Pioneer Kuro 9th generation

Δεν κλείνει η εταιρία βρε συ ... τις Kuro σταματάει.

.... ποια να συγκριθεί μαζί της .. προχώρα λέμε -bye-

εμ κουρο ειναι αυτες.... αμα σταματαγε να βγαζει navigators χεστ..... η φοραδα. Εργο τεχνης ειναι αυτο δεν ειναι παιξε γελασε. Ξερεις τι ειναι να ξυπνας να πας το πρωι στη δουλεια να περνας απτην αντιπροσωπεια να τις καλημεριζεις ολες παρεταγμενες στη σειρα κ να συνεχιζεις ?? αλλο πραμα σου λεω... τωρα θα μου βαλουν τιποτα μπλου ρει και τιποτα κορνιζες που αλλαζουν αυτοματα φωτογραγιες και θα τους ριχνω μουτζες:flipout::flipout::flipout:
γιαυτο πρεπει να φερω μια στο σπιτι για πιο prive καταστασεις......

εμ κουρο ειναι αυτες.... αμα σταματαγε να βγαζει navigators χεστ..... η φοραδα. Εργο τεχνης ειναι αυτο δεν ειναι παιξε γελασε. Ξερεις τι ειναι να ξυπνας να πας το πρωι στη δουλεια να περνας απτην αντιπροσωπεια να τις καλημεριζεις ολες παρεταγμενες στη σειρα κ να συνεχιζεις ?? αλλο πραμα σου λεω... τωρα θα μου βαλουν τιποτα μπλου ρει και τιποτα κορνιζες που αλλαζουν αυτοματα φωτογραγιες και θα τους ριχνω μουτζες:flipout::flipout::flipout:

Μερα με τη μερα με κερδιζει ακομα περισσοτερο , οσο μαθαινω τα εκπληκτικα πραγματικα μενου της (5090Η) , σκεψου δεν εχω πειραξει τιποτα ειναι ολα στις εργοστασιακες ρυθμισεις , αν θελω να δω ταινια βαζω movie , αν ποδοσφαιρο sport, αν game - game ., αν καναλια αναλογικα ..optimum or standard .. κοκ.
Ειναι ολα τοσο αρμονικα φτιαγμενα , στις 7 εργοστασιακες ρυθμισεις :user, optimum, standard, dynamic,movie,sport and game .
Black is Black , White is White οποτε και τα υπολοιπα χρωματα της παλετας , παρουσιαζονται αρμονικα στην τηλεοραση, τελικα με την Kuro βγαζεις το συμπερασμα οτι ολη η ιστορια στην σωστη εικονα ειναι το σωστο μαυρο και μονο σε αυτην την TV αποδιδεται τελεια .
Φετος ειναι η 3η μου τηλεοραση μετα την Philips 9632 και Samsung BD40M86 και οι δυο απο τις καλυτερες της αγορας σε αλλη κλαση βεβαια, την πρωτη την εκανα ηδη δωρο στον πεθερο μου , ηταν ακυρη αγορα για το μεγαλο σαλονι του νεου μου σπιτιου , η 40αρα πηγε κρεβατοκαμαρα και το καμαρι μου στο σαλονι , κοιμαμαι και ονειρευομαι !!!
Δεν ειμαι παιδακι , αλλα μ'αυτην την Tv ειμαι χειροτερος κι απο την 1 χρονού κορη μου , τι να λεμε τωρα !

Απάντηση: Re: Pioneer Kuro 9th generation

γεια σου ρε alefante είσαι παληκάρι :flipout:

Re: Απάντηση: Re: Pioneer Kuro 9th generation

Εχει κανείς κάνει αναβαθμιση της Pioneer 5090H στην εκδοση
0907-0701 ?
Εμενα η τηλεοραση εχει την εκδοση 0906-0601 , υπαρχει λογος
να κανω αναβαθμιση και τι θα προσφερει ?

Re: Απάντηση: Re: Pioneer Kuro 9th generation

Εχει κανείς κάνει αναβαθμιση της Pioneer 5090H στην εκδοση
0907-0701 ?
Εμενα η τηλεοραση εχει την εκδοση 0906-0601 , υπαρχει λογος
να κανω αναβαθμιση και τι θα προσφερει ?
Ver. 0907-0701
- The update adds DVB-T support for Norway

Μια και νεος στο φόρουμ καλώς σας βρηκα.

Παραλαμβάνω την 5090Η σε 2 μερες.

Χρειάζεται κάποιο τεστ DVD για ρύθμιση??

2- Παρέλαβα επίσης την Philips 32PFL9613D/10 για ενα αλλο δωμάτιο του σπιτιού.

Γνωρίζει κάποιος τι format υποστηρίζει οταν συνδέεται σε LAN με PC?

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Μια και νεος στο φόρουμ καλώς σας βρηκα.

Παραλαμβάνω την 5090Η σε 2 μερες.

Χρειάζεται κάποιο τεστ DVD για ρύθμιση??

καλως τον και καλοριζικες....

αφου παιξει η τηλεοραση καμια 200αρια ωρες και στρωσουν οι φωσφωροι,αρχιζεις και "παιζεις" με τις απεριοριστες ρυθμισεις της tv και την αφηνεις εκει που σ`αρεσει.
ετσι κι`αλλιως,η tv "out of the box" ειναι-σχεδον-αψογα καλιμπραρισμενη.
εαν θες να την ξεζουμισεις,χτυπας ενα μηνυμα στο top μαγο της εικονας Μανωλη Καστρουνη και παιρνεις το maximum της αποδοσης της.

καλες θεασεις....-bye-

καλως ηρθες φιλαρακι.... ολοι την ιδια ερωτηση εχουμε κανει εδω οποτε αμα κοιταξεις και στις πισω σελιδες γινετε αναφορα και σε διαφορα προγραμματακια σε dvd που τα βαζεις κ τρεχουν μερικες ωρες την ημερα....
ριξε μια ματια και καλως να τις δεχτεις!!!!-bye--bye--bye-

Ευχαριστώ παλικάρια

Την Philips την εχω ηδη απλα δεν γνωρίζω ποια format υποστηρίζει οταν ειναι σε LAN με PC.

mp3-jpg-mp2 ειδα Ξερει καποιος εαν υποστηρίζει mp4 και dVix ?

Ευχαριστώ παλικάρια

Την Philips την εχω ηδη απλα δεν γνωρίζω ποια format υποστηρίζει οταν ειναι σε LAN με PC.

mp3-jpg-mp2 ειδα Ξερει καποιος εαν υποστηρίζει mp4 και dVix ?

Κάνε την αντίστοιχη ερώτηση εδώ, λογικά οι κάτοχοι θα γνωρίζουν:

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=29913

Επίσης δες και αυτό:

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=37927

Last edited:
attachment.php

Τι θα γίνει βρε Νάσο στο κουτί θα την αφήσεις ? :flipout:

500P λέει η κούτα ... ειδική παραγγελία την έκανες ? :D

Attachments

• kurobox.JPG
    kurobox.JPG
    79.3 KB · Views: 282
Μπορεί κάποιος φίλος που έχει ήδη την 5090Η να μου πει μερικά πράγματα για την δορυφορική λήψη. Παίζουν οι διάφορες cam που κυκλοφορούν?
Με πμ αν υπάρχει πρόβλημα...

Ευχαριστώ

Παιδιά καλησπέρα/καλημέρα σε όλους,

Είναι το πρώτο μου post σε αυτό το forum, αν και το παρακολουθώ ως... lurker εδώ και πάρα πολύ καιρό - χρειάζομαι όμως τη βοήθεια των έμπειρων εδώ για κάτι σχετικό με τις Kuro. Δεν είμαι ακριβώς... newbie σε αυτά τα πράγματα, είμαι ελαφρώς μπερδεμένος, ωστόσο!

Είμαι εδώ και κάποιες ώρες ευτυχής κάτοχος μιας 6090H - προερχόμενος από μία Sony 46X2000... οπότε καταλαβαίνετε! - και προσπαθώ να την ρυθμίσω χρωματικά, για την ώρα μόνος μου (επαγγελματικό calibration θα γίνει, αλλά όχι τώρα γιατί ο χώρος όπου βρίσκεται δεν είναι ο τελικός). Έχω εισάγει τα settings του Bumtious από το AV Forums, αλλά... δύο θέματα:

1. Το αποτέλεσμα μου φαίνεται ελαφρώς... βαρετό. Ναι, είναι φυσικότερο και όχι του εντυπωσιασμού, αλλά με την Kuro, όπως και με τη Bravia, παίζω και games σε PS3/360. Κι εκεί μου φαίνονται τα χρώματα σαφώς υποτονικά. Σε 1-2 Blu-ray επίσης περίμενα πιο ζωντανή εικόνα. Είναι απλώς εντύπωσή μου επειδή προέρχομαι από τρία χρόνια θέασης σε LCD ή έχετε να προτείνετε άλλα σετ από settings, που να συνθέτουν εικόνα λίγο πιο "ζωντανή";

2. Με μία σύντομη "βόλτα" από τα διάφορα σχετικά forum, έχω συναντήσει πολλές αναφορές που ισχυρίζονται ότι οι 6090 και οι 6090H ΔΕΝ είναι ακριβώς τα ίδια panel. Δηλαδή πως οι διαφορές τους δεν βρίσκονται μόνο στη θύρα Ethernet και το Home Guide κλπ., αλλά και στα ηλεκτρονικά ή το σύστημα ελέγχου, κάτι που σημαίνει ότι τα "ενδεδειγμένα settings" της πρώτης δεν είναι απαραίτητο να είναι κατάλληλα και για τη δεύτερη. Πιστεύετε ότι ευσταθεί κάτι τέτοιο και, ξανά, έχετε μήπως στα υπόψιν σύνολα από settings ΕΙΔΙΚΑ για την Η; Όσο κι αν έψαξα, τέτοια δεν βρήκα πουθενά.

Kuro masters, τα φώτα σας!

Δοκίμασε να βάλεις τα settings του bumtious για τις 500Α και 500Μ.
Εγώ μόλις πάρω τη δικιά μου 5090Η, θα πειραματιστώ μ' αυτές τις τρεις επιλογές και θα καταλήξω σ' αυτή που ταιριάζει καλύτερα στα μάτια μου.

ΥΓ
Καλώς ήρθες στην παρέα μας ;)

καλημερα παιδια,
εχω την 5090Η εδω και ενα μηνα περιπου. Ας ξεκινησω απ την ποιοτητα εικονας.
Ειναι η καλυτερη που εχει δει το ματι μου :).. δεν εχω δει βεβαια και ολες τις τηλεορασεις της αγορας, αλλα μπορω να πω οτι εχω δει αρκετες.
Θελω να κανω μια ερωτηση για το μαυρο της KURO.
Βαζω bluray ποιοτητας ταινια μεσω του υπολογιστη (xρησιμοποιω μια asus 4870 1gb και HDMI 1.3), σε περιβαλλον απολυτου σκοτους και βλεπω οτι αυτο που εχω ακουσει - περι πιο μαυρου κι απ το πλαισιο - ή ειναι μυθος ειτε η δικη μου 5090Η δεν αποδιδει τα αναμενομενα.
Το μαυρο που βλεπω εγω ειναι ενα αρμονικο ηλεκτρισμενο μαυρο χαμηλης φωτεινοτητας. Δεν λεω οτι δεν ειναι το πιο μαυρο απ τα υπολοιπα panels, απλα θα ηθελα να με κατατοπισετε αν μπορειτε. :)

Καλώς σας βρήκα, Aragorn... μάζεψα settings και για τις 600Α/600Μ, θα τις δοκιμάσω και θα καταθέσω εντυπώσεις σύντομα. Υποψιάζομαι ότι θα έχουν καλύτερο αποτέλεσμα από αυτά του Bumtious, αν και είναι βέβαια "άστρωτη" ακόμη η 6090H μου.

Elefunk, επειδή έχω χρησιμοποιήσει κι εγώ από Media Center υλικό σε HD τηλεοράσεις στο παρελθόν, έχει νόημα πιστεύω να κοιτάξεις τα Gamma settings στην 4870. Από το PS3, παίρνω πραγματικά βαθύ μαύρο. Όταν στο δωμάτιο είναι κλειστά όλα τα φώτα, σε ταινίες 2.35:1 όντως δεν διακρίνεις που τελειώνει το μαύρο πάνω και κάτω, και πού ξεκινά το πλαίσιο της Kuro!

Σ ευχαριστω Mithrandir. Μηπως ξερεις ή ξερει κανεις ποιες ειναι οι ιδανικες ρυθμισεις;
Oταν βαλεις την τηλεοραση στη λειτουργια που μπαινει σε standby η οθονη αλλα ο ηχος λειτουγει κανονικα, βλεπεις παλι το απολυτο μαυρο που λες;

Απάντηση: Re: Pioneer Kuro 9th generation

Καλώς σας βρήκα, Aragorn... μάζεψα settings και για τις 600Α/600Μ, θα τις δοκιμάσω και θα καταθέσω εντυπώσεις σύντομα. Υποψιάζομαι ότι θα έχουν καλύτερο αποτέλεσμα από αυτά του Bumtious, αν και είναι βέβαια "άστρωτη" ακόμη η 6090H μου.

Elefunk, επειδή έχω χρησιμοποιήσει κι εγώ από Media Center υλικό σε HD τηλεοράσεις στο παρελθόν, έχει νόημα πιστεύω να κοιτάξεις τα Gamma settings στην 4870. Από το PS3, παίρνω πραγματικά βαθύ μαύρο. Όταν στο δωμάτιο είναι κλειστά όλα τα φώτα, σε ταινίες 2.35:1 όντως δεν διακρίνεις που τελειώνει το μαύρο πάνω και κάτω, και πού ξεκινά το πλαίσιο της Kuro!

Αυτό βλέπω κι εγώ αλλά τολμώ να πω πως πρόκειται για μια καλή οφθαλμαπάτη.

ΚΑι θα σας πω γιατί. Φαντάζομαι όλοι έχετε προσέξει το επίπεδο μαύρου χωρίς να δείχνει ταινία, έτσι; μην μου πείτε ότι είναι μαύρο σαν τα πλαίσια....Ειδικά μέσα σε ένα σκοτεινό δωμάτιο φαίνεται καραμπινάτα που προβάλει η οθόνη, με άλλα λόγια φαίνεται ξεκάθαρα όταν είναι ανοικτή η τηλεόραση. Φαντάζομαι συμφωνείτε ότι δεν είναι το ίδιο ανοικτή με σβηστή έτσι;
Σίγουρα είναι σκούρο γκρι, αλλά είναι γκρι. ΟΧΙ μαύρο σαν τα πλαστικά πλαίσια.

Είναι δυνατόν λοιπόν να γίνεται αυτό πιό μαύρο όταν δείχνει ταινία; Αποκλείεται. Είναι ακριβώς η οφθαλμαπάτη όπως στους προβολείς. Το θέμα είναι, ότι το φως που παράγει η προβαλόμενη 2.35:1 εικόνα, μεγαλώνει πολύ την αντίθεση και ξεγελάει το μάτι νομίζοντας ότι οι μπάρες είναι μαύρες. Ξαναλέω, δεν αντιλέγω ότι το επίπεδο μαύρου είναι πολύ καλό, απλά δεν είναι μαύρο. Για κάντε ένα πείραμα και σκεπάστε την 2.35:1 εικόνα με ένα αδιαφανές πανί/ύφασμα και πείτε μου αν οι μπάρες είναι μαύρες σαν τα πλαίσια.

Υ.Γ. Φυσικά πάντα μιλάμε με σωστό brightness/contrast , όχι να ρίξουμε τέρμα κάτω το brightness.

Τασο ησουν κατατοπιστικοτατος :)
Με την ταπεινη μου λογικη πιστευω οτι το απολυτο μαυρο θα το λαβεις οταν τα πιξελς του πανελ ειναι σβηστα - δεν περνουν καθολου ρευμα..με αλλα λογια οταν η τηλεοραση ειναι σβηστη ή τουλαχιστον δεν περναει καθολου ηλεκτρικο φορτιο μεσα απ τα ψιψιψινια η τα κοκοψοψαρα.
Εγω για ταινιες χρησιμοποιω vlc και στο aspect ratio βαζω 16:9, ωστε η εικονα να καταλαμβανει ολο το πανελ(δεν ξερω εαν ειναι σωστο αλλα απολαμβανω μεχρι και την τελευταια ιντσα). χαχαχαχα :)