Pioneer Kuro 9th generation

Απάντηση: Re: Pioneer Kuro 9th generation

...........

Υ.Γ. Ο Νόμος 3043/2002 (Φ.Ε.Κ. Α´267/4,11,2002) (2 χρόνια minimum στις εγγυήσεις) δεν ισχύει για την intersys?

Ο νόμος ισχύει για όλους. Και λέει κι άλλα πράγματα, εκτός από τις εγγυήσεις. Εάν έχεις την απόδειξη αγοράς είσαι 100% καλυμμένος ότι και να λένε.

Βάλε ένα δικηγόρο, τώρα όσο είναι ακόμα νωρίς, να χειριστεί την υπόθεσή σου και δείξε του τα ντοκουμέντα που έχεις στα χέρια σου με μια μικρή υπόμνηση για το συγκεκριμένο νόμο. Μη μασάς με τίποτα ότι κι αν λένε από την Intersys (και την κάθε Intersys, βέβαια).

Όταν εγώ αγόρασα την 6090H, τους έστειλα μαζί με το απόκομμα της κάρτας εγγύησης για την TV και άλλο ένα για τη βάση της, μαζί φυσικά με κόπια της απόδειξης αγοράς. Με ενόχλησαν λέγοντας ότι για τη βάση δεν μπορούν να δώσουν εγγύηση γιατί δεν είναι ηλεκτρονική συσκευή(!). Δεν μάσησα και τους είπα ότι εγώ ότι αγοράζω, θεωρώ ότι έχει εγγύηση και ανεξάρτητα του τί λένε αυτοί, εγώ θεωρώ ότι η βάση είναι προϊόν που αγοράστηκε νόμιμα και ότι κι αν πάθει θα τους ζητήσω να εφαρμοστεί η εγγύηση. Επί πλέον, τους ζήτησα να μου επιβεβαιώσουν όσα λένε γραπτώς και μου έστειλαν και email.

Καλή τύχη.
-

Καλησπέρα Κε Παναγιώτη,

Κι απόδειξη έχω και απόκομμα κάρτας 3 ετής εγγύησης έχει σταλθεί……. και……. και……

Το θέμα μου είναι σε εξέλιξη. Θα σας ενημερώσω σίγουρα για νεοτέρα.

Οι 6090Η που πουλήθηκαν καλοκαίρι 2010 πχ, πώς γίνεται να πάρουν 3 έτη εγγύηση; Ή δεν γίνεται πια; Ξέρει κανείς;

Καλό είναι να επικοινωνήσεις με το κατάστημα που την αγόρασες για να σε ενημερώσουν σωστά.-bye-

Μια παρατήρηση όσον αφορά τις παραπάνω ρυθμίσεις αφορά την αντίθεση. Είναι πολύ χαμηλά. Θα πρέπει να την ρυθμίσεις τουλάχιστον στο 40.

Την αντίθεση την ανέβασα στο 40 αλλα πάλι μου φαίνονται τα χρώματα πολύ άτονα.

Την αντίθεση την ανέβασα στο 40 αλλα πάλι μου φαίνονται τα χρώματα πολύ άτονα.

και ατονα χρωματα εκτος απο γκριζαρισμενο μαυρο..?
κατι δεν κανεις καλα..
για βαλτο στην βελτιστοποιηση που εχει το μενου στα mode της εικονας.
σ`αυτην την επιλογη,η τηλεοραση βγαζει την καλυτερη δυνατη εικονα,
βαση των συνθηκων του χωρου μεσω του αισθητηρα.
για κανε ενα τσεκ..

και ατονα χρωματα εκτος απο γκριζαρισμενο μαυρο..?
κατι δεν κανεις καλα..
για βαλτο στην βελτιστοποιηση που εχει το μενου στα mode της εικονας.
σ`αυτην την επιλογη,η τηλεοραση βγαζει την καλυτερη δυνατη εικονα,
βαση των συνθηκων του χωρου μεσω του αισθητηρα.
για κανε ενα τσεκ..

επισης κοιταξε την ρυθμιση καταναλωσης ρευματος.
εχει 3 επιπεδα.
εαν το εχεις στο 3το(χαμηλο)εχεις λιγοτερο "φως" απ`οτι στο πρωτο.

Καταρχήν Καλησπέρα σε όλους. Είμαι και εγώ ευτυχής κάτοχος μιας 5090Η την οποία και απολαμβάνω από τον Οκτώβριο του 2009. Η τηλεόραση αγοράστηκε από το Pioneer Center, και μιας και ποστάρω για πρώτη φορά (παρά το ότι παρακολουθώ το συγκεκριμένο thread από την έναρξή του), οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά, πρωτίστως στον Γιώργο για την προσωπική μεσολάβησή του όσο και τον Παύλο που φρόντισε να μου την φέρει (ζυγίζει και κάμποσο - όχι βέβαια όσο η 60αρα!) και να τη στήσει προσωπικά ο ίδιος αυθημερόν!

Στο φίλο nick2001 με τα "γκριζαρισμένα μαύρα" ελπίζω να μπορέσω να τον καθησυχάσω ... φίλε μου είμαι σχεδόν πεπεισμένος ότι η τηλεόραση δεν έχει κάποιο πρόβλημα αλλά αντιθέτως πάσχεις από το ίδιο σύνδρομο που απασχόλησε και έμενα όταν την πρωτοαγόρασα, και εξηγούμαι ... έχοντας διαβάσει τόσα για το μαύρο της kuro, είναι λογικό να περιμένει κάποιος ότι σε δωμάτιο με χαμηλό φωτισμό και με εντελώς μαύρο σήμα η οθόνη δεν θα ξεχωρίζει από το πλαίσιο. Ε λοιπόν σε διαβεβαιώ ότι με κλειστά φώτα και επιλογή κάποιου input στο οποίο δεν υπάρχει συνδεδεμένη πηγή, το panel θα ξεχωρίζει περίτρανα - ως ένα βαθύτατο γκρι - από το πλαίσιο και αυτό θα διαρκέσει για περίπου 15-20 δευτερόλεπτα, χρονικό διάστημα μετά το οποίο η οθόνη μπαίνει σε stand by mode οπότε και μαυρίζει εντελώς. Αυτό το βαθύτατο γκρι αποτελεί το idling luminance (κάτι σαν ρελαντί) επίπεδο του πανελ, και είναι το βαθύτερο μαύρο που μπορεί να βγάλει το panel της τηλεόρασης όντας φυσικά ανοιχτό και σε full ετοιμότητα να προβάλλει το σήμα που δέχεται. Το ίδιο αυτό επίπεδο μαύρου έχει η τηλεόραση στις πάνω και κάτω μπάρες κατά την προβολή ταινίας (2.4:1) το οποίο αναλόγως του προβαλλόμενου contrast της εκάστοτε σκηνής και της προσαρμοστικότητας του ματιού μας μπορεί και γίνεται αντιληπτό από βαθύτατο γκρί έως και απόλυτο μαύρο (ίδιο χρώμα με το πλαίσιο της τηλεόρασης).

Μια LCD τηλεόραση με ενεργό σύστημα διαχείρισης του οπίσθιου φωτισμού της (είτε edge-led είτε local dimming) σε full black σήμα δείχνει πραγματικά σαν μαύρη τρύπα και είναι σίγουρα πιο kuro από το βαθύτατο αυτό γκρι της kuro μας, γιατί πολύ απλά σβήνει εντελώς την πηγή φωτός που χρησιμοποιεί. Δεδομένου όμως ότι την τηλεόραση δεν την αγοράζουμε για να κοιτάμε το κενό, σε οποιεσδήποτε νορμάλ συνθήκες θέασης μπορείς να είσαι σίγουρος ότι η Kuro προβάλλει το βαθύτερο μαύρο - με την λιγότερη δυνατή απώλεια λεπτομέρειας στο κάτω άκρο της κλίμακας - και άρα το υψηλότερο overall contrast από κάθε άλλη τηλεόραση plasma ή LCD (με true local dimming γιατί οι edge led απέχουν δυστυχώς πολύ από αυτά τα επίπεδα) κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην αγορά.

Όσον αφορά τα μουντά χρώματα, σε αυτό πιστεύω πλέον κατάλληλος είναι ο μάγος Μανώλης (με τον οποίο ακόμη δεν έχουμε καταφέρει να κανονίσουμε το απαραίτητο χειρουργείο γιατί ως γεγονός το movie mode την έχει αυτή τη μουντάδα που περιγράφεις), ο οποίος ως επαγγελματίας του χώρου είναι και ο πλέον κατάλληλος να επιβεβαιώσει - ή και να διαφωνήσει αν χρειάζεται - με τα όσα διατύπωσα παραπάνω.

Ελπίζω πραγματικά το "γκρι" μαύρο που σε προβληματίζει να οφείλεται σε αυτό και όχι σε πραγματικό πρόβλημα του panel, ώστε να μπορέσεις πραγματικά να απολαύσεις ήρεμος το 100% του ξεχωριστού αυτού προβολικού μέσου που οι φίλοι μας οι Ιάπωνες - οι οποίοι και δυστυχώς περνάνε πραγματικά δύσκολες στιγμές - οραματίστηκαν, σχεδίασαν, και όχι μόνο υλοποίησαν αλλά και συνέχισαν να εξελίσσουν μέχρι που η κρίση τους ανάγκασε να εγκαταλείψουν το extreme contrast project!
Φιλικά,
Χρήστος

Re: Απάντηση: Pioneer Kuro 9th generation

Πρώτα από όλα πρέπει να ζητήσεις την απάντηση γραπτώς. έπειτα θα τους αναφέρεις την δική τους επίσημη ανακοίνωση την οποία θα βρεις και εδώ http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=40706 και αναγράφει συγκεκριμένα:

Μάλιστα, μέσα από το επιλεκτικό δίκτυο διανομής της Pioneer για την Ελλάδα εξακολουθεί η δωρεάν επέκταση εγγύησης στα τρία χρόνια, στα πλαίσια του προγράμματος "3 forfree", για όλες τις τηλεοράσεις που θα πωληθούν εντός του 2009.

Επίσης επισυνάπτω αντίγραφο της αίτησης που συμπλήρωσες όπου αναγράφεται στο πίσω μέρος:

"Η παρούσα εγγύηση ισχύει ΜΟΝΟ εφ'όσον το έντυπο εγγύησης είναι σωστά και πλήρως συμπληρωμένο από τον μεταπωλητή και ισχύει μόνο σε συνδυασμό με την επίδειξη της απόδειξης ή του τιμολογίου αγοράς το οποίο πρέπει να ναγράφει την ημερομηνία αγοράς, την επωνυμί ατου μεταπωλητή, το μοντέλο και τον σειριακό αριθμό του μηχανήματος.

Επίσης στο κάτω μέρος αναγράφετε ότι απαιτείται η αποστολεί του συμπληρωμένου αποκόμματος αλλά όχι η απόδειξη αποστολής.

attachment.php

Σου συνιστώ λοιπόν να επικοινωνήσεις απευθείας με το εμπορικό τμήμα και τμήμα μάρκετινγκ της Intersys και όχι μέσω του μεταπωλητή ο οποίος μιλάει με το service (το οποίο δεν το έχει η Intersys).

Καλή τύχη.

Επειδη τωρα εχω αγχωθει αρκετα,διοτι το παραπανω αποκομα ποτε δεν το εδωσα βαση,δεν το εχω αποστειλει στην εταιρεια, σας παρακαλω δυο ερωτηματα, να το στειλω τωρα μετα απο ενα χρονο και ειμαι καλυμενος?
ή απευθυνομαι στην εταιρεια που την αγορασα και μου ειπαν οτι απλα με το χαρτι αυτο εχω εγγυηση και δεν χρειαζεται να κανω κατι αλλο?

Re: Απάντηση: Re: Pioneer Kuro 9th generation

Φιλε Μανώλη δεν γίνεται να το κάνουμε από κοντά??? Όπως έγραψα και μερικά μηνύματα πιο πριν είμαστε 3 εδώ στην Θεσσαλία. Θα βόλευε???

τεσσερις... μπορουμε να ερθουμε σε επικοινωνια εδω στη θεσσαλια και να το κανονισουμε...

update Λίστας κατόχων....

5090 / 5090H
1. a.headjohn
2. achilleas8095
3. AKALYPTOS
4. alefantos 2007
5. Aliagas
6. antonish ........................ ISF calibrated (Μ. Καστρουνής)
7. Antony
8. aragorn ................................... 3 προβληματικά εικονοστοιχεία. ISF calibrated (Μ. Καστρουνής)
9. archbish
10. artemismatsas ...........................1 προβληματικό εικονοστοιχείο.

11. avpap
12. BASILIO

13. bdream58
14. bergodor
15. Centrum
16. cooltsip
17. czenios

18. Database error
19. dbagias
20. dipsa
21. dkoron

22. ege1
23. El Chino
24. erevos
25. fgt32
26. fine68
27. forte
28. gabkon
29. geokot

30. geo02003
31. GIRIS 4
32. gmara

33. Iannis
34. Johnkyp111
35. kblachos ........................ ISF calibrated (Μ. Καστρουνής)
36. klamia71
37. kozadin
38. KuroMan

39. kyrxas
40. manolara ................................ Πρόβλημα με τον δορυφορικό δέκτη. Επισκευάστηκε
41. mikez
42. milmat
43. ncdbill
44. Necronomikos

45. ngxx
46. nick peios
47. nick 2001
48. nikos.s
49. nmarkou
50. Nodens
51. notist
52. nvarsos
53. Panagiotis Pap
54. paull
55. Periklis.Demos

56. pinezas133
57. pop3
58. portishead 28

59. project
60. psarrakas
61. pz107
62. saturnchris

63. spcom
64. TASOSBLUE
65. Tasos Kal
66. tasos53

67. taurus65
68. thanosb

69. thenetpoet
70. theofilos

71. theweb
72. tolakos

73. un4moa
74. vale46
75. Vama
76. VSPORT

77. webtop17
78. zafeiros
79. zaras27.......................... ISF calibrated (Μ. Καστρουνής)
80. ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
81. Αυγερινός Παπαδάκης
82. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΑΤΖΑΚΑΣ
83. ΔΗΜΗΤΡΗΣ Π.
84. Θάνος Φουντάς
85. Μιχάλης Κορ.

86. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΑΣΟΣ.......... ISF calibrated (Μ. Καστρουνής)

6090H
87. Andronidis Akis................. ISF calibrated (Μ. Καστρουνής)
88. geodo
89. JDL9
90. LefteriS .......................... ISF calibrated (Μ. Καστρουνής)
91. sptdm

92. stelios26
93. Tefkros

94. tzortz63
95. VSPORT
96. WREXY......................................... IR logo καναλιού (εξαφανίστηκε)
97. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΑΣΟΣ........... ISF calibrated (Μ. Καστρουνής)
98. Παναγιώτης Μελάς

KRP-500A
99. Babis K.
.......................... ISF calibrated (Μ. Καστρουνής)
100. el el
101. fragoulisnaval

102. Heller ....................................... Πρόβλημα στον ήχο. Αντικαταστάθηκε
103. kgamma .................................... Πρόβλημα στο panel. Επισκευάστηκε
104. pontios .......................... ISF calibrated (Μ. Καστρουνής)
105. pontioskat

106. Quentin
107. Storman
108. sw1ivr .......................... ISF calibrated (Μ. Καστρουνής)
109. Tiramola ................................... Πρόβλημα στο panel. Επισκευάστηκε
110. un4moa

111. Usual suspect
112. YonVog .......................... ISF calibrated (Μ. Καστρουνής)

113. ZEANPAPAS
114. ΝΑΣΟΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ ............ ISF calibrated (Μ. Καστρουνής)
115. ΝΤΑΚΟΣ ΤΑΣΟΣ

KRP-600A
116. PLUTON

Χαιρετώ το σεβαστό φόρουμ μετά από καιρό. Έχω μια ερώτηση σχετικά με τη σύνδεση της Kuro (500A) με το PC που βρήκε τη θέση του πρόσφατα δίπλα στην τηλεόραση. Το PC έχει κάρτα γραφικών μια ATI4650. Το πρόβλημα έχει να κάνει με το γνωστό overscan-underscan. Πιο συγκεκριμένα, όταν επιλέγω την TV ως οθόνη (είτε ως αυτόνομη είτε ως επέκταση του βασικού monitor του PC) και ορίζω την ανάλυση σε 1920x1080, η οθόνη δεν γεμίζει το panel. Ακόμα και όταν ρυθμίζω το overscan στο τέρμα από το catalyst control panel, μπορεί κανείς να διακρίνει ότι κάποιες "στήλες" του πάνελ στα άκρα δεν γεμίζουν από την εικόνα. Σε μια προσπάθεια να κάνω δοκιμές, σύνδεσα το σχετικά καινούριο φορητό (με κάρτα NVIDIA 230) με την Kuro. Και πάλι (παρότι το control panel της nvidia είναι διαφορετικό), με τίποτα δεν μπορώ να φέρω το desktop στα ίσα με το panel (εδώ το πρόβλημα είναι ότι το desktop βγαίνει εκτός panel, με αποτέλεσμα να μην φαίνεται σχεδόν ολόκληρη η taskbar). Και στις δύο περιπτώσεις, οι drivers είναι οι τελευταίοι που έχουν βγει.

Είναι αρκετά εκνευριστικό να μην μπορεί κανείς να ρυθμίσει αυτό το θέμα. Οποιαδήποτε βοήθεια από κάποιον που έχει αντιμετωπίσει (και λύσει) το συγκεκριμένο ζήτημα θα ήταν καλοδεχούμενη.

Ζητώ συγγνώμη για το μακροσκελές μήνυμα...

Χαιρετώ το σεβαστό φόρουμ μετά από καιρό. Έχω μια ερώτηση σχετικά με τη σύνδεση της Kuro (500A) με το PC που βρήκε τη θέση του πρόσφατα δίπλα στην τηλεόραση. Το PC έχει κάρτα γραφικών μια ATI4650. Το πρόβλημα έχει να κάνει με το γνωστό overscan-underscan. Πιο συγκεκριμένα, όταν επιλέγω την TV ως οθόνη (είτε ως αυτόνομη είτε ως επέκταση του βασικού monitor του PC) και ορίζω την ανάλυση σε 1920x1080, η οθόνη δεν γεμίζει το panel. Ακόμα και όταν ρυθμίζω το overscan στο τέρμα από το catalyst control panel, μπορεί κανείς να διακρίνει ότι κάποιες "στήλες" του πάνελ στα άκρα δεν γεμίζουν από την εικόνα. Σε μια προσπάθεια να κάνω δοκιμές, σύνδεσα το σχετικά καινούριο φορητό (με κάρτα NVIDIA 230) με την Kuro. Και πάλι (παρότι το control panel της nvidia είναι διαφορετικό), με τίποτα δεν μπορώ να φέρω το desktop στα ίσα με το panel (εδώ το πρόβλημα είναι ότι το desktop βγαίνει εκτός panel, με αποτέλεσμα να μην φαίνεται σχεδόν ολόκληρη η taskbar). Και στις δύο περιπτώσεις, οι drivers είναι οι τελευταίοι που έχουν βγει.

Είναι αρκετά εκνευριστικό να μην μπορεί κανείς να ρυθμίσει αυτό το θέμα. Οποιαδήποτε βοήθεια από κάποιον που έχει αντιμετωπίσει (και λύσει) το συγκεκριμένο ζήτημα θα ήταν καλοδεχούμενη.

Ζητώ συγγνώμη για το μακροσκελές μήνυμα...

Αν και μάλλον το έχεις τσεκάρει αλλά δεν χάνουμε τπτ....
Το λειτουργικό πανελ δεν φτάνει τελείως στα πλάγια έχει δλδ απο την φύση του μια μαυρή μπαντα μισού πόντου περίπου....

Δοκίμασες να βάλεις το aspect σε Dot-by-Dot ή το Signal Type σε PC;

Το Signal Type σε PC δεν υποστηρίζει ανάλυση 1920x1080. Το καλύτερο που έχω πετύχει μέχρι στιγμής είναι όταν επιλέγω Dot by Dot, βάζω το overscan στο 0 στο catalyst control panel (αν και αυτό είναι που μου φαίνεται περίεργο, δηλαδή το γεγονός ότι η ρύθμιση είναι στο τέρμα), και φυσικά (το συνειδητοποίησα τελευταίο) απενεργοποίησα για λίγο τον orbiter (που ήταν στο mode 2). Τότε γεμίζει όλο το panel (μέχρι το σημείο που αναφέρει ο kozadin, αν παρατηρήσει κανείς από πολύ κοντά θα δει πού ακριβώς τελειώνει το panel). Δεν νομίζω ότι μπορώ να καταφέρω κάτι καλύτερο...

Απλώς η απορία μου είναι ότι κανονικά βάζοντας την ανάλυση 1920x1080 από την κάρτα γραφικών, θα έπρεπε να γεμίζει όλο το panel χωρίς να βάλω overscan. Anyway...

Όταν έχεις το Dot-by-Dot, απενεργοποιείται το overscan στην τηλεόραση.

Όταν έχεις το overscan στο 0 στο catalyst control panel, απενεργοποιείς και την αντιρρόπιση overscan στο PC.

Άρα, γεμίζεις το panel χωρίς να βάλεις overscan... ;)

Όταν έχεις το Dot-by-Dot, απενεργοποιείται το overscan στην τηλεόραση.

Όταν έχεις το overscan στο 0 στο catalyst control panel, απενεργοποιείς και την αντιρρόπιση overscan στο PC.

Άρα, γεμίζεις το panel χωρίς να βάλεις overscan... ;)

Σωστό, απλά η default ρύθμιση στο catalyst control panel είναι στο μέσο (μεταξύ underscan και overscan) και αυτό μου κάνει λίγο εντύπωση (πρέπει δηλαδή να τερματίσω το slider προς τα δεξιά), αλλά συζήτηση να γίνεται. Νομίζω ότι έχεις δίκιο... :music-smiley-005:

Ξέρει κανείς αν υπάρχει όριο ωρών λειτουργίας της τηλεόρασης και πόσο;Επειδή βλέπω μετά από κάθε service σου λένε τις ώρες που δούλεψε μετά από 2 χρόνια κι ότι είναι πολλές!!!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχει τέτοιο όριο. Με 6 ώρες λειτουργίας την ημέρα θα συμπληρώσεις 43.000 ώρες σε 20 χρόνια.

Υποτίθεται ότι η διάρκεια ζωής των τελευταίων μοντέλων της Pioneer είναι πάνω από τις 60.000 ώρες.

Αλλωστε σιγά μην κρατήσει κάποιος την τηλεόραση τόσα χρόνια......