματικά αισθάνομαι τεράστια οργή και απογοήτευση για τους "κυρίους" επαγγελματίες του χώρου που εκμεταλλεύονται την ανάγκη σου για να κερδοσκοπήσουν.
Για την επίσημη αντιπροσωπία της Pioneer τέλος τι να πεις... Εγώ προσωπικά δε θέλω να ξαναδώ τα προϊόντα της ούτε ζωγραφιστά.

Ωραίος ο Γιώργος...!
Για θυμηστε μου που τα βρίσκουμε αυτά τα τσιπάκια να τα έχουμε καβάτζα και ποια τα συμπτώματα για την αλλαγή του?

Δημήτρη εδώ: http://www.ebay.com/itm/261362577871...84.m1497.l2649
Εγώ είχα παραγγείλει δύο και κρατάω το ένα για καβάτζα. Το σύμπτωμα είναι 8 μπλε αναβοσβήματα χωρίς να γίνεται εκκίνηση, στην αρχή μία στις τόσες και όσο περνάει ο καιρός χειροτερεύει έως ότου δεν ανοίγει ούτε με προσευχές.