Pioneer Kuro 9th generation

Τασο ησουν κατατοπιστικοτατος :)
Με την ταπεινη μου λογικη πιστευω οτι το απολυτο μαυρο θα το λαβεις οταν τα πιξελς του πανελ ειναι σβηστα - δεν περνουν καθολου ρευμα..με αλλα λογια οταν η τηλεοραση ειναι σβηστη ή τουλαχιστον δεν περναει καθολου ηλεκτρικο φορτιο μεσα απ τα ψιψιψινια η τα κοκοψοψαρα.
Εγω για ταινιες χρησιμοποιω vlc και στο aspect ratio βαζω 16:9, ωστε η εικονα να καταλαμβανει ολο το πανελ(δεν ξερω εαν ειναι σωστο αλλα απολαμβανω μεχρι και την τελευταια ιντσα). χαχαχαχα :)

Λοιπόν ο τάσος έχει δίκιο για το ότι το πάνελ φαίνεται γκρίζο όταν η τηλεόραση είναι κλειστή, όμως θα διαφωνήσω ότι παραμένει έτσι και όταν ανοίγει, μάλλον είναι θέμα διάθλασης του φωτός η δεν ξέρω τι άλλο, πάντως όταν η τηλεόραση είναι on, το πάνελ ΕΙΝΑΙ μαύρο ...τουλάχιστον όσο μαύρο είναι και το πλαίσιο της.

επειδή και εγώ "παίζω" με ΑΤΙ κάρτα σε PC (4850), και ασχολήθηκα πολύ ρυθμίζοντας ξανά και ξανά ...και ξαναμανά... πιστεύω ότι έφτασα στο 99% της εικόνας, αρκεί να σας πω ότι η εικόνα πλέον είναι 2 φορές καλύτερη, χωρίς να υπερβάλλω. Θα αναφέρω τι έχω κάνει και ελπίζω να έχετε και εσείς εξίσου καλά αποτέλεσματα.

Καταρχήν έχω την KRP-500 και δεν ξέρω αν οι ίδιες ρυθμίσεις ισχύουν-υπάρχουν και για 5090, επίσης ότι πω είναι απλά η ταπεινή μου γνώμη και σε όποιον δεν αρέσει απλά δεν το δοκιμάζει, εγώ μόνο να βοηθήσω θέλω.

Σχετικά με την πλευρά του υπολογιστή:
- Τελευταίοι Drivers από ΑΤΙ μαζί με Control Panel.
- Ανάλυση 1360Χ768 (για το Desktop)
- Ολα τα settings από το control panel (ATI) στο Default
- Κατεβάστε από εδώ αυτούς τους Codecs (κατά την εγκατάσταση επιλέξτε Lots of stuff και όλο NEXT NEXT)
μετά από την εγκατάστασή τους τα video θα παίζουν με τον media player classic, ο οποίος κατά την ταπείνή μου γνώμη είναι ο καλύτερος.
(να μην ακούσω περί VLC, ο player είναι απλά καλός και μόνο για συγκεκριμένες καταστάσεις, κάπως καλύτερος είναι ο Korea Media player (KM PLAYER) όμως και αυτός έχει τα προβλήματά του, καλούτσικος είναι και ο BS player), αν θέλετε σωστή εικόνα και ήχο χωρίς προβλήματα (DTS, Dobly Digital) o media player classic είναι η σωστή επιλογή.
elefunk για μένα οι καλύτερη ρύθμιση για το format της εικόνας είναι να μείνει στο original και keep aspect ratio κτλ. έγω προσωπικά θέλω να βλέπω αυτό που υπάρχει και όχι κάτι παραμορφωμένο.

Από την μεριά της τηλεόρασης :
- από το μενού σχετικά με το HDMI input, πρέπει να λέει PC και όχι VIDEO.
- από τις ρυθμίσεις της εικόνας : contrast 38, brightness -2, και RED +1.
- από τις ρυμθίσεις εξοικονόμησης ενέργειας : ( ίσως να είναι και η πιο σημαντική ρύθμιση) να είναι στο OFF ! τη μεγαλύτερη διαφορά την είδα όταν πείραξα αυτό.

επειδή το post το κάνω από τη δουλειά και δεν είμαι μπροστά στην τηλεόραση και δεν έχω και χρόνο, σίγουρα ξεχνάω κάποια πράγματα και μάλλον θα κάνω συμπληρωματικό post αργότερα.

για ότι παρέλειψα η έχετε απορία μπορείτε να ρωτήσετε.

Εννοείται πως απόλυτο μαύρο δεν υπάρχει. Ούτε εγώ όμως μπορώ να δω διαφορά στο σκοτάδι μεταξύ πλαισίου και μαύρου στην 500άρα μου. Στην Χ3500 του πατέρα μου π.χ. το μαύρο είναι σκούρο γκρι. Πρέπει να είσαι ψυχάκιας για να μη σε ικανοποιεί σε αυτόν τον τομέα η Kuro.

:beatnik2::beatnik2::beatnik2::beatnik2:

Η -- ΗΗΗ-----Η------ΗΗΗΗΡΘΕΕΕΕΕΕΕΕ ΤΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ

.... ΚΑΙ ΕΧΑΣΑ ΤΟ ΦΩΣ ΜΟΥ... :afro::afro: ΕΒΓΑΛΑ ΜΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ......:captain::captain: ΔΕ ΒΛΕΠΩ ΠΟΥ ΠΑΩ........

headjohnare fere tis rakies apto nisi..!!!!!

ευτυχως και η γυναικα κ βαλαμε κ μια ταινιουλα στα γρηγορα για να δουμε λεει τι ψαρια πιανει.... εγω την ειχα κλειστει κανα διωρο και χαζευα το φινιρισμα κ φυσικα το λογοτυπο... ασε ρε γυναικα να θαυμασω λιγο το εργαλειο θες να βαλουμε κ ταινια.. ταινιες μετα τη πεμπτη που θα αποκλειστουμε απτο ουεφα της λεω:flipout::flipout::flipout:

θελετε να ακουσετε κ ενα ωραιο ανεκδοτακι??? μου λεγανε οι τεχνικοι την ωρα που την εστειναν .... ειναι η πρωτη σας πιονεερ κε Μιχαλη????
βεβαιως τους λεω... ειναι η πρωτη και η τελευταια που θα παρω .......
αργησε να το πιασει αλλα εριξε γελιο αστα.......:flipout::flipout::flipout::flipout:
αντε ρε πατε να ανοιξετε κανα εργοστασιο να δουμε την υγεια μας λεω γω....

παιδες φωτο απο αυριο μπας κ βρω το φως μου!!!!

Απάντηση: Re: Pioneer Kuro 9th generation

.... πάντως όταν η τηλεόραση είναι on, το πάνελ ΕΙΝΑΙ μαύρο ...τουλάχιστον όσο μαύρο είναι και το πλαίσιο της.

Κοίτα να δεις, υπάρχουν πολλά είδη ON. Να είναι ON σε κάποιο input με την πηγή κλειστή, να είναι ON με την πηγή ανοικτή με πληροφορία μαύρη ας είναι και pattern 0 IRE, να είναι ON όπου μετα από κάποια λεπτά κλείνει το πάνελ λόγω εξεικονόμισης ενέργειας. Μπορεί να υπάρχουν και άλλες περιτπωσεις.

Πάντως, δεν μιλάω για το φωτεινό γκρι σαν να έχει κλειδώσει σε NTSC 7.5 IRE, μιλάω όταν περιμένεις λίγο και σκοτεινιάζει το γκρι που πάει και κλειδώνει στο πιό μαύρο που γίνεται. Εκεί, όσο και φωτεινότητα να κατεβάζεις δεν ακούει τίποτα. Είναι το καλύτερο μαύρο που μπορεί να βγάλει. Αυτό λέω, ότι είναι σκούρο και το οποίο σαφώς ξεχωρίζει από τα μαύρα πλαίσια. Δεν παίζω με pc και δεν μπορώ να παίξω με το gamma να δώ αν έχει άλλη συμπεριφορά.

Οπως και να χει, ανοικτή η τηλεόραση είτε με σήμα είτε χωρίς σήμα, επιμένω ότι ξεχωρίζει το γκρι της οθόνης από τα πλαίσια, με άλλα λόγια καταλαβαίνεις ότι η τηλεόραση είναι ανοικτή. Μιλάω πάντα για καρασκοτεινό δωμάτιο.

Κρατώ μια επιφύλαξη μην τυχόν και δουλεύουν αλλιώς οι 500/600 από τις Χ090H . Δεν έχει τύχει να τις δω δίπλα δίπλα ταυτόχρονα.

Re: Απάντηση: Re: Pioneer Kuro 9th generation

Κοίτα να δεις, υπάρχουν πολλά είδη ON. Να είναι ON σε κάποιο input με την πηγή κλειστή, να είναι ON με την πηγή ανοικτή με πληροφορία μαύρη ας είναι και pattern 0 IRE, να είναι ON όπου μετα από κάποια λεπτά κλείνει το πάνελ λόγω εξεικονόμισης ενέργειας. Μπορεί να υπάρχουν και άλλες περιτπωσεις.

Πάντως, δεν μιλάω για το φωτεινό γκρι σαν να έχει κλειδώσει σε NTSC 7.5 IRE, μιλάω όταν περιμένεις λίγο και σκοτεινιάζει το γκρι που πάει και κλειδώνει στο πιό μαύρο που γίνεται. Εκεί, όσο και φωτεινότητα να κατεβάζεις δεν ακούει τίποτα. Είναι το καλύτερο μαύρο που μπορεί να βγάλει. Αυτό λέω, ότι είναι σκούρο και το οποίο σαφώς ξεχωρίζει από τα μαύρα πλαίσια. Δεν παίζω με pc και δεν μπορώ να παίξω με το gamma να δώ αν έχει άλλη συμπεριφορά.

Οπως και να χει, ανοικτή η τηλεόραση είτε με σήμα είτε χωρίς σήμα, επιμένω ότι ξεχωρίζει το γκρι της οθόνης από τα πλαίσια, με άλλα λόγια καταλαβαίνεις ότι η τηλεόραση είναι ανοικτή. Μιλάω πάντα για καρασκοτεινό δωμάτιο.

Κρατώ μια επιφύλαξη μην τυχόν και δουλεύουν αλλιώς οι 500/600 από τις Χ090H . Δεν έχει τύχει να τις δω δίπλα δίπλα ταυτόχρονα.

στην panasonic pv60 που ειχα(το εχω αναφερει πολλες φορες)υπηρχε αυτο το "δεσιμο" της μαυρης μπαρας με το πλαισιο της τηλεορασης(αντιθετως απο το γκριζαρισμενο μαυρο της 427xd),αλλα με οχι τοσο πολλες διαβαθμισεις του γκρι(καπως σκοτεινη).
μετρημενη η tv ηταν στα 0,003nits.
οι τελευταιες pioneer ειναι στα 0,001&0,000nits,για 5090 και 500 αντιστοιχα.
ισως να μην παιζει μονο αυτο καταλυτικο ρολο στο βαθος και την πυκνοτητα του μαυρου.
οταν φτασει η ωρα που θα "παρκαρει" στο επιπλο μου,θα σας πω....-bye--bye-

καλημερα παιδες,
Οπως λεει και ο Τασος(δεν γνωριζω για την 500Α) αλλα η 5090Η δεν εχει το απολυτο μαυρο του πλαισιου με τιποτα.
Ισως το ολο θεμα δημιουργειτε απ το φως που μπαινει μεσα στο χωρο.
Οταν λεω οτι το δοκιμασα στο απολυτο σκοταδι το εννοω. Εκλεισα τα παντα. Να μη μπαινει ουτε μια ακτινα φωτος μεσα.
Δοκιμασα gamma, κτλ ρυθμισεις της καρτας γραφικων και παλι δεν το πανελ φαινεται γκρι.
Δεν πιστευω οτι αυτη τη στιγμη υπαρχει πανελ στην αγορα που να βγαζει το μαυρο του πλαισιου. (ισως καποια LED).
Κλειστε τα παντα...αφηστε το ματι να συνηθησει το σκοταδι(παιζει κι αυτο το ρολο του), και μετα αναψτε την τηλεοραση.
Επισης συμφωνω με το οτι το πανελ σβηστο δεν εχει το χρωμα του πλαισιου.
:)
Οπως και να χει η τηλεοραση ειναι παρα πολυ καλη.
Εγω δλδ δεν το εχω μετανιωσει ουτε στιγμη - εκτος απ τις 2-3 πρωτες μερες που δεν ηθελα να πιστεψω οτι το πανελ ειναι γκρι κι οχι απολυτο μαυρο.

Χαίρομαι που συμφωνεί έστω και ένας μαζί μου... -bye-
Φυσικά σε καμιά περίπτωση δεν λέω ότι η τηλεόραση δεν είναι καλή. Είναι πολύ καλή.
Αλλά αυτή η οφθαλμαπάτη που συμβαίνει σε 2.35:1 που στοιχηματίζεις ότι έχεις και δεν έχεις, ότι οι μπάρες είναι μαύρες σαν τα πλαίσια, είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ !

Στην τελική όμως αυτό μετράει. Δηλαδή η εντύπωση που παίρνεις όταν παίζει πραγματικό υλικό.

Ακριβώς τα ίδια συμπεράσματα έβγαλα και από την LED της Samsung χθες.

Εννοείς αυτό, ε;
pdplx6090h_main_1_2_3_large.jpg

ναι Τασο. Σ αυτο ακριβως αναφερομαι...χαχαχαχαχα
Μιλαω ειλικρινα και σας λεω οτι τις 2-3 μερες ειχα ψιλοξενερωσει - εψαξα επισης και τις ρυθμισεις μια προς μια - αλλα και παλι οπως λετε, οταν βλεπεις ηρεμα και ανετα μια ταινια, το τελευταιο που θα με απασχολησει ειναι αυτο.
Pioneer UniteD

Υ.Γ. Κοιταω προσεκτικα την εικονα που ποσταρες και νιωθω οτι βλεπω την τηλεοραση ετσι ακριβως οπως στη πραγματικοτητα

Δεν ξέρω τι λέτε και πώς έχετε ρυθμίσει τις τηλεοράσεις σας αλλά σε απόλυτο σκοτάδι, ακόμα και ταινία με κάδρο 4:3 να παίζω, αν μου ξεχωρίσετε που τελειώνει το panel και που αρχίζει το πλαίσιο σας χαρίζω την τηλεόραση.

Δεν ξέρω τι λέτε και πώς έχετε ρυθμίσει τις τηλεοράσεις σας αλλά σε απόλυτο σκοτάδι, ακόμα και ταινία με κάδρο 4:3 να παίζω, αν μου ξεχωρίσετε που τελειώνει το panel και που αρχίζει το πλαίσιο σας χαρίζω την τηλεόραση.

Χαίρω πολύ. Το ίδιο συμβαίνει και όταν έχεις πάνω-κάτω μπάρες.
Για σκέπασε την εικόνα με μια κουβέρτα και πες μας αν είναι οι μπάρες είναι μαύρες σαν τα πλαίσια ή σκούρες γκρι.

ή μάλλον τσέκαρε, όταν δεν βλέπεις τίποτα το πάνελ είναι μαύρο σαν τα πλαίσια ή σκούρο γκρι;

Re: Απάντηση: Re: Pioneer Kuro 9th generation

Αυτό βλέπω κι εγώ αλλά τολμώ να πω πως πρόκειται για μια καλή οφθαλμαπάτη.

ΚΑι θα σας πω γιατί. Φαντάζομαι όλοι έχετε προσέξει το επίπεδο μαύρου χωρίς να δείχνει ταινία, έτσι; μην μου πείτε ότι είναι μαύρο σαν τα πλαίσια....Ειδικά μέσα σε ένα σκοτεινό δωμάτιο φαίνεται καραμπινάτα που προβάλει η οθόνη, με άλλα λόγια φαίνεται ξεκάθαρα όταν είναι ανοικτή η τηλεόραση. Φαντάζομαι συμφωνείτε ότι δεν είναι το ίδιο ανοικτή με σβηστή έτσι;
Σίγουρα είναι σκούρο γκρι, αλλά είναι γκρι. ΟΧΙ μαύρο σαν τα πλαστικά πλαίσια.

Είναι δυνατόν λοιπόν να γίνεται αυτό πιό μαύρο όταν δείχνει ταινία; Αποκλείεται. Είναι ακριβώς η οφθαλμαπάτη όπως στους προβολείς. Το θέμα είναι, ότι το φως που παράγει η προβαλόμενη 2.35:1 εικόνα, μεγαλώνει πολύ την αντίθεση και ξεγελάει το μάτι νομίζοντας ότι οι μπάρες είναι μαύρες. Ξαναλέω, δεν αντιλέγω ότι το επίπεδο μαύρου είναι πολύ καλό, απλά δεν είναι μαύρο. Για κάντε ένα πείραμα και σκεπάστε την 2.35:1 εικόνα με ένα αδιαφανές πανί/ύφασμα και πείτε μου αν οι μπάρες είναι μαύρες σαν τα πλαίσια.

Υ.Γ. Φυσικά πάντα μιλάμε με σωστό brightness/contrast , όχι να ρίξουμε τέρμα κάτω το brightness.

Οχι , διαφωνω η 5090Η αποδιδει τελειο μαυρο χωρις πλακα , σε απολυτο σκοτος . Ενα φως να αναβει καπου και ειδικα λαμπα φθορισμου και να υπαρχει περιπτωση να ανακλαται στην τηλεοραση τοτε ναι χαλαει το μαυρο λιγο , προσεξε το αυτο.
Και γω ψαχνω πιο ζωντανη εικονα απο την καλυτερη τηλεοραση που κυκλοφορει γιατι ημουν μαθημενος με τις LCD μου ως τωρα , αλλα νομιζω δεν θα παρουμε απο πλασμα ποτέ τετοια φωτεινοτητα .
Αν υπαρχουν αναλογα settings παρακαλω να δωσετε καποιο λινκ ?

Απάντηση: Re: Pioneer Kuro 9th generation

ναι Τασο. Σ αυτο ακριβως αναφερομαι...χαχαχαχαχα
Μιλαω ειλικρινα και σας λεω οτι τις 2-3 μερες ειχα ψιλοξενερωσει - εψαξα επισης και τις ρυθμισεις μια προς μια - αλλα και παλι οπως λετε, οταν βλεπεις ηρεμα και ανετα μια ταινια, το τελευταιο που θα με απασχολησει ειναι αυτο.
Pioneer UniteD

Υ.Γ. Κοιταω προσεκτικα την εικονα που ποσταρες και νιωθω οτι βλεπω την τηλεοραση ετσι ακριβως οπως στη πραγματικοτητα

Κι εγώ έτσι ακριβώς την βλέπω σε απόλυτο σκοτάδι. Και επιμένω ότι τεχνικά οι μπάρες δεν μπορούν να γίνουν πιό μαύρο από αυτό. Αφού αυτό είναι το πιό μαύρο που μπορεί να βγάλει η τηλεόραση. Είναι σαν να έχεις τον προβολέα και να βλέπεις μαύρο σε full screen και μόλις ξεκινάει η ταινία να λες οτι οι μπάρες είναι πιό μαύρες από το μαύρο σε full screen. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ.

Ενδιαφερομαι και γω για ρυθμισεις εικονας. Ειδικα για PC input μεσω HDMI και Νοva μεσω scart.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Pioneer Kuro 9th generation

Οχι , διαφωνω η 5090Η αποδιδει τελειο μαυρο χωρις πλακα , σε απολυτο σκοτος . Ενα φως να αναβει καπου και ειδικα λαμπα φθορισμου και να υπαρχει περιπτωση να ανακλαται στην τηλεοραση τοτε ναι χαλαει το μαυρο λιγο , προσεξε το αυτο.
Και γω ψαχνω πιο ζωντανη εικονα απο την καλυτερη τηλεοραση που κυκλοφορει γιατι ημουν μαθημενος με τις LCD μου ως τωρα , αλλα νομιζω δεν θα παρουμε απο πλασμα ποτέ τετοια φωτεινοτητα .
Αν υπαρχουν αναλογα settings παρακαλω να δωσετε καποιο λινκ ?

Δηλαδή σε απόλυτα σκοτεινό δωμάτιο, δεν μπορείς να καταλάβεις πότε η τηλεόραση είναι κλειστή και πότε είναι ανοικτή; Δεν γκριζάρει καθόλου το πάνελ;