Pioneer Kuro 9th generation

Καλημερα κ καλη εβδομαδα σε ολους κ σε σενα Zafeire! Μου το επιβεβαιωσαν κ μενα! Θα ενημερωσω για τις εξελιξεις!! Αν δν με γελουν τα ματια μου νομιζω οτι εχει ελατωθει! Θα βγαλω αποψε αλλη μια φωτο με τις ιδιες συνθηκες κ την ιδια εκθεση σε χρονο κ φακο κ θα συγκρινω!!
Οσο για τον καφε κανονιζουμε οπως αν δν σε ενοχλει θα ηθελα να δω πως ακριβως εχεις στησει το ξυλο στο επιπλο πισω απο τη τηλεοραση στον τοιχο!!

sure...6977592144

Δν καταλαβαινω τι εννοεις Δημητρη με το εχω "θεμα" αλλα προς πληροφορηση οι φωτο ειναι με απολυτο σκοταδι 0% IRE pattern κ χρονο εκθεσης 20 sec!!

20 sec!!!!!!!! Ρε συ αυτό είναι πάρα πολύ. Τόση έκθεση χρησιμοποιούμε στο εργαστήριο να φωτογραφήσουμε χημειοφωταύγεια!!!! Εαν θέλεις 20 sec για να φανεί τοτε με το μάτι δεν θά πρεπε να φαίνεται τίποτα. Καλά ρε με μικροσκόπιο την πέρασες?

20 sec!!!!!!!! Ρε συ αυτό είναι πάρα πολύ. Τόση έκθεση χρησιμοποιούμε στο εργαστήριο να φωτογραφήσουμε χημειοφωταύγεια!!!! Εαν θέλεις 20 sec για να φανεί τοτε με το μάτι δεν θά πρεπε να φαίνεται τίποτα. Καλά ρε με μικροσκόπιο την πέρασες?

Χαχα!! Χημικοι θα κανταντησουμε στο τελος ετσι που το ψαχνουμε!!! :flipout:
Εχει σημασια κ το ανοιγμα του φακου!! Φαινοταν κ στα 10 αλλα εβγαλα κ στα 20 για να φαινεται ξεκαθαρα στο forum!! Απο μικροσκοπιο εννοειται οτι περασε!!!:slapface:

αποψεις εχουν ακουστει πολλες και οι περισσοτερες εχουν να κανουν με την τιμη που κρατουν οι pioneer ακομα μεχρι και σημερα.
εαν αξιζει σαν τηλεοραση,δεν νομιζω οτι σηκωνει κουβεντα.
το θεμα ειναι εαν τα διαθετεις..
τηλεορασεις καλες στην αγορα υπαρχουν παρα πολλες.
εαν ομως θες το απολυτο και δεν σε ενδιαφερει το κοστος και την βρεις-οσο την βρεις-παρτην χωρις 2η κουβεντα.

οτι και να κανεις παντως μακρια απτο Κωτσοβολο :flipout::flipout::flipout:
Με αυτα τα λεφτα θα παω να ανοιξω τα εργοστασια για να σου φτιαξω μια :flipout::flipout::flipout:

Παιδια αλλη μια ερωτηση.Με ηχεια τι παιζει?Για να μπορω να βλεπω τιβι χωρις να χρειαζεται να ανοιγω το home cinema.Αν δεν υπαρχουν τις pioneer τι κανουμε?

Παιδια αλλη μια ερωτηση.Με ηχεια τι παιζει?Για να μπορω να βλεπω τιβι χωρις να χρειαζεται να ανοιγω το home cinema.Αν δεν υπαρχουν τις pioneer τι κανουμε?

τριτου κατασκευστη αρκει να ταιριαζουν τα τεχνικα χαρακ/κα

Ήμουν στο δίλημμα αν θα αγοράσω ηχεία ή όχι κ ποιό/ά...τα πλαϊνά, το κάτω, καθόλου κ με ποιά βάση, την χαμηλή ή την υψηλότερη, για να μπαίνει στο μέλλον ας πούμε ηχείο από κάτω...το θέμα μου ήταν μόνο το εμφανισιακό, όπου με την τοποθέτηση των ηχείων, η τηλ 'χάνει' πολύ...

Τελικά, αγόρασα την πιο υψηλή βάση, αυτή που μπορεί να δεχθεί η τηλ το κάτω ηχείο, με "σχέδιο" κατά νου όμως...

Κατόπιν, σύνδεσα την τηλ με τον πολυκάναλο ενισχυτή, που έχω για το home cinema αποτελούμενο από έναν ενισχυτή Pioneer vsx-417 και ένα πακέτο ηχείων της JBL με ηχεία βάσης ξύλινα ιδίων χαρακτηριστικών, για μπροστά - πίσω των 100 rms, ένα κεντρικό των 100 rms επίσης και ένα ενεργό υπογούφερ των 150 rms με ένα 12" ηχείο να ακτινοβολεί προς το πάτωμα. Στις ταινίες αυτά τα ηχεία υπερκαλύπτουν τον χώρο μου. Ναι μεν η σύνδεση με την οπτική έξοδο της τηλ έγινε πανεύκολα κ το αποτέλεσμα πολύ καλό ηχητικά, αλλά καθόλου πρακτικό, αφού έχεις ένα χειριστήριο για την τηλ κ άλλο ένα για τον ενισχυτή...

Οπότε, έπρεπε να βρω λύση με ηχείο/α. Έψαξα πολύ στο διαδίκτυο κ επισκέφτηκα αρκετά μαγαζιά για να δω-ακούσω. Το βασικό ήταν να είναι ευαίσθητα, να μπορούν να παίζουν με λίγα watt, να ταιριάζουν στα ohm της τηλ (που είναι 6 έως 16), να είναι μικρά σε μέγεθος, όχι πλαστικά και τέλος, να ταιριάζουν κ οπτικά...δύσκολος συνδυασμός...βρέθηκαν όμως κ αυτό είναι το σημαντικό !

Αγόρασα λοιπόν από το mediamarkt Φαλήρου, ένα ζευγάρι Tangent Evo E4, με χαρακτηριστικά : 4-8 ohm, 10-150 rms, ξύλινα mdf βαμμένα σε μαύρη λάκα (black high gloss) με μέγεθος μια σταλιά, 2 δρόμων.

..................

Από εκεί κ πέρα, ηχητικά το ζευγάρι της tangent ταίριαξε 'γάντι'. Παίζουν εξαιρετικά, παρά το μικροσκοπικό μέγεθός τους, σίγουρα πολύ καλύτερα από τα 'μαμά' ηχεία της τηλ, αφού είναι στην ουσία ηχεία βάσης για μικρούς ενισχυτές, είναι μαύρα κατράμι κ ταιριάζουν οπτικά με την τηλ, ενώ το βασικότερο ήταν η τιμή τους....129 ευρώ !

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=774090&postcount=39

Εχω προβλημα όσων άφορα τα ηχεία.Ειναι ογκωδέστατα και δεν ταιριάζουν στο σαλόνι μου.Για να καταλαβετε τι εννοω
http://img92.imageshack.us/i/dsc04022tn3.jpg/
Αυτο ειναι το setup μου,και δεν προσφερεται για 2 τετραγωνα ηχεια.Και εμενα προσωπικα δεν με απασχολει να μην εχει ηχεια και να την λειτουργω αποκλειστηκα απο το home cinema,αλλα αποτελει ενα επιπλεον(χαζο κατα την γνωμη μου,αλλα υπαρκτο)μπελα για τα τα υπολοιπα μελη της οικογενειας.Ανοιξε την τιβι με ενα χειρηστηριο,τον ηχο με αλλο και παει λεγοντας....
Η μονη λυση ειναι να παρω τα ηχεια της pioneer απο το ebay και να τα κοτσαρω αριστερα δεξια....Αν τα καταφερω να τα βρω,και ΑΝ τελικα καταφερω να αποκτησω την τιβι.....
Εχω αγχώθει ρε γαμωτο....

Λέτε να μπορούν οι διορφωτές για 3D να μπορουν να δουλέψουν στις δικές μας τηλεοράσεις (5090 , 6090 500 κτλ) ή δεν εχουν ελπίδα ? Μιλάω πάντα για εξωτερικά κουτιά .Αν θελουν οι ειδικοί περι αυτού ας απαντήσουν

Ηρθε τελικα η 6090 και ηδη εβαλα να παιζει το burning DVD του φιλου απο το downloads thread. Μπορει καποιος να με παραπεμψει σε καποιον οδηγο για την ρυθμιση της, τουλαχιστον σε πολυ βασικο επιπεδο... Γιατι απο την αρχη εχει φοβερη εικονα, και αν βελτιωθει και αλλο μετα το "καψιμο" και τις ρυθμισεις αυτες δεν μπορω να φανταστω κατα ποσο ακομα μπορει να βελτιωθει με το ISF... εκτος και αν εχετε διαφορετικη αποψη... το thread ειναι τεραστιο και δεν μπορεσα να βρω μηνυματα με ρυθμισεις...

Απάντηση: Re: Pioneer Kuro 9th generation

Ηρθε τελικα η 6090 και ηδη εβαλα να παιζει το burning DVD του φιλου απο το downloads thread. Μπορει καποιος να με παραπεμψει σε καποιον οδηγο για την ρυθμιση της, τουλαχιστον σε πολυ βασικο επιπεδο... Γιατι απο την αρχη εχει φοβερη εικονα, και αν βελτιωθει και αλλο μετα το "καψιμο" και τις ρυθμισεις αυτες δεν μπορω να φανταστω κατα ποσο ακομα μπορει να βελτιωθει με το ISF... εκτος και αν εχετε διαφορετικη αποψη... το thread ειναι τεραστιο και δεν μπορεσα να βρω μηνυματα με ρυθμισεις...

Η τηλεόραση θέλει ISF Calibration για να δείξει τα ούλα της (τα δόντια τα δείχνει από την μάνα της). Πάρε τον Καστρούνη όταν κλείσεις 200 ώρες.

Re: Απάντηση: Re: Pioneer Kuro 9th generation

Η τηλεόραση θέλει ISF Calibration για να δείξει τα ούλα της (τα δόντια τα δείχνει από την μάνα της). Πάρε τον Καστρούνη όταν κλείσεις 200 ώρες.

καλα, φοβερη απαντηση, φιλε ποντιε.. σε ευχαριστω για τη συμβουλη, θα την ακολουθησω...

btw... ρε παιδια, επειδη υποτιθεται οτι πρεπει να πουμε και τις αποψεις μας για το συγκεκριμενο προϊον, οσο την βλεπω ενα πραγμα εχω να πω στους επιδοξους αγοραστες... δεν μου τρεχουν τα φραγκα, και θα ματωσω για να τ ην ξεπληρωσω, αλλα, αυτη η τηλεοραση ειναι υπερανω καθε προσδοκιας.. τελικα ο μυθος της Kuro δεν εχει ιχνος υπερβολης. Αξιζει την θυσια αν μπορει καποιος να την κανει...αυτα... δεν ξαναπρηζω την στηλη με τα wow μου... :)

Re: Απάντηση: Pioneer Kuro 9th generation

Τελικά εξαφανίστηκαν οι μπάρες; βελτιώθηκαν; ή τα ίδια;

Καλημερα Τασο. Δν εχουν εξαφανιστει οι μπαρες αλλα μπορω να πω οτι μετα απο 100 ωρες περιπου δν φαινονται τοσο εντονα!! Σε σκοτεινο περιβαλλον με προβολη σε 1080 με μπαρες το παρατηρεις, οπως κ αν βαλεις 0% ire pattern..
Σε αποχρωσεις του κοκκινου δν φαινεται καθολου κ στο λευκο φιανεται σαν μια λιγο πιο "ψυχρη" περιοχη! Στο λευκο πρεπει να το ξερεις για να το δεις!!
Παντως φαινεται να εχει δικιο τελικα ο φιλος JL διοτι σε ψαξιμο κ ερωτησεις που εκανα στο αντιστοιχο αμερικανικο φορουμ avsforum εχουν αναφερθει πολλες περιπτωσεις σαν την δικη μου σε ολα τα 9th μοντελα Kuro με χειροτερη μορφη αυτη των "λεκεδων"!! Αναφερονται σαν Ελλιπης παλαιωση του πανελ κ στις περισσοτερες των περιπτωσεων μετα απο 200-300 ωρες εξαφανιζεται εντελως ή δν γινεται καθολου αντιληπτο!! Για την περιπτωση των "λεκεδων" ειχε αναφερθει αν θυμαμαι καλα κ απο καποιο αλλο μελος εδω, αλλα δν μπορω να το βρω, κ ειχε μιλησει κ με τον Κυριο Καστρουνη ο οποιος τον ειχε βεβαιωση οτι θα φυγει!! Σε αναμονη λοιπον....

Σε εντελως λευκο pattern , και οι 2 Πιονεερ που εχω δοκιμασει (427 kai 428) εχουν αδιορατους "λεκεδες" ... πρεπει φυσικα να τους ψαξεις να τους δεις , αλλα υπαρχουν.
Σε θεαση ταινιων φυσικα δεν γινονται αντιλληπτοι, απλα το αναφερω για να μην νομιζεις οτι εισαι ο μονος.
Πολλες μπορει να εχουν τεοια μικρα "κουσουρια" , απλα οι περισσοτεροι δεν ειναι τοσο "ψειρες" για να ασχοληθουν με αυτο , οπως και με το buzzing !!!

Eννοειται, οτι και με τα παραπανω ¨πταισματα" , τις Pioneer δεν τις αλλαζω με τιποτα !!!

Last edited:
Μπορει καποιος να με παραπεμψει σε καποιον οδηγο για την ρυθμιση της, τουλαχιστον σε πολυ βασικο επιπεδο... ...

Για τις πρώτες 200 ώρες χρησιμοποίησε την ρύθμιση Movie (ταινία). Αλλαγές στις ρυθμίσεις μετά τις 200 ώρες. Οταν με το καλό τις συμπληρώσεις, εδώ είμαστε.

Mήπως θα μπορούσαν όσοι έχουν κuro tv να μας περιγράψουν τι περιλαμβάνει το ολοκληρομένο τους συστημα (ηχεία, ενισχυτές ..κτλ)!!
Για να πάρουμε και οι υπόλοιποι μια γεύση πως έχετε συνδυάσει αυτή την υπέροχη τηλεόραση και με τι μέσα την απολαμβάνετε!! είστε ευχαριστημένοι από την απόδοση του οικιακού σας κινηματογράφου!! (..εκτος της τελειας βεβαια εικόνας..χιχι..)?
Αναφέρθηκε παραπάνω ότι μια καλή λύση και φθηνή είναι να συνδυαστεί με τα ηχεια EVO 4 TANGENT..!! Εκτός από αυτή τη λύση την άλλο θα μπορούσατε να προτείνετε?