Pioneer Kuro 9th generation

Re: Απάντηση: Re: Pioneer Kuro 9th generation

Τις 500 ώρες πως μπορούμε να τις υπολογίσουμε?υπάρχει μήπως κάπου στο μενού της τηλεόρασης?Η στο περίπου με τις ώρες καθημερινής χρήσης πχ τόσες ώρες Χ ημέρες ένα μέσο όρο?Ευχαριστώ πολύ.

Μόνο στο περίπου. Δεν μπορείς να μπεις στο service menu.

ευχαριστω kblachos... πρωτα ψηφιακα και μετα αναλογικα λοιπον...την καταλληλη στιγμη μου το ειπες... απο ωρα σε ωρα περιμενω τους μεταφορεις...

Και κάτι άλλο, βασικό. Οταν με το καλό σου έχει έρθει η τηλεόραση και αφού την συνδέσεις με την κεραία, κάνε πρώτα συντονισμό του ψηφιακού δέκτη ώστε το πρώτο κανάλι που θα αποθηκεύσει στην μνήμη της η τηλεόραση να είναι ψηφιακό. Εν συνεχεία κάνε το search των καναλιών του αναλογικού δέκτη. Ετσι (σύμφωνα με την Pioneer) δεν θα έχεις το γνωστό bug με τον EPG αν δεν έχεις σκοπό να συνδέσεις και τον δορυφορικό δέκτη της τηλεόρασης.

Το παραπάνω ισχύει και για τον Παναγιώτη Μελά μόλις παραλάβει την δική του. Πρώτα λοιπόν συντονισμός των ψηφιακών καναλιών και μετά των αναλογικών.

Κώστα ευχαριστούμε. Μήπως ξέρεις αν υπάρχει τρόπος να γίνει reset ο υπάρχον συντονισμός ώστε να κάνουμε κι εμείς οι υπόλοιποι το ίδιο (να ξανασυντονίσουμε αρχίζοντας απο τα ψηφιακά)?

Παρεμπιπτόντως, έπεσε το τηλεκοντρόλ απο τον 4ο (15μ) και εκτός απο μικροαμυχές δεν έπαθε τίποτα...Λειτουργεί κανονικά !!

Κώστα ευχαριστούμε. Μήπως ξέρεις αν υπάρχει τρόπος να γίνει reset ο υπάρχον συντονισμός ώστε να κάνουμε κι εμείς οι υπόλοιποι το ίδιο (να ξανασυντονίσουμε αρχίζοντας απο τα ψηφιακά)?

Παρεμπιπτόντως, έπεσε το τηλεκοντρόλ απο τον 4ο (15μ) και εκτός απο μικροαμυχές δεν έπαθε τίποτα...Λειτουργεί κανονικά !!

Δεν μπορεί να γίνει reset της τηλεόρασης άπαξ και έγινε η πρώτη ρύθμηση των καναλιών. Ούτε και ο κος Καστρουνής μπορεί να το κάνει όταν έρθει με το καλό για το calibration....

Δεν ξέρω αν στείλεις την pio στην αντιπροσωπεία αν μπορεί να γίνει τίποτα αλλά με το ιστορικό της intersys :rifle: καλύτερα ξέχασέ το....

Δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει reset στις kuro 9ης γενιάς. Θα πρέπει η τηλεόραση να πάει στο service.

Τέτοια στιβαρή και βαρειά κατασκευή σε τηλεχειριστήριο δεν έχω ξαναδεί. Συνεπώς δεν μου φαίνεται περίεργο που δεν έπαθε τίποτα. Αφού δεν περνούσε κανείς από κάτω να τον ξεράνεις, πάλι καλά. Ομως τι το έκανες το τηλεχειριστήριο στο μπαλκόνι;;;;

Τέτοια στιβαρή και βαρειά κατασκευή σε τηλεχειριστήριο δεν έχω ξαναδεί. Συνεπώς δεν μου φαίνεται περίεργο που δεν έπαθε τίποτα. Αφού δεν περνούσε κανείς από κάτω να τον ξεράνεις, πάλι καλά. Ομως τι το έκανες το τηλεχειριστήριο στο μπαλκόνι;;;;[/QUOTE]

:flipout::flipout: το δειχνε στους γειτονες ρεσυ.... :flipout::flipout:

κοιτα τι εχω που εσυ δεν εχεις!!! :flipout::flipout:

Συντονισμός καναλιών Kuro. Και μπαλκόνια!

Και κάτι άλλο, βασικό. Οταν με το καλό σου έχει έρθει η τηλεόραση και αφού την συνδέσεις με την κεραία, κάνε πρώτα συντονισμό του ψηφιακού δέκτη ώστε το πρώτο κανάλι που θα αποθηκεύσει στην μνήμη της η τηλεόραση να είναι ψηφιακό. Εν συνεχεία κάνε το search των καναλιών του αναλογικού δέκτη. Ετσι (σύμφωνα με την Pioneer) δεν θα έχεις το γνωστό bug με τον EPG αν δεν έχεις σκοπό να συνδέσεις και τον δορυφορικό δέκτη της τηλεόρασης.

Το παραπάνω ισχύει και για τον Παναγιώτη Μελά μόλις παραλάβει την δική του. Πρώτα λοιπόν συντονισμός των ψηφιακών καναλιών και μετά των αναλογικών.

Κώστα, κι από μενα, χίλια ευχαριστώ. Προφανώς με γλύτωσες από κάποιες ώρες με γ.....λίκια!

...... Αφού δεν περνούσε κανείς από κάτω να τον ξεράνεις, πάλι καλά. Ομως τι το έκανες το τηλεχειριστήριο στο μπαλκόνι;;;;

Πριν λύσω την απορία περί χρήσης του τηλεχειριστηρίου στο μπαλκόνι, θα έλεγα ότι μάλλον δεν σημάδεψε καλά ή η βολή δεν έγινε την κατάλληλη στιγμή.

Πάντως, αν θέλεις φίλε Kyrxas, μπορούμε να κανονίσουμε να περνάει κάποιος να ξαναδοκιμάσεις.

Υπάρχουν:
πολλοί για να τους "γλαστρώσεις"και διάφοροι για μπουγέλωμα

γενικώς! :twoguns: :flipout: :rifle:

Όσο για το τηλεχειριστήριο στο μπαλκόνι, ρε παιδί μου, τί καλύτερο; Όπως ο Σταρόβας με τον Θεσσαλονικιό (Λαζόπουλος) ένα πράμα, να πούμε! :sleep:
-

Κι εγώ αυτό ρώτησα:"Πώς έπεσε το τηλεκοντρόλ απο το μπαλκόνι ρε παιδιά ?"
Τινάχτηκε μαζί με την σκόνη ενός καλύματος. Θα προτιμούσα την cool εκδοχή με τον Σταρόβα.....
Πάντως απίστευτο οτι όλα λειτουργούν κανονικά μετά απο πτώση και πρόσκρουση σε πλάκες πεζοδρομίου απο 15μ.

Κι εγώ αυτό ρώτησα:"Πώς έπεσε το τηλεκοντρόλ απο το μπαλκόνι ρε παιδιά ?"
Τινάχτηκε μαζί με την σκόνη ενός καλύματος. Θα προτιμούσα την cool εκδοχή με τον Σταρόβα.....
Πάντως απίστευτο οτι όλα λειτουργούν κανονικά μετά απο πτώση και πρόσκρουση σε πλάκες πεζοδρομίου απο 15μ.

παιδες αφηστε τα τηλεκοντρολ ησυχα γιατι ετσι κ η τζουλι διαβαζει το thead το βλεπω να πηγαινει για mega crash test στο επομενο επεισοδιο.... :flipout::flipout::flipout::flipout:

Ακομη την περιμενω την 6090... απο Πεμπτη ειναι Θεσσαλονικη αλλα η μεταφορικη μια ετσι μια γιουβετσι την παει για Δευτερα... Παντως τα ειπα ενα χερακι στην Ηχοεκφραση, για να ξερουν με ποιους συνεργαζονται, και οτι αυτο αμαυρωνει την εικονα της εταιρειας στην τελικη. Το κακο με τις μεταφορικες εχει παραγινει παντως. Εχουνε γινει κρατος εν κρατει, ενεργουν τελειως ανευθυνα βασισμενοι στο οτι κανεις δεν κανει τιποτα και τα ξεχναμε ολα οταν τελικα παραλαβουμε το προϊον. Κατι ξερει το Πλαισιο που δεν εμπιστευεται κανεναν και εχει τα δικα του φορτηγα...

Χαιρετω την παρεα!! Μετα απο 5 μερες συμβιωσης με αυτο το υπεροχο πλασμα οι εντυπωσεις μου ειναι οι καλυτερες!! Η εικονα της πραγματικα ειναι αλλου!! Κ καθε μερα γινεται κ καλυτερη. Εχω αρχισει να ασχολουμαι λιγακι με τις ρυθμισεις κ τα αποτελεσματα που περνω ειναι εντυπωσιακα!!!! Δινω την απαραιτητη προσοχη για τις πρωτες ωρες σε στατικες εικονες λογοτυπα κ οταν δν βλεπω τρεχω που κ που το breakin!!! Χτες το βραδυ λοιπον χαζευοντας τα χρωματα στα patterns να αλλαζουν παρατηρησα το εξης.. Κ στο πανω κ στο κατω μερος του panel δυο μπαρες παχους περιπου δυο με τρεις ποντους να εχουν λιγο πιο ανοιχτη χροια!! Πως βλεπουμε ταινια σε 21:9 κ εχουμε τις μπαρες πανω κατω κατι αναλογο αλλα σε λιγοτερο παχος! Το κανει σε ολα τα χρωματα εβαλα κ τα patterns των χρωματων ενα ενα ξεχωριστα το ειδα!! Στο μαυρο αφηνει μια πιο ανοιχτη χροια κ στο ασπρο πιο ασπρη! Στο ασπρο ειδικα οταν πλησιασα απο πολυ κοντα να το παρατηρησω ειδα οτι τα χιονακια του φωσφορου ηταν πιο αραια στη συγκεκριμενη μπαρα σε σχεση με την οθονη στο κεντρο!! Επειδη δν εχω παρατηρησω κατι αναλογο σε αλλη πλασμα που ειχα η συγκεκριμενη ειναι η τεταρτη μηπως μπορει καποιος να μου εξηγησει τη ειναι?? Υποψιν οτι δεν εχω δει ταινια με μπαρες παρα μονο πληρης οθονη κ αναλογικα καναλια σε ζουμ!! Ουτε στατικες εικονες ουτε pc τπτ!!!

Λογο του οτι ζω με αυτο το υπεροχο πλασμα ενα χρονο,δεν εχω ποτε μου δει η' ακουσει κατι τετοιο.Ειναι εμφανες και ενοχλιτικο?Ασε το breakin για καμποσες ωρες και ξαναδες το.Ισως ειδες καποια ταινεια με μπαρες για καποιες ωρες και σου αφησε μετα αυτες τις σκιες.

Ωχ! Είναι το ίδιο με το πρόβλημα που περιγράφει ο Smithakos εδώ (post 70-80)?

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=49118&page=7

Αν οι "μπάρες" αυτές, φίλε smithakos, είναι κατακόρυφες λωρίδες, ίδιου ακριβώς πάχους και τα όρια τους ακολουθούν με απόλυτη ακρίβεια μία σειρά pixel, μάλλον έχεις πέσει σε προβληματικούς column drivers και οφείλεις να ζητήσεις αντικατάσταση...

Λες γι' αυτό να την είχαν σε τόσο χαμηλή τιμή;

Εdit: Τώρα είδα ότι στην δική σου είναι οριζόντιες οι λωρίδες πάνω και κάτω. Συνεπώς δεν είναι το ίδιο πρόβλημα.

Υ.Γ. Μήπως η τηλεόραση ήταν Demo στο κατάστημα;

Last edited:
Ωχ! Είναι το ίδιο με το πρόβλημα που περιγράφει ο Smithakos εδώ (post 70-80)?

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=49118&page=7

Λες γι' αυτό να την είχαν σε τόσο χαμηλή τιμή;

Εdit: Τώρα είδα ότι στην δική σου είναι οριζόντιες οι λωρίδες πάνω και κάτω. Συνεπώς δεν είναι το ίδιο πρόβλημα.

Υ.Γ. Μήπως η τηλεόραση ήταν Demo στο κατάστημα;

Οχι δν ηταν demo. Περα απο το οτι ρωτησα κ στο επισημο service εδω κ μου εγγυηθηκαν οτι η τηλεοραση δν εχει παιξει κ ο ιδιοκτητης ειναι φιλος καλος την τσεκαρα κ εγω ο ιδιος... πλαστικα, σκονη, βαση, ανεμιστηρακια.. Ολα σε καινουργια κατασταση χωρις γραμμες σκονης τα πλαστικα κ τα ανεμιστηρακια χωρις ιχνος σκονης πανω τους!! Παρεπιπτοντως ποτε λειτουργουν αυτα??? Το γιατι πουληθηκε τοσο φτηνα το εμαθα κ δν εχει καμια σχεση! Οι μπαρες ειναι οριζοντιες κ οχι καθετες!!!

Οριστε κ μερικες φωτο!!!

Attachments

• kuro 1.jpg
    kuro 1.jpg
    18.2 KB · Views: 90
  • Kuro2.jpg
    Kuro2.jpg
    23.2 KB · Views: 83
Kαι στου smithakos οριζόντια ήταν η μπάρα, απλώς στην αρχική του περιγραφή με μπέρδεψε και νόμιζα πως ήταν κατακόρυφη.

Από τη στιγμή που υπάρχει διαφορά στο PMW Noise μεταξύ κεντρικής περιοχής και "μπαρών", δεν είναι θέμα Image Retention ή Burn-In, αλλά μάλλον για κάποιο λόγο οι "μπάρες" οδηγούνται με υψηλότερη τάση προφόρτισης (παλμοί erase). Δώσε της μερικές ώρες ακόμα, μήπως και είναι θέμα ελλιπούς παλαίωσης του πάνελ κατά την κατασκευή και αν δεν υπάρξει καμμία βελτίωση, άμεση επικοινωνία με το service...

Όταν αλλάζεις drive modes, παρατηρείς καμμία αλλαγή;

ειναι νομιζω φανερο οτι εχεις θεμα...
δεν παει καπου αλλου το μυαλο μου...

Δν καταλαβαινω τι εννοεις Δημητρη με το εχω "θεμα" αλλα προς πληροφορηση οι φωτο ειναι με απολυτο σκοταδι 0% IRE pattern κ χρονο εκθεσης 20 sec!!

Kαι στου smithakos οριζόντια ήταν η μπάρα, απλώς στην αρχική του περιγραφή με μπέρδεψε και νόμιζα πως ήταν κατακόρυφη.

Από τη στιγμή που υπάρχει διαφορά στο PMW Noise μεταξύ κεντρικής περιοχής και "μπαρών", δεν είναι θέμα Image Retention ή Burn-In, αλλά μάλλον για κάποιο λόγο οι "μπάρες" οδηγούνται με υψηλότερη τάση προφόρτισης (παλμοί erase). Δώσε της μερικές ώρες ακόμα, μήπως και είναι θέμα ελλιπούς παλαίωσης του πάνελ κατά την κατασκευή και αν δεν υπάρξει καμμία βελτίωση, άμεση επικοινωνία με το service...

Όταν αλλάζεις drive modes, παρατηρείς καμμία αλλαγή;

Οχι φιλε JL καμια αλλαγη!! Το μονο που εχω παρατηρησει αν σας λεει κατι ειναι το οτι απο προχθες που το ανακαλυψα δεν ειναι τοσο εντονο!!