Pioneer Kuro 9th generation

Απάντηση: Re: Pioneer Kuro 9th generation

Zaras27 αφού πήρες kuro, γιατί στην υπογραφή έχεις ακόμα την 434;
Τι μου ήρθε να ρωτήσω, ε;
-bye-

Γιατί δεν την εχω πουλήσει ακόμα και ψαχνω να βρω καποιον αγοραστή που να την θέλει

Παιδιά αυτές οι ρυθμίσεις που είχαν δωθεί για την 5090 ισχύουν και για την 5090Η?? Ας μας απαντήσει κάποιος από του "calibrators" αν πλησιάζουν και στην 5090Η το κατά ISF protocol..

Movie Mode
Contrast 32
Brightness +1
Colour 0
Tint 0
Sharpness -15
PRO ADJUST
PURE CINEMA
Fim Mode OFF (SKY) or Advanced (BLUE RAY HD) OFF (SD DVD)
TXT Opt OFF
Intellegent Mode OFF
PICTURE DETAIL
DRE OFF (more accurate) or Low if you want more fake contrast
BLACL LEVEL OFF
ACL OFF
Enhancer Mode 2
Gamma 2

COLOUR DETAIL
Colour Temp Manual (PUSH FOR ENTER FOR 3 SECONDS)
Red High -2
Green High 0
Blue High -2
Red Low -1
Green Low 0
Blue Low -1
CTI OFF
Colour Management
Red 0
Yellow 0
Green 0
Cyan -1
Blue 0
Magenta -2
Colour Space 2
Noise Reduction All Off

και κατι ακομα αφου εβαλα αυτες τις ρυθμισεις για στρωσιμο αφου περασουν 200 ωρες πρεπει να βαλω αλλες?
Ναι kozadin ισχυουν και για την 5090h

Επίσης με την επιλογή εξοικονόμηση ενέργειας δεν βλέπω καμία ορατή διαφορα σε καμία λειτουργία!!!!!
Είναι αυτό φυσιολογικό???

Τα νευρα μου

Τα εχω παρει στο κρανιο με την βιομηχανία του σινεμά.

Τοσα χρονια βλέπαμε σχεδόν τετραγωνα (4:3) κουτσα στραβά
Μας πασαρανε (σχήμα λόγου ) το νέο φορμά 16:9 για να βλεπουμε καλύτερα.
Χώσαμε ενα καρο λεφτα (KURO-Philips) και σε ολα τα BR βλεπω παλι μπαρες.

Το κερατο μου :violent-smiley-030::violent-smiley-030:

Μου την δινει να βλεπω μπαρες Αρα τι πρεπει να κανω
Να πουλήσω τις 2 TV και να αγοράσω την νεα Philips με καδρο 23:9

Τέλος παντων Δεν θυμάμαι εαν εχει απαντηθεί
Οταν επιλέγουμε κάδρο 4:3 οι γκρι μπαρες μπορουν να γινουν μαυρες??

Re: Τα νευρα μου

Οχι δεν μπορούν να γίνουν μαύρες.
Αυτό, δηλαδή το γκρι χρώμα, είναι ένα επιπλέον μέτρο για αποφυγή του burn-in.

Παίδες σχετικά με το DLNA της 5090Η....Από ότι φαίνεται ενώ παίζει άψογα το 1080ι περιεχόμενο, στα 1080p ζορίζεται άσχημα!!! Κατέβασα τα demo αρχεία της pioneer ( Pioneer The KURO Experience Disc 2008 Blu-ray 1080p MPEG-2, *.m2TS αρχειο, 29.97fps 40MBps) και το σερβιρα στην 5090Η με το PS3 MS μέσα από ενσύρματο 100Μβιτ λαν χωρις transcoding. Το παίζει αλλά με πολλά σπασίματα στην εικόνα. Βέβαια μπορεί να φταίει και το ότι το 1080ι ήταν MPEG4 ενώ αυτό ήταν MPEG2!!!
Όταν προσπάθησα το ίδιο αρχείο να το παίξω από USB αρνήθηκε να το ανοίξει!!!
Πέρα από αυτά όμως, ως ακόμα και με τα σπασίματα, η εικόνα της Κουρο ήταν φανταστική!!!

Last edited:
Παίδες σχετικά με το DLNA της 5090Η....Από ότι φαίνεται ενώ παίζει άψογα το 1080ι περιεχόμενο, στα 1080p ζορίζεται άσχημα!!! Κατέβασα τα demo αρχεία της pioneer ( Pioneer The KURO Experience Disc 2008 Blu-ray 1080p MPEG-2, *.m2TS αρχειο, 29.97fps 40MBps) και το σερβιρα στην 5090Η με το PS3 MS μέσα από ενσύρματο 100Μβιτ λαν χωρις transcoding. Το παίζει αλλά με πολλά σπασίματα στην εικόνα. Βέβαια μπορεί να φταίει και το ότι το 1080ι ήταν MPEG4 ενώ αυτό ήταν MPEG2!!!
Όταν προσπάθησα το ίδιο αρχείο να το παίξω από USB αρνήθηκε να το ανοίξει!!!
Πέρα από αυτά όμως, ως ακόμα και με τα σπασίματα, η εικόνα της Κουρο ήταν φανταστική!!!

Σε μενα παιζουν ολα αψογα αλλα με Gbit Lan Η Ethernet του ps3 ειναι Gbit .

Καντα copy στο ps3 και μετα θα τα βλεπεις μια χαρα απο αυτό

Re: Τα νευρα μου

Τα εχω παρει στο κρανιο με την βιομηχανία του σινεμά.

Τοσα χρονια βλέπαμε σχεδόν τετραγωνα (4:3) κουτσα στραβά
Μας πασαρανε (σχήμα λόγου ) το νέο φορμά 16:9 για να βλεπουμε καλύτερα.
Χώσαμε ενα καρο λεφτα (KURO-Philips) και σε ολα τα BR βλεπω παλι μπαρες.

Το κερατο μου :violent-smiley-030::violent-smiley-030:

Μου την δινει να βλεπω μπαρες Αρα τι πρεπει να κανω
Να πουλήσω τις 2 TV και να αγοράσω την νεα Philips με καδρο 23:9

ρε παιδια για να μη φαω τα χρονια μου στο ψαξιμο αν δε θελω να φαινονται οι μαυρες μπαρες ανω κ κατω το αλλαζω απτις ρυθμισεις της τβ ή απτο μπλου ρευ?? η ποιοτητα χαλαει καθολου???

Paidia molis teleiwsa me tis kataskeues gia to stisimo tis Kuro. Sas vazw merikes foto. NOmizw telika oti se skouro upovathro i tv to vrady deixnei pio entupwsiaki eikona apo oti se aspro toixo.

Attachments

• P4130002-2.jpg
    P4130002-2.jpg
    66.4 KB · Views: 641
  • P4130006-2.jpg
    P4130006-2.jpg
    63.8 KB · Views: 104
  • P4130010-2.jpg
    P4130010-2.jpg
    38.3 KB · Views: 87
  • P4130017-2.jpg
    P4130017-2.jpg
    96.4 KB · Views: 623
Σε μενα παιζουν ολα αψογα αλλα με Gbit Lan Η Ethernet του ps3 ειναι Gbit .

Καντα copy στο ps3 και μετα θα τα βλεπεις μια χαρα απο αυτό
Ευχαριστώ για το σχόλιο φίλε μου.

To Gbit lan δεν νομίζω ότι παίζει ρόλο εδώ γιατί το πορτ της 5090Η είναι στα 100Μbit.
Το PS3 πως το έχεις συνδεδεμένο στην Κuro? με HDMI η με ethernet? Αν είναι με HDMI τότε σίγουρα θα τα παίζει καλά τα 1080p αρχεία. Το έχεις καταφέρει να δουλέψει έχοντας το PS3 ως media server και την 5090Η ως client μέσα από ethernet (χωρίς HDMI σύνδεση)?

Εύγε πολύ καλός! :aktion033:
τελικά τα ηχεία είτε κάθετα είτε οριζόντια είναι χαλάνε το "κάδρο" της.
Η πιό designάτη μέθοδος για να αναδειχθεί η τηλεόραση είναι να κρεμαστεί σκέτη.

Ευχαριστώ παιδιά. Μετά την αγορά της Κουρο δεν μου έμειναν και πολλά λεφτά οπότε για την διαρρύθμιση του χώρου αναγκάστηκα να την βγάλω φτηνά με ατομική εργασία. Η πρώτη μου σκέψη ήταν να κρύψω εκείνο το χάος των καλωδίων της τηλεόρασης και μετά τα θέματα του design. Και όντος τελικά αυτό νομίζω ότι είναι όλα τα λεφτά. Αυτό το σκέτο κομμάτι ξύλο χωρίς καλώδια και βάση δεξιά και αριστερά αναδεικνύουν την απίστευτη μινιμαλιστική φόρμα της Κuro. Τάσο συμφωνώ και εγώ μαζί σου. Οτιδήποτε χαλάει την φόρμα της σίγουρα μειώνει την ομορφιά της (όπως πχ τα ηχεία ή η βάση).

Ευχαριστώ για το σχόλιο φίλε μου.

To Gbit lan δεν νομίζω ότι παίζει ρόλο εδώ γιατί το πορτ της 5090Η είναι στα 100Μbit.
Το PS3 πως το έχεις συνδεδεμένο στην Κuro? με HDMI η με ethernet? Αν είναι με HDMI τότε σίγουρα θα τα παίζει καλά τα 1080p αρχεία. Το έχεις καταφέρει να δουλέψει έχοντας το PS3 ως media server και την 5090Η ως client μέσα από ethernet (χωρίς HDMI σύνδεση)?

A νομιζα οτι και η Kuro ειχε GBit Ethernet

Εχω κανει τις εξης δοκιμες

1- Με αλλαγη στο Transcode maxi buffer του PSM απο 400 στα 600 mb παιζει μια χαρα δινοντας ηλικό το pc στην TV με κλειστο το PS3

2- Καποια τερατα DEMO της Pionner με Bitrate 40-45 mbps παρότι το PC ειναι quad core , κολαει λιγο ο ηχος

3- Το ποιο αποτελεσματικό για μενα ειναι η αντιγραφή των αρχειων στο PS3

To PS3 ειναι συνδεδεμένο με καλής ποιοτητας HDMI.

Στις ρυθμησεις εχω προβλημα
Στα δελτεια ειδησεων πχ ή οποιου αλου περνανε traler με κειμενο δειχνει κάπως strobo καμια ιδέα??

Ξερει κάποιος εαν υπάρχει επαγγελματίας εδω στο Ηρακλειο Κρητης που να κανει ρυθμήσεις με οργανα για ICF κλπ?

Ευχαριστώ παιδιά. Μετά την αγορά της Κουρο δεν μου έμειναν και πολλά λεφτά οπότε για την διαρρύθμιση του χώρου αναγκάστηκα να την βγάλω φτηνά με ατομική εργασία. Η πρώτη μου σκέψη ήταν να κρύψω εκείνο το χάος των καλωδίων της τηλεόρασης και μετά τα θέματα του design. Και όντος τελικά αυτό νομίζω ότι είναι όλα τα λεφτά. Αυτό το σκέτο κομμάτι ξύλο χωρίς καλώδια και βάση δεξιά και αριστερά αναδεικνύουν την απίστευτη μινιμαλιστική φόρμα της Κuro. Τάσο συμφωνώ και εγώ μαζί σου. Οτιδήποτε χαλάει την φόρμα της σίγουρα μειώνει την ομορφιά της (όπως πχ τα ηχεία ή η βάση).

Πολύ ωραίο το αποτέλεσμα. Μπράβο.
Να σας ρωτήσω αν πιστεύετε οτι επηρεάζει την τηλεόραση η απόστασή της απο τον τοίχο? Εχω κι εγώ την 5090Η και θέλω να την φέρω όσο πιο κοντά μπορώ σε τοίχο. Με προβληματίζει η θερμότητα που εκπέμπει και συγκεκριμένα αν η θερμοκρασία που αναπτύσσεται στην πίσω πλευρά της δημιουργήσει κάπιο πρόβλημα, επειδή θέλω σχεδόν να εφάπτεται στο τοίχο. Ολα τα καλώδια, μπορώ να τα περάσω απο την άλλη πλευρά του τοίχου, τρυπώντας τον σε σημείο πίσω απο την tv, ώστε να μην φαίνεται τίποτα.
Επίσης ψάχνω και ιδέες για τέτοιιο στήριγμα που θα μου επιτρέπει να την τραβώ μπροστά ή να την "ανοίγω" (σαν πόρτα) ώστε να έχω πρόσβαση στις εισόδους που βρίσκονται στην πίσω πλευρά και μετά να την κουμπώνω ή να την "κλείνω" αντίστοιχα στον τοίχο.

Να σας ρωτήσω αν πιστεύετε οτι επηρεάζει την τηλεόραση η απόστασή της απο τον τοίχο? Εχω κι εγώ την 5090Η και θέλω να την φέρω όσο πιο κοντά μπορώ σε τοίχο. Με προβληματίζει η θερμότητα που εκπέμπει και συγκεκριμένα αν η θερμοκρασία που αναπτύσσεται στην πίσω πλευρά της δημιουργήσει κάπιο πρόβλημα, επειδή θέλω σχεδόν να εφάπτεται στο τοίχο. Ολα τα καλώδια, μπορώ να τα περάσω απο την άλλη πλευρά του τοίχου, τρυπώντας τον σε σημείο πίσω απο την tv, ώστε να μην φαίνεται τίποτα.
Επίσης ψάχνω και ιδέες για τέτοιιο στήριγμα που θα μου επιτρέπει να την τραβώ μπροστά ή να την "ανοίγω" (σαν πόρτα) ώστε να έχω πρόσβαση στις εισόδους που βρίσκονται στην πίσω πλευρά και μετά να την κουμπώνω ή να την "κλείνω" αντίστοιχα στον τοίχο.

1. Εφ´όσον έχεις κι εσύ την 5090H θα διάβασες στο manual να ότι πρέπει τοποθετηθεί έτσι, ώστε να υπάρχει κενό της τάξεως των 10cm στην πίσω πλευρά για τον επαρκή αερισμό της τηλεόρασης. Τώρα αν αυτό το κενό δεν είναι 10 αλλά 6 ή 7 cm δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα, αλλά το να την "κολλήσεις" στον τοίχο θεωρώ ότι είναι λάθος.
2. Υπάρχουν βάσεις οι οποίες μπορούν να μετακινούνται προς τα εμπρός και δεξιά - αριστερά κ.λ.π. ακόμα και τηλεχειριζόμενες.
Οπως π.χ. αυτή εδώ:
http://www.vogels.com/pages/consume...classification=80&subclassification=31&id=844
Κοστίζουν όμως και ανάλογα.....

Last edited: