Pioneer Kuro 9th generation

με οποιοδήποτε μικτό περιεχόμενο σκοτεινών και φωτεινών σκηνών.
Ακόμα καλύτερα κατα την θεαση καληψε το 2,35:1 περιεχόμενο της ταινίας και άφησε ορατές τις μπάρες πανω και κάτω από αυτην.
Με αυτόν τον τρόπο θα το καταλάβεις εύκολα.

Re: Απάντηση: Pioneer Kuro 9th generation

με οποιοδήποτε μικτό περιεχόμενο σκοτεινών και φωτεινών σκηνών.
Ακόμα καλύτερα κατα την θεαση καληψε το 2,35:1 περιεχόμενο της ταινίας και άφησε ορατές τις μπάρες πανω και κάτω από αυτην.
Με αυτόν τον τρόπο θα το καταλάβεις εύκολα.

Κος Καστρουνης ακουει;

Στη σελ. 360 αφησα ενα μηνυμα. Μηπως θα μπορουσα να ειχα μιαν απαντηση;
Ευχαριστω εκ των προτερων.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Pioneer Kuro 9th generation

Ναι, βεβαιως.
Θα ηθελα να σε ρωτησω και κατι ακομη μιας και εισαι ο expert αλλα δες πρωτα λιγακι. Αυτη η μετρηση ειναι αυτη που παιζει τωρα, εχω και 1-2 αλλες ακομη αλλα για την ωρα αυτη μου αρεσει περισσοτερο στο ματι. Οι αλλες δειχνουν λιγακι καλυτερες στο gamma φευγουν ομως λιγο στις χαμηλες φωτεινοτητες. Βεβαια τα οργανα σε χαμηλη φωτεινοτητα φευγουν και αυτα, αλλα τελος παντων.
Το σφαλμα δειχνει να ειναι πολυ μικρο, εχω ομως την εντυπωση οτι σε μεση φωτεινοτητα το ελαχιστα χαμηλοτερο κοκκινο ειναι εμφανες, εστω και ελαχιστα.
Δες πρωτα λιγο τις μετρησεις και ξαναμιλαμε.
Thankx.

Λοιπόν να τα πουμε τωρα δεδομένου ότι δεν είχα δει τα ερωτηματά σου.-bye-
Στο RGB via IRE (RGB Levels) το κόκκινο χρήζει ποιο προσεκτικής μεταχείρησης Ιδιαίετερα στην μεσσαία περιοχή. Χαμηλά δεν φαίνεται τόσο εαν το όργανο μετρά σωστά.
Αλήθεια η τηλεόραση σου είναι ρυθμισμένη για 24 ή 60Hz?
Κάθε μία από τα προηγούμενα refresh rate δουλεύουν με διαφορετικό τρόπο.
Η μέτρηση εξαρτάται από την ακρίβεια του οργάνου όχι μόνο στην on axis αλλά και την off axis μέτρηση.
Το gamma από το 30 έως και το 80 έχει θεματάκι και χάνεις σε βαθος.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Pioneer Kuro 9th generation

Α, επισης και κατι αλλο.
Στο chromaticity chart δεν μπορω να φερω το πρασινο ακριβως εκει που πρεπει, ειναι λιγακι μετατοπισμενο αριστερα. Εξ οσων εχω διαβασει αυτο ειναι γνωστο προβλημα στις 9 gen Kuro, για πες μου, τελικα ετσι ειναι; Το κοκκινο ειναι ενα ελαχιστο κλικ δεξιοτερα απο το σωστο. Στο RGB ειναι καλα σε γενικα πλαισια.

Ενω σε μαυρα, γκρι, φωτεινοτητα κλπ το αποτελεσμα ειναι εξαιρετικο, στη χρωματικη ακριβεια νομιζω εχει λιγη βελτιωση να παρει. Η εικονα οπως ειναι τωρα πεταγεται κυριολετικα εξω απο την οθονη, 'στη μαπα σου' που λεμε, πραγματικα 3D και σε ταινιες βραδυ φευγεις τελειως. Προσωπικα δεν εχω δει πουθενα τετοιο crispness και περιγραμματα, νομιζω ομως οτι θελει κατι τις ακομη στο χρωμα.

Δες λιγο αυτα που καταφερα μονος μου, αδαης και ασχετος ων, και τα ξαναλεμε.

Το RGB είναι διαφοερικό από το color decoding.
Οι Pioneer, το έχ πει και γράψει, δεν έχουν ένα αμιγώς cms. Αυτό μπορείς να το καταλάβεις πολύ απλά. Με το που πειράξεις κάτι από το color management αλλάζει και η συμπεριφορά του gray scale κάτι που δεν έπρεπε να γίνετε.
Ψαξτο καλυτερα και εδω ειμαστε.

Πως ξαχνουμε τα καναλια TV σε UHF αριθμούς και οχι με το σπαστικό τροπο των συχνοτητων?
Εχει κάποιος την αντιστοιχία συχνοτήτων και αριθμου ?

Πως ψαχνουμε τα καναλια TV σε UHF αριθμούς και οχι με το σπαστικό τροπο των συχνοτητων?
Εχει κάποιος την αντιστοιχία συχνοτήτων και αριθμου ?

Πολύ καλή ερώτηση. Για να πω την αλήθεια, ήθελα κι εγώ να είχα έναν τέτοιο πίνακα αντιστοιχιών συχνότητας-αριθμού καναλιού. Πού τον βρίσκουμε;

Και μόνο που θυμάμαι το 2008 να δίνω τόσα λεφτά να πάρω την 5090 και να τσιγκουνεύομαι να δώσω κάτι παραπάνω να πάρω την 5090Η τσαντίζομαι. Που να φανταστώ τότε ότι τελικά η εκπομπή των καναλιών θα γινόταν σε MPEG4 και όχι σε MPEG2 όπως ήταν της ΕΡΤ. Είχα σκεφτεί τότε ότι δεν χρειαζόμουν τα extra features της 5090Η. Μ...κία μου.

Και μόνο που θυμάμαι το 2008 να δίνω τόσα λεφτά να πάρω την 5090 και να τσιγκουνεύομαι να δώσω κάτι παραπάνω να πάρω την 5090Η τσαντίζομαι. Που να φανταστώ τότε ότι τελικά η εκπομπή των καναλιών θα γινόταν σε MPEG4 και όχι σε MPEG2 όπως ήταν της ΕΡΤ. Είχα σκεφτεί τότε ότι δεν χρειαζόμουν τα extra features της 5090Η. Μ...κία μου.

παρε εναν μικρο εξωτερικο να κανεις και τις εγγραφες σου.
μικρο το κακο....

Πιαδες η 5090Η εχει mpeg2 ή mpeg4 αποκωδικοποιητή? Θα βλεπω digea?

Με τίποτα. Σιγά μην δεις DIGEA στην 5090Η, ....... Μέχρι να μας έρθει DIGEA στην Κρητη θα την έχουμε αλάξει 2 φορες την 5090Η.......Βάλε 10 χρόνια μετά να είσαι μέσα.

Απλά ατυχία. Ποιός μίλαγε το 2008 για mpeg4 και ντιτζέες;

Ούτε καν είχε πάρει χαμπάρι κανένας στα specs που έλεγε για mpe4. Ολοι μίλαγαν για τον δορυφορικό δέκτη και το Lan.

Πάντως για να σε παρηγορήσω φίλε Nodens, εγω κάνοντας τον απολογισμό τώρα μετά από ένα χρόνο αγοράς της 5090Η, ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο αν έκανα καλά που έδωσα τα παραπάνω λεφτά....
*DIGEA δεν παίζει σε μας αρα δεν κέρδισα τιποτα
*το LAN σταμάτησα να το χρησιμοποιώ όταν έβαλα το HTPC απευθείας στην TV
*ο HD δορυφορικό δέκτης είναι καλούτσικος αλλά μάλλον θα τον αντικαταστήσω λιαν συντόμως με έναν άλλο για να έχω δυνατότητα εγγραφής.

Τα ΚΑλά είναι
* που όλα αυτά εσωματώνονται και δεν έχεις εχτρα συσκευές και τηλεκοντρολ και επίσης
*η ενσωμάτωση είναι εκπληκτική με όλη τη σημασια της λέξης.. Και αυτό που εννοώ είναι ότι πχ η αναπαραγωγή που κάνει μέσω του DLNA player είναι εξαιρετική (αλλά μέχρι 1080ι)...ακόμα παιδεύομαι να την φτάσω σε ποιότητα με τον player του HTPC. Το ίδιο και η αναπαραγωγή του δορυφορικού δέκτη.

Re: Απάντηση: Pioneer Kuro 9th generation

Απλά ατυχία. Ποιός μίλαγε το 2008 για mpeg4 και ντιτζέες;

Ούτε καν είχε πάρει χαμπάρι κανένας στα specs που έλεγε για mpe4. Ολοι μίλαγαν για τον δορυφορικό δέκτη και το Lan.

Έτσι ακριβώς!!!

ο HD δορυφορικός δέκτης είναι καλούτσικος.....

Ο ενσωματωμένος δορυφορικός δέκτης της 5090Η δεν μπορεί ούτε κατ' ελάχιστο να χαρακτηριστεί έτσι. Aπ' το database του λείπουν βασικοί δορυφόροι, δεν μπορεί να κατεβάσει κανάλια ακόμη και από τις εύκολες συχνότητες π.χ. του Astra 19,2E, ενώ λείπουν όλες εκείνες οι ευκολίες που έχει ένας εξωτερικός δορυφορικός δέκτης. Ουδέποτε τον χρησιμοποίησα, παρά μόνο στην αρχή καθαρά από περιέργεια και για να δω τις δυνατότητές του.